30.8.07

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ Η / Υ



Μέχρι να αποκατασταθεί η σοβαρή βλάβη του υπολογιστή μου, δεν θα λειτουργεί το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. Ελπίζω να τα πούμε πολύ γρήγορα. Καλή χρονιά στον γαύρο Ολυμπιακό και -μην ξεχνιόμαστε- νίκη στο ντέρμπυ της Κυριακής!

27.8.07

ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ



Κλικάροντας πάνω στην εικόνα μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα της αφίσσας ευκρινώς.

26.8.07

ΠΕΝΘΟΣ





Σε ένδειξη πένθους για την καταστροφή της Ελλάδας το Ερυθρόλευκο Μετερίζι θα μείνει κλειστό ώς τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

15.8.07

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ no 2 ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟ



Νίκη επί του ΠΑΟ και μάλιστα με φοβερό δικό της χατ-τρικ μάς εύχεται, σύγγαυροι, η ερυθρόλευκη κ. Adriana Lima. Την ευχαριστούμε που μας συμπαραστέκεται και μας δροσίζει.

ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ



Αγαπητοί σύγγαυροι, σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον νου του Γαύρου έξω από την νίκη. Εδώ αρχίζει και τελειώνει για μένα η ιστορία των αγώνων του Θρύλου με τον αιώνιο αντίπαλο. Από ό,τι ξέρω και καταλαβαίνω το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Το περισυνό τους πρωτοφανές χάλι το γλύκαναν οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού. Δεν το λέω εγώ - το λένε και το διακηρύσσουν εκείνοι...
Νίκη και μόνο νίκη επί του ΠΑΟ στις 26 του μηνός. Όχι, δεν κρίνεται το πρωτάθλημα από την έκβαση αυτής της μάχης ή μιάς μόνο μάχης. Κρίνεται, όμως, κάτι σπουδαιότερο: το ΓΟΗΤΡΟ της ομάδας. Ολυμπιακός γίνεσαι, επειδή όντως υπάρχει αυτό που σε ελκύει, που σε γοητεύει, που σε γητεύει, που σε μαγεύει να γίνεις - αυτό σημαίνει, άλλωστε, γόητρο. Οι νίκες επί του ΠΑΟ υποστυλώνουν για πάνω από 80 χρόνια το γόητρο του Θρύλου - αυτές και μόνον αυτές φέρνουν ολοένα καινούργιους Γαύρους στο λιμάνι, στην ομάδα του Πειραιά. Νίκα όσες φορές θέλεις την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Πανιώνιο κ.λπ. και κάνε τες σούμα όλες τις νίκες: μία και μόνο μία νίκη επί του ΠΑΟ βαραίνει περισσότερο από όλες τις άλλες μαζί. Αν, μάλιστα, τυχαίνει να διαθέτει και ισχυρή ομάδα ο αντίπαλός μας, τότε ακόμη καλύτερα. Μεγαλώνει η αξία της νίκης! Έχω γνωρίσει χιλιάδες Γαύρους στη ζωή μου και έχω μιλήσει επί ώρες και ώρες μαζί τους για τον Θρύλο - συμμερίζονται τη γνώμη μου. Και για την ακρίβεια: αυτή είναι η γνώμη τους. Ομογνωμόνως -για να χρησιμοποιήσω ένα παλιό, μα τόσο ζουμερό και γεμάτο σημασιακή ουσία επίρρημα- αντιμετωπίζουμε εμείς οι Γαύροι τους αγώνες με τον ΠΑΟ. Γι' αυτό, σύγγαυροι, ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
Αυτά μόνο. Θα τα πούμε από Σεπτέμβριο πάλι.

14.8.07

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ... DERBY!





Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Στις 26 πρέπει να νικήσουμε τον ΠΑΟ. Θα γράψω αύριο για τον αγώνα αυτόν. Σήμερα δίνω απλώς μια πρόγευση. Παραθέτω τα εξώφυλλα των τριών "πράσινων" εφημερίδων ρτης σημερινής μέρας. Τόσο για την πλάκα της υπόθεσης όσο και για την ουσία της. Όποιος κλικάρει πάνω στην εικόνα θα μπορέσει να διαβάσει άνετα το κείμενο.

Για την ιστορία: ο Ατρόμητος νίκησε τον ΠΑΟ 1-0 σε φιλικό αγώνα. Σημειωτέον: τους το κάρφωσε ο Λουτσιάνο. Όποιος, πάντως, βρει το σκορ του αγώνα στο DERBY κερδίζει ιπποδήλατον, που έγραφε και ο μακαρίτης ο Μποστ.

Για τα δικά μας, σύγγαυροι, αύριο

12.8.07

Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ



Αγαπητοί σύγγαυροι,
η απουσία μου από το μπλογκ θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο. Είπα, όμως, να γράψω δυό-τρία λόγια.

Γίνανε πολλά. Ήρθαν πολλοί - είναι ήδη γνωστό ποιοί. Έφυγαν πολλοί, αλλά στην ουσία έφυγε μόνο ένας - ο Νέρι. Με μεγάλη στενοχώρια, σχεδόν με πόνο, λέω ότι είναι καλύτερα, που έφυγε. Εκεί που πήγε, βέβαια, ας τα βγάλει πέρα μόνος του. Ο Ολυμπιακός είναι κερδισμένος από την "υπόθεση Καστίγιο" - ο Νέρι πρέπει να παλέψει πολύ για να έχει κέρδος από την ουκρανική του περιπέτεια.
Στην "υπόθεση Καστίγιο" ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε 100% ψυχρά επαγγελματικά. Ούτε γραμμάριο συναισθήματος. Στην "υπόθεση Καστίγιο" ο Καστίγιο (κυρίως δε το περιβάλλον του) φέρθηκε ψευδαισθηματικά και βλακωδώς - και οι βλακείες πληρώνονται πάντοτε ακριβά (ιδίως όταν ο "αντισυμβαλλόμενος" έχει αποφασίσει να συμπεριφερθεί επαγγελματικά). Κάποιος εξυπνάκιας θα έλεγε ότι η βλακεία του Καστίγιο πληρώθηκε όντως "ακριβά"...
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τον Νέρι θα τον ξαναδούμε στα ερυθρόλευκα. Άμποτε - είναι δικό μας παιδί και γαύρος μέχρι το κόκκαλο. Θα έχει (μάλλον) μεγαλώσει ώς τότε και θα έχει μάθει. Κι αν δεν θα έχει μάθει, δεν χάθηκε και ο κόσμος: ο πρώτος ή ο τελευταίος ανόητος ποδοσφαιριστής θα είναι;... ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΤΟΝ ... ΚΥΡΓΙΑΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ "ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ"! Στον Νέρι θα κλείσουμε την πόρτα;!

Επί τη ευκαιρία. Προβλέπω ότι ο Κυργιάκος σε λίγες μέρες θα φοράει τη φανέλλα του Μουράτη, του Σούλη, του Κοτρίδη, του Σιώκου, του Γκλέζου, του Νοβοσέλατς, του ..., του ..., του ... και τρελαίνομαι. Διαβάζω στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ και στο ΦΩΣ ότι πολλές φορές στη ζωή η "επαγγελματική" φορά των πραγμάτων τα φέρνει έτσι τα πράγματα.
Καλοί μου ατζέντηδες του γνήσιου επαγγελματισμού, ξέρω κι εγώ τί είναι επαγγελματίας: είναι αυτός που μπορεί να πουλήσει και τη μάνα του ακόμη, και κατόπιν ν' αγοράσει όποια μάνα γουστάρει και να μου τη λανσάρει για μάνα του. Να την πάρει μεν, να μη μου λέει όμως παπάρες περί "επαγγελματισμού", ακριβώς διότι εγώ είμαι ερασιτέχνης. Και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ σημαίνει αυτόν που κατέχει την "τέχνην του εράν", ήτοι "την τέχνη του να αγαπά". Γνωρίζω δε χιλιάδες "ερασιτέχνες" ολυμπιακούς. Όπως επίσης γνωρίζω και καμμιά τριανταριά "επαγγελματίες" ολυμπιακούς (τόσοι είναι όλοι κι όλοι), κοινώς "ολυμπιακάρες", που έχουν ήδη "λησμονήσει" ότι ο κύριος Κυργιάκος είχε ύπουλα και άνανδρα ασχημονήσει το 2004 κατά του Ζιοβάννι και έτσι, με τη βοήθεια και του αλήστου μνήμης εκείνου Δούρου, έχρίσθη πρωταθλητής.
Και μόνο που το γράφω, το χέρι μου τρέμει: δηλαδή ξεχνάμε τον κυργιάκειο τσογλανισμό και σβήνουμε την ζιοβάννεια προσφορά στον Θρύλο; Μετά τον Οκκά και τον Καφφέ (που είχαν ασχημονήσει κατά του Καρεμπέ, και που ούτε συγγνώμη δεν του ζήτησαν ποτέ), θα πάρουμε και τον Σωτήρη να μας σώσει;

ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΞ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΜΑΣ;!


Θα γράψω δυο-τρεις κουβέντες μέχρι την Τετάρτη και μετά πάλι από 1ης Σεπτεμβρίου.
Τα ξαναλέμε, σύγγαυροι.