31.8.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3 - 1: ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3 - 1


Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Και που να δέσει κιόλας. Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ντιόγκο να «πετάει» και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να ράβει και να δένει, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν! Οι «ερυθρόλευκοι» με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη, γύρισαν το εις βάρος τους 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και επικράτησαν 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο
«Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αυτό που μετράει είναι, βέβαια, η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών (μην ξεχνάμε πως πέρσι οι Αρκάδες είχαν νικήσει τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, ενώ είχαν πάρει και ισοπαλία στο Φάληρο), αλλά στο κυριακάτικο ματς οι πρωταθλητές άφησαν ελπίδες για πολύ καλύτερο μέλλον, ειδικά με την εικόνα στο δεύτερο μέρος. Όλα αυτά σε μια δύσκολη περίοδο μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Με πολλές αλλαγές από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αστέρα, αλλάζοντας και την ψυχολογίας τους. Ο Βαλβέρδε, άφησε εκτός 11αδας τους Στολτίδη, Μπελούτσι, Κοβάτσεβιτς και Αντζα, καθώς επίσης και τον Τζόρτζεβιτς που είναι τραυματίας. Με τον Ντουντού στην μεσαία γραμμή, τους Λέτο και Γκαλέτι στα άκρα και τους Μήτρογλου και Ντιόγκο επιθετικές «αιχμές», ο ισπανός τεχνικός προσπάθησε να δώσει στην ομάδα του τη δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών. Ο Βραζιλιάνος από το πρώτο του ματς φανέρωσε μέρος του ταλέντου και έδειξε αρετές μεγάλου επιθετικού. Το μέλλον του ανήκει
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε τον Αστέρα με πολύ καλή κάλυψη στον χώρο, ενώ στην άμυνα δέσποσε η παρουσία του Μαρσελάο. Στόχος του πορτογάλου τεχνικού, ήταν να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις με τους Μιλάνο και Τσέζαρεκ, κάτι που κατάφερε στον απόλυτο βαθμό σε δύο φάσεις, εκ των οποίων η μία απέφερε το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα της Τρίπολης.
Στο 23’ ο Μήτρογλου έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν βρέθηκε μόνος προ του Αμπάρη, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα, την ίδια τύχη, είχε σουτ του Ντιόγκο λίγο έξω από την περιοχή. Στην επόμενη φάση, ο Μήτρογλου σούταρε και πάλι άστοχα από πλεονεκτική θέση, ενώ ο Αστέρας απάντησε στο 40ό λεπτό, όταν ο Τσέζαρεκ «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη. Για να φτάσουμε στο 45΄ όταν ο Μιλάνο μπήκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, όπου ανετράπη από τον Πατσατζόγλου. Ο Γερμανάκος έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Τσέζαρεκ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπελούτσι πήρε τη θέση του Πατσατζόγλου σε μία προσπάθεια του Βαλβέρδε να ελέγξει καλύτερα τον χώρο της μεσαίας γραμμής και ειδικότερα πίσω από τους δύο επιθετικούς. Στο 51’ ο Ντομί έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ντιόγκο έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Αμπάρης εκτινάχθηκε στο δεξί «παραθυράκι» και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντιόγκο σούταρε δυνατά, ο Αμπάρης δεν συγκράτησε τη μπάλα, αλλά ο επερχόμενος Κοβάτσεβιτς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μπελούτσι έδωσε την μπάλα στον Γκαλέτι, που με έναν «κεραυνό» από περίπου 30 μέτρα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αμπάρη, ισοφαρίζοντας το σκορ. Έστειλε τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία.
Η ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός καρποφόρησε για δεύτερη φορά σχεδόν αμέσως, αφού στο 63΄ ο Νταμόντε ανέτρεψε τον Ντιόγκο μέσα στην περιοχή και ο Γκαλέτι ευστόχησε από τα 11 βήματα, δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στο 70΄ ο Ντιόγκο «τσίμπησε» τη μπάλα μετά από σέντρα του Ντομί, αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ, στερώντας από τον νεαρό βραζιλιάνο άσο, να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές.
Δέκα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης ο Ντομί γέμισε από την περιοχή του Ολυμπιακού προς την εστία του Αμπάρη και, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, ο Κοβάτσεβιτς τη βρήκε ιδανικά στον αέρα και έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», πιστοποιώντας την σπουδαία κλάση του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Διαιτητής : Γερμανάκος (Αθηνών).
Κίτρινες : Νταμόντε, Ουριμπάρι, Αμπάρης.
Κόκκινες : Ζαϊρί (2 κίτρινες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46΄ Μπελούτσι), Ντομί, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Ντουντού, Λέτο (80΄ Στολτίδης), Μήτρογλου (53΄ Κοβάτσεβιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Αμπάρης, Φλάβιο, Μαρσελάο, Νταμόντε, Λαζαρίδης, Μπαστια (78΄ Καμπούροφ), Φάμπιο, Ουριμπαρι (78΄ Ζεάν Κάρλος), Ζορζίνιο, Μιλάνο (62΄ Ζαϊρί), Τσέζαρεκ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΣΤΑΝΤΑΝΕ


Με τον Θόδωρο Πέππα μετά το μάτς.

30.8.08

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ



Στο Β΄ ημίχρονο παίξαμε μπάλλα, και νικήσαμε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης. Είδαμε, βέβαια, το χάρο με τα μάτια μας στο πρώτο μέρος. Ευτυχώς καθάρισαν ο Γκαγιέττι (2) και ο Κοβάτσεβιτς. Παιχτούρες ο Ντουντού και ο Ντιόγκο. Είναι, όμως, δυνατόν να ξεκινάει η ομάδα χωρίς τον Μπελούτσι;! Μόλις μπήκε, μπήκε και τάξη στο παιχνίδι. Μεγάλη ολυμπιακή ψυχή -για άλλη μία φορά- ο Τάσος Πάντος.

ΠΑΝΤΟΣ: «Με τη σημερινή μας νίκη καταφέραμε και στείλαμε το μήνυμά μας. Μπορεί να ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό της περασμένης Τετάρτης, αλλά ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος να ξεπερνάει όλες αυτές τις δυσκολίες και να σηκώνει ψηλά το κεφάλι του. Με τη σημερινή μας εμφάνιση και τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στείλαμε το μήνυμα, πως όποιος θέλει να μας πάρει τα πρωτεία, ας έρθει να μας τα πάρει! Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ξεπεράσαμε το άσχημο πρώτο μέρος και το γεγονός πως βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Δικαιούμαστε αυτή τη νίκη και με το παραπάνω».

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Νόρντζελαντ - λέει... (Γνωρίστε την Ευρώπη με την ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥΡΣ!)
Καλό Πρωτάθλημα, σύγγαυροι. Ξεκινάμε με τον Αστέρα Τρίπολης. Θα είμαστε εκεί.

27.8.08

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ!


Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Δυό κουβέντες μόνο φτάνουν.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.

26.8.08

ΟΝΤΩΣ: ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ



Ο Ριβαλντουλίνιο (ή και Πουληταρίνιο"!) την κοπάνησε από την ΑΕΚ. Για τα όβολα των... Ουζμπέκων! Και δάκρυ, δάκρυ, δάκρυ! Και... εκατομμύρια συγγνώμη. Με μία λέξη: Γ Ε Λ Ο Ι Ο Σ .
Απολάυστε, σύγγαυροι, σήμερα τί είπε το "άτομο", γιατί αύριο έχουμε αγώνα.


Δεν είναι εύκολη μέρα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Προέκυψε κάτι πολύ καλό για το φινάλε της καριέρας μου. Μία πολύ καλή πρόταση. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Ήταν μία πολύ καλή πρόταση για μένα. Όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφασή μου. Είναι μία πολύ καλή προοπτική και δεν μπορώ να την αρνηθώ.
Μίλησα για λίγο και με τον κ. Δώνη. Ήταν δύσκολο και για αυτόν, όπως και για τη διοίκηση, γιατί απομένουν λίγες ημέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Ζητώ συγγνώμη γιατί είναι λίγος ο καιρός μέχρι το τέλος των μεταγραφών, αλλά είναι πολύ σημαντική η πρόταση που έχω για να συνεχίσω την καριέρα μου.
Είναι μία εξαιρετική πρόταση. Είπα «συγγνώμη» στον πρόεδρο, είπα σε όλους συγγνώμη, ζητώ ένα εκατομμύριο συγγνώμη. Δεν μπορείς να πεις όχι σε μία τέτοια πρόταση. Ήμουν ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Απλώς αυτό που προέκυψε ήταν κάτι πολύ ξαφνικό και πολύ καλό.
Όπως ήρθα, θα φύγω. Μίλησα με τον πρόεδρο, δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχει κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου.
Δεν έχω μιλήσει ακόμη στους συμπαίκτες μου για να τους ανακοινώσω την απόφασή μου. Σίγουρα λόγω γλώσσας θα μου λείψουν οι Βραζιλιάνοι της ΑΕΚ, όπως ο Μαντούκα ή ο Έντσον Ράμος, που έχει πολύ μέλλον και μπορεί να παίξει κάποτε στην εθνική Βραζιλίας. Πάντα ήμουν κοντά τους. Όμως και με τον υπόλοιπο κόσμο δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Η ΑΕΚ ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Όλοι μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά, οι συμπαίκτες μου, η διοίκηση, ο κόσμος... Δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά και ευχαριστημένος, αφού προέκυψε κάτι πολύ καλό για το μέλλον της οικογένειάς μου.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Θα χρησιμοποιηθεί πολύ καλά το όνομά μου. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για μένα και τον πρόεδρο. Συμφωνήσαμε ότι ήταν το καλύτερο.
Πήγαμε καλά στο περσινό πρωτάθλημα, πήραμε 68 βαθμούς, ο Ολυμπιακούς πήρε 67, αλλά κέρδισε το ματς με την Καλαμαριά στα χαρτιά. Δεν πήραμε τίτλο, αλλά πήγαμε αρκετά καλά.
Όπως είναι το κλίμα τώρα, δεν το βλέπω να αγωνίζομαι απέναντι στην Ομόνοια και τον Παναθηναϊκό. Το να παίξω την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και να φύγω δεν το βλέπω. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη, αλλά δεν το βλέπω. Θα μιλήσουμε και θα δούμε.
Είναι αρκετά πιθανό να έχουμε μία μελλοντική συνεργασία με την ΑΕΚ. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, από τη μεγάλη πόρτα. Ζητώ και πάλι χίλιες φορές συγγνώμη που φεύγω τώρα και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να συνεργαστώ και πάλι με την ΑΕΚ.
Με τον Ολυμπιακό ό,τι έγινε έγινε. Ποδόσφαιρο είναι. Πέρασα καλά στον Ολυμπιακό, δεν μου μένει καμία πικρία. Ήταν μέρος της καριέρας μου και μέρος της ζωής μου. Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Κι εγώ και η οικογένειά μου έχουμε στην καρδιά μας την Ελλάδα. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία η χώρα σας.
Οι καλές στιγμές που έζησα στην Ελλάδα είναι πολλές. Σίγουρα οι τίτλοι που πήρα με τον Ολυμπιακό, η στιγμή που πήγα στην ΑΕΚ, η γέννηση τριών παιδιών μου στην Ελλάδα, η αγάπη των φιλάθλων και η εκτίμηση που μου έδειχναν στο δρόμο φίλαθλοι κι άλλων ομάδων. Τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ και να ξέρουν πως έκανα ό,τι μπορούσα για να είναι ευτυχισμένοι. Όσο για τη χειρότερη στιγμή μου στην Ελλάδα, δεν θέλω να την αναφέρω.
Ευχαριστώ και τους δύο, και τον Κόκκαλη και τον Νικολαΐδη, για όσα μου προσέφεραν. Με τον κύριο Κόκκαλη έγιναν κάποια πράγματα στο φινάλε, αλλά έχω συγχωρήσει ό,τι έχει γίνει. Περασμένα ξεχασμένα. Πρόσφερα τα πάντα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Γλου και την εταιρία Puma, που αυτή την τετραετία ήταν σαν οικογένειά μου και με βοήθησαν σε κάθε βήμα.
Θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνώμη που φεύγω όπως φεύγω. Ευχαριστώ και πάλι όλο τον κόσμο, όλους τους φιλάθλους. Νιώθω τιμή που έπαιξα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στενοχωριέμαι που φεύγω. Έτσι είναι όμως. Κανείς στη θέση μου δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την πρόταση.

15.8.08

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΓΕ...



Ο κύριος Βαλβέρδε δήλωσε τα ακόλουθα:
Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν κάνεις λάθη τα πληρώνεις. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ. Δείξαμε αδυναμίες όμως στο να το κάνουμε αυτό. Σίγουρα είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, αλλά έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά μας. Το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν πολύ κακό για εμάς. Αλλά στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι δύσκολο, και μετά από αυτό το 3-0 το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Αν μείνουμε έξω, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και δεν θα παραιτηθούμε. Ούτε η Ανόρθωση είναι αυτή που είδαμε σήμερα, ούτε ο Ολυμπιακός είναι αυτός. Δεν νομίζω ότι η Ανόρθωση θα κάνει τρεις ευκαιρίες και θα βάλει τρία γκολ. Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση. Έχουμε τη ρεβάνς μπροστά μας και θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τα πράγματα.


Ξαναδιαβάζουμε μερικά από τα παραπάνω:
1. "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο." Σώπα!
2. "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν κάνεις λάθη τα πληρώνεις." Εσύ πώς πλήρωσες τα δικά σου λάθη;
3. "Αν μείνουμε έξω, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό." Καλά, αμίγο. Τότε -ο μη γένοιτο- θα μιλήσουμε εμείς γι' αυτό.
4. "Δεν νομίζω ότι η Ανόρθωση θα κάνει τρεις ευκαιρίες και θα βάλει τρία γκολ." Τί ήθελε να πει ο ποιητής;...

*********************

Στο εξώφυλλο του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ" -με κλικ η εικόνα μεγεθύνεται- αναγράφεται ότι ο κ. Βαλβέρδε είπε ότι, αν προκριθούμε στην επόμενη φάση, όλοι θα ξεχάσουν τη ντροπιαστική ήττα με 3-0 από την Ανόρθωση. Λυπάμαι, αλλά ο εξαίρετος αυτός κύριος δεν έχει καταλάβει ούτε σε ποιά ομάδα έχει έλθει ούτε τί σημαίνει "μνήμη του γαύρου". Αλλά τί να λέμε. Τον "Εθνικό" της Ισπανίας προπονούσε, τί να καταλάβει...

Φυσικά και δεν φταίει μόνο ο Βαλβέρδε. Αν και όταν μιλήσει και ο Άλλος, θα σχολιάσουμε και αυτουνού τα λόγια. Διευκρινίζεαι, σύγγαυροι, ότι ο "Άλλος" είναι εκείνος, στον οποίον ανήκει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ.

14.8.08

ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ


Ο Σεπτέμβριος, σύγγαυροι, μας ήρθε κάμποσες μέρες... νωρίτερα! Και μας ήρθε άσχημα. Μαζί με μιαν "απρόσμενη" τριάρα από την Ανόρθωση για τους προκριματικούς των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ. Αυτό με έσπρωξε να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

Χάσαμε πανηγυρικά στην Κύπρο. Για την ακρίβεια: μας εξευτέλισαν. Κάτι κόκκινες -αισθητικώς αθλιότατες, μαζί με εκείνα τα μαύρα μπαλλώματα στις μασχάλες- φανέλλες περιφέρονταν στο γήπεδο εντελώς άδειες και από το ελάχιστο ίχνος γαυροφρονήματος. Βρήκαμε και τον "εύκολο" υπαίτιο της ντροπιαστικής μας ήττας: "Φταίει ο θρασύς Μήτρογλου!" Βρήκαμε και το θράσος να ψελλίζουμε κάτι περί 'ανατροπής και προκρίσεως".
Όσοι ισχυρίζονται ότι "θα περάσουμε σίγουρα" στη ρεβάνς δεν είναι αισιόδοξοι, αλλά χαζοχαρούμενοι. Όσοι ελπίζουν ότι "θα περάσουμε" στη ρεβάνς είναι μάλλον ευχολόγοι. Όσοι λένε διερωτώνενοι "Μα είναι δυνατόν να μην περάσουμε στη ρεβάνς;" έχουν δώσει οι ίδιοι την απάντηση στο φόβο τους;
Τα πράγματα, σύγγαυροι, είναι πλέον αφάνταστα δύσκολα - δεν γράφω "αξεπέραστα", διότι όντως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προκριθούμε. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα, γιατί τα κάναμε εμείς και μόνο εμείς δύσκολα. Υπεύθυνοι είναι οι πάντες, αρχής γενομένης της αποδόσεως των ευθυνών από την κεφαλή - και τη διοικητική και την τεχνική. Υπεύθυνοι της χθεσινής γελοιοποίησης είναι ο Πρόεδρος κ. Κόκκαλης και ο προπονητής της ομάδας κ. Βαλβέρδε. Και όλοι οι ποδοσφαιριστές, βεβαίως, αλλά κατά δεύτερο ή και τρίτο λόγο.
Όπως όλα τα καλά πιστώνονται στον Σωκράτη Κόκκαλη, στον ίδιον χρεώνονται και όλα τα κακά. Δεν μπορεί να φταίνε (μονίμως δε) όλοι οι άλλοι και αυτός να απαλλάσσεται -εκ των προτέρων μάλιστα- πάσης ευθύνης. Αυτό είναι λογικώς αδύνατον. Δική του περιουσία είναι, άλλωστε, η ΠΑΕ. Αν δεν κάνω λάθος, επέλεξε να διοικήσει την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ μέσω του κ. Γιάννη Χρυσικόπουλου. Τοποθέτησε στην πιο καίρια θέση έναν (πιθανότατα ικανότατο) πολιτικό τεχνοκράτη, πλην όμως άνθρωπο άσχετο περί το ποδόσφαιρο. Το ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης του Προέδρου ΔΕΝ είναι ολυμπιακός παίζει το ρόλο του επίσης.
"Ισπανός προπονητής": Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Και μόνο το ότι ο μοναδικός ισπανός προπονητής (;) που έχει κατακτήσει τίτλο πρωταθλητού εκτός ισπανικής επικρατείας είναι ο κ. Σεγούρα, με αναγκάζει να σιωπήσω περαιτέρω σχετικά με τον κ. Βαλβέρδε.
Μεταγραφές: Διέπρεψε ο κ. Χρυσικόπουλος και οι συνεργάτες του, και όλοι εμείς οι Γαύροι έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Αποδεσμεύσεις και "αποκλεισμοί": Διέπρεψε ο κ. Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του, και όλοι εμείς οι Γαύροι έχουμε μείνει για άλλη μια φορά με το στόμα ανοιχτό.

Παρακολούθησα χθες τον αγώνα με την Ανόρθωση σε ένα γαύρικο καφενείο στην Κέρκυρα. Για πρώτη φορά διαπίστωσα, και μάλιστα με τρόμο, σύγγαυροι, ότι το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του Θρύλου έχει πλέον διχασθεί σε "κοκκαλολάτρες" και σε "κοκκαλομάχους", και δη κατά τα καμώματα του φιλολυμπιακού τύπου. Προσωπικώς μου είναι εξ ίσου απεχθείς αμφότερες οι κατηγορίες, που αγωνίζονται λυσσωδώς η μία εναντίον της άλλης. Οι μεν "κοκκαλολάτρες" γλείφουν και εγκωμιάζουν τον Πρόεδρο για να εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν (έτσι υπολαμβάνουν) την εύνοιά του και τα εξ αυτής απορρέοντα και ουχί αμελητέα υλικά αποτελέσματα, οι δε "κοκκαλομάχοι" -όλοι τους δεδηλωμένες ολυμπιακάρες- φτύνουν και λοιδορούν τον Πρόεδρο, επειδή έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποκλειστεί από την απόλαυση των κοκκαλογενών αγαθών, που διατίθενται από τον Πρόεδρο προς διανομή. Από κοντά βαράνε και "οι αντικειμενικοί" και ό,τι ήθελε προκύψει.
Τσιμπάμε, σύγγαυροι, στα δολώματα. Τσιμπάμε σαν χάνοι, κι ας είμαστε γαύροι. Ήρθε ο καιρός να δείξουμε -ο καθένας μας από το δικό του ερυθρόλευκο μετερίζι- ότι είμαστε μόνο Ολυμπιακοί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ.