20.5.07

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






Σύγγαυροι, βιάστηκα να αναστείλω τις λειτουργίες. Συμπληρώνω.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΟΥΩΤΕΡ ΠΟΛΟ: ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ!

Νικήσαμε τον Εθνικό με 11-8. Συγχαρητήρια στην Ομαδάρα μας. Σειρά τώρα έχει η Χόνβεντ, στις 23 τρέχοντος. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν σήμερα οι: Κομάντινα 2, Ντόσκας 3, Σάντα 2, Νίκιτς 1, Χατζηθεοδώρου 1, Αφρουδάκης 1, Βράνιες 1.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Για κάμποσες μέρες το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ δεν θα λειτουργήσει. Όχι για πάρα πολλές πάντως!

Με κλικ πάνω στην εικόνα τη βλέπετε πολύ μεγαλύτερη και ευκρινέστατη.

Τα ξαναλέμε, σύγγαυροι. Με ερυθρόλευκους χαιρετισμούς σε όλους.

18.5.07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠ’ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΒΑΛΝΤΟ




ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

1. Το γεγονός ότι δεν είναι της αρμοδιότητας μας να παρεμβαίνουμε στα μεταγραφικά της ομάδας δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να τοποθετηθούμε απέναντι στον δυστυχώς όχι πρωτοφανή για τις πρακτικές της Διοίκησης της ΠΑΕ, χειρισμό που αφορά στην συνεργασίας της με την πιο καταξιωμένη διεθνώς ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) προσωπικότητα, που έχει έλθει στην Ελλάδα και που η ίδια αυτή Διοίκηση έφερε στον Ολυμπιακό.
2. Από θέση αρχής αρνούμαστε να υποταχθούμε στη δύναμη εκείνη του χρήματος, που καταγγέλλει ο Γκαίτε στον Φάουστ, με βάση την οποία το χρήμα είναι ικανό να μεταμορφώσει τις αρνητικές δυνάμεις, ή συμπεριφορές του κατόχου του στο αντίθετο τους.
3. Ο εν λόγω χειρισμός βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με τη συμπεριφορά που αντιστοιχεί στο γνήσιο χαρακτήρα της λαϊκής βάσης των φιλάθλων της ομάδας, η οποία και αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη ιστορικά χαρακτηριστικά της, που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να αλλοιωθεί.
4. Και ο χειρισμός αυτός κινδυνεύει να οδηγήσει σε «εμφύλιο πόλεμο» διαρκείας με τη μορφή της αντιπαράθεσης φιλάθλων, Διοίκησης.
5 Ο χειρισμός αυτός εκθέτει διεθνώς τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν είναι αποκλειστικό κτήμα κανενός και καταποντίζει το κύρος του. Αυτό αποδεικνύεται ανάμεσα στα άλλα και από το δημοσίευμα της Γαλλικής “Equipe”, το οποίο ξεκινάει με τη φράση του Ριβάλντο «πότε σε όλη μου την καριέρα δεν αντιμετώπισα μια παρόμοια συμπεριφορά».
6 Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ που ακολούθησε τον πάταγο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του παίχτη και η οποία, αν γίνει πιστευτή, αυτός είναι σχιζοφρενής, αποτελεί βάναυση προσβολή στη νοημοσύνη των φιλάθλων μας.

14/ 5/ 2007
ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

17.5.07

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ Ο ΜΠΑΡΜΠ' ΑΧΙΛΛΕΑΣ



Να ζήσεις χίλια χρόνια, μεγάλε μας σύγγαυρε Αχιλλέα Γραμματικόπουλε!

15.5.07

ΒΙΤΟΡ ΜΠΟΡΜΠΑ ΦΕΡΕΪΡΑ ΡΙΒΑΛΝΤΟ



Ο Ριβάλντο είναι το ερυθρόλευκο πρόσωπο των ημερών. Άκουσα και διάβασα χίλιες σελίδες (που λέει ο λόγος) για τη στάση του από το Σάββατο το μεσημέρι και δώθε. Τα ξέρω όλα, και δεν πρόκειται να επαναλάβω τίποτε από αυτά. Να καταλάβετε, σύγγαυροι, κατάφερα να διαβάσω έως τέλους και το εμετικό σεντόνι του μπαρμπα-Μπαρμπή στον "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ". Οι αντοχές μου με εξέπληξαν. Γράφω, λοιπόν, τα ακόλουθα:

Δεδομένων όλων των πληροφοριών και γνωστού όντος ότι η Ελλάδα στο ποδόσφαιρο είναι ο προθάλαμος της κόλασης, εγώ, ως οπαδός του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, είμαι με τον Ριβάλντο. Δεν με ενδιαφέρει πόσο δίκιο έχει αυτός και πόσο άδικο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΣΦΠ ούτε πόσο άδικο έχει ο Ρίμπο και πόσο δίκιο ο κ. Κόκκαλης. Δεν είμουν ποτέ μπροστά στις "δουλειές" τους και αγνοώ παντάπασιν τους επαγγελματικούς διακανονισμούς τους. Ούτε με ρώτησαν ούτε με πληροφόρησαν σχετικώς. Και ούτε με ενδιέφερε να μάθω, όπως και δεν με ενδιαφέρει να μάθω. Το ποιός είναι ψεύτης και το ποίος είναι αχάριστο με αφήνει παγερότατα αδιάφορο. Των αναλογιών τηρουμένων, το αυτό ισχύει και για τους λοιπούς αθλητές του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Τα όποια αλισβερίσια τους αποτελούν θέματα δικά τους και του Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, το πλειψηφικό πακέττο μετοχών της οποίας ανήκει στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Χωρίς πολλά λόγια: Γιατί είμαι τότε με τον Ριβάλντο; Μήπως ηθελημένα μεροληπτώ; Όχι, καθόλου! Εγώ, ως γαύρος πενήντα χρόνια τώρα, πηγαίνω στο γήπεδο να δω να παίζει (και να νικά και να κατακτά τίτλους) η ομάδα των Ανδριανόπουλων, του Βάζου, του Μουράτη, του Σιδέρη, του Υβ, του Αναστόπουλου, του Καραπιάλη, του Ζιοβάννι, του Τζόρτζεβιτς. Ανέφερα ιερά ονόματα - ονόματα που με έκαναν ολυμπιακό και μου κραταίωσαν την πίστη σε αυτό που εκφράζει ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς ως ομάδα. Σ' αυτούς προσθέτω και το διαμάντι των διαμαντιών: τον Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα, τον επιλεγόμενο Ριβάλντο.

Κατέβαινα τις Κυριακές που παίζαμε στου Καραϊσκάκη και ήξερα ότι στην ομάδα, που λατρεύω, παίζει κάποιος ποδοσφαιριστής που χαίρεται να παίζει για μένα. Κάποιοι αυτό το λένε "επαγγελματισμό" - εγώ αρνούμαι να το δω έτσι, ακόμα και αν είναι. Όταν έβλεπα τον Ριβάλντο να παίζει στο γήπεδο δεν με ενδιέφερε η δουλειά του, όπως και αυτόν δεν τον ενδιέφερε τί δουλειά κάνει ο καθένας που τον επευφημούσε από καρδιάς στις κερκίδες. Και αυτός και εγώ είμασταν εκεί για να χαρούμε ποδόσφαιρο. Εγώ είμουν ευτυχισμένος που έβλεπα αυτόν τον μέγιστο καλλιτέχνη να μου προσφέρει εκ περιουσίας ακούραστα και αφειδώλευτα την τέχνη του. Αυτός είταν ευτυχισμένος που εγώ φώναζα το όνομά του ρυθμικά κάθε τόσο εκφράζοντας την απροσμέτρητη χαρά μου για αυτά που έβλεπα να γίνονται μπροστά στα μάτια μου στο τερραίν του Καραϊσκάκη. Μεταξύ εμού και εκείνου υπήρχε κοινωνία υψηλών συναισθημάτων, υπήρχε μέθεξη. Ιδού , η ultima ratio, ο ύπατος λόγος, για τον οποίον ως γαύρος ολυμπιακός οπαδός είμουν, είμαι και θα είμαι με τον Ρίμπο.

Σύγγαυροι, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω δει τον Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα, τον επιλεγόμενο Ριβάλντο, να παίζει φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλλα του Ανδρέα Μουράτη.

14.5.07

ΓΑΥΡΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!




Αγαπητοί ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ,

ο Ολυμπιακός που ξέραμε δεν υπάρχει από χθές, Κυριακή 13.5.2007. Στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αντί φιέστας ζήσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Οπαδοί του Ολυμπιακού καθύβριζαν εν χορώ τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και μερικούς ποδοσφαιριστές, ενώ άλλοι οπαδοί του Ολυμπιακού χειροκροτούσαν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και τους υβριζόμενους ποδοσφαιριστές. Κι όταν δεν γινόταν αυτό οι πρώτοι οπαδοί ύβριζαν και μούντζωναν τους δεύτερους και οι δεύτεροι ύβριζαν και μούντζωναν τους πρώτους. Οι (από ό,τι φάνηκε) ελάχιστοι νοήμονες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να θλίβονται, βλέποντας τον ζωντανό θρύλο της ομάδας μας, τον σχεδόν εκατοντούτη γίγαντα Αχιλλέα Γραμματικόπουλο να περιμένει στη σέντρα να σταματήσουν οι ύβρεις. Αλλά ποιός τους χέζει (για να μην πω "ποιός τους γαμεί") τους ... τεθλιμμένους;!

Από χτες είμαστε πια βάζελοι και χανούμια. Για να μην πω ότι γίναμε με τη μία χειρότεροι από αυτούς. Και σ' αυτό -και δεν κάνω χαζοπλακίτσα- πρωταθλητές! Βέβαια, τον διχασμό ανάμεσα σε "κωλόπαιδα" και σε "καναπεδάκηδες" (ή "τσογλάνια" και "γραβατοφορεμένους") τον παρακολουθούμε έντρομοι τουλάχιστον από τριετίας. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να εισπράξουμε και τα υλικά αποτελέσματα του κερκιδικού βερμπαλισμού.

Από τη ημέρα που ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε στα χέρια του την πλειοψηφία των μετοχών της "ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ", η εν λόγω ΠΑΕ ανήκει νομίμως σε αυτόν - είναι περιουσία του. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, είναι άνθρωπος ευτυχής, και λόγω ευηθείας ζει ήδη στον παράδεισο! Για ό,τι γίνεται στην "ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ" ευθύνεται -και για τα καλά και για τα κακά- μόνο ο Σωκράτης Κόκκαλης. Εμείς ΑΠΛΩΣ υποστηρίζουμε (και μάλιστα με ασίγαστο φανατισμό) την ιστορική πορεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, που ιδρύθηκε το 1925 στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ταβέρνα του Μοίρα, και μετεξελίχθηκε σε "ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ". Και όσο τα πράγματα πήγαιναν καλά, όλα ήσαν μέλι-γάλα. Τα καλά του Κόκκαλη ήσαν πολύ περισσότερα από τα κακά. Κακά, ωστόσο, υπήρχαν - και τα γνωρίουν όλοι. Όταν, όμως, τα πράγματα παραέγιναν "οικονομικά" -με την αρνητική τους σημασία" (καθόσον "οικονομικά" ήσαν ανέκαθεν)-, άρχισαν τα όργανα! Οι "τάκηδες" από τη μιά και οι "μπαρμπήδες" από την άλλοι τα βάραγαν και τα κοπάναγαν. Τώρα άρχισαν να βαράνε και να κοπανάνε οι μεν τους δε, διότι οι μεν υβρίζουν τον Κόκκαλη. Κάποια στιγμή θα συνασπισθούν και θα βαράνε και οι δύο τον Κόκκαλη (ήτοι τον κατέχοντα την πλειοψηφία μετοχών στην ΠΑΕ) - μόλις γίνουν ακόμη πιο "οικονομικά" τα πράγματα.

Αγαπητοί ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ, εμείς που είμαστε ολυμπιακοί πριν από όλους τους ανωτέρω αναφερθέντες και που δεν πιστεύουμε στον Ολυμπιακό για να αποκτήσουμε χρήματα και κοινωνική καταξίωση, πρέπει να σταθούμε δίπλα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Μόνο σε αυτόν. Μπορεί η "ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ" να ανήκει στον κ. Κόκκαλη, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όμως, είμαστε και θα παραμείνουμε εμείς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ πάντοτε! Ποτέ ολυμπιακάρες, αλλά ούτε και ολυμπιακάκιες.
Και αδιαλείπτως ΓΑΥΡΟΙ στο φρόνημα!

13.5.07

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ





Τί να γράψεις. Γίναμε σαν κι αυτούς.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΤΡΟΠΗ...






Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (μεσημέρι Σαβάττου)

Σε σχέση με τα όσα ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα εξής:
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Ριβάλντο με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Λούβαρη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την αρχική πρόθεση της Διοίκησης να συζητήσει τα θέματα των ανανεώσεων μετά την απονομή του Πρωταθλήματος, προτάθηκε στον ποδοσφαιριστή η ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για έναν χρόνο, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και στο συμβόλαιό του κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο ποδοσφαιριστής δεν απεδέχθη την συγκεκριμένη πρόταση και ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, και του εύχεται καλή σταδιοδρομία.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...



Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ξημερώματα Κυριακής)

Εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν την Κυραική στο γήπεδο Καραϊσκάκη με αφορμή την απονομή του Πρωταθλήματος Ελλάδας 2007, του δέκατου που κατακτά η ομάδα μας τα τελευταία 11 χρόνια, θέλω να απευθυνθώ στο φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού και να τον ευχαριστήσω για την στήριξη και την συμμετοχή του στην πορεία πού έφερε τον Ολυμπιακό μας από το χείλος του γκρεμού στη θέση που βρισκόμαστε σήμερα.
Υπερήφανοι, άρτια οργανωμένοι και έχοντας δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές, διεκδικούμε πλέον το επόμενο μεγάλο μας όνειρο, την καταξίωση του Ολυμπιακού και στο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό στερέωμα.
Σε αυτή μας την πορεία, οδηγός όλων μας πάντα είναι η αγάπη και το καθήκον για το μεγαλείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έγιναν πολλά σωστά, αλλά έγιναν και λάθη. Λάθη κάνουμε όλοι, όμως το μεγαλύτερο λάθος κάνουν όσοι πιστεύουν ότι οι ύβρεις και η αχαριστία κάνουν καλό στον Ολυμπιακό.
Θα είναι κρίμα να μην έρθει ο Ριβάλντο να γιορτάσει τον καρπό του κόπου του και των συμπαικτών του, και να στερηθεί το χειροκρότημά μας. Τον καλώ να έρθει και να σηκώσει το Πρωτάθλημα που κατακτήσαμε.
Σας καλώ όλους σε μία μεγάλη ολυμπιακή γιορτή όπου θα γιορτάσουμε τα μεγάλα επιτεύγματα της τελευταίας δεκαετίας και όλοι μαζί να οραματιστούμε τον Ολυμπιακό που θέλουμε και είναι υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε. Εγώ είμαι, ήμουν και θα είμαι «παρών» στον αγώνα μας για ένα ακόμα μεγαλύτερο Ολυμπιακό.


ΑΜ, ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΑΙ ΔΗ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΩΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΥΡΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ" ΚΑΙ "ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ" ΚΑΙ (ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ) "ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ".

12.5.07

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ...



ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ...

Περισσότερα μετά τη φιέστα.

Καλώς ήρθες Κριστιάν!

11.5.07

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ * ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΕΚΑΤΟ"



ΣΕΛΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΗΧΗΣΕΩΝ

Μια γυναίκα λούζεται στην άμμο
Και πέφτουν τα φιλιά της στον αφρό
'Αστρα και μέδουσες προσμένουνε την ιπποκάμπη
Το τηλεσκόπιον εν εγρηγόρσει
Ρουφά το γλεύκος τ' ουρανού
Ο γαλαξίας μετουσιώνεται
Τρέφει τις νοσταλγίες του κ' έπειτα σβήνει
Σαν φως που πια κουράστηκε να περιμένει
Γλυκειά η αναμονή της γυναικός που ελούσθη
Μέσα στο σκότος την συνήντησε ο κουρσάρος
Η καρατόμησις του εχθρού του δεν τον εμποδίζει
Να σχίσει την χλαμύδα του να φανερώσει
Στα μάτια της καλής του
Τα μυστικά των κοιμισμένων πέρα ως πέρα
Μια νύχτα
Δυο νύχτες
Κ' έπειτα φως μέσα στο μέγα πλήθος που κραυγάζει
Κάτω από τον θόλο της ηχούς ενός αιώνος.



Η "γυναίκα που λούζεται στην άμμο" είναι η κ. Adriana Carvahlo.

10.5.07

ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ!



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΟΝΒΕΝΤ 11-9

από την εφημερίδα "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ", 10.5.2007

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα παλιά, από την εποχή που πήγαινε... τρένο στην Ευρώπη και τελικά σήκωσε την μεγάλη κούπα εμφανίστηκε στο Παπαστράτειο το βράδυ της Τετάρτης με την μορφή ... κόκκινης θύελλας και σάρωσε την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Χόνβεντ. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε 11-9 την Χόνβεντ στον προημιτελικό της Ευρωλίγκας και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στο φάιναλ φορ, ύστερα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Ο Ολυμπιακός με την συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου του, στην οποία υποκλίθηκα ν και οι Ούγροι αθλητές μετά από το τέλος του αγώνα είναι πλέον το ... αφεντικό στην σειρά και θα πάει στις 23 του μήνα στην Βουδαπέστη για να τελειώσει στην έδρα της σπουδαίας αντιπάλου τους την υπόθεση πρόκριση. Μπορεί βέβαια η Χόνβεντ να διαθέτει στην σύνθεση της οχτώ πρωτοκλασάτους παίκτες της εθνικής Ουγγαρίας αλλά την Τετάρτη στον Πειραιά ο Ολυμπιακός τους έκανε να φαίνονται μικροί... Κυριάρχησε απόλυτα και από δικά του λάθη έχασε την ευκαιρία να “καθαρίσει” από τώρα την πρόκριση αφού η διαφορά εάν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν προσεκτικοί θα μπορούσε να είχε φτάσει και στα 4 γκολ. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε κανένα σημείο του δεν έχασαν το προβάδισμα στο σκορ. Η ελληνική ομάδα κέρδισε 16 αποβολές από τις οποίες αξιοποίησε μόλις τις 6 ενώ η ουγγρική που έπαιζε χωρίς τον βασικό της φουνταριστό τον Τάμας Μόλναρ κέρδισε 9 από τις οποίες μετέτρεψε τις 6 σε γκολ. Βέβαια ευστόχησε και σε δυο πέναλτι ενώ ο Ολυμπιακός που κέρδισε ένα στην αρχή του αγώνα δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει αφού ο Γκέργκελι απέκρουσε το σουτ του Χατζηθεοδώρου. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην αρχή της αναμέτρησης 1-0 και 2-1 και στην συνέχεια με τρία διαδοχικά γκολ των Αφρουδάκη, Κομάντινα και Σάντα η διαφορά έφτασε στο +3 (5-2), πριν μειώσει στο 1'23 ο Μπένεντεκ με γκολ στον παίκτη παραπάνω σε 5-3. Με την έναρξη του 2ου οχταλέπτου ο Χατζηθεοδώρου έκανε το 6-3, οι Κις και Μπίρος μείωσαν σε 6-5 αλλά πάλι ο Χατζηθεοδώρου “έγραψε” το 7-5 πριν ο Κις ευστοχήσει σε πέναλτι (0.05) απέναντι στον Χατζηθεοδώρου (είχε αποβληθεί ο Δεληγιάννης) και κάνει το 7-6. Ο ίδιος παίκτης με την έναρξη της τρίτης περιόδου ισοφάρισε σε 7-7 αλλά μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος με γκολ στο παίκτη παραπάνω έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 3'15. Στο 0'05 ο Γιώργος Ντόσκας που ήταν κορυφαίος σε άμυνα και επίθεση και με μια λόμπα... αλά Ζιοβάνι διαμόρφωσε το 9-7. Στο 4ο οχτάλεπτο ο Μπίρος μείωσε αρχικά σε 9-8, ο Κομάντινα έκανε το 10-8 αλλά και πάλι ο Ντόσκας με γκολ στον παραπάνω έφερε τον Ολυμπιακό στο +3 (11-8). Τελικά ο Χαράι μείωσε στο τελικό 11-9 1΄03 πριν το φινάλε. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν στο τέλος οι Σχίζας και Κομάντινα ενώ από τους Μαγυάρους “έφυγαν” τέσσερις αθλητές.
Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-3, 2-1, 2-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντόσκας 3, Κομάντινα 2, Χατηθεοδώρου 2, Σάντα 2, Αφρουδάκης Γ. 1 Θεοδωρόπουλος 1
ΧΟΝΒΕΝΤ: Κις 4, Μπένεντεκ 2, Μπίρος 2, Χαράι 1

9.5.07

ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΥ



ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

οι φωταψίες του έρωτα
σαν άνεμος ωτακουστής σε σύννεφο διαβατικό
λες και το κρύσταλλο των τραγικών ματιών σου
τα μακρυά μαλλιά σου μέχρι τα κύματα της ακρογιαλιάς
τα δέσαν άστρα σε βράχια αρμονικά
οπτασίες στην προσευχή που δέονται τα φύκια
στο γαλάζιο κοντύλι τ’ ουρανού
μέχρι κει κάτω στων ζωντανών χειλιών σου το χάδι
πετούν τα πουλιά σε τραγούδια υακίνθων
τα άμφια της οροσειράς νυχτώνουν υποσχέσεις
υποσχέσεις ζωής και χαράς και ζωής και χαράς
όργανο της μουσικής λαχτάρας στα δάχτυλά σου
με του ύπνου τη φοβέρα και την ιαχή
σύθαμπο ονείρου πέρ’ απ’ τα σκέλη τα λεπτά με ανταύγειες ρόδων
στη σκάλα της ηδονής όλο και πιο τρελλά
ορθώσου τριφύλλι γιοφύρι παλμών ψαλμών σπασμών
σε σώματα διάφανα –με λαμπρότητα κρίνων- που τόσο εβασάνισ’ η δίψα
σε σύμβολα όρμων θα σημάνη ο ήλιος ως θα ‘ρθη να κοπάση ο πόθος
μακρυά ταξιδεύουν του βραδιού οι στερνές αναμνήσεις
-πώς αλλιώς να ιστορηθούν τα κρυφά του αγέρα τραγούδια
τα τραγούδια που είχες πει και θα πης και θα ζήσης
σ’ αδεή προσμονή στης λατρείας τη φλόγα
οι φωτεινές σου παλάμες τους ορίζοντες σμίγουν
η φωνή σου θωπεύει τη δροσιά που απλώνει η δύσις
το κορμί σου δονεί στα θερμά παρακάλια της νύχτας

και στο βλέμμα σου ηχεί η χαρά ;

8.5.07

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ



ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

Το κύπελλο είναι το τελευταίο μας χαρτί για τη φετινή χρονιά, διότι, όπως γνωρίζουν όλοι, στο πρωτάθλημα δεν τα έχουμε πάει καθόλου καλά και το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ένας τελικός. Ένας τελικός που χαρίζει τον δεύτερο εγχώριο τίτλο και τον θέλουμε πάρα πολύ. Είναι ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο μπορούμε να κερδίσουμε από τη φετινή χρονιά. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Λάρισα και αν παίξουμε αυτό το οποίο μπορούμε, σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες, θα είμαστε και αυτοί που θα κερδίσουμε τον τίτλο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα αρνητικά αυτού του αγώνα. Να μη σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν χάσουμε. Πρέπει να πάμε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και μόνο αυτό.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΙΠΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ:

Έκατσε και τον τράβηξαν φωτογραφία με το Κύπελλο Ελλάδος! Πρίν τον αγώνα! Διότι μετά τον αγώνα το Κύπελλο το πήρε ο Νταμπίζας!

ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ:


Ότι στον Ολυμπιακό δεν θα πήγαινε ποτέ... (Με κάτι τέτοια τον βλέπω αντάλλαγμα για την απόκτηση του επόμενου βαζελοσεντερφόρ...).

Με κλικ πάνω στη φωτογραφία η εικόνα μεγεθύνεται και γίνεται ευκρινέστερη.

5.5.07

ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΜΠΟΣ




Δεν ξέρω γιατί η Πάττυ Μαντερόλα και η Μανουέλα Αρκούρι μου θυμίζουν θεσσαλικό κάμπο...

526 ΤΙΤΛΟΙ - ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ



Σήμερα που είναι τα γενέθλιά μου είπα να κάνω ένα δώρο στην αφεντιά μου: να μετρήσω τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Θρύλος σε όλα τα σπορ. 526 εν συνόλω. Καλά είναι. Και συνεχίζουμε. Να ζήσουμε (και ο Θρύλος και εγώ).


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 35 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 22 Κύπελλα Ελλάδας, 3 Σούπερ Καπ, 1 Βαλκανικό Κύπελλο.

ΜΠΑΣΚΕΤ: 9 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών, 7 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών, 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών.

ΒΟΛΕΫ: 22 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών, 12 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας Ανδρών, 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Top Teams Cup.

ΓΟΥΩΤΕΡ ΠΟΛΟ: 19 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών, 9 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών, 2 Σούπερ Καπ Ανδρών, 1 Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης Ανδρών, 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 48 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 9 Κύπελλα Ελλάδας Γυναικών.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: 22 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Finn, 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Star, 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Dragon, 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser, 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Optimist, 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Lighting, 8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Soling, 18 Πρωταθλήματα Eurolymp, 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Finn, 5 Πρωταθλήματα Ευρώπης Finn.

ΣΤΙΒΟΣ:
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, 25 Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου Ανδρών, 24 Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου Γυναικών.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών, 3 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών, 15 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών, 9 Κύπελλα Ελλάδας Γυναικών, 2 Κύπελλα Αττικής Ανδρών, 7 Κύπελλα Αττικής Γυναικών, 36 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ατομικού Γυναικών, 9 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ατομικού Ανδρών, 17 Πανελλήνια Πρωταθλήματα διπλού αγωνίσματος Γυναικών, 12 Πανελλήνια Πρωταθλήματα διπλού Ανδρών, 20 Πανελλήνια Πρωταθλήματα μικτού διπλού.

ΠΑΛΗ: 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης, 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης, 1 Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ελληνορωμαϊκής πάλης.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: 8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών, 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, 1 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ:
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ελλάδας τραμπολίνο 1 μ., 13 Πρωταθλήματα Ελλάδας τραμπολίνο 3 μ., 8 πανελλήνια Πρωταθλήματα αναπηδητήριο, 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γυναικών τραμπολίνο 3 μ., 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γυναικών, αναπηδητήριο.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ:
3 Πρωταθλήματα Ανδρών.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: 1 Βαλκανικό Πρωτάθλημα, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Σκιφ Ελ. Βαρών, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Διπλ. Σκιφ Ανδρών, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Σκιφ Ανδρών, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών Σκιφ, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών Σκιφ Ελ. Βαρών, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Διπλ. Σκιφ Γυναικών.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών, 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γυναικών.

4.5.07

ΚΙ ΕΝΑ ΣΟΝΕΤΤΟ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ




Ο Έρωτάς μας για τον Θρύλο δεν μας έχει αφήσει ποτέ φτωχούς. Το λέει και ο Δάντης.


DANTE ALIGHERI


ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΟΥ


Στα μάτια της αγάπης μου αχνοπαίζει πάλι
και πάντα λάμψη ευγενικιά• η μαγεία τριγύρω
της ανασαίνει ποτισμένη με άγιο μύρο·
θνητός –ποτέ!– κανείς δεν είδε τέτοια κάλλη!

Από το φως τους μέσα σιγανοπροβάλλει
ψιχαλιστή η χαρά που λαχταρώ να σύρω
στα φυλλοκάρδια εντός. Το λόγο τον στείρο
αν πω, πως θε να φύγω, με σκεπάζει αιθάλη

ευθύς, κι αμέσως επιστρέφω εκεί όπου χάρη
πρωτόδα μαγικιά: τ ο φ ω ς τ η ς ! Το μηνίσκο
του φεγγαριού της, αχ, ας βγει να μου χαρίσει!...

Μα, φευ, δεν είναι εκεί – στο μέρος δεν τη βρίσκω
το οικείο… Τον πόθο μου η απουσία της πάει να πάρει,
πλην ο έρωτας φτωχόν ποτέ δεν θα μ’ αφήσει.


Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής.

3.5.07

ΕΝΑ ΣΟΝΕΤΤΟ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ




53

Με τί ουσία, τί υλικό πλασμένος είσαι συ
που σου ταιριάζουν άπειρες, αλλούταιρες κοψιές;
Κάθε μορφή έχει μόνον μιά δική της μιά γραμμή,
μα στη μορφή σου, ενώ ’ναι μιά, πάνε όλες οι γραμμές.

Περίγραψε τον Άδωνη και το είδωλο του νέου,
μόνο φτωχιά απομίμηση θά ’ναι της ομορφιάς σου,
βάλε για Ελένης μάγουλο την τέχνη όλη του Ωραίου
και να τη μες σε φορεσιά ελληνική η θωριά σου.

Μίλησε για την άνοιξη, τη θερινή εσοδεία·
το πρώτο μόνον τη σκιά τού κάλλους σου θα δώσει,
το άλλο μόνον θα φανεί δική σου αφθονία.
Ό,τι γνωστό μας σχήμα ωραίο σε σένα θα εφαρμόσει.

Η κάθε χάρη προφαντή κάτι από σε ’χει πάρει
μα συ δε μοιάζεις με καμμιά, καμμιά με σε στη χάρη.


Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας.


2.5.07

ΜΕ ΤΗ ΧΟΝΒΕΝΤ!



Το κείμενο, που ακολουθεί, ελήφθη από την ηλεκτρονική έκδοση του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ", ChampionsDay.

Τρεις βασικοί παίκτες του Θρύλου, ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Γιώργος Ντόσκας, μιλούν στον «Π» για την κλήρωση της Ευρωλίγκας με την Χόνβεντ, τις πιθανότητες πρόκρισης και συμφωνούν πως, αν και αουτσάιντερ, είναι στο χέρι τους να πάμε στην επόμενη φάση.


Ο αρχηγός της ομάδας, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, που είναι ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν μείνει από τον άθλο του 2002, υπογραμμίζει: «Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν μπορεί να έχεις εύκολους αντιπάλους. Η Χόνβεντ είναι η εθνική Ουγγαρίας και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Αυτό εμάς μας βολεύει αφού αυτοί θα έχουν το άγχος. Ξέρουμε το παιχνίδι τους. Παίζουν πολύ στην κόντρα και διαθέτουν μονάδες που μπορούν να κάνουν ζημιές σε όλες τους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός όμως από την άλλη έχει ανεβάσει φέτος τον πήχη και μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ένα δίδυμο φουνταριστών που δύσκολα πιάνεται αλλά και σπουδαίους αμυντικούς. Η ομάδα θα τα δώσει όλα και στα δυο παιχνίδια. Δεν μπορούμε έστω και αν νικήσουμε στον Πειραιά να πούμε πως θα περάσουμε. Πρέπει να νικήσουμε πάνω από πέντε γκολ. Όλα τα άλλα σκορ δεν μας εξασφαλίζουν τίποτα. Στην έδρα τους, έχουν κόσμο, διαιτησία και μπορούν από το πρώτο οχτάλεπτο ν’ ανατρέψουν μια διαφορά λίγων τερμάτων. Η ομάδα του Ολυμπιακού φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Είναι σε θέση να πάρει το νταμπλ στην Ελλάδα και να φτάσει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μπορεί μετά από τον τελικό του 2002 όπου είχαμε πάρει την κούπα να μην έχουμε καλή παράδοση με την Χόβνεντ αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Στον όμιλο παίξαμε δυο παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Γιουγκ και τους κάναμε δώρο την νίκη και την ισοπαλία. Τους κοιτάξαμε κατάματα και το ίδιο θα κάνουμε και με την Χόνβεντ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα είναι στο χέρι μας».

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Γιώργος Αφρουδάκης, που ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι με στόχο να πάρει ένα ευρωπαϊκό που λείπει από την συλλογή του, λέει από την μεριά του: «Σίγουρα δεν θα διάλεγα την Χόνβεντ από τις ομάδες που μπορούσαμε να κληρωθούμε. Ήθελα να τους αποφύγουμε. Σίγουρα δεν είμαστε φαβορί. Είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή και έχει και το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Πιστεύω όμως ότι η Χόνβεντ έχει αδύναμα σημεία και αυτά πρέπει να βρούμε. Μιλάμε για μια ομάδα που είναι ο κορμός της εθνικής Ουγγαρίας η οποία έχει απίστευτο ρυθμό. Μπορεί εάν βρεθεί σε μέρα να συντρίψει οποιανδήποτε αντίπαλο. Πρέπει να τους κόψουμε τον ρυθμό. Το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό. Εάν πάρουμε την νίκη και μια κάποια διαφορά ίσως τους εκνευρίσουμε και επηρεαστεί η απόδοση τους στον δεύτερο αγώνα. Πάντως η έδρα τους είναι πολύ δυνατή και δύσκολα κερδίζει κανείς. Μπορεί να είναι το φαβορί αλλά και εμείς έχουμε αρκετές ελπίδες για να πάμε στην τετράδα. Δεν ξέρω τι λένε αυτοί, πάντως όπως προκύπτει και από τα ματς των εθνικών μας ομάδων τους δυσκολεύουμε πολύ. Η Χόνβεντ είναι η εθνική Ουγγαρίας, η οποία έχασε από την Ισπανία στην Μελβούρνη. Είναι κοντά οι ομάδες. Θα τους κάνουμε την ζωή δύσκολη».

Ο νεότερος τηw τριάδας, αλλά πολύ διψασμένος, ο Γιώργος Ντόσκας, καταθέτει και αυτός την δική του άποψη: «Η Χόνβεντ είναι η Εθνική Ουγγαρίας χωρίς τον Κάσας και τον Μάνταρας. Είναι πολύ καλή ομάδα και θα είναι ντέρμπι και τα δυο παιχνίδια. Θα ήθελα το πρώτο μας να είναι στην Ουγγαρία αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να προσαρμοστούμε. Στην Βουδαπέστη δεν έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα ματς με αυτούς. Η Χόνβεντ είναι από τις ομάδες που μπορεί να σε σκοτώσουν σε λίγα λεπτά. Φέτος σ’ ένα ματς με την Ποζίλιπο, το σκορ στο ημίχρονο ήταν 10-1! Έχουν δυνατή περιφέρεια και μπορούν να κερδίσουν οποιανδήποτε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Έχει και αυτός μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θα παίξει στα ίσια. Έχουμε καλούς φουνταριστούς, καλούς αμυντικούς και αξιόλογη περιφέρεια. Δεν μπορώ να δώσω ποσοστό και κανείς πιστεύω δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα γίνει στα παιχνίδια. Είναι θέμα ημέρας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους υπερεκτιμήσουμε και δεν θα το κάνουμε. Όλοι θέλουμε να είμαστε στο φάιναλ φορ και νομίζω πως είναι εφικτό. Προσωπικά θέλω πάρα πολύ φέτος να πάω στο πρώτο μου φάιναλ φορ».