29.4.08

ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΑΝΕΣΤΟΣ ΔΕΛΙΑΣ


ΑΝΕΣΤΟΣ ΔΕΛΙΑΣ ή ΑΡΤΕΜΗΣ


Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑΚΙΑ


Απ’ τον καιρό που άρχισα την πρέζα να φουμάρω
ο κόσμος μ' απαρνήστηκε δεν ξέρω τί να κάνω.

Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ ο κόσμος με πειράζει
και η ψυχή μου δεν κρατά πρέζα να με φωνάζει.

Απ’ τη μυτιά που τράβαγα άρχισα και βελόνι
και το κορμί μου άρχισε σιγά-σιγά να λιώνει.

Τίποτα δε μ’ απόμεινε στο κόσμο για να κάνω
αφού η πρέζα μ’ έκανε στους δρόμους ν’ αποθάνω.


Στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Ανέστης Δελιάς ή Αρτέμης.


27.4.08

ΕΝΑ ΤΑΝΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΟΚΑ


ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο HERNÁN FELIPE


MILONGA SENTIMENTAL


Milonga pa' recordarte.
Milonga sentimental.
Otros se quejan llorando
yo canto pa' no llorar.
Tu amor se seco de golpe
nunca dijiste por que.
Yo me consuelo pensando
que fue traición de mujer.

Varon, pa' quererte mucho,
varon, pa' desearte el bien,
varon, pa' olvidar agravios
porque ya te perdone.
Tal vez no lo sepas nunca,
tal vez no lo puedas creer,
tal vez te provoque risa
!verme tirao a tus pies!

Es facil pegar un tajo
pa' cobrar una traición
o jugar en una daga
la suerte de una pasión.
Pero no es facil cortarse
los tientos de un metejon
cuando estan bien amarrados
al palo del corazón.

Varon, pa' quererte mucho, etc.
Milonga que hizo tu ausencia.
Milonga de evocación.
Milonga para que nunca
la canten en tu balcon.
Pa' que vuelvas con la noche
y te vayas con el sol.
Pa' decirte que si, a veces,
o pa' gritarte que no.



Μουσική: Sebastian Piana.
Στίχοι: Homero Manzi.


25.4.08

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ




Αγαπητοί σύγγαυροι, χθες αποφασίστηκε επίσημα η αδελφοποίηση του Ολυμπιακού και της Μπόκα Τζούνιορς καθυώς επίσης και η αδελφοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Μπόκα. Οι δύο σύλλογοι θα συνεργάζονται πλέον σε θέματα αθλητικής τεχνογνωσίας, ποδοσφαιρικών ακαδημιών, μάρκετινγκ και πολιτισμού. Ως οπαδός του Θρύλου και της Μπόκα είμαι ευτυχισμένος, γιατί αυτό ήταν όνειρό μου από χρόνια: να δω τις δύο ομάδες μου ενωμένες με τον δεσμό της αδελφοποίησης. "Γαύροι" και "xeneizes" πλέον για πάντα μαζί.
DALE BOCA! ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

24.4.08

ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ


ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ


ΑΛΑΝΙΑΡΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ


Κάθε βράδυ θα σε περιμένω
κι όπου θέλω εγώ θα σε πηγαίνω
θέλω από σε να μ' αγαπήσεις, αλανιάρα,
την φλόγα της καρδιάς μου να μου σβήσεις

Γιατί θες μικρό να αναστενάζω
μάγκικο, βρισιές να σ' αραδιάζω
μια που λες πως είσαι απ' τον Περαία, αλανιάρα,
να ξηγιέσαι μάγκικα κι ωραία
Μια που λες πως είσαι απ' την Αθήνα
να ξηγιέσαι μάγκικα και φίνα

Κάθε βράδυ ραντεβού μαζί μου
κι όλο εσένα θ' αγαπώ, πουλί μου
έλα πάψε πια μη με παιδεύεις, αλανιάρα,
κι από μένα έχεις ό,τι γυρεύεις

23.4.08

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ!!!


Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ κ. Θεμιστοκλή Νικολαΐδη και στον ποδοσφαιριστή της εν λόγω Π.Α.Ε. Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο εξώδικο διαμαρτυρία-πρόσκληση, με την οποία τους καλεί να διαψεύσουν, εντός 24 ωρών, τα όσα δυσφημηστικά για την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., φέρονται να ανέφεραν σε χθεσινή συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και τα οποία δημοσιεύονται σήμερα τόσο στον αθλητικό, όσο και στον πολιτικό Τύπο.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ:
Μόλις τώρα πληροφορήθηκα ότι το ντεμάκι επέστρεψε στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ την εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση με δικαστικό επιμελητή ως απαράδεκτη. Ο ριβαλντουλίνιο θα συμβουλευθεί τον δικηγόρρο του και θα πράξει αναλόγως της συμβουλής.
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α !!!!!!!!!

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΓΑΡΔΕΛ


Την Κουμπαρσίτα!

22.4.08

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΡΙΒΑΛΝΤΟΥΛΙΝΙΟ.


Ριβάλντο: "Αισθάνομαι πολύ άσχημα, είμαι αηδιασμένος. Θεωρώ ότι είμαστε πρωταθλητές, γιατί εμείς πήραμε τους περισσότερους βαθμούς μέσα στο γήπεδο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Εχω κατακτήσει 3 πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό.
Οταν δούλευα εκεί άκουγα τι συνέβαινε αλλά δεν ήξερα. Τώρα που είμαι σε άλλη ομάδα βλέπω όλα όσα γίνονται εκτός αγωνιστικών χώρων. Άκουγα ότι πολλοί υπάλληλοι της ομοσπονδίας δούλευαν για τον Ολυμπιακό. Αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο, αλλά πλέον αμφιβάλω και για τα τρία πρωταθλήματα που πήρα στον Πειραιά.
Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς πολεμήσαμε έντιμα και με αξιοπρέπεια και είμαστε οι αληθινοί πρωταθλητές, δεν είναι αυτοί. Είπα κι εγώ να παίξουμε με τη δεύτερη ομάδα, όμως είναι η τελευταία μου χρονιά στην ΑΕΚ και θα παίξω στα πλέι οφ για να τιμήσω τη φανέλα και εσάς τους συμπαίκτες μου".

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ-ΟΦΦ...


Πέντε Μάγκες του Περαία - του αθάνατου Γιοβάν Τσαούς.

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Για να δούμε τι γράφανε σήμερα απ' έξω οι δικές μας εφημερίδες.

ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ - ΜΕ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ"








Το απόλυτο γέλιο. Οι τέλειοι ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΗΔΕΣ. Πέραν πάσης λεκτικής εκφράσεως. Chapeau και Hut ab, που λένε και στη Λωζάννη.

ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ - ΜΕ ΤΗ "SCORE LIVE"







Ποιητές τα παιδιά. Ξεφύγανε τελείως. Και τί δεν γράψανε. Μίλησαν για CASες και για CASούκια. Νά 'ναι καλά - μας έκαναν και γελάσαμε πολύ.

ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ - ΜΕ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΩΡΑ"







Ήταν, βέβαια, η... πιο σεμνή από τις τρεις. Πλην όμως είχε και αυτή την πλάκα της. Μιλούσε για CASτούκι! Αι, τό 'φαγε!

ΑΕΚΟΥΛΑΚΙ... ΡΙΒΑΛΝΤΟΥΛΙΝΙΟ...




Σύγγαυροι, κατέθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα ο Απόλλωνας Καλαμαριάς στο CAS για να βρει το δίκιο του, διόρισε και τον δικαστή που ήθελε, παρενέβησαν υπέρ του και τα πρασινικίτρινα παιδιά που ξαφνικά ένιωσαν να τα πνίγει το δίκιο για την... αδικία εις βάρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ούρλιαζαν νυχθημερόν ότι στο CAS θα αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη, η οποία δεν... κατοικεί στην Ελλάδα, αλλά στη Λωζάννη της Ελβετίας, πιθήκισαν ότι η εκδοθησόμενη απόφαση θα είναι συντριπτική κατά του Ολυμπιακού, έκαναν ό,τι έκαναν (την μία ασχημία χειρότερη από την άλλη), και από χθες, οπού βγήκε ΟΜΟΦΩΝΩΣ η απόφαση στο CAS ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, το γύρισαν στον τσάμικο και στη... χούντα. Όντως αεκουλάκι. Πώς να μη γίνει εκεί μέσα, στο άντρο της μιζέριας, και ο Ριβάλντο... όχι ριβαλντίνιο, αλλά κυριολεκτικώς ριβαλντουλίνιο - βέβαια, είχε και την προδιάθεση.
Θαυμάστε, σύγγαυροι, τα σημερινά κιτρινόμαυρα πρωτοσέλιδα. Χάριν της πλάκας θα κρεμάσω χωριστά (σε τρεις δόσεις) και τα κιτρινόματυρα πρωτοσέλιδα της προηγούμενης βδομάδας. Καλή διασκέδαση.

21.4.08

ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ!!!




Τριφυλλοπράσινη πρόγευση από σήμερα για τα αυριανά κιτρινόμαυρα καραγκιοζιλίκια. Το ΝΤΕΡΜΠΥ και η ΠΡΑΣΙΝΗ διαφωνούν και ως προς το ποιός πήρε το πρωτάθλημα. Χρόνια Πολλά για τα 100 χρόνια του Αθλητικού Ομίλου που υποστηρίζουν και καλή επιτυχία σα πλέι-όφφ.

CAS


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:


CAS: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.
Με την υπ΄ αριθ. 2008/Α/1525 το CAS έλαβε ομόφωνα την απόφαση να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το σκεπτικό της απόφασης του CAS, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου:

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης απέρριψε σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς σχετικά με παράβαση στη βαθμολογία της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.
Στις 20 Μαρτίου του 2008, ο Απόλλων Καλαμαριάς, κατέθεσε έφεση στο CAS εναντίον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ολυμπιακού, αναφορικά με την απόφαση της ΕΠΟ στις 5 Μαρτίου του 2008… Επιπροσθέτως ο Απόλλων Καλαμαριάς κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η υπόθεση για αυτά εκδικάστηκε στις 17 Απριλίου του 2008, προκειμένου να ακουστούν όλες οι πλευρές.
Στη σημερινή του απόφαση, το CAS αναγνώρισε πως αρμοδιότητά της είναι να διευθετηθεί η υπόθεση με βάση τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Ωστόσο, το πάνελ των δικαστών αναγνώρισε πως η ΕΠΟ δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να επικυρώσει ή να διορθώσει τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που γίνεται από τη Σούπερ Λίγκα, η οποία δεν είναι όργανο της ΕΠΟ, αλλά μία ξεχωριστή ένωση. Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και η ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης σε αυτό.
Το Δικαστήριο βασιζόμενο σε αδιάσειστα στοιχεία έκρινε πως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά και το αίτημα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας απορρίφθηκε. Επιπλέον, οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση παρέμβασης που κατατέθηκε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
Από τη στιγμή που μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν από το CAS, ο αιτών (Καλαμαριά) έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα εμmείνει στην αίτησή του για εκδίκαση της κύριας υπόθεσης ή θα αποσυρθεί από αυτή.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ.






Στο σταθμό του ΗΣΑΠ και σε ένα κεμπαπτζίδικο στο Φάληρο.
Στην πρώτη φωτογραφία: Τέσσερεις νεαροί γαύροι: Τζώνης, Δημήτρης, Θάνος και Θωμάς.
Στη δεύτερη φωτογραφία: Πατέρας και γιός.
Στην τρίτη φωτογραφία: Τρεις παλιόγαυροι: Θόδωρος, Χριστόφορος και Γιώργος.
Στην τέταρτη φωτογραφία: Σε κεμπαπτζίδικο στο Φάληρο διάφοροι γνωστοί γαύροι, ο μέγας γαύρος Παναγιώτης Μαχαίρας (στη μέση με το καπελλάκι) και ο... βάζελος ψήστης (δεξιά με την κόκκινη φανέλλα!) που μας ξέρει τόσα χρόνια και δεν μας έχει ακόμα φαρμακώσει! Αλλά και να μας φαρμακώσει, θα μας... ξεφαρμακώσει ο Πάνος ο Μαχαίρας, καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (... έχουμε λάβει τα μέτρα μας...).

ΡΙΒΑΛΝΤΙΝΙΟ & Co.


Ακολουθούν δηλώσεις τριών ΑΕΚτζήδων - και οι τρεις τους (ΑΕΚτζήδες και δηλώσεις) πέραν του γελοίου...

ΡΙΒΑΛΝΤΟ: "Η ΑΕΚ είναι ηθική πρωταθλήτρια. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό είναι καλύτερο πρωτάθλημα από αυτά που πήρα με τον Ολυμπιακό. Ο,τι κερδίζω, το κερδίζω δίκαια και στο γήπεδο. Σε περίπτωση που το CAS δεν δικαιώσει θα ζητήσω από τον Ντέμη Νικολαϊδη να φύγω από την ΑΕΚ, να φύγω από την Ελλάδα και να πάω στη Βραζιλία. Αν δεν δικαιωθούμε, δεν αξίζει να παίζω σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ζητήσω να φύγω. Δεν αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα μια ομάδα που δεν το αξίζει στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο άθλημα και πρέπει να παίζεται στο γήπεδο".

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Αν δεν δικαιωθούμε θα ζητήσουμε από τη διοίκηση να βρει έναν ανώδυνο τρόπο για να μην πάρουμε μέρος στα πλέι-οφ".

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: "Είμαστε πρώτοι παντού. Πριν από 4 χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πει ότι τα πρωταθλήματα κρίνονται στο γήπεδο αλλά τώρα κάνει το αντίθετο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν αξίζουν ούτε το ένα δέκατο της δικής σας αξία κι ας έχουν μερικοί από αυτούς έντεκα πρωταθλήματα".

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ


Χθες αποχαιρέτισε τα γήπεδα ο Ηλίας Πουρσανίδης: ένας παίχτης κόσμημα. Έπαιξε έξη χρόνια στον Θρύλο, με τον οποίο κατέκτησε έξη πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Ο επίσημςο Ολυμπιακός τον ετίμησε για την προσφορά του στην ομάδα μας και ο κόσνμος φώναξε πολλές φορές το όνομά του εις ένδειξη τιμής. Νά 'σαι πάντα καλά, φίλε Ηλία. Τίμησες όσο λίγοι την ερυθρόλευκη φανέλλα όχι μόνο όσο έπαιξες για εμάς. Την τίμησες πιο πολύ όταν έπαιζες αντίπαλός μας: εναντίον μας έπαιζε το σώμα σου, η ψυχή σου, η τέχνη σου, αλλά το στόμα σου, όταν άνοιγε, είχε να πει λόγια ουσίας... ήταν στόμα ανθρώπινο, όχι οχετός.

20.4.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 3-1




Νικήσαμε, είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Αν είμαστε και πρωταθλητές, θα το μάθουμε αύριο!

Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού συνεχίζεται! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 του Ηρακλή στο «Καραϊσκάκη» και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα 2007-08, πανηγυρίζοντας παράλληλα το 11ο τρόπαιο στα τελευταία 12 χρόνια!
Το γήπεδο του Φαλήρου είχε βάλει από νωρίς τα γιορτινά του. Περισσότεροι από 33.000 θεατές κατέκλυσαν κάθε γωνιά του, για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία. Και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα συνεπείς με το ραντεβού τους με τον τίτλο…
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, σε ό,τι αφορά στη ροή της αναμέτρησης, ο Χοσέ Σεγκούρα δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Σε διάταξη 4-4-2, παρέταξε τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τον Βασίλη Τοροσίδη στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Λεονάρντο στο αριστερό και τους Ραούλ Μπράβο, Μίχαλ Ζεβλάκοφ ως στόπερ. Την τετράδα της μεσαίας γραμμής απάρτισαν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι (στα δεξιά), ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (στα αριστερά) και οι Άκης Στολτίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου (στον άξονα), ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν ο Λομάνα Λούα Λούα και ο Κώστας Μήτρογλου.
Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έγινε απ’ τον Ααρόν στο 30ό δευτερόλεπτο, με τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει σταθερά. Από πολύ μακριά έγινε και το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού, με τον Πατσατζόγλου να αδυνατεί να απειλήσει τον Μπαντή στο 2ο λεπτό. Στο 4’, ο Λούα Λούα… χόρεψε την αριστερή πλευρά της άμυνας του Ηρακλή, αλλά απ’ τη συρτή σέντρα-σουτ η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 10’ το διαγώνιο σουτ του Στολτίδη αποκρούστηκε δύσκολα απ’ τον Μπαντή σε κόρνερ, στο 13’ ο Ραούλ Μπράβο αιφνιδιάστηκε, μετά από κόρνερ του Γκαλέτι και δεν έβαλε σωστά το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ από καλή θέση και στο 15’ ο Μπαντής και πάλι μπλόκαρε το ευθύβολο σουτ του Στολτίδη.
Η πίεση του Ολυμπιακού στον αδιάφορο Ηρακλή –ο οποίος παρατάχθηκε σε διάταξη 4-3-3 και με εμφανή διάθεση να παίξει ανοιχτά- συνεχίστηκε και στο 18’ ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γκαλέτι, έπειτα από θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Αργεντινού. Στο ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ απ’ τα αριστερά, ο Μήτρογλου πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά απ’ την κεφαλιά του η μπάλα κατέληξε άουτ, για να φτάσουμε στο 23ο λεπτό, οπότε και ο νεαρός φορ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία: ο Τοροσίδης με μπαλιά σαράντα μέτρων βρήκε τον Μήτρογλου στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, εκείνος βγήκε απέναντι στον Μπαντή αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα.
Στο 26’, όμως, ήταν η τρίτη και φαρμακερή: ο Λούα Λούα έκλεψε την μπάλα απ’ τον Κατσαμπή στο ύψος της περιοχής, τη γύρισε στον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Κατσαμπή, αλλά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον διεθνή με την Ελπίδων σέντερ φορ, που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα (1-0). Στο 30’ ο Κατσαμπής προσπάθησε να εξιλεωθεί για το προηγούμενο λάθος του, αλλά απ’ την κεφαλιά του η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 32’, από θαυμάσια πάσα του Ραούλ Μπράβο, ο Λούα Λούα βγήκε στην αντεπίθεση, έστρωσε στον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου με το δεξί έξω απ’ την περιοχή, πέρασε δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Μπαντή. Ο «μικρός ήρωας» του Ολυμπιακού, όμως, είχε κι άλλο γκολ λίγο αργότερα: στο 39’ ο Λεονάρντο συνδυάστηκε όμορφα με τον Τζόρτζεβιτς, ο Βραζιλιάνος σέντραρε απ’ τα αριστερά και ο Μήτρογλου αφού στόπαρε την μπάλα, σούταρε απ’ τη μικρή περιοχή και… 2-0!
Στο 40’ ο Γιάντσης σούταρε από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο 45’ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0: ο Ζεβλάκοφ ξεκίνησε κούρσα απ’ την άμυνα, πάσαρε στον Λούα Λούα, εκείνος έδωσε στον Τζόρτζεβιτς ο οποίος βλέποντας τον Πολωνό στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής τον τροφοδότησε, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν παντελώς άστοχο…
Ο Ολυμπιακός, με την έναρξη της επανάληψης, έφτασε στο 3-0. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αντίθετη γωνία απ’ αυτήν που πήγαινε ο Μπαντής. Ο γκολκίπερ του «γηραιού», στο 52’, μπλόκαρε την μπάλα στο μακρινό σουτ του Λούα Λούα και στο 61’, οι «κυανόλευκοι» μείωσαν το σκορ: ο Μάρκες εκτέλεσε κόρνερ απ’ τα δεξιά, ο Μαλαγκένιο στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το 3-1.
Στο 63’ απ’ την κεφαλιά του Τοροσίδη ο Μαυρογενίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή και στην αμέσως επόμενη φάση ο Γιάντσης σούταρε άουτ από καλή θέση.
Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να δημιουργούνται ευκαιρίες ένθεν κακείθεν. Στο 68’, από κόρνερ του Γκαλέτι και άστοχη έξοδο του Μπαντή, ο Ραούλ Μπράβο σούταρε προ κενής εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι.
Στο 81’ είχαμε τη σκηνή του αγώνα στο «Καραϊσκάκη»: ο Πεντράθα αντικατέστησε τον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος γνώρισε το «standing ovation» στο τελευταίο του παιχνίδι. Ένα γήπεδο ολόκληρο, 33.000 άνθρωποι, σηκώθηκαν απ’ τις θέσεις τους για να αποθεώσουν έναν ποδοσφαιριστή που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα και επί έξι χρόνια τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού...
Απ’ τα χέρια του προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, έλαβε την τιμητική πλακέτα ο Ηλίας Πουρσανίδης
Καλή η διαιτησία του Παμπορίδη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Μάρκες (5’), Περπερίδη (23’) και Μαλαγκένιο (49’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (85’ Πάντος), Λεονάρντο, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (73’ Νούνιες), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (82’ Μπελούτσι), Μήτρογλου
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Περπερίδης (46’ λ. τρ. Μαλαγκένιο), Γιαννούλης (53’ λ. τρ. Μαυρογενίδης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης (80’ Ασλανίδης), Μάρκες, Άαρον, Γκαρσία, Κομβολίδης, Γιάντσης

19.4.08

ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ


ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ


ΜΕ ΠΙΑΣΑΝ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ


Με πιάσαν επί Μεταξά χωρίς καμιά αιτία
με βάλαν και υπόγραψα με στείλαν εξορία
σ' ενα ξερόνησο στη Νιο που 'χει εκκλησιές και μύλοι
και υποδοχή μου κάνανε ένα κοπάδι ψύλλοι.

Εκεί είδα τους εξόριστους γδυτούς και πεινασμένους
και ράισε η καρδούλα μου και έκλαψα ο καημένος
αν είχα θα τους έδινα τάλληρα για να φάνε
να με θυμούνται αιώνια και να με συγχωρνάνε.

18.4.08

17.4.08

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Ιδιαίτερα αυτό του "ΦΩΤΟΣ" μας φώτισε! Ευσεβείς πόθοι, κύριε Νικολακόπουλε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 84-52. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ


Ο γίγαντας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης επέστρεψε!
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 37-25, 61-35, 84-52.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10 (1), Τσακαλίδης 11, Γκριρ 9, Βασιλόπουλος 14 (1), Πρίντεζης 8, Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 11, Σχορτσανίτης 11, Παπαμακάριος 5 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 3-1. ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Το ξεκίνημα προμήνυε ανησυχία. Το πέναλτι που ανακάλυψε ο Τριτσώνης, σε δήθεν χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου, έφερε το Θρασύβουλο αγκαλιά με το άνοιγμα του σκορ. Ο Ρόκας, όμως, δεν βρήκε δίχτυα και λίγο αργότερα, ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μετατράπηκε σε… ιστορία! Ο Ολυμπιακός πήρε μπρος, σκόραρε γρήγορα τρία γκολ και με τελικό σκορ 3-1, προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, δίνοντας ραντεβού με τον Άρη (και το… νταμπλ) για τις 17 Μαΐου στο «Καυτανζόγλειο». Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς ακόμα και οι ρεζέρβες του Ολυμπιακού αποδείχθηκαν εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν απ’ τους αντιπάλους τους. Ο Χοσέ Σεγκούρα παρέταξε τον Σηφάκη κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Πάντο σε θέση δεξιού μπακ, τον Ντομί ως αριστερό μπακ και τους Χούλιο Σέζαρ, Παπαδόπουλο ως στόπερ. Ο Λεντέσμα ήταν ο αμυντικός χαφ, έχοντας τους Μπελούτσι, Μενδρινό δίπλα του και τον Νούνιες στην κορυφή του «ρόμβου», ενώ Κοβάσεβιτς και Κωνσταντίνου ήταν οι δύο επιθετικές αιχμές.
Ο Θρασύβουλος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 2’ απείλησε με τον Μπρη ενώ στο 5’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ: ο Παπαδόπουλος ανέκοψε τον Μπρη, ο Τριτσώνης είδε πέναλτι και ο Ρόκας έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Απ’ την εκτέλεση, όμως, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε. Τρίτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους δεν υπήρξε.
Στο 14’ ο Νούνιες βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Κοβάσεβιτς στην «πλάτη» της άμυνας του Θρασύβουλου κι εκείνος, με απευθείας πλασαριστό βολέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βασιλείου (1-0). Προτού καν οι παίκτες του Θρασύβουλου προλάβουν να κάνουν… σέντρα, ήρθε το δεύτερο γκολ: ο Νούνιες και πάλι πάσαρε κάθετα στον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος απέφυγε τον Λιαπάκη και πλάσαρε εύστοχα (2-0).
Η σεμνή τελετή ουσιαστικά είχε λάβει τέλος. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σταμάτησε. Άλλωστε, ακόμα δεν είχε βρει δίχτυα ο δημιουργός των δύο τερμάτων, Λέο Νούνιες. Στο 17’ ο Βασιλείου απέκρουσε την κεφαλιά του, στο 21ο λεπτό, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Ο Πάντος σέντραρε θαυμάσια απ’ τα δεξιά, ο Αργεντινός νίκησε στον αέρα όποιον επιχείρησε να διεκδικήσει την μπάλα μαζί του και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0. Στο 26’ ο Βασιλείου με διπλή προσπάθεια απέκρουσε το σουτ του Λεντέσμα και στο 33’ ο Θρασύβουλος μείωσε: ο Κατσίκης βρήκε τον Μανίκα, εκείνος στόπαρε όμορφα την μπάλα και πλασάροντας τον Σηφάκη σημείωσε το 3-1.
Στο 38’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε δύσκολα το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπελούτσι, ενώ ανάλογα καλή ήταν η αντίδρασή του και στο σουτ του Νούνιες έξω απ’ την περιοχή…
Ανάλογη ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στην επανάληψη, αν και οι Πειραιώτες εμφανώς κατέβασαν ταχύτητα. Στο 62’, ο Βασιλείου δεν αιφνιδιάστηκε στην αλλαγή πορείας της μπάλας, έπειτα απ’ το φάουλ του Νούνιες και την παρεμβολή του Πουλάκου, αποκρούοντας σε κόρνερ, στο 67’ από φάουλ του Άλβες και ολιγωρία των αμυντικών, ο Χαραλαμπάκης έπιασε κεφαλιά, δίχως όμως να βρει στόχο, ενώ στο 72’ απ’ το «σκαφτό» σουτ του Κοβάσεβιτς, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρά τα κέφια του Λούα Λούα. Στο 84’, έπειτα από φοβερή προσπάθεια του Κονγκολέζου και γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Μπελούτσι εξ επαφής νικήθηκε απ’ τον Βασιλείου, στο 87’ ο Μενδρινός σούταρε άουτ και στο 88’ ο γκολκίπερ του Θρασύβουλου μπλόκαρε το σουτ του Λούα Λούα…
Με λάθη η διαιτησία του Τριτσώνη, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Παπαδόπουλο (4’), Μπελεγρίνη (61’), Χαραλαμπάκη (69’) και Φράγκο (80’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Πάντος (66’ Λαμπρόπουλος), Παπαδόπουλος, Χούλιο Σέζαρ, Ντομί, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μπελούτσι, Νούνιες (76’ Κατσικογιάννης), Κωνσταντίνου (56’ Λούα Λούα), Κοβάτσεβιτς
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Βασιλείου, Γκάγκας, Βασιλείου, Χαραλαμπάκης, Ρόκας, Κατσίκης, Λιαπάκης (46’ Άλβες), Μπελεγρίνης, Τσαγκαράκης, Μανίκας (73’ Φράγκος), Μπρης (46’ Πουλάκος)