30.11.14

ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ










Με τους σύγγαυρους Νίκο Μαυρωνά και Νίκο Σπαή στις κερκίδες του σταδίου της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4

















ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4

Με δύο γκολ του Τσόρι Ντομίνκες και από ένα των Φουστέρ και Ελ Αμπντελαουί. Ωραία μπάλλα με ωραίο καιρό.
Δείτε τα γκολ εδώ.

28.11.14

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ




ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ


ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Ένα πρωί με νησιά και με μαρμάρινα λιοντάρια,
ο τόπος τούτος που ματώνει και σε πονάει,
με τα κίτρινα αγκάθια ώς κάτω στο τελωνείο,
όταν το κριάρι κατηφορίζει το λόφο
με διεσταλμένα ρουθούνια, μ’ ένα λουλούδι στα δόντια,
κι οι πέτρες πίσω του κυλούν προς τη θάλασσα, εκεί
που κολυμπούν ολόγυμνοι οι ωραίοι λιποτάχτες
κοιτάζοντας πέρα, μπροστά τους, μες στ’ άσπρο νερό,
την κόκκινη γραμμή απ’ το χτυπημένο δελφίνι.



Από την ποιητική συλλογή: «Ο Τοίχος μέσα στον Καθρέφτη» (1967-1971).
Από το βιβλίο: Γιάννης Ρίτσος, «Ποιήματα Ι΄», Κέδρος, Αθήνα 1989, σελ. 290.

27.11.14

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0


Και το γκολ της Ατλέτικο που ακυρώθηκε ήταν έγκυρο. Τί να λέμε;... Απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης κανονικά δεν έχεις καμμία τύχη. Και δεν είχαμε. Τώρα καταλαβαίνει κανείς ότι η νίκη μας επί της Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη ήταν μέγας άθλος. (Επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, όχι... Κερατσινίου).
Νίκη στον τελευταίο αγώνα με τη Μάλμε - οπωσδήποτε. Τα "μας κάνει και η ισοπαλία" οδηγούν με βεβαιότητα στην ήττα. Και ήττα μας από τη Μάλμε θα σημαίνει τέταρτη θέση στη βαθμολογία και αποκλεισμό.

25.11.14

ΚΑΝΕΝΑΣ!


Κανένας δεν σας έχει πια εμπιστοσύνη, ω κονταλαφούζοι. Και σας το δείχνουν με τις ψήφους τους. Και τα καρντασάκια σας ακόμα δεν σας ψηφίζουν πια. Μόνοι σας μείνατε... 

ΥΓ. Επι τη ευκαιρία του γελοίου πρωτοσέλιδου της μολόχας: Η διαφήμιση γράφεται με γιώτα. Η δυσφήμηση γράφεται με ήτα. Ούτε τα στοιχειώδη δεν νογάτε, ω μπούφοι!

23.11.14

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

 ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Μιλάει μόνη της η εικόνα.

22.11.14

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ








Το δελτίο τύπου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Χθες, Πέμπτη, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη. Αίσθηση προκάλεσε ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν τους εκπρόσωπους της ομάδας μας, οι αντιπροσωπίες από όλα τα μέρη του κόσμου που συμμετείχαν στις εργασίες, καθώς και η αγάπη που εισέπραξε ο κ. Καρεμπέ από όλους όσους ήταν εκεί και γνώριζαν το ποιος είναι και τι έχει κάνει στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με τον κ. Καρεμπέ να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό μας και τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού συμμετείχε στην πρωινή συνάντηση κορυφής που διοργάνωσε η UNICEF. Στην συγκεκριμένη συνάντηση έλαβαν μέρος 20 εκπρόσωποι από όλα τα μέρη του κόσμου προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για τις μελλοντικές δράσεις της UNICEF σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν ακόμα, πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Στην συζήτηση που έγινε και την όποια διηύθυναν ο κ. Anthony Lake (UNICEF's Executive Director) και ο Νομπελίστας Καθηγητής Οικονομικών κ. Joseph Stiglitz, ο κ. Καρεμπε, ο οποίος και εκπροσωπούσε την μοναδική αθλητική ομάδα που είχε κληθεί στην συνάντηση, μίλησε για την συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF και για την επιρροή που μπορεί να ασκήσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, στην ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας.
Ενδεικτικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την παρέμβασή του: «Στον Ολυμπιακό πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται από την UNICEF προκειμένου όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Το ποδόσφαιρο έχει την δυνατότητα να φέρνει κοντά και να ενώνει ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα και κουλτούρες και να δημιουργεί μια δυναμική που μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά στις ζωές των παιδιών.
Χρειάζεται να είμαστε θαρραλέοι στις αποφάσεις μας, να είμαστε καινοτόμοι, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται να κρατήσουμε την ηθική μας υπόσχεση προς τα παιδιά ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δουλεύουμε έως ότου όλα τους αποκτήσουν τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν! Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα παιδί μόνο! Τα όνειρα και οι ελπίδες κανενός παιδιού για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς διακρίσεις δεν πρέπει να προδοθούν. Εμείς από πλευράς μας σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιστά στο πλευρό σας και στην αποστολή της UNICEF!»
Στην συνέχεια ο κ. Καρεμπέ και η κ. Γεωργαντή παρακολούθησαν, στην μεγαλοπρεπή αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, για πρώτη φορά παγκοσμίως, την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «IMAGINE» της UNICEF με σκοπό την ανεύρεση νέων πόρων για τα προγράμματά της, μέσω μια νέας ψηφιακής εφαρμογής που βασίζεται στο γνωστό τραγούδι του John Lennon «Imagine». Στην παρουσίαση συμμετείχαν διπλωμάτες, γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί παραγωγοί από όλο τον κόσμο!
Μετέπειτα οι εκπρόσωποι της ομάδας μας παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία προήδρευσε ο Πρόεδρός της κ. Sam Kutesa και στην οποία διπλωμάτες και αντιπρόσωποι από διάφορες χώρες και επιτροπές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Συνεδρίαση κράτησε 2 ώρες και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το μέλλον και την εξέλιξη των δικαιωμάτων των παιδιών που αντιμετωπίζουν ακόμα πολλά προβλήματα και διακρίσεις σε πολλά σημεία του πλανήτη.
Ο κ. Καρεμπέ και η κ. Γεωργαντή είχαν, επίσης, την δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην επίσημη παρουσίαση που διοργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNICEF, της καμπάνιας «Ιnnovation for Equity, Innovation for Children» και στην οποία συμμετείχαν οργανισμοί, ιδιώτες και παιδιά που έχουν καταφέρει να κάνουν την διαφορά στις χώρες από τις οποίες κατάγονται! Ο Ολυμπιακός, τον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες υποδέθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό, αντιπροσώπευσε τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού θυμίζοντας σε όλους την συνεργασία του με την UNICEF και την αποστολή του να εμβολιάσει 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

19.11.14

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1948



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ
(το πλήρες βίντεο εδώ)

17.11.14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ



ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ