31.10.07

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΑΥΡΕ ΓΡΗΓΟΡΗ!



Δεν σε ξεχνούμε ποτέ, Γρηγόρη, γιατί είσαι γαύρος σαν κι εμάς. Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ!








Μετά το σούπερ καπ ακολουθούν άλλα δύο (τουλάχιστον)!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 1 - 0. (Μήτρογλου, 43). Με σύνθεση μικτή: μεγάλοι και μικροί, παλιοί και καινούργιοι, βασικοί και αναπληρωματικοί.

Καλή Αρχή, σύγγαυροι.,

30.10.07

ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΩ




ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ:


Δεν μπορεί ένα άσχημο αποτέλεσμα να χαλάσει την εικόνα της ομάδας. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει να χαλάσει. Θα στηρίξω τους παίκτες μου μέχρι τέλους. Ένα κλικ χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να μπούμε σε άλλη τροχιά.
Ο Ολυμπιακός ή που θα γίνει Λιόν και Αϊντχόφεν ή θα χάσει και πάλι πολύτιμο χρόνο, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια στην Ευρώπη. Είναι η χρυσή μας ευκαιρία. Είναι χρυσή ευκαιρία να τα αλλάξει όλα ο Ολυμπιακός.
Όλοι στην ομάδα είμαστε κυριολεκτικά σαν οικογένεια. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στην ομάδα. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και όλοι πρέπει να τη στηρίξουμε.
Χρειάζονται να γίνουν τρεις-τέσσερις μεταγραφές. Οι Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι δεν μπορούν να αγωνίζονται σε όλα τα παιχνίδια για 90 λεπτά. Κάποιοι πρέπει να τους δίνουν ανάσες.
Καλό θα είναι να έχω στη διάθεσή μου 19-20 ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι να είναι παίκτες νεαρής ηλικίας. Δεν θέλω δύο ενδεκάδες, αλλά έναν βασικό κορμό και να μπαινοβγαίνουν 3-4 ποδοσφαιριστές.
Ξέραμε ότι ήταν κουρασμένος ο Λούα Λούα. Μία ώρα πριν από τον αγώνα με τον Εργοτέλη ήταν κομμάτια. Είχαμε δίλημμα. Τελικά, παρά την κούραση, αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω ποντάροντας στο να κάνει μια δυο καλές ενέργειες για να σημειώσουμε γκολ. Τελικά έκανε μία ενέργεια, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Ο κόσμος φωνάζει, αποθεώνει τον Λούα Λούα και καλά κάνει. Ο Λεντέσμα διανύει πολλά χιλιόμετρα και καλύπτει τόσους χώρους στο γήπεδο. Κουράζεται πιο πολύ απ΄ όλους.
Αν βλέπατε πώς ήταν το κορμί του Νούνιες, όταν ήρθε στον Ολυμπιακό και πώς είναι τώρα, δεν έχει καμία σχέση. Ήταν αδύνατος με αυξημένα ποσοστά λίπους. Τώρα έχει πάρει δυο-τρία κιλά σε μυϊκή μάζα, ενώ τα έχει χάσει σε λίπος. Δουλεύει αρκετά στις προπονήσεις.
Ο Αρτσούμπι ήρθε τελευταίος στην ομάδα και ακόμα δεν είναι έτοιμος.
Η ισοπαλία δεν ήταν θέμα νοοτροπίας, αλλά κούρασης. Εγώ θέλω να πω και κάτι άλλο. Στη φάση που καλυπτόταν ο Νούνιες και ο επόπτης τον σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ, το σκορ θα γινόταν 2-4. Όλα τώρα θα ήταν διαφορετικά.
Ο κόσμος αγαπούσε τον Ριβάλντο και τον Καστίγιο. Φέραμε στην ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές, ενώ θα προχωρήσουμε και σε άλλες μεταγραφές.
Έχουμε αρχίσει πολύ καλό σκάουτινγκ. Ξέρουμε τι θέλουμε και σε ποιες θέσεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΑΥΡΕ ΝΤΙΕΓΚΟ







Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γίνεται σήμερα 47 χρονών. Χρόνια πολλά από καρδιάς και από όλους τους Γαύρους στο πιο διάσημο μέλος του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.

Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ: 2http://www.goal4replay.net/VideoWatchF.asp?Ln=Gr&ID=94

28.10.07

ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Άρης - Ολυμπιακός 75 - 82. Σημαντική νίκη του Θρύλου μέσα στη Θεσσαλονίκη.

ΗΡΩΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Το 3-3 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο ας μη μας εκπλήσσει, σύγγαυροι. Αν θέλω να βρω δικαιολογίες για το πώς αφήσαμε στην Κρήτη δύο βαθμούς, είναι πάρα πολύ εύκολο. Δεν θα το κάνω, όμως! Θα πω τη μία και μοναδική -όχι δικαιολογία, αλλά - αιτιολογία της σημαντικής αυτής απώλειας: λέγεται ΗΡΩΟΛΟΓΙΑ. Τό έχω γράψει πριν δυό μέρες και το ξαναγράφω. Μας έφαγε η ηρωολογία, στην οποία πρωτοστάτησαν οι "αντικειμενικοί" και τσίμπησαν σαν χάνοι και οι δικοί μας, μην τυχόν και μείνουμε πίσω και δεν βραβευθούμε στο φεστιβάλ μπαρούφας.
Χάνεις 2-0. Καταφέρνεις και ισοφαρίζεις στο ημίχρονο το σκορ, και στην αρχή του Β΄ ημιχρόνου πετυχαίνεις τρίτο γκολ. οΛυμπιακός είσαι, φαίνεται ότι κρατάς το παιχνίδι στα χέρια σου. Αντί να αυξήσεις το σκορ (κάτι που μπορείς, οπωσδήποτε, να κάνεις), αναλώνεσαι σε "τσαλιμάκια". Επειδή και ο αντίπαλός σου παίζει μπάλλα (και σ' το δείχνει), σου κολλάει ένα γκολάκι στο 89, και σου στερεί δύο βαθμούς. Εσύ μείνε μετά να μιλάς για τους ήρωες της Μαδρίτης, και από απόψε αρχίζουν οι "αντικειμενικοί" το ωραίο έργο τους: φταίει ο Λεμονής, φταίει ο Κόκκαλης, φταίει... φταίει... φταίει.

Για τον κ. Κύρο Βασσάρα. Είναι ο -με τεράστια διαφορά από τον επόμενο- χειρότερος διαιτητής από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον αγώνα της Κρήτης έκανε τα πάντα για να αδικήσει όχι κάποια από τις δύο αγωνιζόμενες ομάδες, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο: έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτυ, μοίραζε ασχέτως παραβάσεως κάρτες σε δέκα ποδοσφαιριστές, έδινε ανάποδα φάουλ, έκοβε με ανύπαρκτα οφσάιντ, διέκοπτε άνευ λόγου τη ροή του παιχνιδιού. Κατάφερε να τον βρίζει χυδαία όλο το γήπεδο. Ούτε τον ξέρω ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Ένα, όμως, θα ήθελα να το μάθω κάποτε (αλλά πώς;): Δεν του έχει πει κανείς ότι είναι τόσο άσχετος με το ποδόσφαιρο, πού όχι για διαιτητής δεν κάνει, αλλά ούτε για να κόβει εισιτήρια σε όσους θέλουν να μπουν στο γήπεδο να δουν τον αγώνα. Αν, μάλιστα, του αρέσει να τον μπινελικώνουν όλοι οι θεατές ενός αγώνα (κάτι που συμβαίνει συχνότατα), τότε η περίπτωσή του (δηαδή: το πώς ακριβώς τα καταφέρνει) ξεφεύγει από την αρμοδιότητα πάσης γνωστής επιστήμης.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν "δικαιολογία": ο κ. Βασσάρας δεν βοήθησε τον Εργοτέλη. Αρκετές φορές, μάλιστα, σφύριξε ανάποδα εναντίον του. Ο διαιτητής Βασσάρας είναι άσχετος με το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πόσταρα την εικόνα του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, γιατί ήταν ο μόνος που ήξερε τί ήθελε μέσα στο γήπεδο.

ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΫ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕ 3 - 0




Για να διασκεδάσουμε την ήττα μας στο βόλλεϋ από τους ακατονόμαστους, βάζω ένα πασίγνωστο γαλλικό τραγουδάκι (Mon amant de Saint Jean) παιγμένο στο ακκορντεόν.

27.10.07

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ "ΝΟΤΟΥ"




Χορεύουν ο Luis Castro και η Claudia Mendoza το θρυλικό τάνγκο του Άστορ Πιατσόλα "Vuelvo al Sur".

Σύγγαυροι, επισκεφθείτε το μπλογκ "ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ" στη διεύθυνση www.napolikaibuenosaires.blogspot.com

26.10.07

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ



Από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του Θρύλου, που διάβασα στον τύπο, μετά το σημαδιακό ματς του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης μία μόνο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο – αυτή του Λεντέσμα: «Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος, όταν χάνουμε». Κρίνω ότι μόνο με τέτοια νοοτροπία -τη νοοτροπία του ορκισμένου νικητή- «φτιάχνεται» ο νέος Ολυμπιακός. Η ήττα είναι ήττα – και στο σακούλι μας δεν μπήκε ούτε ένας βαθμός. Αυτή είναι δήλωση αντάξια ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και αδυνατεί να συμβιβασθεί και με την ιδέα ακόμη της ήττας. Τα γκελάκια, τα κορδελλάκια και "η έντιμος πενία" ανήκουν αποκλειστικώς στους "φτωχοπρόδρομους"

Ούτε τον τάχα μου «υπεράνω καταστάσεων» παριστάνω, αγαπητοί σύγγαυροι, ούτε τον σκληρό ρεαλιστή υποκρίνομαι. Είδα κι εγώ, όπως και όλοι σας, το παιχνίδι του Θρύλου μας και χάρηκα, διότι με την απόδοσή μας επείσθην ότι και η τωρινή ομάδα –η υπερεπαγγελματική και "υπερεθνική" σημειωτέον– διατηρεί σφριγηλό και ακμαίο κάτι από το κύτταρο του αθάνατου Ανδρέα Μουράτη. Όμως, παρά τη συγκλονιστική μας εμφάνιση, η ομάδα μας δεν επιβραβεύθηκε ούτε με έναν βαθμό. Μείναμε στο μηδέν, και στους τέσσερεις ήδη κτηθέντες βαθμούς. Και αυτό εμένα προσωπικά με στενοχώρησε πολύ. Ασύγκριτα δε πολύ περισσότερο από όσο με χαροποίησε η γενναία στάση μας στο Μπερναμπέου και κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί εις βάρος μας από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα.

Δεν είναι μόνο η (δίκαιη) αποβολή του Τοροσίδη. Είναι η εμφανέστατα εχθρική στάση τού διατητή απέναντί μας. Φοβάμαι ότι το έργο θα το ξαναδούμε να παίζεται στο Καραϊσκάκη σε λίγες μέρες. Άλλο "παίζω στην Ευρώπη" και εντελώς άλλο "με παίζει η Ευρώπη". Καταλαβαίνετε όλοι, σύγγαυροι τί εννοώ. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά μέχρι και τέταρτους μας βλέπω, άμα το θέλει ή το έχει προαποφασίσει η κυρία ΟΥΕΦΑ. Η μπάλλα δεν παίζεται μόνο στο χορτάρι - παίζεται και στα γραφεία. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και στα δύο. Προσπαθούμε τώρα να γίνουμε "δυνατούτσικοι" στο χορτάρι. Από τα γραφεία, όμως, απέχουμε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Όποιος μείνει να (υπερ)τονίζει το ότι «μαγέψαμε» την Ευρώπη είναι είτε ορκισμένος εχθρός είτε αφελής οπαδός του Θρύλου. Στην Ευρώπη, σύγγαυροι, μετράνε μόνο οι βαθμοί. Εκεί προκρίνεσαι μόνο με τη βαθμολογική σου συγκομιδή, και όχι με μάγια και με μαγγανείες. Το ξέρει αυτό ο Λεντέσμα, γι’ αυτό και μίλησε όπως μίλησε. Και μπράβο στον παίκτη μας, διότι δίνει ακριβώς τον θεμέλιο φθόγγο, πάνω στον οποίο θα γραφτεί η ευρωπαϊκή συμφωνία του Θρύλου. Όπως επίσης το ξέρουν και οι Γκαζέττι και Λούα Λούα, που δήλωναν ότι «πηγαίναμε για νίκη» μέσα στη Μαδρίτη. Όχι, δεν είχαν τρελαθεί τα παιδιά – γνώριζαν πολύ καλά τί έλεγαν. Έλεγαν δε κάτι πάρα πολύ απλό: όταν παίζεις μπάλλα, παίζεις για τη νίκη και μόνο για τη νίκη. Η ήττα δεν αποκλείεται μεν, αλλά εσύ έχεις χρέος να παίζεις πάντα για τη νίκη. Τίποτε άλλο δεν πρέπει να υπάρχει στο μυαλό σου. Διαφορετικά δεν είσαι παίχτης (και δη του Ολυμπιακού), αλλά "αντικειμενικός" δημοσιογράφος.

Όποιος ασχολείται με τους ψόγους και τους επαίνους των «αντικειμενικών» προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στον Θρύλο. Εμάς, που είμαστε ολυμπιακοί του λιμανιού και της πιάτσας, ούτε οι μομφές των «αντικειμενικών» μάς νοιάζουν ούτε τα παινέματά τους μας θαμπώνουν. Τους ξέρουμε τους τύπους αυτούς και από αλλού και από παλιά. Όπως επίσης ξέρουμε ότι κανείς δεν αγαπάει τον Ολυμπιακό πιο πολύ από εμάς: τους μυριάδες οπαδούς του, στους οποίους συγκαταλέγονται (ευτυχώς) και οι Ηλίας Ίβιτς, Τάκης Λεμονής, Πέτρος Κόκκαλης και Σωκράτης Κόκκαλης (: όλοι τους και όλοι μας με τα σωστά τους και με τα λάθη τους... με τα σωστά μας και με τα λάθη μας). Ένας «αντικειμενικός» και ψευτοολυμπιακάρας αναρωτιότανε το καλοκαίρι, μετά από μια ήττα σε φιλικό αγώνα, πότε θα γίνει "επί τέλους" ο Ολυμπιακός να παίζει σαν τον Πανιώνιο. Αυτό είναι το όνειρό και ο σκοπός τους όλων ανεξαιρέτως των "αντικειμενικών": να γίνει ο Ολυμπιακός Πανιώνιος.

Λυπάμαι, σύγγαυροι, αλλά εγώ είμαι με τον Λεντέσμα, και με τα λοιπά παιδιά της ομάδας μας, που με το πνεύμα νικητού, που τα διακρίνει, τιμούν μέσα στα γήπεδα τον αιώνιο δαφνοστεφανωμένο έφηβο της Ολυμπίας που κοσμεί την ερυθρόλευκη ριγωτή - που είναι "λευκή" σαν την καρδιά και "κόκκινη" σαν το αίμα του Μουράτη.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Θρυλικές άναμνήσεις
.

25.10.07

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΑΟΥ 95 - 90



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΑΟΥ 95 - 90.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-20, 55-37, 70-65, 95-90.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουντς 19, Μασιγιάουσκας 21, Μπουρούσης 10, Γκριρ 20, Πρίντεζης 2, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 21, Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος, Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης.

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ
: Πριτζιόνι 8, Πλάνινιτς 19, Τελέτοβιτς 19, Σπλίτερ 11, Μάικλ 9, ΜακΝτόναλντ 9, Βιντάλ 5, Γκαρσία, Φερνάντεθ.

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 4 (1998-99)



Είπα να θυμηθώ κάτι ευχάριστο και να το μοιραστώ με όλους τους σύγγαυρους.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ: ΑΡΜΙΔΑ



ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ


ΑΡΜΙΔΑ


Το πειρατικό του Captain Jimmy,
που μ' αυτό θα φύγετε και σεις,
είναι φορτωμένο με χασίς
κι έχει τα φανάρια του στην πρύμη.

Μήνες τώρα που 'χουμε κινήσει
και με τη βοήθεια του καιρού
όσο που να πάμε στο Περού
το φορτίο θα το έχουμε καπνίσει.

Πλέμε σε μια θάλασσα γιομάτη
με λογής παράξενα φυτά,
ένας γέρος ήλιος μας κοιτά
και μας κλείνει πού και πού το μάτι.

Μπουκαπόρτες άδειες σκοτεινές,
- πού να ξοδεύτηκαν τόννοι χίλιοι;
Μας προσμένουν πίπες αδειανές
και τελωνοφύλακες στο Τσίλι.

Ξεχασμένο τ' άστρο του Βορρά,
οι άγκυρες στο πέλαγο χαμένες.
Πάνω στις σκαλιέρες σε σειρά
δώδεκα σειρήνες κρεμασμένες.

Η πλωριά γοργόνα μια βραδιά
πήδησε στον πόντο μεθυσμένη,
δίπλα της γλιστρούσαν συνοδιά
του Κολόμβου οι πέντε κολασμένοι.

Κι έπειτα στις ξέρες του Ακορά
τσούρμο τ' άγριο κύμα θα μας βγάλει
τέρατα βαμμένα πορφυρά
με φτερούγες γλάρων στο κεφάλι.



Τραγουδούν ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Κούτρας.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 - 2








Αντιγράφω από τις σελίδες του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2

Μεγάλη ομάδα ο Θρύλος, έπεσε ηρωικά και άδικα


Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ηττήθηκε με 4-2 απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με δεδομένη την ήττα της Λάτσιο απ’ τη Βέρντερ στη Βρέμη (με 2-1) εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος. Αυτό που έδειξε, όμως, ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ, είναι ότι διαθέτει μια πραγματικά πολύ ΜΕΓΑΛΗ ομάδα! Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σαν ίσο προς ίσο τη «βασίλισσα» μέσα στο σπίτι της με αριθμητικό μειονέκτημα για 80 περίπου λεπτά! Έναν ολόκληρο αγώνα, δηλαδή, οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βασίλη Τοροσίδη, αλλά όχι μόνο κοίταξαν τη Ρεάλ στα μάτια, αδικούνται κι απ’ την ήττα. Το δε σκορ είναι άκρως πλασματικό. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος το εξής: στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ το σκορ είναι στο 3-2, ο Κοβάσεβιτς σημαδεύει τη γωνία του τέρματος των γηπεδούχων, ο Κασίγιας αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι και στην αντεπίθεση, η Ρεάλ βρίσκοντας εντελώς ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων σημειώνει το τελικό 4-2. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, μικρή σημασία έχει. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης, έχει τα δύο απ’ τα τρία ματς του δεύτερου γύρου αυτής της φάσης στο «Καραϊσκάκη» και μ’ εμφανίσεις σαν αυτή της Τετάρτης, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της αναμέτρησης του «Μπερναμπέου», δεν μπορεί παρά να σταθούμε στην… κοσμογονία που εκτυλίχθηκε στο ξεκίνημα. Στο 3ο μόλις λεπτό, από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας απ’ τον Άντζα, ο Ρομπίνιο πάσαρε στον Φαν Νιστελρόι, εκείνος πλάσαρε, ο Νικοπολίδης απέκρουσε, αλλά άθελά του έστρωσε στον Ραούλ, ο οποίος την έστειλε στην άδεια εστία (1-0). Το χειρότερο ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός, όμως, ούτε «ψάρωσε», ούτε είδε την ψυχολογία του να πέφτει, ούτε αντέδρασε όπως θα περίμενε κανείς, με βάση εμφανίσεις προηγούμενων χρόνων.
Μόλις στο 7ο λεπτό ήρθε η απάντηση. Ο Λούα Λούα έδωσε στον Τζόρτζεβιτς απ’ τα αριστερά, εκείνος «χόρεψε» δύο παίκτες της Ρεάλ, πέρασε τον Σαλγκάδο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου με ασύλληπτο αριστερό πλασέ, ο Γκαλέτι ισοφάρισε (1-1)!

Αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ γερά στα πόδια του και «κλειδώνοντας» το χώρο του κέντρου, με Στολτίδη, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου στον άξονα και Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς στα άκρα, έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό. Γρήγορα, όμως, οι παίκτες του δέχθηκαν και δεύτερο «χτύπημα». Στο 13’ ο Τοροσίδης αναγκάζεται να τραβήξει έξω απ’ την περιοχή τον Φαν Νιστελρόι, για να μην τον αφήσει να πλασάρει τον Νικοπολίδη και ο Νορβηγός διαιτητήξς, Τομ Χένινγκ Όβρεμπο, δικαιολογημένα τον αποβάλει.
Οι ισορροπίες διαταράσσονται. Ο Λεμονής δίνει εντολή στον Πατσατζόγλου να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ, φέρνει πιο μέσα τον Γκαλέτι και ο Ολυμπιακός «σφίγγει» απ’ τη μέση και πίσω, για να συγκρατήσει τις αντίπαλες επιθέσεις.
Η καταιγίδα που πολλοί περίμεναν, όμως, δεν έρχεται ποτέ. Στο 16’, μάλιστα, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά απ’ το συρτό σουτ του Λούα Λούα ο Κασίγιας μπλοκάρει. Στο 30’, από σέντρα του Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς βρίσκεται αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή της Ρεάλ, αλλά δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πολύ άουτ…

Η Ρεάλ σταδιακά ανεβάζει ρυθμό κι αρχίζει ν’ απειλεί τους «ερυθρολεύκους», αλλά ο Νικοπολίδης αντιδρά απόλυτα σωστά στα σουτ του Μαρσέλο (31’), Σνάιντερ (36’) και στο τετ α τετ με τον Ρομπίνιο (42’). Ενδιάμεσα, ο Φαν Νιστελρόι δεν καταφέρνει από τη μικρή περιοχή να πιάσει την κεφαλιά και να σκοράρει αμαρκάριστος…

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός «παγώνει» ξανά το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Τζόρτζεβιτς εκτελεί φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Χούλιο Σέζαρ πετάγεται και με δεξί εναέριο σουτ αφήνει άγαλμα τον Κασίγιας (1-2)! Οι πρωταθλητές Ελλάδας πετυχαίνουν την απόλυτη ανατροπή! Είναι, μάλιστα, τέτοιο το σάστισμα των γηπεδούχων που απειλούνται ξανά, αλλά απ’ το σουτ του Λούα Λούα στο 63’, ο γκολκίπερ της Ρεάλ αντιδρά σωστά.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σούστερ βγάζει τον Σαλγκάδο, ρίχνει τον Χιγκουαΐν στη μάχη και η Ρεάλ εντείνει την πίεσή της. Στο 68’, μάλιστα, καταφέρνει να ισοφαρίσει με κεφαλιά του ανενόχλητου Ρομπίνιο, από σέντρα του Ράμος (2-2).
Στο 72’ ο Λεμονής ρίχνει τον Κοβάσεβιτς στον αγωνιστικό χώρο για να φρεσκάρει την επίθεσή του και στο 75’ απειλεί και πάλι, με τακουνάκι του Στολτίδη, που βρίσκει όμως ξανά σε ετοιμότητα τον διεθνή γκολκίπερ.

Το ματς παίρνει χαρακτήρα γκραν-γκινιόλ και στο 76’ η Ρεάλ κερδίζει πέναλτι. Ο Ρομπίνιο… χορεύει απ’ τα αριστερά τον –εκπληκτικό κατά τα άλλα- Πατσατζόγλου και κερδίζει το πέναλτι. Ο Φαν Νιστελρόι όμως σημαδεύει το… πάνω διάζωμα του γηπέδου και ο Ολυμπιακός παραμένει «ζωντανός»!
Αν, μάλιστα, στο 79’ ο Τζόρτζεβιτς πλάσαρε εύστοχα τον Κασίγιας, στο τετ α τετ των δύο, τότε τα πράγματα ίσως να κατέληγαν διαφορετικά. Το γκολ, όμως, δεν ήρθε εκεί για τον Ολυμπιακό και ήρθε στο 82’ για τη Ρεάλ, με τον Ρομπίνιο ξανά (3-2).
Ο Λεμονής βάζει και τον Νούνιες και δίνει εντολή στους παίκτες του να βγουν μπροστά. Σε δύο περιπτώσεις, όμως, η τύχη δεν κάνει το χατίρι στον Ολυμπιακό. Στο 89’ από κεφαλιά του Αργεντινού ο Κασίγιας μπλοκάρει και στο 92’, από γυριστό του Κοβάσεβιτς απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, ο διεθνής Ισπανός γκολκίπερ εκτινάσσεται και αποκρούει εκπληκτικά! Για να έρθει ο Μπαλμπόα στην εξέλιξη της φάσης να βρει αποδιοργανωμένη την άμυνα των φιλοξενούμενων και να σημειώσει το τελικό 4-2…

Ξεκάθαρα έδρα έπαιξε ο Νορβηγός Όβρεμπο, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Σαλγκάδο (29’), Τζόρτζεβιτς (53’), Ρομπίνιο (65’), Πατσατζόγλου (69’), Γκαλέτι (76’), Άντζας (90’).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο (64’ Χιγκουαΐν), Σέρχιο Ράμος, Μέτσελντερ, Μαρσέλο, Γκάγκο, Γκούτι, Ρομπίνιο, Σνάιντερ (82’ Μπαλμπόα), Ραούλ (88’ Τόρες), Φαν Νίστερλόι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Ζούλιο Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο (75’ Ζεβλάκοφ), Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Λεντέσμα (87’ Νούνιες), Τζόρτζεβιτς, Λού Λούα (72’ Κοβάσεβιτς)

24.10.07

ΑΠΟΨΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ



Απόψε παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

23.10.07

ΛΕΜΟΝΗΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ»


Αντιγράφω από τις σελίδες του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ" τη συνέντευξη που έδωσε χθες ο κ. Τάκης Λεμονής.

Τα μεγάλα παιχνίδια αποτελούν για όλους μία πρόκληση. Και ειδικά για τον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος έχει βλέψεις να προχωρήσει στην Ευρώπη, κάνοντας μία πορεία αντάξια με τα όνειρα των οπαδών του. Ο Τάκης Λεμονής, πάντως, ούτε εφησυχάζει, βλέποντας την ομάδα του ανεβαίνει και τη Ρεάλ να ηττάται απ’ την Εσπανιόλ το Σάββατο, ούτε θεωρεί ότι οι Μαδριλένοι βρίσκονται σε πτώση… Αυτό ξεκαθάρισε τη Δευτέρα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, για το επερχόμενο παιχνίδι με την ισπανική ομάδα…

Ο Ολυμπιακός πάει για το ματς με την Ρεάλ τώρα. Πιστεύετε ότι η ομάδα πάει χωρίς άγχος σε αυτή την αναμέτρηση; Έτσι αισθάνεστε μετά το αποτέλεσμα της Βρέμης;

«Νομίζω ότι είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Σίγουρα θεωρητικά όλοι μας θέλουμε να λέμε έστω και θεωρητικά, για τους ποδοσφαιριστές, να μην υπάρχει άγχος. Θα υπάρχει, όμως, άγχος, οπωσδήποτε και είναι σωστό στο μέτρο που πρέπει να υπάρχει το άγχος. Από εκεί και πέρα, όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διοργάνωση είπαμε θα κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό κάνουμε. Η Ρεάλ είναι μία από τις πέντε καλύτερες ομάδες στον κόσμο, το ξέρουμε. Το γήπεδό της είναι ένα γήπεδο όπου πάρα πολλοί μεγάλοι αντίπαλοι έχουν χάσει, αλλά στην ουσία, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Αντίθετα, το μόνο που έχουμε, είναι να κερδίσουμε. Ελπίζω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι, για να κάνουμε το μοναδικό πράγμα που έχω ζητήσει από τους παίκτες μας, μπαίνοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ, το να μπαίνουν στα αποδυτήρια μετά από κάθε αγώνα και να είναι ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έχουν κάνει στο συγκεκριμένο αγώνα. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που ζητάω. Θέλουμε όλοι σαν τρελοί, να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον θα το κάνουμε».

Είδαμε προχθές το παιχνίδι της Ρεάλ με την Εσπανιόλ. Είδαμε ότι η Ρεάλ είναι πολύ κακή αυτό τον καιρό. Συνεχίζετε να υποστηρίζετε ότι η Ρεάλ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα;

«Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός πολύ κακή, έστω κι αν αφορά ένα συγκεκριμένο ματς, δεν ευσταθεί. Είναι ομάδα με ποιότητα. Είναι μία ομάδα που πάει να αλλάξει τη φιλοσοφία της, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Πάει να γίνει μία ομάδα συνόλου, ενώ αντιθέτως, στα προηγούμενα χρόνια ήταν ομάδα που στηριζόταν σε παίκτες ονόματα. Αυτό πάει να αλλάξει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κακή ομάδα. Δεν το λέω αυτό, πολύ ειλικρινά, για να έχω κάποια δικαιολογία. Η Ρεάλ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Σίγουρα είναι σε αυτή τη μεταβατική φάση που πάει να αλλάξει τη φιλοσοφία της, αλλά σίγουρα, μέσα στο «Μπερναμπέου», είναι πάντα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Η νίκη στη Βρέμη άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας ή και τη νοοτροπία των παικτών, όσον αφορά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις;


«Βασικά αυτό που άλλαξε, ήταν αυτό το πολύ μεγάλο άγχος των ποδοσφαιριστών για το περιβόητο διπλό. Και όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, μπορώ να πω όλου του κόσμου του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν πολύ θετικό στοιχείο για τη συνέχεια, αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι δυσδιάκριτα πιστεύω τα όρια της έπαρσης και της αισιοδοξίας. Καμία φορά αυτά τα αποτελέσματα λειτουργούν θετικά, καμία φορά όχι. Αυτό που έχω στο μυαλό μου και προσπαθώ πάρα πολύ να περάσω μέσα στην ομάδα, είναι να έχουμε μία ισορροπία στα συναισθήματά μας, είτε αυτά αφορούν νίκες είτε ήττες. Νομίζω ότι ένα τεστ κρίσιμο ήταν ο αγώνας με την Καλαμαριά. Γι’ αυτό το κομμάτι. Ήταν αρκετά καλό, παρότι το σκορ ήταν μικρό, αλλά πιστεύω στο συγκεκριμένο ματς, δεν σας κρύβω ότι το φοβόμουν αρκετά από την πλευρά ότι μπορούμε να μπούμε και να έχουμε ακόμα το μυαλό μας στους πανηγυρισμούς από τη νίκη της Βρέμης. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα δρόμο που η ομάδα αυτή, πάει να γίνει σοβαρή ομάδα. Και αυτό είναι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ».

Σε ομιλία στο Ζέεφελντ, είχατε επισημάνει πως το δύσκολο σε μία ομάδα είναι να διαχειριστείς τη μεγάλη επιτυχία, παρά την ήττα, ίσως επειδή μπορεί να «πάρει» τα μυαλά των παικτών. Εκτιμάτε ότι ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη στη Βρέμη, τη διαχειρίζεται με έναν τρόπο που σας ικανοποιεί;

«Έχει πολλά κομμάτια ο Ολυμπιακός έτσι; Αναφέρομαι δηλαδή, σε ανθρώπους που είναι στο τεχνικό τιμ, στο διοικητικό και στους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, όλοι έχουμε διαβάσει κάποιες δηλώσεις ποδοσφαιριστών που είναι αρκετά αισιόδοξες. Εμένα να σας πω την αλήθεια, δεν με χαλάει αυτό γιατί πρέπει να καταλάβουμε πως έχουν έρθει κάποιοι παίκτες με άλλες παραστάσεις. Σίγουρα θέλω να υπάρχει αισιοδοξία. Άλλωστε, με οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου να παίξουμε, δεν θα πούμε ποτέ πριν τον αγώνα ότι έχουμε χάσει αυτό το ματς. Αλλά γενικά και η διαχείριση δεν είναι μέρος μόνο δικό μας, αλλά είναι και μέρος δικό σας. Κατά κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, διάβασα για τον Βασίλη Τοροσίδη. Διάβασα κάποια πράγματα, χαρακτηριστικά, «ο νέος Ζαμπρότα, ο Έλληνας Ζαμπρότα», ή οτιδήποτε άλλο. Νομίζω πως δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, να το διαχειριστούμε, είναι και δικό σας. Είναι κι ένα κομμάτι που ίσως από τη μία ημέρα, μπορεί να αποκαλέσουμε τον Βασίλη ή οποιονδήποτε άλλο παίκτη έτσι και από την άλλη, να πούμε ότι καβάλησε το καλάμι, εμείς οι ίδιοι. Θέλει γενικά από όλους μας, μία μεγαλύτερη προσοχή σε ότι αφορά τη διαχείριση των αποτελεσμάτων. Καμία ομάδα δεν είναι για πέταμα μετά από μία ήττα και καμία δεν έγινε η πρώτη ομάδα στον κόσμο, μετά από μία νίκη. Απλά θέλει όλοι να έχουμε μέσα μας, καλύτερη ισορροπία πιστεύω».

Κ. Λεμονή μετά τη νίκη στη Βρέμη, πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός γίνεται πιο υπολογίσιμος στην Ευρώπη, στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για παράδειγμα η Ρεάλ, θα σας αντιμετωπίσει πιο συγκεντρωμένα;

«Σίγουρα ήταν ένα αποτέλεσμα που πιστεύω όσον αφορά στις ομάδες του ομίλου μας, άρχισαν να το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους. Αλλά σε καμία περίπτωση μην έχουμε στο μυαλό μας και ακόμα και η Ρεάλ και αυτού του είδους οι ομάδες, υποτιμούν αντιπάλους. Σίγουρα αισθάνονται μία άνεση, με την οντότητα που έχουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει ομάδα σύγχρονη που να υποτιμά τους αντιπάλους της».

Επειδή το 3-1 στη Βρέμη έφερε ευφορία στους παίκτες του Ολυμπιακού και στην Ισπανία, στο «Μπερναμπέου» θα υπάρχουν χιλιάδες φίλοι της ομάδας, που καλώς ή κακώς την ομάδα την επηρεάζουν. Είπατε νωρίτερα ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα σε αυτό το ματς. Ο στόχος του Ολυμπιακού τελικά ποιος θα είναι, ο αγωνιστικός στόχος, σε αυτό το ματς; Θα είναι το αποτέλεσμα, θα είναι να παίξει μπάλα χωρίς το αποτέλεσμα;

«Ο στόχος είναι πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο. Σας είπα ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα στον Ολυμπιακό λίγο πιο μακριά. Είμαι πάντα αισιόδοξος σαν άνθρωπος, αλλά πρέπει να καταλάβουμε και κάτι. Όταν είχα σας μιλήσει ότι κάτι καλό πάει να γίνει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια, εννοούσα ένα πράγμα. Ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, εμείς καθορίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Σε κάθε ματς. Στην Ευρώπη, δεν είμαστε ακόμα η ομάδα η οποία θα μπαίνει να κάνει κουμάντο σε ένα παιχνίδι και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Ο στόχος έτσι και το όνειρό μου, είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα, η οποία σε οποιοδήποτε γήπεδο και αν αγωνίζεται, να προσπαθεί να μπαίνει με το σχέδιο που έχει για να παίξει. Αυτά τα βήματα, όμως, θέλουν οπωσδήποτε και χρόνο και πάρα πολύ καλή δουλειά. Έχουμε φτιάξει μία πολύ καλή βάση σαν ομάδα, για τα επόμενα τρία χρόνια κι αυτό είναι σημαντικό. Νομίζω ότι για το παιχνίδι του «Μπερναμπέου», δεν θα κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που ζήτησα και στη Βρέμη. Να είμαστε προσηλωμένοι στην τακτική μας και το κυριότερο, οι ποδοσφαιριστές το γνωρίζουν και οι ίδιοι, γιατί αρκετοί παίκτες έχουν μεγάλες εμπειρίες από τέτοια ματς, ότι αν δεν τρέξεις, αν δεν προσπαθήσεις, τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Αυτό που έχουμε δει στον Ολυμπιακό, είναι ότι υπάρχει πλέον μία ομαδική δουλειά μέσα στο γήπεδο, όσον αφορά στο επιθετικό και το αμυντικό μας παιχνίδι και αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει κάποια στιγμή να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να κάνουμε και κάτι καλό, έξω από τα σύνορά μας».

Είπατε ότι δεν θα κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνατε στη Βρέμη. Αυτό σημαίνει να περιμένουμε τους έντεκα που ξεκίνησαν στη Βρέμη; Το ίδιο σύστημα και στη Μαδρίτη; Για παράδειγμα, υπάρχει ο Κοβάσεβιτς που έπαιξε ένα τέταρτο στη Βρέμη και σκόραρε, πήγε καλά, στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράρει συνέχεια. Τα έχετε ξεκαθαρίσει στη σκέψη σας αυτά;

«Υπάρχει μία σκέψη να παίξουμε με δώδεκα να σου πω την αλήθεια (γέλια…). Είναι γεγονός ότι κατά μεγάλο ποσοστό έχω αποφασίσει για τον τρόπο που θα παίξουμε, αλλά δεν σας κρύβω ότι είμαστε τώρα δύο ημέρες, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ που κάνουμε τις αναλύσεις για τα παιχνίδια της Ρεάλ. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως τα διαφοροποιήσουμε σε αυτόν τον αγώνα και απόφαση δεν έχω πάρει ακόμα».

Σκέφτεστε κάτι για το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στη Βέρντερ Βρέμης και την Λάτσιο; Τι θα θέλατε; Τι θα ήταν καλύτερο;

«Πιστεύω όχι. Μετά το ματς στο Μπερναμπέου, ίσως αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα, αλλά προσπαθώ να βγάλω και τους παίκτες από τη λογική των υπολογισμών. Είναι καλύτερα για εμάς, να το δούμε ξεχωριστά το κάθε ματς που έχουμε μπροστά μας, γιατί βασικά πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, για ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Είχατε πριν το ματς στη Βρέμη για τη μεσαία γραμμή της Βέρντερ, λόγω και της παρουσίας του Ντιέγκο. Έχετε σκεφτεί κάτι τώρα για τη μεσαία γραμμή της Ρεάλ, όπου θα υπάρχει ο Γκούτι και άλλοι παίκτες; Πως το έχετε σκεφτεί;

«Κοιτάξτε, στο συγκεκριμένο ματς με τη Βέρντερ, πραγματικά υπήρχε ένας τρόπος παιχνιδιού της Βρέμης πολύ ξεκάθαρος που τον διατηρούσε σε όλα τα παιχνίδια, είτε έπαιζε στο γερμανικό πρωτάθλημα είτε στο παιχνίδι με τη Ρεάλ. Για τον Ντιέγκο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό που προσπαθήσαμε πάρα πολύ και ήταν ομαδική δουλειά, δεν ήταν μόνο του Λεντέσμα, ήταν να φύγει από το χώρο τον επικίνδυνο που ήταν τα 20-25 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αυτό το κατορθώσαμε με ομαδική δουλειά και πιστεύω ότι είναι διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού της Ρεάλ. Έχει πιο πολύ πιστεύω φαντασία στο επιθετικό παιχνίδι. Είχα πει μετά το ματς με τον Πανιώνιο σε μία σχετική ερώτηση, ότι οι κάθετες πάσες αυτής της ομάδας είναι το κλειδί, δηλαδή στο να κατορθώσουμε να μην έρθει η μπάλα κοντά στην περιοχή μας κάθετα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κλείσουμε αυτούς τους χώρους. Είχα πει, ότι εντάξει το παιχνίδι μας δεν μπορεί να είναι και τα ενενήντα λεπτά, ο τρόπος που θα αμυνθούμε. Πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο γήπεδο, για να έχεις τύχη, πρέπει να σκοράρεις κιόλας».

Να μας κάνετε κι έναν απολογισμό για το ελληνικό πρωτάθλημα ως τώρα, μετά τις πέντε αγωνιστικές. Ακόμη, κατά πόσο σας αγχώνει το γεγονός ότι κυνηγάτε την ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις που έχετε στην Ευρώπη;

«Θα μιλήσω πολύ, πολύ ξεκάθαρα γι’ αυτό το κομμάτι. Σίγουρα όταν μία ομάδα κερδίζει και κατά γενική ομολογία δεν ικανοποιεί πολύ με το ποδόσφαιρο που παίζει, πιστεύω ότι είναι και θέμα επικοινωνίας της ίδιας της ομάδας, στο πως θα πλασάρει αυτές τις νίκες. Η αίσθηση η δικιά μου για το φετινό πρωτάθλημα και τις ομάδες, είναι ότι σαφώς ο Ολυμπιακός μέσα στη σκέψη όλων όσων αγωνίζονται και όσων συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, είναι η καλύτερη ομάδα. Αυτό βέβαια, πρέπει να το δείξουμε, στο τέλος του πρωταθλήματος και πρακτικά με το να είμαστε στην κορυφή. Όσο, όμως, περνάνε οι αγωνιστικές τόσο περισσότερο μέσα μου, μεγαλώνει αυτή η πίστη μέσα μου, ότι όντως έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει μετά από άλλες 25 αγωνιστικές, έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη, έχουμε τα μεταξύ μας παιχνίδια και οι μεγάλες ομάδες, αλλά σίγουρα στα τελευταία χρόνια, ρυθμιστής του πρωταθλήματος ήταν και θα γίνουν πάλι, παιχνίδια όπου συνήθως οι μεγάλοι υπολόγιζαν τους τρεις βαθμούς, χωρίς να λογαριάσουν τους αντιπάλους τους».

Αυτά τα παιχνίδια, όμως, τα έχει πάρει μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Τέτοια παιχνίδια παίρνει.

«Ρωτήστε τον προπονητή της ΑΕΚ. Εγώ σας λέω για την ομάδα μου τι πιστεύω και είναι κάτι που σίγουρα το ξέρετε πολύ καλά έτσι, γιατί σε αυτό το κομμάτι είσαστε, πόσο πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η επικοινωνία και πως παρουσιάζονται κάποια πράγματα. Η αίσθηση που έχω, αγωνιστικά σαν προπονητής, είναι ότι έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Σας το λέω πολύ ειλικρινά και πολύ ξεκάθαρα αν και είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς».

Σε ποιο επίπεδο πιστεύετε ότι είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή; Στο 30%, 40% της απόδοσής του;

«Κοιτάξτε, ποσοστιαία δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Εγώ σας είπα, θέλω να βλέπω τα πράγματα λίγο πιο μακριά. Εγώ σας μίλησα, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου πάει να κάνει μία ομάδα για την επόμενη τριετία, πάρα πολύ σοβαρή. Αν το δούμε κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνουμε τώρα και ήταν ευτύχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι πολλές ομάδες θα έχουν ευρωπαϊκούς αγώνες, ότι μπαίνουμε σε κάποιες διαδικασίες με συνεχόμενα ματς. Είναι ένα σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, το ότι έχουμε σε είκοσι ημέρες επτά συνεχόμενα παιχνίδια, όχι μόνο εμείς, είναι κάτι που θα δείξει τα πράγματα για τη συνέχεια. Αυτό πιστεύω θα συμβεί και το Δεκέμβρη, είναι το πρόγραμμα έτσι. Δεν είναι μόνο τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι και το κατά πόσο οι ομάδες θα κατορθώσουν μέσα από αυτές τις συνθήκες να ξεπεράσουν την όποια κόπωση που σίγουρα θα υπάρχει, τους τραυματισμούς, άρα είναι ένα θέμα που θα δείξει αρκετά πράγματα το επόμενο εικοσαήμερο».

22.10.07

ΟΙ ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ


Ύμνος του γνωστού αντικειμενικού ολυμπιακάρα την Κυριακή στην εφημερίδα ΣΠΟΡΝΤΕΪ για τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι και γιατί θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους κ.λπ. Δεν είναι και τόσος πολύς ο χρόνος που έχει περάσει από την ημέρα εκείνη του καλοκαιριού, οπού ο έγκριτος αυτός δημοσιογράφος χλεύαζε από την ίδια εφημερίδα τον Κοβάτσεβιτς, τον "συνταξιούχο", τον "αραχτό", τη "βεντέττα" κ.λπ. Θυμίζω ότι ήταν μετά τη φιλική ήττα του Θρύλου από τον Πανιώνιο με 2-1. Αναρωτιόταν δε τότε ο λαμπρός αυτός υπηρέτης της αντικειμενικής πληροφόρησης ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Χτές ο κ. Χελάκης έκανε κάτι κωλοτούμπες μούρλια προσφέροντάς μας αξέχαστο θέαμα και ανάγνωσμα στο βροχερό πρωινό της Κυριακής.

Η δε λίγο καθυστερημένη απάντηση στο εναγώνιο θερινό ερώτημά του είναι: ΠΟΤΕ, κύριε Χελάκη, ΠΟΤΕ!

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. - 4 ΣΤΑ 4 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ



Αντιγράφουμε από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 76-66

Δεν πάτησε γκάζι, δεν υπερέβαλλε εαυτό και δεν πιέστηκε. Χαλαρά και με τη μηχανή σβησμένη, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 76-66 τον ΠΑΟΚ στο άδειο ΣΕΦ (λόγω τιμωρίας) στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών. Οι απουσίες των Τζάκσον, Σχορτσιανίτη και Σεϊμπούτις και των Βασιλόπουλου, Τσακαλίδη δεν επιτρέπουν σε κανένα να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τον νέο Ολυμπιακό, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Ο Γιάννης Μπουρούσης υπερίσχυε στις ρακέτες και στην άμυνα και οι «ερυθρόλευκοι» αν και προηγήθηκαν με 5-2 έδωσαν τη σκυτάλη στον ΠΑΟΚ που πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-9. Ωστόσο, κανείς δεν ήθελε να αστειευτεί και ο Μπουρούσης με τον Πρίντεζη φρόντισαν στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγηθεί ο Θρύλος με 21-18.
Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και οι Ματσιγιάουσκας, Γουντς άναψαν τις μηχανές τους. Οι δύο τελευταίοι βοήθησαν στο σκοράρισμα και ο Τεόντοσιτς στην οργάνωση. Ο Γκριρ από την πλευρά του έκανε αθόρυβα τη δουλειά του και στο ημίχρονο (39-26) είχε πετύχει 9 πόντους. Η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους (48-30 στο 23΄), όμως, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Οι Τσιάκος, Χάμφρεϊ μείωσαν σε 50-40 και εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού που επί πέντε λεπτά αδυνατούσε να σκοράρει. Ο Χάμφρεϊ με τρίποντο μείωσε στους 7 πόντους (50-43), αλλά «απάντησε» με το ίδιο νόμισμα ο Γκριρ που έκανε το 53-43 στο 30΄.
Ο Γιάννης Μπουρούσης με τρίποντο στο 35.30΄ «καθάρισε» και ο Ολυμπιακός απέκτησε διαφορά ασφαλείας (66-53). Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν σε απόσταση τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να απειλήσει. Για τελευταία φορά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 1.40΄ πριν τη λήξη σε 66-59, αλλά τίποτα δεν άλλαξε…
Δεκάλεπτα: 21-18, 39-26, 53-43, 76-66
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Τεόντοσιτς 6(1), Γκριρ 14(2), Ματσιγιάουσκας 14(1), Γουντς 9(1), Μπουρούσης 12(2), Μπλάκνεϊ 2, Βασιλειάδης 8(2), Πρίντεζης 9, Μαυροκεφαλίδης 2.
ΠΑΟΚ (Μπάλντγουιν): Χάνσελ, Σόντερς 11, Χάμφρεϊ 15(4), Χόρβατ 4, Τσιάκος 12(1), Βεργίνης 3(1), Χαριτόπουλος 9, Σφέικος 5(1), Κούβελας 2, Γκιλέσμπι 5.

21.10.07

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΝΙΚΕΣ



Στο γουώτερ πόλο: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 13-3
Στο βόλλεϋ: ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Χορταστικά σκορ στις νίκες μας. Συνεχίζουμε...

ΤΕΣΣΑΡΑ



Αντιγράφουμε από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4 - 1

Αν θα βάλει ο Ολυμπιακός φωτιά στο «Μπερναμπέου», όπως τον καλούσαν οι οπαδοί του μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο το Σάββατο, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε την ερχόμενη Τετάρτη. Το σίγουρο είναι ότι θα βάλει πολλές φορές ακόμα «φωτιά», είτε στο «Καραϊσκάκη» είτε στα υπόλοιπα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος, διότι απλούστατα αυτός ο Ολυμπιακός είναι... φωτιά και λάβρα. Ο Πανιώνιος το διαπίστωσε δεχόμενος τέσσερα γκολ (4-1), σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να δεχθεί άλλα τόσα...
Η βροχή που είχε προηγηθεί δεν προϊδέαζε ότι θα βρέξει και... γκολ στο Φάληρο, αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν χαλί και ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που παίζει σαν Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η φετινή ομάδα, άλλωστε, είναι πιο «γεμάτη» από κάθε άλλη φορά και ειδικά μέσα στην έδρα της είναι πολύ δύσκολο να «κτυπηθεί». Ο Πανιώνιος προσπάθησε χθες, δεν κλείστηκε και κοίταξε να παίξει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ακόμα κι όταν ισοφάρισε ήταν πεντακάθαρο πως δεν επρόκειτο να αντέξει. Με άλλον αντίπαλο ίσως να τα κατάφερνε, αλλά απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό όχι.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ευδιάκριτο, ακόμα κι από ποδοσφαιρικά αδαείς, ότι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και έχουν βρει ένα ρυθμό που τους βοηθάει όχι μόνο να παίρνουν τα παιχνίδια, αλλά να παίζουν και όμορφο ποδόσφαιρο. Η σεζόν, βέβαια, έχει πολύ δρόμο ακόμα και ο Ολυμπιακός να μην ξεχνάμε ότι προς το παρόν... κυνηγάει, αλλά οι οπαδοί του έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν. Το μέλλον αυτής της ομάδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου τα πράγματα βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολα, προδιαγράφεται λαμπρό...
Ο Τάκης Λεμονής, όπως αναμενόταν, αποφάσισε να ξεκουράσει τον Βασίλη Τοροσίδη που είχε παίξει δύο γεμάτα παιχνίδια με την εθνική ομάδα και σίγουρα έπρεπε να πάρει κάποιες ανάσες εν όψει του αγώνα με τη Ρεάλ. Στο δεξί άκρο της άμυνας, λοιπόν, έπαιξε ο Πατσατζόγλου, με τον Ραούλ Μπράβο αριστερά και τους Σέζαρ-Άντζα κεντρικό δίδυμο μπροστά από τον Νικοπολίδη. Στη μεσαία γραμμή ο Λεντέσμα με τον Στολτίδη ήταν οι δύο κόφτες, με τον Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πτέρυγα και τον Γκαλέτι στη δεξιά, ενώ στην επίθεση ήταν ο Κοβάσεβιτς με τον Λούα Λούα.
Απέναντι στο καθαρό 4-4-2 του Ολυμπιακού, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του μ’ ένα 4-4-1-1. Μπροστά από τον Κρέσιτς ήταν ο Πλετς με τον Μπερτέ στο κέντρο της άμυνας, με τον Σπυρόπουλο αριστερά και τον Μανιάτη δεξιά, στη μεσαία γραμμή Μάκος και Κουμορτζί έπαιζαν κόφτες, με τον Γουνδουλάκη δεξιά και τον Φερνάντεζ αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ και ακριβώς από πίσω του έπαιζε ο Κόντης.
Ο Γερμανός τεχνικός του Πανιωνίου πίστευε ότι η ομάδα του μπορεί να αιφνιδιάσει τους πρωταθλητές μέσα στο «Καραϊσκάκη», αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πρέσαραν ψηλά και έτρεχαν ασταμάτητα και οι Νεοσμυρνιώτες δύσκολα μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά. Κι όταν το παιχνίδι έχει αυτήν την εικόνα από το πρώτο σφύριγμα, το γκολ είναι αδύνατον να μην έρθει. Μόλις στο 6’, λοιπόν, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του, καθώς το «ερυθρόλευκο» πρέσινγκ ήταν εκπληκτικό, ο Λούα Λούα έκλεψε την μπάλα από τον Πλετς και δευτερόλεπτα αργότερα έκανε την εντυπωσιακή του... κωλοτούμπα.
Ο Πανιώνιος με το γρήγορο 1-0 στην πλάτη προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά, πέρα απ’ ένα σουτ του Κουμορτζί στο 13’, ήταν πασιφανές ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για τα καρέ του Νικοπολίδη, αλλά ούτε καν να σταματήσει κάπως τον δαιμονισμένο ρυθμό του Ολυμπιακού. Το άσχημο, όμως, για τους «ερυθρολεύκους» ήταν ότι παρά τη σαρωτική υπεροχή που είχαν και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να φτάσουν σ’ ένα ακόμα γκολ. Ο Πανιώνιος, άλλωστε, είχε έναν εξαιρετικό Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τελειώσει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο απλά κάποιες επιθέσεις του, που τελικά πέρασαν ανεκμετάλλευτες, επειδή έψαχνε το ξεχωριστό και το κάτι παραπάνω...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς αντίθετα από το πρώτο, με τον Πανιώνιο, δηλαδή, να μπαίνει πιο ψυχωμένα στο γήπεδο και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Μια ισοφάριση που την άγγιξε στο 50’ με το σουτ του Κόντη και έδιωξε δύσκολα ο Νικοπολίδης. Την πέτυχε στο 53’ σε μια φάση όπου ο Νικοπολίδης έσωσε και πάλι την εστία του στην κεφαλιά του Πλετς, αλλά στην εξέλιξη ο Άντζας έκανε πέναλτι πιάνοντας την μπάλα με το χέρι. Ο Τζιμπούρ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και το 1-1 ήταν γεγονός.
Εκεί, όμως, που θα περίμενε κανείς ότι η ισοφάριση θα... χαλάσει τον Ολυμπιακό και θα φτιάξει τον Πανιώνιο, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 1-1 μ’ ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη. Γιατί συνέβη αυτό; Διότι, απλούστατ, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες πολύ μεγάλης ποιότητας, όπως ο Κοβάσεβιτς, ο Γκαλέτι, ο Λούα Λούα, ο Τζόρτζεβιτς και τόσοι άλλοι, οι οποίοι ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν όταν έρχονται τα δύσκολα. Στο 64’, λοιπόν, ο Κοβάσεβιτς μετά από μια περιπετειώδη φάση έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, στο 73’ ο Στολτίδης με μια υπέροχη κεφαλιά ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι και στο 81’ ο Γκαλέτι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπερτέ, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Μέσα σ’ ένα 20λεπτο, δηλαδή, ο Ολυμπιακός καθάρισε σαν... αβγό την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, που για μια ακόμα χρονιά έφυγε φορτωμένη με αρκετά γκολ από το «Καραϊσκάκη».
Ο διαιτητής Γερμανάκος κακός δεν ήταν, παρά το γεγονός ότι τα άκουσε αρκετές φορές από την εξέδρα. Και τα δύο πέναλτι που έδωσε ήταν σωστά, σωστή και η αποβολή του Μανιάτη με δεύτερη κίτρινη στο 78’, ενώ στη φάση του Μπερτέ με τον Κοβάσεβιτς θεώρησε ότι το μαρκάρισμα του αμυντικού του Πανιωνίου ήταν στα όρια του επιτρεπτού και μάλλον δεν είχε άδικο...

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)
Κίτρινες: Αντζας - Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Μάκος
Κόκκινη: Μανιάτης (78΄, 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ζούλιο Σέζαρ, Άντζας, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (75΄ Τοροσίδης), Λούα Λούα (85΄ Ζεβλάκοφ), Koβάτσεβιτς (78΄ Μήτρογλου).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Kρέσιτς, Πλετς, Μπερτέ, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Κουμορτζί, Μάκος (84΄ Μαϊστόροβιτς), Φερνάντες, Γουνδουλάκης, Κόντι, Τζιμπούρ (84΄ Καπετάνος).

20.10.07

ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ!


Μην ξεχνιόμαστε, σύγγαυροι. Σήμερα παίζουμε με τον Πανιώνιο. Το μυαλό μας εκεί, στην παλιά ομάδα του γνωστού κυρίου Μπέου - όχι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Θα τα πούμε μετά το ματς. Με τη νίκη.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ...



ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ


ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΑΖΕΙ


Ξημερώνει και βραδυάζει
πάντα στον ίδιο τον σκοπό
φέρτε μου να πιω
το ακριβότερο πιοτό
εγώ πληρώνω τα μάτια π' αγαπώ

Κι όταν βλέπεις ταβερνιάρη
να σπάω να παραμιλώ
μη με κατακρίνεις
μη με παίρνεις για τρελό
εγώ πληρώνω τα μάτια π' αγαπώ

Η καρδιά μου συννεφιάζει
τρέχουν τα δάκρυα βροχή
σίγουρα θα πάμε
μια και φτάσαμε ως εκεί
εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή


@ Θάνος Θ. Πέππας: Όπως βλέπεις, Θάνο, άκουσα κατά γράμμα την προτροπή σου να βάλω κάτι και για το "ξημέρωμα". Το ότι έχει και "βράδυ" μέσα, δεν αποκλείει το επόμενο ξημέρωμα. Η κυρία στα κόκκινα, πού βλέπεις, είναι η Alysa Milano.

19.10.07

ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ...


ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ


ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ


Μια βραδιά στην Αμφιάλη τού τη φέραν του Μιχάλη -
του τη φέραν του Μιχάλη μια βραδιά στην Αμφιάλη.
Πως πουλούσε με το δράμι κουλουράκια με σουσάμι -
κουλουράκια με σουσάμι τα πουλούσε με το δράμι.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, πέστε του Μιχάλη αντίο.
Δύο κι ένα κάνουν τρία, τον γραπώσαν τα θηρία.

Άλλη μια βραδιά στην Τρούμπα αμολύσανε καλούμπα -
αμολύσανε καλούμπα άλλη μια βραδιά στην Τρούμπα.
Πούλαγε ζεστή τουλούμπα κι έτσι έπεσε στη λούμπα -
έτσι έπεσε στη λούμπα, γιατί πούλαγε τουλούμπα.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, πέστε του Μιχάλη αντίο.
Δύο κι ένα κάνουν τρία, τον γραπώσαν τα θηρία.

Ποιος του φταίει του Μιχάλη; το ξερό του το κεφάλι -
το ξερό του το κεφάλι, να ποιος φταίει του Μιχάλη.
Είχε κρύψει στο συρτάρι φούντες-φούντες το χορτάρι -
φούντες φούντες το χορτάρι είχε κρύψει στο συρτάρι.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, πέστε του Μιχάλη αντίο.
Δύο κι ένα κάνουν τρία, τον γραπώσαν τα θηρία.

Θα του στείλουμε λουκούμια τώρα που 'γινε σαν μούμια -
τώρα που 'γινε σαν μούμια, θα του στείλουμε λουκούμια.
Να τα τρώει στο κελί του να χτυπάει την κεφαλή του -
να χτυπάει την κεφαλή του στο μακρόστενο κελί του.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, πέστε του Μιχάλη αντίο.
Δύο κι ένα κάνουν τρία, τον γραπώσαν τα θηρία.

Μια βραδιά στην Αμφιάλη τού τη φέραν του Μιχάλη -
του τη φέραν του Μιχάλη μια βραδιά στην Αμφιάλη.
Άλλη μια βραδιά στην Τρούμπα αμολύσανε καλούμπα -
αμολύσανε καλούμπα κι έτσι έπεσε στην λούμπα.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, πέστε μας κι εμάς αντίο.
Δύο κι ένα κάνουν τρία και τελειώνει η ιστορία.

17.10.07

ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ! ΟΠΩΣ ΤΟ 2002!


Ξεκινάει το πρωτάθλημα του γουώτερ πόλο. Πρώτος αγώνας μας σήμερα με τη Χίο. Καλή
αρχή και καλό τέλος να έχουμε!
Τα τελευταία 16 χρόνια έχουμε πάρει 12 πρωταθλήματα. Ιδού οι τίτλοι μας συνολικά:
20 Πρωταθλήματα: 1933, 1934, 1947, 1949, 1951, 1952, 1969, 1971, 1992, 1993, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007.
10 Κύπελλα: 1992, 1993, 1997, 1998, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007.
7 Νταμπλ: 1992, 1993, 2001, 2003, 2002, 2004, 2007.
1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης: 2002,
1 Σούπερ Καπ Ευρώπης: 2002.

Οι παίκτες του Θρύλου:
Νίκος Δεληγιάννης (31χρ.) Τερματοφύλακας
Χρήστος Φλώρος (25χρ.) Τερματοφύλακας
Διονύσης Σταθόπουλος (29χρ.) Τερματοφύλακας
Παναγιώτης Γαβριελάτος (22χρ.) Τερματοφύλακας
Τάσος Σχίζας (30χρ.) Αμυντικός
Άντριγια Κομάντινα (Κροατία-30χρ.) Αμυντικός
Χρήστος Αφρουδάκης (23χρ.) Περιφερειακός
Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (31χρ.) Περιφερειακός
Αργύρης Θεοδωρόπουλος (26χρ.) Περιφερειακός
Βαγγέλης Δελακάς (22χρ.) Περιφερειακός
Γιώργος Ντόσκας (24χρ.) Περιφερειακός
Στέφανος Σάντα (32χρ.) Περιφερειακός
Τίχομιλ Βράνιες (Κροατία-30χρ.) Περιφερειακός
Νικήτας Κόχειλας (24χρ.) Φουνταριστός
Σλόμπονταν Νίκιτς (Σερβία-24χρ.) Φουνταριστός
Γιώργος Αφρουδάκης (31χρ.) Φουνταριστός

Ο προπονητής της ομάδας μας Βαγγέλης Πάτερος δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη, όπως πέρσι και λίγο παραπάνω. Φαβορί για τον τίτλο θεωρητικά είμαστε εμείς, θα πρέπει όμως να το αποδείξουμε μέσα στην πισίνα. Εύχομαι το επίπεδο των παιχνιδιών να είναι λίγο καλύτερο από πέρσι, έτσι ώστε να βοηθηθούν και οι ομάδες στις υποχρεώσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης και η Εθνική στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο αρχηγός της ομάδας Θοδωρής Χατζηθεοδώρου δήλωσε: «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο δηλαδή, και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ της Euroleague, έστω και αν υπάρχει το ντεζαβαντάζ της τιμωρίας της έδρας μας με τρεις αγωνιστικές, αν και ελπίζουμε να μειωθεί στην έφεση που έχουμε ασκήσει. Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, διότι ο Εθνικός, που σίγουρα θα είναι καλή ομάδα, χωρίς ξένους έχει χάσει λίγο από τη δυναμική του. Εύχομαι το πρωτάθλημα να κυλήσει ομαλά και να είναι υψηλού επιπέδου, διότι υπάρχει το προολυμπιακό τουρνουά το Μάρτιο και οι παίκτες θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να έρθει η πρόκριση της Εθνικής»

16.10.07

ΘΟΔΩΡΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ...


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝΤΡΙ


Ποιος είδε πράσινο δεντρί
μαυρομαλλούσα και ξανθή
μά 'χει τα γεράνια φύλλα
μαύρα μάτια μαύρα φρύδια

Και στην κορφή μαλάματα
ματάκια με τα κλάματα

Ε κι έσκυψα να πιω
μαύρα είναι τα μάτια π' αγαπώ
για να πιω και να γιομίσω
μαύρα μάτια να φιλήσω

Κι έπεσε μου μαντήλι μου
καημό που 'χουν τα χείλη μου
αυτό που μου κεντούσανε
και μου το τραγουδούσανε



Προς κ. ΘΑΠ: Αγαπητέ Θόδωρε, τρίψε-τρίψε με το ηλεκτρονικό κυβερνοσβηστήρι το πράσινο πουλόβερ της κ. Λαιτίσιας Καστά, καταπώς μου υπεδείκνυες, μέχρι αυτό που βλέπεις (και) εσύ μπόρεσα να φτάσω. Από 'δώ κι εμπρός πιάνεις δουλειά του λόγου σου. Εύχομαι να προχωρήσεις σε βάθος το έργο. Έρρωσο. Ο φίλος σου, Γιώργος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ



O Oλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας την εξής ανακοίνωση:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» η πρώτη από μια σειρά συζητήσεων των υπευθύνων των τμημάτων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τα μέλη του συλλόγου τα οποία είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να θέσουν ερωτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Πέτρο Κόκκαλη, στον τεχνικό Διευθυντή κ. Ίλια Ίβιτς και στον προπονητή της ομάδας κ. Τάκη Λεμονή.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και σε αυτό τον τομέα, την επικοινωνίας με τον κόσμο του, πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά δίνοντας τους βήμα για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Πέτρος Κόκκαλης παίρνοντας πρώτος το λόγο τόνισε ότι αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τον σύλλογο τόσο από πλευράς των μελών: «Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ σήμερα και έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν τον σύλλογο μας. Σαν Αντιπρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε αναλάβει να ξεκινήσουμε μια σειρά συζητήσεων για όλα τα αθλήματα του συλλόγου, συζητήσεις οι οποίες θα γίνουν μεταξύ των υπευθύνους των τμημάτων και τα μελών. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε τις συνήθειες και τις συνθήκες ενός διαλόγου ανάμεσα στα μέλη και σε εμάς που έχουμε την ευθύνη της αγωνιστικής έκφρασης του Ολυμπιακού, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε και εμείς ακούμε τις απόψεις σας με αμεσότητα. Στο ποδόσφαιρο για το οποίο θα συζητήσουμε σήμερα, έγιναν φέτος, θα σας τα πουν καλύτερα τα αγωνιστικά ο Ίλια Ίβιτς και ο Τάκης Λεμονής, πολλές αλλαγές. Στην προσπάθειά μας να ανεβάσουμε την ομάδα ένα επίπεδο, αλλάξαμε πολλούς παίκτες και δημιουργήσαμε μια καινούργια ομάδα. Οι δύο κύριοι που είναι εδώ δίπλα μου (Ίβιτς - Λεμονής) συνεργάζονται και δουλεύουν για αυτό που βλέπουμε όλοι στο γήπεδο. Αυτό το καλοκαίρι έγιναν σημαντικά πράγματα και τώρα παρακολουθούμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια με ιδιαίτερη προσμονή για το μέλλον».
Ο Ίλια Ίβιτς είπε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού μετά από πολλά χρόνια που έλειπα από την ομάδα.»
Ο Τάκης Λεμονής είπε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα από το γεγονός ότι βρίσκομαι ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου.»
Για το αν έχει η ομάδα την δυνατότητα να τιμωρήσει έναν φίλαθλο που παρεκτρέπεται στο γήπεδο ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Τώρα έχουμε και την δυνατότητα και την θέληση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Με το νέο ηλεκτρονικό τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων θα ξέρουμε ποιος έχει αγοράσει το κάθε εισιτήριο και θα μπορούμε να τιμωρήσουμε κάποιον που παρεκτρέπεται τιμωρώντας τον με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για πέντε, έξι μήνες ή ακόμα και για πάντα. Οι δικές μας τιμωρίες αφορούν μόνο αυτό και όχι αστυνομικά μέτρα ή κάτι παρόμοιο».
Για το αν η Διοίκηση έπρεπε να στηρίξει με ανακοίνωσή της τον προπονητή στο διάστημα πριν από την Βρέμη ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Όπως γνωρίζετε εγώ είμαι υπέρ της άμεσης επικοινωνίας, της επικοινωνίας δια ζώσης και εκείνο το διάστημα που υπήρχε αυτή η αμφισβήτηση που λέτε, μιλούσα με τον προπονητή και μπορεί και ο ίδιος να σας το επιβεβαιώσει. Επειδή γράφανε οι εφημερίδες για πρόβλημα αν εμείς κάναμε μια ανακοίνωση, θα ήταν σαν να επιβεβαιώναμε ότι υπάρχει κάτι που δεν υπήρχε. Τέτοιο θέμα δεν έχουμε λοιπόν και προχωράμε μπροστά».
Για το προστατευτικό δίχτυ που έχει μπει μπροστά στα δύο πέταλα και αν μπορεί σε κάποιους αγώνες να κατεβαίνει ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Για το δίχτυ εγώ είμαι ο τελευταίος που θέλω να υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα και εμείς σαν Διοίκηση αλλά και εσείς σαν φίλαθλοι, έχουμε το χειρότερο ιστορικό στην ΟΥΕΦΑ έπρεπε κάτι να κάνουμε, να πάρουμε κάποια μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος είναι αλήθεια ότι έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει μια διάθεση διαφορετική στο γήπεδο και για αυτό κυρίως ευθύνεται η ομάδα με την απόδοσή της. Ίσως λοιπόν σε κάποια παιχνίδια θα πρέπει να το σηκώσουμε το δίχτυ και σε αυτό τον τομέα θα δούμε τι θα κάνουμε.»
Για το θέμα της μετακίνησης φιλάθλων στα εκτός έδρας παιχνίδια ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Πέρυσι που ήμουν στην Σούπερ Λιγκ διδάχθηκα πάρα πολλά για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει κανένας νόμος και κανονισμός και κανένας δεν ξέρει ποιος έχει ευθύνη. Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε μια σωστή τοποθέτηση του Πανιωνίου στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ. Εμείς σαν Ολυμπιακός με το να μην πηγαίνουμε εκτός έδρας αλλά και με το να μην έρχονται εδώ φίλαθλοι άλλων ομάδων, κατ’αρχήν εξασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε στο Καραϊσκάκη ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε την συμπεριφορά τους και παράλληλα έτσι προστατεύουμε την ομάδα μας από γεγονότα που μπορεί να επιφέρουν την τιμωρία της. Πιστεύω ότι τώρα με τον καινούργιο Υφυπουργό αθλητισμού ο οποίος έχει και μια ξεκάθαρη άποψη για το θέμα, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και να πηγαίνουμε και εμείς εκτός έδρας, αλλά και οι άλλοι να έρχονται σε εμάς».
Για το βάρος που δίνει ο Ολυμπιακός στα νέα παιδιά και για το σκάουτινγκ ο Τάκης Λεμονής είπε: «Νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια είχε να γίνει ένα καλό σκάουτινγκ σε αυτές της ηλικίες. Αυτά τα παιδιά πρώτα πρέπει να δουλέψουν σωστά και μετά να τους δοθούν οι ευκαιρίες που χρειάζονται. Έχουμε μπει σε έναν πολύ καλό δρόμο στα τμήματα υποδομής. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε στο σκάουτινγκ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν θα χρειαστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από το στόχο μας που είναι το επόμενο ματς αυτό με τον Πανιώνιο.
Ο Ίλια Ίβιτς συμπλήρωσε: «Αφού το κάνουν οι μεγάλες ομάδες όπως είναι η Μπαρτσελόνα που έχουν οικονομικές δυνατότητες μεγάλες και μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε παίκτη πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Ήδη αυτά τα παιδιά κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα και σιγά σιγά μαθαίνουν τι απαιτήσεις έχει ο Ολυμπιακός. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα παιδιά γιατί μετά τα 18 και 19 τους χρόνια θα πρέπει να είναι βασικοί παίκτες. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει ότι οι μικροί είναι μετά τα 23 και 24 και μεγάλοι μετά τα 30. Στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας μας».
Για τις μεταγραφές και το πως αυτές έγιναν ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Φέτος είχαμε την ευτυχία από μήνες ο Τάκης να ξέρει πάρα πολύ καλά τι ήθελε και το θυμάμαι χαρακτηριστικά στην πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε σε ένα τραπέζι με πολλά χαρτιά. Στην ουσία αυτό που έγινε, έγινε με πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα δούμε του χρόνου τι θα κάνουμε με λιγότερες βέβαια, αλλά ουσιαστικές κινήσεις. Ο προπονητής λέει τι χρειάζεται, ο τεχνικός διευθυντής τι υπάρχει και εγώ για το τι λεφτά μπορούμε να διαθέσουμε».
Ο Ίλια Ίβιτς συμπλήρωσε: «Σε κάθε μεγάλη ομάδα συζητάμε όλοι μας σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε παίκτες και με ποια χαρακτηριστικά. Συζητάμε με τον προπονητή τι του ταιριάζει και αποφασίζουμε τι πρέπει να πάρουμε. Όλοι εδώ κρινόμαστε για αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αν πάει καλά η ομάδα καλά όλοι μας έχουμε πάει καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις συζητάμε τι χρειάζεται η ομάδα και προχωράμε όλοι μαζί».
Ο Τάκης Λεμονής είπε επί του θέματος: «Είναι ένα θέμα που πρέπει να κατανοήσουμε αρχικά το πως έγινε ο σχεδιασμός. Ήταν επιτακτική πρώτα απ’ όλα ανάγκη να αλλάξουμε κατά κάποιο τρόπο την ατμόσφαιρα στην ομάδα από πλευράς νοοτροπίας. Έπρεπε να ξέρουμε με ποιο τρόπο παιχνιδιού θέλουμε να παίξουμε και μετά να πάμε να πάρουμε τους παίκτες που χρειάζεται. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του έμψυχου υλικού και μετά να πάρουμε παίκτες που θέλουν διακριθούν μέσω της ομάδας. Τα σημαντικά στοιχεία είναι η δουλειά στις ακαδημίες και το πως δουλεύουμε στο σκάουτινγκ. Για πρώτη φορά έγινε στον Ολυμπιακό μια ανανέωση με σχέδιο, με πρόγραμμα. Θα αναφερθώ και στο θέμα με τον Ίλια. Καμιά συνεργασία όπως ξέρετε δεν είναι εύκολη. αλλά αυτό που λέμε και στους παίκτες είναι ότι όταν έχει ο Ολυμπιακός επιτυχίες θα είμαστε και εμείς επιτυχημένοι. Διαφωνίες υπάρχουν πάντα και παντού. Πρέπει θα έλεγα να υπάρχουν διαφωνίες αλλά το θέμα είναι να πετύχει ο Ολυμπιακός. Αν πετύχει ο Ολυμπιακός όλοι τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι».

ΠΕΣ ΤΑ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!


Ο κ. Ζοζέ Πεσέιρου, προπονητής του ΠΑΟ, εδήλωσε:

Είναι πολλά τόσα χρόνια για τον Παναθηναϊκό και για την ιστορία του να μένει μακριά από τους τίτλους. Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι διαθέτει περισσότερα χρήματα και έχει τη δυνατότητα να παίρνει παίχτες της αξίας του Κοβάτσεβιτς και του Λούα Λούα. Αμφιβάλλω αν ακόμα και οι μεγάλες ομάδες της χώρας μου θα μπορούσαν να αγοράσουν τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Obrigado, senhor!


Η κυρία στα πράσινα ονομάζεται Κάρεν Φερράρι, οδηγεί Μερτσέντες και είναι φίλα προσκείμενη στον Θρύλο, όπως μου έχει πει.

15.10.07

BLOG ACTION DAY



Στις 15 Οκτωβρίου bloggers από όλο τον κόσμο θα ενωθούν για ένα σημαντικό ζήτημα - το περιβάλλον. Ας ενώσουμε και την δική μας φωνή ανεβάζοντας το δικό μας μήνυμα.
Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι δείχνοντας τους ότι μας νοιάζει.


On the 15th of October (today) bloggers from all over the world will unite for a very important issue: the environment. Let's add our voice by posting our own message.
The aim of this action is to make more people realize how important this is, by showing that we care.

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΑΣ


ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Τη μέρα που ήρθα και σε βρήκα
κάτω στο Πέραμα με τους γέρους
στη θάλασσα να βρίζεις την κάμαρα
που σε γέννησε και τον Ξέρξη
στάθηκα δίπλα σου και σου είπα -
τα κεραμίδια θα γίνουνε τσιμέντο
τα ξύλα θα γίνουνε πέτρες
η αγάπη θα γίνει χρήμα.

Τη μέρα που ήρθα και σε βρήκα
Από το βιβλίο: κάτω στο Πέραμα με τους γέρους
στάθηκα δίπλα σου και σου είπα -
θα μας ξεχάσουνε την Πέμπτη
το Σάββατο, το Σάββατο την ίδια ώρα
θ’ αναστηθούμε.


Γιώργος Χρονάς, Τα αρχαία βρέφη, εκδόσεις Άκμων, 1980.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΚΑΓΙΕΤΤΙ



Αντιγράφω -εκφράζοντας και τις ευχαριστίες μου ταυτόχρονα- από το ερυθρόλευκο μπλογκ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (www.froza1.blogspot.com).


Αυτό που ζω εδώ είναι κάτι φανταστικό. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πόσο μεγάλη αγάπη έχει ο κόσμος για μένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και νιώθω μεγάλη ευθύνη για να ανταποδώσω αυτή την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο, να προσφέρουμε θέαμα και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους.
Ο στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ήδη κάναμε την πρώτη μας νίκη εκτός έδρας στη Βρέμη και μπορούμε το ίδιο και στη Μαδρίτη, σε ένα δύσκολο ματς. Κάθε ματς από την αρχή της χρονιάς το βλέπουμε ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για το τι έχουμε καταφέρει.
Με την Λάτσιο δεν είχαμε οπαδούς και ήταν δύσκολο για μας, τώρα που έχω ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος καταλαβαίνω την διαφορά. Η παρουσία των οπαδών μας στο ματς με την Ρεάλ στο Καραϊσκάκη, θα μας δώσει επιπλέον ώθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ 'ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ...




Ποιός δεν θα τό 'θελε, σύγγαυροι; Διατηρώ πάντως πολύ μεγάλες αμφιβολίες. Αυτά μόνον.

14.10.07

ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ Η ΠΡΑΣΙΝΟΦΥΛΛΑΔΑ;




Στον "παγκόσμιο πόλεμο του μπάσκετ" έπαιξαν Σαν Αντόνιο Σπερς-Παναθηναϊκός. Στην πρασινοφυλλάδα των κοντών διαβάζετε αυτά που διαβάζετε (και, βεβαίως, γελάτε αφθόνως). Το παιχνίδι έγινε. Και τελείωσε. Βλέπετε πουθενά γραμμένο το σκορ; Όχι, αι... Για όσους δεν το ξέρουν: Σαν Αντόνιο Σπερς-Παναθηναϊκός 113-91. Μόνο 22 πόντοι η διαφορά. Θρίμαβος. Πού 37 που ήταν με τους Ρόκετς;!...

"Παγκόσμια υπόκλιση" γράφει με μεγάλα γράμματα. Για ποιό λόγο: για τη ... μικρή διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες; Λοιπόν, σύγγαυροι, σας ποστάρω και μια καλλονή στα πράσινα (για να μη με λέτε στα κρυφά -μεταξύ σας- μονομερή και μονομανιακό με την κοντοφυλλάδα). Το όνομα της εκλεκτής κυρίας είναι Λαιτίσια Καστά. Την είδαμε χθες και στα κόκκινα, που της πάνε πιο πολύ, νομίζω.

13.10.07

ΑΜΠΟΤΕ!



Εγώ λέω, σύγγαυροι, ότι δεν είναι μακριά η μέρα που ο Νέρι θα φοράει τη φανέλλα αυτή πάλι.