29.7.10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΗ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 2-1


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΗ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 2-1
(Ζαϊρί, Ρόμενταλ)

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΔΥΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ - ΠΑΟ 6-1



Cupa Cupelor
Editia 1989/1990
Turul al II-lea
Mansa retur
Data: 1 Noiembrie 1989
Stadion: "Dinamo" Bucureşti
Spectatori: 22.000

Dinamo: Stelea - Mihăescu (65' Meszaros), Rednic, Andone, Klein, Timofte, Sabău, Mateuţ, Lupu, Vaişcovici (74' Zamfir), Răducioiu.
Antrenor: Mircea Lucescu.

Panathinaikos: Sarganis - Hadjiathanasiou, Samaras, Kalatzis, Kalitzakis, Mavridis, Yorgakopoulos (46' Polack), Antoniou, Dimopoulos, Kolev, Yorgamlis.
Antrenor: Gunder Bengtsson.

Marcatori: Rednic 21', Mateuţ 31',48', Sabău 40',50', Klein 89' / Samaras 34'.

24.7.10

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ Ο ΜΠΑΖΙΝΑΣ



Με δύο διαδοχικά κλικ πάνω στην εικόνα μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του Ηλία Μπαζίνα άνετα σε μεγέθυνση.

ΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ, ΣΥΓΓΑΥΡΕ ΘΑΝΟ!


Τα τραγούδια του Στέλιου για σένα.



ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ





ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΕΡΑΙΑ ΑΘΑΝΑΤΕ




ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΡΑΣ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



ΤΕΤΡΑΣ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Μάρκος Βαμβακάρης, Ανέστος Δελιάς, Γιώργος Μπάτης και Στράτος Παγιουμτζής.

23.7.10

ME GUSTA MUCHO, HOMBRE!



ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ, ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ!

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΘΑΝΟΣ...



... ήταν χθες στο αεδροδρόμιο στην υποδοχή του Άλμπερτ Ριέρα.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΓΙΟΒΑΝ ΤΣΑΟΥΣ



ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ


Παραπονιούνται οι μάγκες µας
κι οι αριστοκράτες όλοι
που δεν τους φέρνουνε να πιουν
μαυράκι από την Πόλη.

Έλα βρε μάγκα µου να πιεις
από τον αργιλέ µας
που 'χουµε Πολίτικο
μαυράκι στον τεκέ µας.

Ν’ ακούσεις τον Γιοβαν Τσαούς
που παίζει το μπουζούκι
και µε τις όμορφες πενιές
ανάβει το τσιμπούκι.

Και χανουμάκια έμορφα
θα µας τόνε πατάνε
και τσίκα μαύρη έξυπνη
και τσίλιες να φυλάνε.

Γλυκιές πενιές θα ακούγανε
να χάσουν το μυαλό τους
πλούσιοι βιομήχανοι
να κάµουν τον σταυρό τους

Και αυτοί θα διατάζανε
κάνε και µας τσιμπούκι
μάγκες να μαστουριάζουμε
να ακούσουμε μπουζούκι.

Και όλα τα ανφάν γκατέ
µες στον τεκέ θα κάτσουν
μπουζούκι για να ακούσουνε
και για να μαστουριάσουν.

Γι' αυτό σε λίγο βρε παιδιά
σε τούτη εδώ τη φύση
όλος ο κόσμος κι αν χαθεί
θα βρίσκεται χασίσι.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ "Ο ΕΡΜΗΣ", ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ


ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ


Πράσινο λεωφορείο Αθήνας-Καλλιθέας-Πειραιά

Τα "εξπρές" πράσινα λεωφορεία των ΕΗΣ (μετέπειτα ΗΣΑΠ)

κυκλοφόρησαν την περίοδο 1955-2001 στη διαδρομή Σύνταγμα-Καλλιθέα-Πειραιάς.

Στη φωτογραφία ο πρώτος τύπος που κυκλοφόρησε, το γαλλικό Chausson Savıem.

ΦΟΥΝΕΣ









ΡΙΒΑΛΝΤΟΥΛΙΝΙΟ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!



Είχε το θράσος να εμφανισθεί στο Καραϊσκάκη ο Ριβάλντο και να ξανακλαφτεί λέγοντας πως πιστεύει ότι τον έχουμε συγχωρήσει.





Αυτό συγχωρείται - είναι μέσα στο παιχνίδι. Μας νίκησες και το πανηγυρίζεις.



Ριβάλντο στις 21.4.2008: "Αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο, αλλά πλέον αμφιβάλω και για τα τρία πρωταθλήματα που πήρα στον Πειραιά."

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ!

22.7.10

Ο ΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗ





ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΤΡΑΝΕ!

... ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ...

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ Ο ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ


ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΣΑ


Όμορφη Πειραιώτισσα
και Χατζηκυριακιώτισσα
με τρέλαναν τα κάλλη σου
και τ' όμορφο κεφάλι σου

Στα μάτια μου στ' ορκίζομαι
στα δύο πως χωρίζομαι
στα κοφτερά λεπίδια σου
στα μάτια και στα φρύδια σου

Όμορφη Πειραιώτισσα
και της καρδιάς μου αρχόντισσα
θα πάρω στράτες να σε βρω
να δεις το πόσο σ' αγαπώ


Στίχοι: Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας.
Μουσική: Κώστας Καπλάνης ή Κεφάλας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς στα χρόνια του Μεσοπολέμου.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1939



ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1939

To Παλαιό Ρολόι, που ήταν επί της Ακτής Μιαούλη, Βασ. Γεωργίου, Εθνικής Aντιστάσεως, Ακτής Ποσειδώνος.

21.7.10

ΜΕΓΑΛΕΙΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΙΚΟ! ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΣΟΥΝΑ!


Όπως το διάβασα στο sport24.gr, χωρίς να αλλάξω ούτε λέξη ... ούτε την ορθογραφία ή τη σύνατξη.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι ευχηθήκατε στον νέο πρόεδρο;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Να κάνει κουράγιο και είπα ότι με κάλυψε πλήρως η δήλωσή του ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Μπορεί κατά καιρούς να ειπώθηκαν διάφορα για την προεδρία μου αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι έκλεψα κάποιο πρωτάθλημα. Τότε ακόμα και η Λάρισα το πήρε. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί τότε με κάποιο ποδοσφαιριστή Τζίγκοφ ήταν να της αφαιρέσουν τρεις βαθμοί και εγώ θα έπαιρνα το Πρωτάθλημα. Όμως, είπα "όχι, το δικαιούται". Βέβαια τότε και εμείς είχαμε μέσο όρο 46.000 εισιτήρια.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για μένα ήταν μια ιδιαίτερη χαρά που συνάντησα τον κ. Βαρδινογιάννη που για όλο τον κόσμο αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού.
Είναι ο άνθρωπος που πονάει την ομάδα και που προσέφερε με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κόστος ζωής να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός αυτή την οντότητα, την αθλητική και κοινωνική. Γνωριζόμαστε από παλιά. Ένα χρόνο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση με έχει επισκεφτεί με την τότε μου ιδιότητα και μου έδωσε έναν φάκελο που ήταν η πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σήμερα είχαμε μια ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό του 2010 και μετά. Θεωρώ ότι είναι πολύτιμη η γνωμη του. Είναι αποφασιστικό στίριγμα για μένα. Θα έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ μαζί του για όλα τα ζητήματα. Μετά από αυτή την επικοινωνία θα συζητήσω και με τον κύριο Γιαννακόπουλο, με άλλους μετόχους και θεσμικούς παράγοντες.
Θα ήθελα να τονίσω ότι το ποδόσφαιρο ενδιαφέρει και την κοινωνία και την πολιτεία και πρέπει στο χώρο του ποδοσφαίρου να έχουμε ορισμένες αρχές. Καθαρή διαιτησία, αξιόπιστη δικαιοσύνη και αντιμετώπιση όλων των αισχρών φαινομένων που ταλαιθπορούν το ποδόσφαιρο.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Παναθηναϊκός είναι σύνολο, είναι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία που πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η διοίκηση που πρέπει να στηρίζει του παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Είναι οι φίλαθλοι που πρέπει να ξέρουν ότι η γνώμη τους μετράει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα τους χαιδεύουμε τα αφτιά. Είναι και κάτι ακόμη. Η προσφορά του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι προς το όφελος του συνόλου της πολιτείας και της κοινωνίας.
Επειδή πολλα σχόλια διατυπώνονται αυτή την περίοδο, συνήθως περιγράφουν όσα συμβαίνουν στον πολιτικό βίο της χώρας και στην κοινωνία με όρους ποδοσφαιρικούς καλό είναι να αναφέρονται και στο ποδόσφαιρο με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς. Γιατί, στο χώρο του ποδοσφαίρου συναντιέται η λειτουργία πολλών θεσμών και κρίνεται η αξιοκρατία πολλών κοινωνικών αξιών. (ΩΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!)

*****************************

Ερώτηση προς Βασίλη Κωνσταντίνου: Τί είπε, Βασίλη μου, το άτομο!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΡΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑ, ΓΑΥΡΕ!



Ο Χρήστος Πατσατζόγλου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.

Σε ξάφνιασε η περσινή κακή πορεία του Ολυμπιακού;

Βέβαια, με ξάφνιασε. Δεν το περίμενα αυτό από τον Ολυμπιακό και δεν ήθελα, με τίποτα, να συμβεί. Δεν ήθελα, με τίποτα, να κάνει αυτή την πορεία. Δεν σας κρύβω ότι στενοχωρήθηκα με αυτή την περιπέτεια της πρώην ομάδας μου. Τί να λέμε; Με πείραξε πολύ. Ήμουν εννέα χρόνια παίκτης του, τον αγαπάω, νοιάζομαι για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα αυτή είναι μέσα στο αίμα μου, είναι μέσα στην σκέψη μου, είναι μέσα στην ψυχή μου. Τι και αν έχω φύγει; Ποιος δεν ξαφνιάστηκε, βλέποντάς τον να κόβει το νήμα χωρίς τίτλο; Αν ήμουν στην ομάδα, θα έλεγα περισσότερα πράγματα για τους λόγους που πήγε άσχημα η περσινή χρονιά. Δυστυχώς δεν ήμουν κοντά τους, για να καταλάβω πολλά πράγματα. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, από την στιγμή που δεν ήμουν εκεί. Το μόνο που μπορώ να πω -και το λέει κι όλος ο κόσμος- είναι ότι δεν ήταν πάνω από όλα ομάδα, δεν κατάφερε να γίνει ένα καλό σύνολο. Όπως τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και μονάδες, αλλά είχαμε γίνει και μία πολύ καλή ομάδα, γι' αυτό κερδίζαμε τα παιχνίδια και παίρναμε τα πρωταθλήματα. Έφταιξαν σίγουρα οι πολλές αλλαγές προπονητών. Αυτό επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα, γιατί ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία.
Έχει ο Παναθηναϊκός "το πάνω χέρι", τουλάχιστον για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, με την κατάκτηση του νταμπλ;

Δεν θα το έλεγα. Η περσινή χρονιά τελείωσε και ήταν εντελώς διαφορετική. Κατέκτησε κύπελλο και πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Η επιτυχία του αυτή δεν έχει να κάνει -κατά τη γνώμη μου- με τη φετινή χρονιά, που ξεκινάει σε λίγο καιρό. Οι κινήσεις που γίνονται στον Ολυμπιακό, είναι πάρα πολύ καλές. Μιλάμε πάντα για τις μονάδες. Έχουν γίνει πάρα πολύ καλές μεταγραφές. Το παν, όπως είπα και πριν, είναι να γίνει ομάδα. Το μόνο καλό του Παναθηναϊκού, είναι ότι η ομάδα παραμένει η ίδια και γι' αυτό έχει ένα μικρό προβάδισμα για την αρχή. Αυτό το δέσιμο θα τον βοηθήσει να έχει ένα καλύτερο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό. Πιστεύω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρει τον δρόμο του. Θα επιστρέψει στις επιτυχίες και θα ξαναδώσει χαρές στον κόσμο του. Είναι σίγουρο αυτό.

Πώς είδες την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της ομάδας;

Κοίτα, ο προηγούμενος πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Κόκκαλης, έδωσε πάρα πολλά για την ομάδα. Έδωσε την ψυχή του. Κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους. Κάθε χρόνο έφερνε απίστευτους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα τους βλέπαμε να αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έδωσε πάρα πολύ χαρά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Έκανε τα πάντα για την ομάδα. Πιστεύω ότι ήταν ένας πάρα πολύ πετυχημένος πρόεδρος και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Από εδώ και πέρα, δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Μαρινάκης. Από ό,τι φαίνεται, οι πρώτες κινήσεις του είναι πάρα πολύ καλές. Όπως είπα και πριν, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι ο Ολυμπιακός να γίνει ομάδα και ένα καλό σύνολο. Δεν έχει σημασία ποιους ποδοσφαιριστές αγοράζει, ως μονάδες. Το παν είναι να δέσει η ομάδα, να γίνει ένα δυνατό σύνολο και να ξαναδώσει χαρά στον κόσμο της. Κάτι που πιστεύω ότι θα έρθει πάρα πολύ γρήγορα, αρκεί να κάνουμε λίγη υπομονή.
Πριν από λίγο καιρό ακούστηκαν σενάρια που σε ήθελαν να επιστρέφεις στα πάτρια εδάφη, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ. Με ποια από τις δύο ομάδες ήρθες πιο κοντά;

Κοίτα, είχα ειλικρινά ένα από τα ομορφότερα καλοκαίρια της ζωής μου, με τη συμμετοχή μου στο παγκόσμιο κύπελλο. Χάρηκα πάρα πολύ γι' αυτό. Κάναμε πάρα πολύ καλούς αγώνες. Το κλίμα στην Εθνική ομάδα ήταν εξαιρετικό. Είμαι πάρα πολύ καλά στην Κύπρο. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με την ομάδα μου ούτε έχω κανένα λόγο να τα παρατήσω. Δεν έχω λόγους να φύγω. Αν ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, δεν θα έφευγα από τον Ολυμπιακό. Έκανα πέρυσι την κίνηση να φύγω, πήρα μία μεγάλη απόφαση, ήρθα στην Κύπρο και στην Ομόνοια και είμαι πάρα πολύ καλά. Δεν έχω έρθει κοντά με καμία ελληνική ομάδα. Γράφτηκαν διάφορα πράγματα, κάτι που γίνεται κάθε καλοκαίρι για διάφορους ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, ούτε έχει γίνει κάτι. Σου μιλάω ειλικρινά, δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρύβουν πράγματα. Αυτά που διάβασες εσύ, τα έχω διαβάσει κι εγώ. Καμία σχέση. Δεν έχει γίνει καμία επαφή.

Παραμένουν, παρόλα αυτά, τα όνειρά σου ντυμένα στα ερυθρόλευκα;

Πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν παίξει στον Ολυμπιακό, ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν. Γιατί εγώ να αποτελώ εξαίρεση; Όμως, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι πολύ δύσκολο να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Όποιος φεύγει από τον Ολυμπιακό, δύσκολα ξαναγυρνάει. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και πλέον δεν το πολυπιστεύω, γιατί μην ξεχνάμε ότι μεγαλώνουμε κιόλας. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, από το να ονειρευόμαστε κάτι μέχρι να γίνει, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, κοιτάζει μπροστά, όπως και οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από το σύλλογο. Εμένα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραμείνει μεγάλη ομάδα, γιατί τον αγαπάω, και να είναι καλά και οι ποδοσφαιριστές που φοράνε τη φανέλα του. Για μένα, αυτό είναι το παν. Εντάξει, εγώ από τη μεριά μου θα ήθελα να γυρίσω, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο. Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω, για χίλιους δυο λόγους. Δεν θα με πείραζε να γυρίσω έχοντας κρεμάσει τα παπούτσια μου, όπως συμβαίνει και με άλλους πρώην συμπαίκτες μου αυτή την εποχή. Θα το ήθελα πάρα πολύ να ξαναβρεθώ εκεί, αλλά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Είμαι πολύ μικρός ακόμα. Υπάρχει χρόνος και ειλικρινά σου λέω ότι επειδή αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο, μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω. Δεν το κάνω μόνο για τα χρήματα, το αγαπάω, γι' αυτό και θέλω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμα. Είμαι μικρός για να σκέφτομαι τον επίλογο της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, αλλά όταν έρθει εκείνη η στιγμή δεν θα έλεγα ποτέ όχι στον Ολυμπιακό. Αυτόν τον κόσμο του Ολυμπιακού δύσκολα μπορείς να τον βρεις αλλού, αυτό το κλίμα στο Καραϊσκάκη είναι μοναδικό, όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας, όταν βρίσκονται κοντά της και φωνάζουν γι' αυτήν. Είναι απίστευτοι. Δίνουν φτερά στους ποδοσφαιριστές. Το έχω νιώσει αυτό. Όταν είναι κοντά οι φίλαθλοι, πόση δύναμη δίνουν στους παίκτες. Εύχομαι να συνεχίσουν να είναι κοντά τους, γιατί ο ποδοσφαιριστής μόνο αυτό θέλει. Να έχει τη βοήθειά τους τη δύσκολη στιγμή. Όταν πάνε όλα καλά και είναι καλά ο ποδοσφαιριστής, δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός. Τέλος πάντων, η συζήτηση για τον Ολυμπιακό, όταν αρχίσει, δεν τελειώνει ποτέ.

ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ


ΑΡΝΗΣΙΚΑΚΟΣ


Θα πεθάνω ζητώντας έναν ήλιο
στα μεγάλα χρονικά μυστήρια
κομματιάζοντας τη νύχτα μ’ ένα σμήνος από γαλαξίες
αιωρούμενος δίχως τη μητρυιά μας
την αλύγιστη Βαρύτητα
δίχως τα δάκρυα που μας επιβάλλει η Ελλάδα
τούτ’ η χώρα που παιδεύει τα δροσερά ελληνόπουλα
κι ανεμίζει τους αμέτρητους γραικύλους.



Από τη συλλογή: «Φαρέτριον», 1981.
Από το βιβλίο: Νίκος Καρούζος, «Τα ποιήματα, Β΄, (1979-1991), Ίκαρος, Αθήνα 1994, σελ. 201.

20.7.10

BIENVENIDO, ALBERT!



Αναμένεται. Να ρθει με το καλό να υπογράψει. Θα είναι μεταγραφάρα!

ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ...


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ


ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ


ή μήπως όχι;
για σκέψου να ανήκε στο κράτος
   ο ύπνος
τα πράγματα θά ’τανε δύσκολα
θ’ αγοράζαμε ύπνο με δελτίο; ή ελεύθερα; και πόσο;
κι αν είχε παραχωρηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία; ποιά
   η τιμή του σήμερα;
θα πεθαίναμε από εγρήγορση χωρίς χρήματα;
οι πάσχοντες από αϋπνίες τυχερότεροι λιγάκι
    – δεν είν’ έτσι;

για σκέψου να μη μας ανήκε ο ύπνος.



Από τη συλλογή: «Φαρέτριον», 1981.
Από το βιβλίο: Νίκος Καρούζος, «Τα ποιήματα, Β΄, (1979-1991), Ίκαρος, Αθήνα 1994, σελ. 259.

ΡΕΤΡΟ 1992-93



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 (Μπατίστα, Προτάσωφ, Λιτόφτσενκο)

ΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Συνέντευξη του Τάσου Πάντου στον 9,84 FM. Λόγος μεστός νοημάτων, χωρίς πεποιημένες μετριοφροσύνες, χωρίς παχιά λόγια. Και με χιούμορ δικό του, όχι πολλαπλών χρήσεων. Λόγος ολυμπιακός που διδάσκει τί σημαίνει να είσαι γαύρος και όχι... "ολυμπιακάρας".

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΑΥΡΕ ΤΑΣΟ ΠΑΝΤΕ!



«Ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα. Είναι ευχής έργον για κάθε ποδοσφαιριστή να ζει τόσο μεγάλες στιγμές. Εγώ χαίρομαι όταν έρχονται και μου μιλάνε. Χαίρομαι να μιλάω με τον κόσμο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός ανήκει στον κόσμο του, είναι μία λαϊκή ομάδα, με λαϊκές βάσεις. Αλίμονο τώρα αν δεν συζητάμε, αν δεν ακούμε και τα παράπονα και τα κακά σχόλια από τον κόσμο. Πιστεύω ότι έχεις την υποχρέωση να τους ακούσεις. Έχεις την υποχρέωση να είσαι δίπλα τους. Όπως σε στηρίζουν αυτοί, πρέπει να τους στηρίξεις και εσύ».

Γιατί, κατά τη γνώμη σου, το όνειρο της φετινής χρονιάς κατάντησε εφιάλτης για τον Ολυμπιακό;

«Είναι γεγονός ότι δεν κάναμε μία καλή χρονιά. Δεν θέλω να αναφερθώ στους λόγους. Το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλοι στον Ολυμπιακό και ειδικά αυτοί που πρέπει να το γνωρίζουν. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ξανασυμβεί. Το μερίδιο ευθύνης το έχουν όλοι. Όπως και εγώ, έτσι και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν. Δεν αντεπεξήλθαμε στις απαιτήσεις της χρονιάς και, δυστυχώς, ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τι έφταιξε. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει μπροστά, να ξεπεράσει αυτή τη χρονιά και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη».

Είσαι, όπως σε χαρακτηρίζουν κάποιοι που σε γνωρίζουν καλά, ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Θα ήθελα λοιπόν με το χέρι στην καρδιά, να μου πεις αν είχες σκεφτεί τη στιγμή της αποχώρησής σου από τους Πειραιώτες. Περίμενες ότι θα φύγεις φέτος;

«Όσο και να περνάει από το μυαλό σου το ενδεχόμενο της αποχώρησής σου, σίγουρα υπάρχουν κάποια πολύ δυνατά συναισθήματα όταν φεύγεις από την ομάδα. Μέσα σε επτά χρόνια μεγαλούργησες, κέρδισες τίτλους, το αντίο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Όμως, αναπόφευκτα, πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Το ξέρεις ότι δεν μπορείς να είσαι αιώνια σε μία ομάδα. Περισσότερο, πραγματικά, συγκινήθηκα με τη στάση του κόσμου, με τα μηνύματα που μου έστειλαν και τις εκδηλώσεις τους. Τότε συνειδητοποίησα ότι έχω μπει στην καρδιά του φίλαθλου κόσμου του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο, με συγκινεί και είμαι πολύ υπερήφανος που το κατάφερα. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στην ομάδα, οι φίλαθλοί της με αγκάλιασαν. Το ένιωσα πολύ έντονα αυτό. Την ημέρα που φεύγεις όμως, αναπολείς στιγμές και τα συναισθήματα είναι πιο έντονα. Όταν αγωνίζεσαι, τουλάχιστον εγώ έχω στο μυαλό μου μόνο πώς να φτάσουμε στο στόχο μας, πώς να κερδίσει η ομάδα και επειδή τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, δεν μπορείς να εστιάσεις στις εκδηλώσεις του κόσμου. Είναι αλήθεια ότι οι φίλαθλοι πάντα μου έδιναν ώθηση και δύναμη, όταν φώναζαν το όνομά μου. Αυτό με βοηθούσε να προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά την ένταση και την πίεση που έχει ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, γιατί οι στόχοι είναι συνεχείς και η κατάκτηση των στόχων γίνεται ανά τρεις μέρες. Δεν έχεις τη δυνατότητα να εφησυχάσεις και να μείνεις σε αυτά. Πρέπει πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο».

Θα ήθελα να δω τι θα κάνεις στην περίπτωση που ανέβει η ομάδα σου κατηγορία και κληθείς να παίξεις στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σαν αντίπαλος του Ολυμπιακού.

«Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι μην τυχόν και σκοράρω σε αυτό το παιχνίδι. Επτά χρόνια δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στον Ολυμπιακό, φαντάσου να σκοράρουμε εναντίον του. Αλλά, όπως μου είπαν κάποιοι μέσω μηνυμάτων, θα πανηγυρίζουμε όλοι μαζί και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοι του ΠΑΣ. Θα είναι χαρά για όλους, όπως μου έδωσαν να καταλάβω».

Φεύγεις με κάποιο παράπονο από το μεγάλο λιμάνι;

«Όχι. Δεν φεύγω με κανένα παράπονο από την ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν νιώθω καμία πίκρα. Είναι κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Έγινε τη δεδομένη στιγμή. Δεν έχω παράπονο από κανέναν. Όπως είπα και προηγουμένως, είναι ευχής έργον για κάθε ποδοσφαιριστή να ζήσει αυτά που έζησα σαν παίκτης του Ολυμπιακού. Πήρα και έδωσα πολλά στον Ολυμπιακό. Τίτλους, γνώρισα πάρα πολύ καλές στιγμές, γνώρισα και πολύ κακές στιγμές. Ίσως αυτές να ήταν λιγότερες, αλλά αυτές με έκαναν πολύ πιο δυνατό και με βοήθησαν να αντιμετωπίζω καλύτερα τις καταστάσεις. Για μένα, ο Ολυμπιακός ήταν μεγάλο σχολείο και φυσικά θα τον έχω για πάντα στην καρδιά μου».

Σε ποιους ανθρώπους από την ομάδα του Πειραιά, χρωστάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ;

«Νομίζω ότι το πρώτο ευχαριστώ το οφείλω στον κόσμο του Ολυμπιακού, για τη συμπαράσταση που μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια και γιατί ήταν πάντα δίπλα μου. Σίγουρα στους συμπαίκτες μου, με τους οποίους είχα άψογη συνεργασία και τους ένιωθα συναγωνιστές μου. Με όλους τους προπονητές που δούλεψα συνεργάστηκα άψογα. Με τα μέλη της διοίκησης και με εσάς τους δημοσιογράφους δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, στη μέχρι τώρα πορεία μου. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν στην καριέρα μου. Από τους προπονητές, ο “ποδοσφαιρικός μου πατέρας” είναι ο Νίκος Αλέφαντος. Δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα, θα ξεχάσω κάποιον και είναι άδικο. Ευτύχησα στη ζωή μου να έχω πολύ καλές συνεργασίες και να με πιστέψουν όλοι όσοι συνεργάστηκα».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην ομάδα του Πειραιά και να δουλέψεις σε άλλο πόστο;


«Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ τέτοια πράγματα. Είμαι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, εκτός και εάν θεωρείται ότι δεν μπορώ να προσφέρω άλλο. Θα ήθελα παρόλα αυτά να απαντήσω, λέγοντάς ότι οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ. Θα ήθελα, φυσικά και θα ήθελα. Θα ήθελα πάντα να ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα είμαι πάντα. Δεν είναι κάτι που αλλάζει. Επτά χρόνια συναισθημάτων και βιωμάτων δεν μπορούν να αλλάξουν. Βέβαια, αυτό για το οποίο με ρωτάς δεν το ορίζω εγώ, δεν το αποφασίζω εγώ. Αν ήταν στο χέρι μου, σίγουρα θα είχα μείνει στον Ολυμπιακό. Δεν θα είχα φύγει ποτέ. Πάντως είτε είμαι σε πόστο στον Ολυμπιακό είτε δεν είμαι, η καρδιά μου θα είναι εκεί. Δεν το συζητάμε. Από εκεί και πέρα, τι θα κάνω όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο χώρο, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι προβλέπει η μοίρα για τον καθένα. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Ολυμπιακό καλές επιτυχίες».

Έχεις δίκιο, πάντως. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για την ημέρα που θα «κρεμάσεις τα παπούτσια σου», καθώς -όπως έχεις δηλώσει- ακολουθείς το παράδειγμα του Αντώνη Νικοπολίδη.

«Ο Αντώνης αγωνίζεται σε άλλη θέση, είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας ο οποίος συνεχίζει να δουλεύει, γι' αυτό και κρατιέται σε υψηλό επίπεδο σε αυτή την ηλικία. Εύχομαι να τον φτάσω. Ο Αντώνης έχει κάνει μία λαμπρή καριέρα και έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

19.7.10

ΡΟΜΑΙΝ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ


R.C. Lens 1973-74.

Όρθιοι : Lhote, Gregorczyk, Lemerre, Hopquin, Marie, Lannoy.
Καθήμενοι : Faber, Mankowski, Arghirudis, Bousdira, Elie.

69 matches avec Lens, 52 buts.






18.7.10

ΚΑΥΣΩΝ... ΝΤΕΡΜΠΥ ΠΕΝΙΑΡΟΛ - ΝΑΣΙΟΝΑΛ



100 και πλέον χρόνια αντιπαλότητας μεταξύ των ανδρών της Πενιαρόλ και της Νασιονάλ. Στο ματς που έπεται ας νικήσει όποια (... ομάδα...) θέλει.



























































*****************************************