30.1.12

ΜΠΡΑΒΟ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ!




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2

Τα σετ: 23-25, 25-15, 14-25, 25-20, 15-8.

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΥΓΓΑΥΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ


ΘΑ ΣΠΕΙΡΩ ΚΗΠΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟΥΣ


Για όλους τους μοναχικούς
που πλάι μου περνάνε
για όλους τους αναρχικούς
που ζούνε όπως-όπως
θα σπείρω κήπους μαγικούς
πουλιά να κελαηδάνε
γιατί στην πόλη τούτη εδώ
δεν μας αντέχει ο τόπος

Για όλους τους αδύνατους
που δεν τολμούν να ζήσουν
και κρύβουνε την πείνα τους
για γέλιο και κορμί
θα σπείρω κήπους μαγικούς
να παν’ να κατοικήσουν
για την ζωή που χάσανε
να βρουν μιαν αφορμή

Για όλους τους απόκοσμους
που καίνε τα όνειρά τους
και φτιάχνουνε μικρόκοσμους
να ζούνε σα σκιές
θα σπείρω κήπους μαγικούς
τα βράδια να τα λένε
να βρούνε και να ζήσουνε
του κόσμου τις χαρές



Μουσική-ερμηνεία: Θανάσης Γκαϊφύλλιας.
Στίχοι: Αντώνης Παπαϊωάννου.
Δίσκος: Βραδιάζει 1991.
Παραγωγή: Κύτταρο Κομοτηνής - Θανάσης Γκαϊφύλλιας.
Φωνητικά: Λία Τζιαμπάζη.

ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ



Περιβόλια και τα δύο πρωτοσέλιδα. Ποιό είναι το ... "καλύτερο";

29.1.12

ΗΡΘΕ!... ΗΡΘΕ!!... ΗΡΘΕ!!!...


Αντιγράφω από το sport24.gr.

Δύο ημέρες πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου οι ιθύνοντες της pειραικής ομάδας αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος στα μεταγραφικά σενάρια, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει άλλη προσθήκη στο ρόστερ τους.
Συγκεκριμένα οι "ερυθρόλευκοι" εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο υπάρχον υλικό και θεωρούν πως είναι ικανό να τα καταφέρει τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται πως ξεφεύγουν από την κακή αγωνιστική τους κατάσταση και σε συνδυασμό με τις επιστροφές των τραυματιών, οι επιλογές θα αυξηθούν και η ομάδα θα δυναμώσει κι άλλο εντός αγωνιστικών χώρων.
Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, θεωρούν μάλιστα πως μεταγραφή είναι και η επιστροφή του αναγεννημένου Ντιόγκο, ο οποίος είναι από τους καλύτερους σε όσα ματς έχει αγωνιστεί, αλλά και οι Ρόι Κάρολ και Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός μάλιστα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης κόντρα στον Εργοτέλη και ήταν εντελώς άδικο πως αποδοκιμάστηκε.
Ο πρώην άσος της Καβάλας βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του στον Πειραιά, αποκτά αυτοπεποίθηση και παιχνίδι με το παιχνίδι είναι όλο και καλύτερος. Γι' αυτό και στην διοίκηση του Ολυμπιακού θεωρούν πως κακώς ακούει αποδοκιμασίες στα τελευταία ματς.
Όπως και νά 'χει, το σημαντικό είναι πως στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε μεταγραφές και να πορευτούν στην υπόλοιπη σεζόν με τους παίκτες που έχουν ήδη στο ρόστερ τους. Αν η απόφασή τους είναι σωστή, ο χρόνος θα το δείξει...



Κατόπιν τούτων ήρθε τελικώς, όπως αναμενόταν, ο νιγηριανοχιλιανός παιχταράς Miamandra Arjidia, που λέγαμε από προχτές. Γι' αυτό ανάψαμε και τον πολυέλαιο!

Καλωσόρισες, παιχταρά!

ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΡΚΟΣ



ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ


ΜΑΡΟΚΟ


Με μια βαρκούλα ψαριανή
μια νύχτα με σορόκο,
θε να 'ρθω αραπίνα μου
ν' αράξω στο Μαρόκο,

Εσένανε μέσ' τη βάρκα μου
θα πάρω για παρέα,
και θα τραβήξουμε τα δυο
γραμμή για τον Περαία

Για σένα στην Αθήνα μας
πιο πάνω στο Παγκράτι,
με δώδεκα πατώματα
θα χτίσω ένα παλάτι

ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ







Ο φιλαναγνώστης Θεόδωρος Πέππας (με κονιάκ σε σέικερ!), ο γιός του Θάνος, και εγώ. Ήταν και ο Βασίλης Τσαπατσάρης, αλλά δεν τον βγάλαμε φωτογραφία. Έκανε και λίγο κρύο...

28.1.12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0



Νικήσαμε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Μάρκο Πάντελιτς, Όλαφ Μέλμπεργκ και Γιάννη Φετφατζίδη (γκολάρα). Με αντίπαλους τα τσεκούρια του Εργοτέλη καταφέραμε, παρά τη μέτρια απόδοσή μας και παρά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών, να νικήσουμε. Ο Κάκος το πάλαιψε, αλλά δεν του βγήκε.

Τα γκολ του αγώνα στη διεύθυνση:
http://youtu.be/uQ1S8gOpPQE

Η ομάδα περνάει βαθιά κρίση εδώ και πολύ καιρό, και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, σύγγαυροι.

ΡΟΜΑΙΝ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ








Ο σύγγαυρος Τάσος Κασνέσης "ξαναχτύπησε"! Μας προμήθευσε φωτογραφίες του μεγάλου άσου μας Ρομαίν Αργυρούδη με τη φανέλλα του Θρύλου, με τη φανέλλα της Λανς και με πολιτική ενδυμασία πριν από λίγα χρόνια. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Ρομαίν μαζί με τους Υβ Τριαντάφυλλο και Νίκο Γιούτσο. Η φωτογραφία, όπου σκοράρει ο Αργυρούδης, είναι από τη νίκη μας επί του Πανιωνίου με 4-1.

Ευχαριστώ πολύ, Τάσο.

ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ












ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

27.1.12

ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ


Όλο το πρωτοσέλιδο έχει πλάκα, αλλά η "χοντρή" πλάκα είναι κάτω-κάτω στη σελίδαα, εκεί με τα ψιλούλικα γραμματάκια, όπου τα κοντά κοθώνια αποδεικνύουν ότι ο ΠΑΟ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Αφήνω εκείνο το -πάνω-πάνω"- φριχτό "μετά πάσης επισημότητας"! Σκυθική η αισθητική τους, που θέλουν να μας παραστήσουν και τους λόγιους, τρομάρα τους. Ή "μετά πάσης επισημότητος" ή "με κάθε επισημότητα" - διαλέχτε, βιδέλα!

Το "κουπάτος" -παρακάτω- ας μείνει ασχολίαστο... Εκτός και αν εννούν "Καφέ Λουμίδη" κουπάτο, οπότε έχει καλώς: μιλούν για το καφενείο τους.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

"Πωπώ σκόνη που σηκώνουμε, ρε μεγάλε!" είπε το μυρμήγκι που είχε καθήσει στη ράχη ενός ελέφαντα που έτρεχε.

ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ


O βαρβάτος Miamandra Arjidia τί κάνει τον δύσκολο, αφού στο τέλος θα τον πάρουμε;! Άει, σιχτίρ πια!

25.1.12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0



Συμπαθητική μπαλλίτσα παίξαμε. Το σκορ ξεγελάει. Νικήσαμε εύκολα μεν, αλλά δεν παίξαμε τόσο φοβερά, όσο λέει η "τεσσάρα". Σκόραραν οι Πάντελιτς (2), Ντιόγκο και Αμπντούν.

ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ



Οι πληροφορίες μου από το Κέιπ Τάουν λένε ότι θα πάρουμε τον νιγηριανοχιλιανό άσο Miamandra Arjidia. Δεν είναι μόνο έξω δεξιά, αλλά παίζει στην ανάγκη και στόπερ. Άμα λάχει και πεινάσει η ομάδα, φτιάχνει και μακαρονάδες με ξινόχοντρο τραχανά και σως από χουρμάδες. Δεν καθαρίζει παπούτσια, αλλά κάθεται ήσυχος στον πάγκο και δεν δημιουργεί κλίκες στα αποδυτήρια. Είναι νέος, καλός, φτηνός κι έχει μάνατζερ τον Ιμπάνιεθ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΘΡΥΛΙΚΕ ΜΠΟΤΣΙΝΙ!


Feliz cumpleaños, Ricardo Enrique Bochini!



Ένα βιντεάκι μου αφιερωμένο στον θρυλικό Ρικάρδο Ενρίκε Μποτσίνι, τον "Μάγο" της Ιντεπεντιέντε, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1954.

24.1.12

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Θεόδωρος Πέππας, Στράτος Σωτρίνης, Βασίλης Τσαπατσάρης, Μίλτος Βασιλείου, Νίκος Μαυρωνάς, Γιώργος Κεντρωτής, Χρίστος Πιππίνης, Γιώργος Ρούσης και Ηλίας Μπαζίνας.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ





































Η εκδήλωση των Θρησκευόμενων Κόκκινων Επιστημόνων στην ιστορική Λέσχη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήμασταν σχεδόν όλοι εκεί - εκεί ήσαν και οι λίγοι που ... έλειψαν! Χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Γιώργου Ρούσση και της Όλγας Νικολαΐδου, που τα είχαν ετοιμάσει όλα στην εντέλεια, ζήσαμε μιαν αληθινή ερυθρόλευκη ολυμπιακή βραδιά ποδοσφαίρου και πολιτισμού. Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες μίλησαν στην εκδήλωση ο δικός μας Χρίστος Κίττας, ο Διονύσης Ελευθεράτος, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που -πρέπει να το πούμε αυτό- έκλεψε τη βραδιά.
Πάντα τέτοια, σύγγαυροι