31.1.08

ΤΩΡΑ!


Χθες ηττηθήκαμε στο ΣΕΦ και από τη Σιέννα. Τερματίσαμε πέμπτοι στη βαθμολογία. Πιο κάτω δεν πάει... Αν είναι να γίνει κάτι, να γίνει τώρα, αμέσως!

Παραθέτω την ανακοίνωση της ΚΑΕ, που εκδόθηκε πριν τον χθεσινό αγώνα. Ας κάνει αυτό που λέει, γιατί -το είπαμε- δεν πάει παρακάτω!


Με αφορμή το κλίμα που δημιουργείται μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας και την εντεινόμενη ανησυχία των φιλάθλων για την πορεία της, η διοίκηση επιθυμεί να απευθυνθεί στους φιλάθλους και να τους διαβεβαιώσει ότι κατανοεί την ανησυχία τους, ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, τα οποία όμως δεν επιλύονται με μια βιαστική και αποσπασματική προσέγγιση και εν θερμώ επίρριψη ευθυνών σε ένα ή περισσότερα άτομα.
Οι φίλαθλοι της ομάδας θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να βοηθήσουν τη διοίκηση στο δύσκολο έργο της να επαναφέρει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η διοίκηση θέλει να διαβεβαιώσει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δεν θα φεισθεί κόπων για την ευόδωση του σκοπού της, σε πείσμα των όσων απεργάζονται οι «φίλοι»» και αντίπαλοι της ομάδας σε μια προσπάθεια εξαναγκασμού της σε εγκατάλειψη του στόχου της.

30.1.08

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΜΠΕΛΛΟΥΤΣΙ


Όλα θα μας συμβούν φέτος, σύγγαυροι. Όλα θα τα δούμε. Δεν πρόλαβε να παίξει ο Μπελλούτσι και τραυματίστηκε. Σήμερα -λέει- θα μάθουμε αν δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του ή αν θα χρειαστεί να του γίνει αρθροσκόπηση. Στη δεύτερη περίπτωση, φέξε μου και γλίστρησα. Καλό καλοκαίρι για τον παίχτη - τα κεφάλια μέσα για τους υπόλοιπους. Εν αναμονή ευχαρίστων ειδήσεων... Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουν φέτος όλα τόσο στραβά με το έμψυχο υλικό της ομάδας. Θα τα πούμε πάλι.

29.1.08

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΜΠΡΑΣΣΕΝΣ


Η κακή φήμη (La mauvaise reputation) του Georges Brassens.

28.1.08

Η ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-0.

Σύγγαυροι, δεν παίξαμε καλά. Κινδυνεύσαμε να χάσουμε βαθμούς στο παιχνίδι αυτό από μια ομάδα που δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Τόσο κακοί είμασταν εμείς, όμως! Ο τραυματισμός του Λούα-Λούα επηρέασε αρνητικά την ομάδα. Όταν μπήκαν στον αγώνα ο Λεδέσμα και ο Μπελούτσι, πιέσαμε και με το "καθάρισμα" του Κοβάτσεβιτς και την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτυ από τον Τζώρτζεβιτς πήραμε το παιχνίδι. Ελπίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα ανεβούμε αγωνιστικά. Αν δεν γίνει αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Η χθεσινή μας νίκη είναι η χιλιοστή στο Πρωτάθλημα της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας. Περιττεύει να γράψω ότι είμαστε η πρώτη ομάδα που φθάνει στο ρεκόρ αυτό...

26.1.08

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ


Ο Νίκος Σπυρόπουλος πήγε στον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός "απάντησε" αστραπιαία ανακοινώνοντας τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου Λεονάρντο. Ο παίχτης -λένε- βρισκόταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, και πρέπει να είναι αλήθεια, πράγμα που αποδεικνύεται από την αστραπιαία αντίδραση. Οπωσδήποτε, όμως, δεν ήταν ο πρώτος στόχος, αφού άλλον ποδοσφαιριστή είχαμε στη λίστα μας. Είναι -λένε- ο νέος «Ρομπέρτο Κάρλος» και αναμένεται στην Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό!
Ο Λεονάρντο Ντε Ζέσους Τζεράλντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Σάο Πάουλο στις 4 Αυγούστου του 1985. Έχει ύψος 1.71 και βάρος 79 κιλά. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε ως βασικός με τη φανέλα του Πορτουγκέζα. Πρόπερσι έπαιξε σε 23 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ, ενώ πέρυσι έπαιξε σε 35 παιχνίδια και σημείωσε 2 γκολ.
Ίδωμεν, σύγγαυροι.

25.1.08

Η ΔΑΛΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ" ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ


DALIDA


LES ENFANTS DU PIRÉE

Noyés de bleu sous le ciel grec
Un bateau, deux bateaux,trois bateaux
S'en vont chantant
Griffant le ciel à coups de bec
Un oiseau, deux oiseaux, trois oiseaux
Font du beau temps
Dans les ruelles d'un coup sec
Un volet, deux volets, trois volets
Claquent au vent,
Et faisant une ronde avec
Un enfant, deux enfants, trois enfants
Dansent gaiement.

Mon Dieu que j'aime,
Ce port du bout du monde
Que le soleil innonde
De ses reflets dorés
Mon Dieu que j'aime,
Sous les bonnets oranges
Tous les visages d'anges
Des enfants du Pirée.

Je rêve aussi d'avoir un jour,
Un enfant, deux enfants, trois enfants
Jouant comme eux
Le long du quai flanent toujours
Un marin, deux marins, trois marins aventureux
De notre amour on se fera
Un amour, dix amours, mille amours
Noyés de bleus
Et nos enfants feront des gars
Que les filles
A leur tour rendront heureux.

Mon Dieu que j'aime,
Le pont du bout du monde
Que le soleil innonde
De ses reflets dorés
Mon Dieu que j'aime,
Sous les bonnets oranges
Tous les visages d'anges
Des enfants du Pirée.

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟ


Μια ευγενική χορηγία του κ. Γιάννη Δαλέζιου, γαυροεπιστήμονος θρησκευομένου.

ΑΚΗΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ


Παραμένει για δύο χρόνια στον Θρύλο και ο Άκης Στολτίδης! Για πάντα γαύρος.

24.1.08

ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ!


Λανς - ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ 3-1.

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ!


ΠΑΡΙ ΣΑΙΝΤ ΖΕΡΜΑΙΝ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ 4-0.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ


Μετά τη μουσική είναι ό,τι πρέπει ο Μπίλαρος!

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ "ΓΟΥΛΙΕΜΟΣ ΤΕΛΛΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ


Οι κουκλάρες του Gracia Violintrio παίζουν την εισαγωγή από τον "Γουλιέλμο Τέλλο" του Ροσσίνι για τους Γαύρους του Θρύλου.

Η ΛΕΥΚΗ "ΚΑΛΙΝΚΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Και οι τρεις βιολονίστριες του Gracia violintrio είναι κουκλάρες, αντάξιες του Θρύλου! Ας τις απολαύσουμε, σύγγαυροι!

ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΣ


ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΣ:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και ειδικά τον πρόεδρο της ομάδας, Σωκράτη Κόκκαλη. Ήταν ευχής έργο για μένα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Αυτή η ομάδα έχει παρελθόν, παρόν και πολύ μέλλον. Και ειλικρινά είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα μπορέσω να συνεισφέρω και ’γω στην προσπάθεια που θα γίνει για το μέλλον του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Τάσος Πάντος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι και συνέχισε: «Είχα από μικρός όνειρο να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα κι όταν ήρθα στον Ολυμπιακό το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Και ατομικά και ομαδικά έχω κατακτήσει πολλά με τον Ολυμπιακό. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μυστικά. Υπάρχει μόνο δουλειά. Εγώ δούλεψα και συνεχίζω να δουλεύω πολύ και οι προσπάθειές μου ανταμείβονται. Ο κόσμος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να παίξω και να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό και θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Φέτος είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας και θεωρώ ότι η πορεία μας είναι άκρως επιτυχημένη. Και να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει κάνει φέτος μια νέα αρχή, τόσο στο διοικητικό όσο και στο αγωνιστικό επίπεδο. Στο πρωτάθλημα μπορεί να είμαστε ένα βαθμό πίσω, αλλά αν είμαστε αυτοί που πρέπει στη συνέχεια, πιστεύω ότι θα το πάρουμε.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΝΑ (ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΡΟΛΑΝΔΟΣ)

ΤΖΑΚΟΜΟ ΠΟΥΤΣΙΝΙ, "ΜΠΟΕΜ",O soave fanciulla.
Τραγουδούν η Anna Netrebko και ο Rolando Villazón.
Βερολίνο, 7 Ιουλίου 2006.

23.1.08

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΝΑ

Η Ana Vidovic ερμηνεύει για όλους τους γαύρους τις "Asturias" του Isaac Albeniz.

22.1.08

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΕ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ!


Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης 1983-84. Ολυμπιακός - Άγιαξ 2-0. Απολαμβάνουμε τα δύο γκολ του Νίκου Αναστόπουλου (που έχει τα γενέθλιά του σήμερα) και τη συνεργασία του με τον Τάκη Λεμονή. Χρόνια πολλά, Μουστάκια! Γειά σου, Τάκαρε!
Σύγγαυροι, αν ακούσετε προσεχτικά τις φωνές του πλήθους, θα διακρίνετε και τη δικιά μου!

ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ!


Απολαύστε, σύγγαυροι, με ένα κλικ πάνω στην εικόνα!

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ



Ευχαριστώ τον αρχιγαύρο Άγγελο Αγγελιδάκη για τις αποστολές του. Με κλικ πάνω στις εικόνες μπορείτε να διαβάσετε καθαρά τα τιμολόγια.

21.1.08

ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΝΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟ ΝΟΥΝΙΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΟ Β΄, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΦΙΔΙ"




Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Ο άνθρωπος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου, την περασμένη Τετάρτη, στην πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, ήταν ο παίκτης που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ. Ο λόγος για τον Λέο Νούνιες, χάρη στο γκολ του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν απ’ την Κρήτη, επικρατώντας με 0-1 του ΟΦΗ, δίχως πάντως να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους… Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Τάκης Λεμονής επέλεξε να κάνει δύο αλλαγές τελικά, συγκριτικά με τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον Παναθηναϊκό: ο Γκαλέτι ξεκίνησε αντί του Σίσιτς και ο Νούνιες στη θέση του ανέτοιμου Κοβάσεβιτς. Σ’ αυτό το 4-3-3, ο Νικοπολίδης άρχισε κάτω απ’ τα δοκάρια, με τους Ζεβλάκοφ (δεξιά), Πάντο (αριστερά), Άντζα και Χούλιο Σέζαρ (στόπερ) να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Οι Τοροσίδης, Πατσατζόγλου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τζόρτζεβιτς σε ρόλο οργανωτή, τον Γκαλέτι στα δεξιά, τον Νούνιες στα αριστερά και τον Λούα Λούα στην κορυφή της επίθεσης.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς –έπειτα από ένα χαλαρό σουτ του Ταραλίδη στο 3’, που δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη- ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο 5ο λεπτό, ο Νούνιες γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου πλάσαρε αμαρκάριστος ο Γκαλέτι, αλλά ο Τζόρβας είδε την μπάλα να έρχεται πάνω του. Στο 14’, από νέο, μακρινό αυτή τη φορά σουτ του Γκαλέτι, ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ, για να φτάσουμε στο 16ο λεπτό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ μ’ ένα γκολ για σεμινάριο: από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Λούα Λούα βρήκε τον Γκαλέτι στα δεξιά, εκείνος με τη μία έκοψε στον Νούνιες, βγάζοντάς τον απέναντι απ’ τον Τζόρβα κι ο Αργεντινός δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (0-1).
Οι Κρητικοί προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν στο 29’, αλλά το μακρινό σουτ του Νουαφόρ δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, ενώ και στο 35’, το καλό σουτ του Σίμιτς είχε ξανά την ίδια κατάληξη, με τον διεθνή γκολκίπερ να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο 42’, όταν από σέντρα του Πατσατζόγλου, ο Σέζαρ βρήκε την μπάλα πάνω στο «σκάσιμο», στέλνοντάς την πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του εξερχόμενου Τζόρβα.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 52’ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά το καλό σουτ του Γκάντζεφ δε βρήκε στόχο. Στο 55’ ήταν η σειρά του Σταυρακάκη να ψάξει τρόπο για να σκοράρει, ωστόσο απ’ το σουτ που επιχείρησε ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Η επιθετική αυτή διάθεση των Κρητικών ανάγκασε τον Λεμονή να ρίξει στη μάχη τον Στολτίδη αντί του Πατσατζόγλου, προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους απ’ το κέντρο προς την περιοχή της ομάδας του. Από λάθος του Ιέρο, όμως, στο 58’ δημιουργήθηκε μία τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Από γρήγορη αντεπίθεση, ο Σίμιτς γύρισε παράλληλα προς τη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, το εξ επαφής πλασέ του Γκέρμπερ απέκρουσε, έστω και ασταθώς ο Νικοπολίδης, η μπάλα κατέληξε ξανά στον Σίμιτς από διώξιμο πριν τη γραμμή του Πάντου, ο επιθετικός του ΟΦΗ βρήκε ενστικτωδώς την μπάλα, στέλνοντάς την στο αριστερό δοκάρι του τέρματος των «ερυθρολεύκων», προτού απομακρυνθεί απ’ τους αμυντικούς σε κόρνερ…
Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε μόλις στο 70’. Ο Τοροσίδης σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Κοβάσεβιτς έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας με εκπληκτική απόκρουση απέτρεψε το 0-2. Ανάλογη επέμβαση χρειάστηκε να κάνει στο 83’ και ο Νικοπολίδης, για ν’ αποτρέψει την ισοφάριση σε σουτ του Πόποβιτς. Στην τελευταία καλή στιγμή των Κρητικών στο ματς…

Καλή δ διαιτησία του Σταυρίδη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Ν. Κουνενάκη (16’), Σέζαρ (22’) και Σίσιτς (72’).
ΟΦΗ: Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Σταυρακάκης (68’ Ρουμπάκης), Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος (81’ Μονιάκης), Νουαφόρ, Ισά, Γκάντζεφ, Ν. Κουνενάκης, Γκέρμπερ (65’ Πόποβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (55’ Στολτίδης), Πάντος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Χούλιο Σέζαρ, Τοροσίδης, Γκαλέτι (68’ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Νούνιες (63’ Κοβάσεβιτς)

19.1.08

"ΜΑΛΕΝΑ" - ΕΝΑ ΤΑΝΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ


Το περίφημο τάνγκο "Μαλένα" του Osvaldo Pugliese το χορεύουν ο Mariano και η Cosima Diaz Campos.

ΛΙΓΗ ΠΛΑΚΑ ΑΚΟΜΗ


ΑΥΡΙΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ



Μην ξεχνιόμαστε, όμως! Αύριο παίζουμε με τον ΠΑΟ Β΄, με το κοινώς λεγόμενο "φίδι".

18.1.08

ΒΑΛΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ





Πρώτη φωτογραφία: "Άλλο ένα, ρε παιδιά!"
Δεύτερη φωτογραφία: "Όχι! Βάλε άλλο ένα σου είπα!"
Τρίτη φωτογραφία: "Τέσσερα έβαλε τελικά..."

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


Πάντα πανηγυρίζουμε, σύγγαυροι, τις νίκες μας επί του ΠΑΟ. Αυτό επιβάλλεται (και) εκ της ιστορίας μας. Προχθές οι "αιώνιοι αντίπαλοί" μας εισέπραξαν μια γενναία τεσσάρα, κι έτσι εμείς πετάμε όχι στον έβδομό, αλλά στον εβδομηκοστό ουρανό. Διαβάζω στον τύπο ότι ο Λεμονής επιτίμησε τους παίχτες της ομάδας μας γιατί δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε για να πετύχουν μερικά γκολ ακόμα. Σύγγαυροι, αυτό έπρεπε να είχε γίνει. Να τελείωνε το παιχνίδι με μεγαλύτερο σκορ. Πάνω από πέντε! Τα σκορ αυτά μένουν και "πληγώνουν" διαχρονικά τον αντίπαλο. Εγκληματικό το λάθος μας που δεν βάλαμε πιο πολλά γκολ - έχω την πεποίθηση. Τον "τελειώνεις" τον αντίπαλό σου. Τον κάνεις πιο μικρό και από σβώλο χώματος.
Για δείτε τί έγινε με την τεσσάρα που άρπαξαν. Εκεί που από την Κυριακή το βράδυ είχαν ανοίξει το απύλωτο στόμα τους και έλεγαν ό,τι κατέβαζε το μυαλουδάκι τους και ό,τι ανέβαζε η καρδούλα τους, "πέφτει" ο πέλεκυς της τεσσάρας την Τετάρτη το βράδυ, και οι δυστυχείς Βάζελοι όχι μόνο μαζεύτηκαν έντρομοι στο μικρό τους καβούκι, αλλά και τα κοράκια που κόπτονται υπέρ της σωτηρίας του ΠΑΟ, βγήκαν βόλτα και διεκδικούν από τους Τζιγκεραίους (και λοιπούς αστείους και ασχέτους) την ομάδα, για να τη σώσουν. Προσωπικώς δεν με ενδιαφέρει σε ποιόν ανήκει ή θα ανήκει στο μέλλον ο ΠΑΟ. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το να τον νικάμε. Αλλά αναρωτιέμαι, σύγγαυροι: γιατί αλήθεια δεν βγήκαν οι νέες τούτες μούρες να διεκδικήσουν τον ΠΑΟ την Κυριακή το βράδυ, ύστερα από τη μεγαλειώδη ... ισοπαλία της αγαπημένης τους ομάδας στου Καραϊσκάκη - τότε που ο ΠΑΟ ήταν ζηλευτό υπόδειγμα ομάδας;... Μεταξύ μας, σύγγαυροι, μακάρι να τον πάρουνε τον ΠΑΟ οι Βγενοπουλαίοι με τους κοντοστούπηδες. "Πολυμετοχική εταιρεία" λέει - κάτι σαν του Τροχανά τις δόξες στην ΑΕΚ. Εκεί να δείτε γλέντια με τους αραπάδες (ναι, είμαι σωβινιστικό γουρούνι!) από το Ντουμπάι! Μόνο που τότε θα πρέπει κι εμείς να ψάξουμε να βρούμε καινούργιον "αιώνιο αντίπαλο", γιατί ο παλιός θα μας έχει τελειώσει οριστικώς και αμετακλήτως.

Μιά αιτιολογία υπάρχει για το ότι το τελικό σκορ προχτές "κόλλησε" στα τέσσερα: Δεν παίξαμε και τόσο καλά! Και δεν κάνω πλάκα. Θυμηθείτε πώς ξοδεύτηκε όλο το πρώτο ημίχρονο, και θα δείτε, σύγγαυροι, ότι έχω δίκιο. Γιατί δεν παίξαμε και τόσο καλά; Μα γιατί, πρώτον, ήμασταν ελλιπείς και, δεύτερον, κατεβήκαμε προσεχτικοί και τρακαρισμένοι από το απρόσμενο κάζο της κυριακάτικης ισοπαλίας. Αλλά ακόμα και έτσι, αν την ανύπαρκτη ομάδα με τις πράσινες φανέλλες δεν την έλεγαν ΠΑΟ, όχι μόνο θα την είχαμε νικήσει, αλλά και θα της είχαμε βάλει τουλάχιστον δέκα γκολ.

Αντιλαμβάνεσθε, σύγγαυροι, ότι δεν γκρινιάζω. Κάθε άλλο μάλιστα. Επισημαίνω, ωστόσο, ότι τον αιώνιο αντίπαλό σου, όποτε σου δοθεί η ευκαιρία, οφείλεις να τον διαλύεις. Γιατί αυτό μποθεί ο κόσμος σου ο πιστός. Γιατί έτσι χτίζεις όχι μόνο τη δόξα σου, που αφορά το παρελθόν, αλλά και το μέλλον σου: χιλιάδες νέα γαυράκια έρχονται να προστεθούν στις τάξεις του Συνδέσμου μας, του ένδοξου Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.

17.1.08

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Α Π Ο Λ Α Υ Σ Η !

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!


ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, έγραφε (κάτω-κάτω) η φοβερή και τρομερή ΠΡΑΣΙΝΗ των κοντοστούπηδων τη Δευτέρα που πέρασε. Ύστερα από δύο ημέρες και μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στον Πειραιά απεδείχθη επί τέλους ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, και έτσι απαντήθηκε το ερώτημα που απασχολεί τον Άνθρωπο αφ' ης ενεφανίσθη επί της γης.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ...


Μετά το ματς... Ο γιατρός Χριστόφορος Ολύμπιος αριστερά, με δύο ασθενείς του. Τί να σου κάνει, όμως, και η επιστήμη;!

ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ Η ΥΒΡΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΝ




Το χθεσινό και το σημερινο DERBY.
Με κλικ πάνω στην εικόνα απολαμβάνετε το αμάρτημα της καλής αυτής εφημερίδας.

ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ Η ΥΒΡΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ




Η χθεσινή και η σημερινή ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ.
Με κλικ πάνω στην εικόνα απολαμβάνετε το αμάρτημα της καλής αυτής εφημερίδας.

ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ Η ΥΒΡΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ




Η χθεσινή και η σημερινή ΠΡΑΣΙΝΗ.
Με κλικ πάνω στην εικόνα απολαμβάνετε το αμάρτημα της καλής αυτής εφημερίδας.

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Το ΦΩΣ και ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στις 17 Ιανουαρίου 2008.

ΠΕΣ ΤΑ, ΤΑΚΗ!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ:

Μετά από ένα τέτοιο αγώνα, πολύ εύκολα μπορείς να πεις πράγματα που δεν ισχύουν. Αυτό συνέβη στο ματς της Κυριακής. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το σημερινό ματς. Αυτό που έκανα τη Δευτέρα, ήταν να πάω πρωί πρωί στου Ρέντη, και να παρακολουθήσω όλο τον αγώνα. Μέχρι χθες, τον είχα δει τρεις φορές. Έπρεπε να αλλάξω και τις εντυπώσεις που είχαν οι παίκτες μας. Το είδαμε έτσι όλοι μαζί και παρότι ξέρουμε ότι δεν μετράει η στατιστική, στο ματς της Κυριακής είχαμε 55% κατοχή της μπάλας και 376 πάσες, έναντι 264 του αντιπάλου, κάτι που καταρρίπτει την κυριαρχία του. Εκεί όμως που χάσαμε ήταν στις εύκολες μπάλες στο κέντρο. Ο Παναθηναϊκός είχε καλές αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά και σε αυτό το ματς, είχαμε την ευκαιρία τη μεγάλη να τελειώσουμε το ματς. Αυτό θα κάνω και τώρα. Αύριο θα δω το παιχνίδι. Υπήρχαν διαστήματα στο πρώτο μέρος που σε επιθέσεις τριών εναντίον δύο είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε φάσεις και όταν προηγείσαι, έχεις υποχρέωση να τελειώσεις το ματς. Εκεί έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός σήμερα ήταν πολύ επιθετικός και στην επίθεση και στα μαρκαρίσματά του. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Το 4-0 είναι πολύ μεγάλο σκορ, που δεν συνηθίζεται στα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, και αισθανόμαστε ευτυχισμένοι, αλλά όχι αποπροσανατολισμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας και δεν μπορούμε ούτε να πανηγυρίζουμε, ούτε να είμαστε υπερόπτες. Αυτό είπα και στους παίκτες στα αποδυτήρια: Ότι μπαίνοντας στα αυτοκίνητά σας και μετά στα σπίτια σας, να ξέρετε ότι το ματς αυτό τελείωσε. Ο κόσμος μπορεί να πανηγυρίζει, εμείς όχι. Την Κυριακή είχαμε κακές τοποθετήσεις. Χάναμε εύκολα την μπάλα, χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Ήταν θέμα τοποθετήσεων των χαφ, το οποίο διορθώσαμε. Εμείς ζητάμε από τα χαφ τα δικά μας, να μην παίζουν με πλάτη στην εστία, αλλά να κοιτάνε την εστία. Την Κυριακή αυτό δεν έγινε και έτσι μεγάλωσαν οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Μας έκανε καλό το ότι είδαμε όλοι μαζί το ματς και κατάλαβαν και οι παίκτες ότι δεν βγήκε προς τα έξω η σωστή εικόνα. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε στην ομάδα και σε αυτό θα βοηθήσουν οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Το 1-4 και το 4-0 τα κατάφερε η ομάδα του Ολυμπιακού. Σίγουρα αποτελούν μεγάλη ευχαρίστηση για όλους μας. Γιατί ξέχωρα από βαθμολογικές συγκομιδές και προκρίσεις, σε αυτά τα ματς, το γόητρο παίζει πάντα ρόλο. Το σκορ αντανακλά σε όλους, όσοι είναι στον Ολυμπιακό και στους φιλάθλους μας. Ο ορισμός των δύο αγώνων ήταν σε υψηλό επίπεδο. Θα φρεσκάρουμε την ομάδα στη συνέχεια. Επιστρέφουν σταδιακά και παίκτες, θα προστεθεί σύντομα και ο Μπελούτσι, γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛΑΚΙΑ






Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και τον σκόρπισε! Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν σε θρίαμβο το «αιώνιο» ντέρμπι με τους «πράσινους», αφού επικράτησαν με 4-0 και έτσι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas On Line.
Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», που υπήρξαν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης», άνοιξε ο Λούα Λούα στο 6ο λεπτό. Στη συνέχεια, τη "σκυτάλη" πήραν οι Τοροσίδης (63’), Κοβάσεβιτς (66’) και Νούνιες (81’). Το χρονόμετρο στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" μετρούσε μόλις έξι λεπτά αγώνα, όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με ένα εκπλητικό γκολ του Λούα Λούα. Ο Κογκολέζος επιθετικός των "ερυθρολεύκων" έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ από 25 μέτρα, σε απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τη μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό "Γ" της εστίας του Γκαλίνοβιτς. Κι ενώ οι συνθήκες προοιωνίζονταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ακριβώς λόγω της γρήγορης επίτευξης του γκολ, περιέργως το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς την παραμικρή συγκίνηση, με εξαίρεση ένα σουτ του Παπαδόπουλου, στο 32΄, που πέρασε άουτ.
Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ανούσιο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Ολυμπιακός περίμενε τον Παναθηναϊκό δίνοντάς του γήπεδο, ενώ οι "πράσινοι" δεν ήθελαν να "ανοίξουν" το ματς, ακριβώς επειδή υπολόγιζαν τις "φαρμακερές" κόντρες του αντίπαλου.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημούσος πήρε τη θέση του Ντόι και λίγο αργότερα ο Γκαλέτι αντικατέστησε τον Σίσιτς. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη, όταν ο Σαλπιγγίδης απέτυχε στο 55΄ να πλασάρει τον Νικοπολίδη, στο εξαιρετικό τετ-α-τετ που είχε με τον διεθνή γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Από εκεί και ύστερα, όμως, η βραδιά εξελίχθηκε πολύ άσχημα για τους παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο. Στο 63ο λεπτό, σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Λούα Λούα πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς, ο Κροάτης τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήρε σχεδόν παράλληλη τροχιά. Ο Τοροσίδης που ακολουθούσε τη φάση έκανε το γύρισμα και ο Γκαλίνοβιτς, στην προσπάθειά του να αποκρούσει, μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν οι φιλοξενούμενοι προλάβουν να συνέθλουν, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έκανε το 3-0 στο 66΄, δεχόμενος το "δώρο" του Σαριέγκι που άθελά του έστρωσε τη μπάλα στον Σέρβο επιθετικό του Ολυμπιακού.
Σαστισμένος από την αναπάντεχη τροπή, ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να δεχθεί κι άλλα τέρματα στα επόμενα λεπτά. Στο 69΄, σε νέα αντεπίθεση, ο πολύ δραστήριος αλλά απρόσεκτος και επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια Λούα Λούα δεν γύρισε καλά τη μπάλα στον Γκαλέτι και ο Σαριέγκι έδιωξε την τελευταία στιγμή. Δύο λεπτά αργότερα ήταν και πάλι ο Κογκολέζος "δράστης" σε μια νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Γκαλίνοβιτς να "απογειωθεί" για να αποκρούσει, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία κόρνερ.
Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 75΄ με την κεφαλιά του Σαριέγκι στο κόρνερ του Ιβανσιτς (ο Νικοπολίδης απέκρουσε στη γραμμή), για να "απαντήσουν" οι γηπεδούχοι με τον Νούνιες στο 77΄ (ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε στην κλειστή γωνία του). Στο 81΄, όμως, ο νεαρός Αργεντινός σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ, όταν με μονοκόματο γυριστό εν κινήσει σουτ στη σέντρα του Πάντου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Κάκος (Σύνδεσμος Κέρκυρας)
Κίτρινες: Ζεβλάκοφ, Αντζας - Σέριτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Αντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Σίσιτς (52΄ Γκαλέτι), Κοβάσεβιτς (71΄ Νούνιες), Λούα Λούα (81΄ Μήτρογλου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Τζιόλης, Σιμάο (67΄ Ποστίγκα), Παπαδόπουλος (67΄ Καραγκούνης), Ιβανσιτς, Ντόι (46΄ Δημούτσος), Σαλπιγγίδης.

ΛΟΥΑ-ΛΟΥΑ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ, ΝΟΥΝΙΕΣ




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟ.

16.1.08

ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑ...


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Κατεβαίνουμε στο γήπεδο, παίζουμε τη μπάλλα που ξέρουμε και δη σαν Ολυμπιακός, τους νικάμε και τους πετάμε έξω από το Κύπελλο Ελλάδος. Παρεμπιπτόντως νικάμε και οτιδήποτε μεσολαβεί από τον Καλόπουλο έως τον Κακό...πουλο. Ας παίξει (που λέει νο λόγος) και ο Ασχημόπουλος. Τον ΠΟΥΛΟ τους τον δίνουμε, πάντως, και τελειώνει η φιέστα. Όλα τα άλλα είναι, σύγγαυροι, λόγια και δικαιολογίες. Για να το πω λιανά: Και σαράντα πέναλτυ να τους δώσει και να τα κάνουν όλα γκολ, εμείς να κοιτάξουμε να βάλουμε σαρανταένα τεμάχια μέσα και να νικήσουμε. Τα λέμε μετά τον αγώνα.

15.1.08

Α ΡΕ, ΡΟΜΑΙΝ!...


Χωρίς σχόλια. Είναι, άλλωστε, περιττά.
(Με κλικ στην εικόνα μεγεθύνεται η απόλαυση)

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ


Η φωτογραφία είναι από το ιστολόγιο του Θόδωρου Πέππα. Η γωνία των δύο οδών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας... (Κάν'τε κλικ πάνω στην εικόνα!)

ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ!


Τα λίγα πορτογαλικά που γνωρίζω δεν μου φτάνουν. Ούτε επαρκούν οι γνώσεις μου σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, σε κάποια από τις οποίες πιθανολογώ ότι έγινε ο διάλογος μεταξύ του Πόστιγκα και του δημοσιογράφου. Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει; - απαντώντας μου στο ερώτημα: Πώς λέγεται στα πορτογαλικά (ή σε οποιαδήποτε άλλη φυσική γλώσσα) το "ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ". Βοηθήστε με, γιατί πάει να μου στρίψει, και δεν κάνω καθόλου ... πλάκα.

Όσο για το άλλο -το ότι η εφημερίδα αποκαλύπτει το μυστικό του Νικοπολίδη πώς έπιασε το πέναλτυ του Παπαδόπουλου-, τί να πω; Ποτέ πια κάτω από τα δοκάρια μας ο Νικοπολίδης! Όλοι οι αντίπαλοί μας ξέρουν ήδη το μυστικό του, κι έτσι δεν έχουμε του λοιπού σωσμό. Θα μας ξεσκίσουνε... θα μας ράψουνε στα δίχτυα! Συμφορά μας. Πραγματικά έχω πάθει πλάκα! Πώς είπαμε, όμως, ότι λέγεται στα πορτογαλικά... ή σε οποιαδήποτε άλλη φυσική γλώσσα το ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ;

14.1.08

Η ΥΨΗΛΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ


ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ:

Δεν θέλω να πω κάτι για τη διαιτησία, θα δείτε τις φάσεις. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με αυτό το θέμα. Για κάποιον που είναι ουδέτερος, κατά κάποιο τρόπο, θα πρέπει να το είδε το ντέρμπι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι μία ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί. Και οι τρεις ομάδες έχουν δείξει ότι μέχρι τέλος του πρωταθλήματος, θα παλέψουν πάρα πολύ. Εμείς από την πλευρά μας, αισθανόμαστε ότι είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Στατιστικά, τα τελευταία χρόνια αν το δούμε, δεν κρίνουν τον πρωταθλητή τα ντέρμπι. Έτσι όπως έχει δείξει τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια, τα πρωταθλήματα κρίνονται σε ματς παγίδες πιο πολύ.
Το γνωρίζετε πολύ καλά, αυτά τα ματς όπου και να παίζεις είτε εδώ είτε στη Λεωφόρο, είναι πάντα ντέρμπι. Για παράδειγμα, μπορούμε να πάρουμε την εικόνα του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο. Δεν νομίζω ότι σε αυτό το επίπεδο των δύο ομάδων, η έδρα είναι αυτή που σου καθορίζει το στόχο της νίκης. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Είναι ομάδες με υψηλό επίπεδο και στόχο έχουν πάντα τη νίκη.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ... ΟΧΙ Ο ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ...


Σύγγαυροι, χθες δεν παίξαμε καλά. Όχι μόνο δεν παίξαμε καλά, αλλά και επιτρέψαμε στις Βαζέλες να λεονταρίζουν κατόπιν εορτής: "Το δίκαιο σκορ θα έπρεπε να είναι 1-5" είπε ο Ζαν Γκουμάς (πέντε ευκαιρίες ναι μεν δεν έχασαν, αλλά το παλληκάρι μετράει και μερικές που φαντάστηκε). Το κακό είναι ότι τους αφήσαμε να φανούν ως ομάδα μέσα στο γήπεδο - και το πέτυχαν. Συγκρίνοντάς τους με το άθλιο συνονθύλευμα της προηγούμενης Κυριακής (στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς), χθες φάνταζαν πυραυλοκίνητοι! Αυτή είναι, νομίζω, η μεγάλη μας απώλεια χθές - όχι οι δύο βαθμοί που αφήσαμε. Πήραν θάρρος. Σπρώχνονται που σπρώχνονται παντί τρόπω και μέσω από τις μαυροφόρες και τις κιτρινιάρες, πιστεύουν όμως ότι έχουν και ομάδα που μπορεί να μας κοντράρει. Τους το δώσαμε εμείς το δικαίωμα αυτό χθες στο Καραϊσκάκη. Το ότι ο κυρ-Καλόπουλος, αν μπορούσε θα έβαζε ο ίδιος τη μπάλλα μες στα δίχτυα μας, για να νικήσει η Βαζέλα, το ξέραμε. Χθες το είδαμε να επιβεβαιώνεται. Όμως, σύγγαυροι, εμείς φταίμε που δεν νικήσαμε. Οι διάφοροι Καλόπουλοι μάς είναι ήδη γνωστοί. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων το ρόλο τους. Τον έπαιξαν μάλιστα άριστα. Εμείς, όμως, γιατί δεν παίξαμε τον δικό μας ρόλο; Την Τετάρτη το έργο λέγεται "Κάκος". Γνωστός... γνωστότατος (από την τραγική τριλογία "Καλόπουλος, Κάκος, Παπασταμάτης). Θα κατέλθει δε στο λιμάνι νταβραντισμένος για να πρωταγωνιστήσει. Θα κατέλθει για να χαρίσει στη Βαζέλα την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος. Αυτό -επαναλαμβάνω- το ξέρουμε. Αφού το ξέρουμε, όμως, θα λάβουμε τα μέτρα μας; Τα ξαναλέμε.

12.1.08

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ



Σύγγαυροι, με το καλό η νίκη αύριο. Θα τα πούμε μετά τον αγώνα πάλι.