tag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post8004124506370006388..comments2023-04-13T16:45:56.803+03:00Comments on ερυθρολευκο μετεριζι: ΥΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ ΡΗΘΕΝΓιωργος Κεντρωτηςhttp://www.blogger.com/profile/05927475382730956774noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-82803006183337395232007-05-02T09:46:00.000+03:002007-05-02T09:46:00.000+03:00Στον Όσιο Λουκά δεν συχνάζει και ο Λουκάς Λουκά;Στον Όσιο Λουκά δεν συχνάζει και ο Λουκάς Λουκά;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-13624258864032520782007-05-02T08:36:00.000+03:002007-05-02T08:36:00.000+03:00Έχετε επισκεφθεί ποτέ τον Όσιο Λουκά;Έχετε επισκεφθεί ποτέ τον Όσιο Λουκά;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-33035437554173250832007-05-02T00:28:00.000+03:002007-05-02T00:28:00.000+03:00Μη μας βάζετε, κύριε ανώνυμε, να διαλέξουμε μεταξύ...Μη μας βάζετε, κύριε ανώνυμε, να διαλέξουμε μεταξύ Βύντρα και Γκούμα. Εμείς τους αγαπάμε εξίσου. Κουνέλι ο ένας, λαγός ο άλλος αλλά και οι δύο θρεπτικότατοι, αλλά κυρίως νοστιμότατοι. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να μας βάζετε τέτοια διλήμματα, ούτε κι αυτοί να τσακώνονται όπως την προηγούμενη εβδομάδα. <BR/>Λέει ο μικρός στον αρχηγό: "Γελάει μαζί σου όλη η Ελλάδα". Μην ανησυχείς Λουκά. Με όλους σας γελάει χρόνια τώρα η Ελλάδα και ο κόσμος όλος.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-79494359933126787682007-05-01T19:47:00.000+03:002007-05-01T19:47:00.000+03:00Μια θερμίδα λαγού είναι θρεπτικότερη απο μια θερμί...Μια θερμίδα λαγού είναι θρεπτικότερη απο μια θερμίδα κουνελιού;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-47520429185193735252007-05-01T19:19:00.000+03:002007-05-01T19:19:00.000+03:0035 - με το συμπάθειο πάντα...35 - με το συμπάθειο πάντα...Γιωργος Κεντρωτηςhttps://www.blogger.com/profile/05927475382730956774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-27275786379083236542007-05-01T18:30:00.000+03:002007-05-01T18:30:00.000+03:00Πόσες θερμίδες έχει μια μερίδα κουνέλι;Πόσες θερμίδες έχει μια μερίδα κουνέλι;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-52567716411763032802007-05-01T15:12:00.000+03:002007-05-01T15:12:00.000+03:00Ευχαριστώ πολύ, Βαγγέλη για τη συνταγή. Προσωπικώς...Ευχαριστώ πολύ, Βαγγέλη για τη συνταγή. Προσωπικώς, δεν μου αρέσουν τα λαγοκούνελα - έστω και με την καλή συνταγή της γιαγιάς Νίτσας. Καθαρώς θέμα γούστου, βεβαίως...Γιωργος Κεντρωτηςhttps://www.blogger.com/profile/05927475382730956774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-50336429605584885562007-05-01T13:52:00.000+03:002007-05-01T13:52:00.000+03:00Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-57494600742148354772007-05-01T13:06:00.000+03:002007-05-01T13:06:00.000+03:00Βλέπω ότι στο blog γράφονται πλέον και συνταγές μ...Βλέπω ότι στο blog γράφονται πλέον και συνταγές μαγειρικής, οπότε δράττομαι της ευκαιρίας να σας γράψω μία καταπληκτική συνταγή για το αγαπημένο φαγητό των Ολυμπιακών:<BR/> <BR/> ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ<BR/> <BR/> 1 Λαγός ή κουνέλι περίπου 3 κιλά <BR/> Ξίδι <BR/> 3 κιλά κρεμμυδάκια βολβοί <BR/> 1 1/2 κούπας λάδι <BR/> Αλάτι <BR/> 3 φύλλα δάφνης <BR/> 6-8 κόκκοι μπαχάρι <BR/> 6-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι <BR/> 800 γραμμάρια ντομάτες περασμένες από σίτα <BR/> 3-4 σκελίδες σκόρδο <BR/> ----- Για τη μαρινάτα <BR/> 1/4 κούπας ξίδι <BR/> 4 φύλλα δάφνης <BR/> 20 κόκκοι μαύρο πιπέρι <BR/> 10 κόκκοι μπαχάρι <BR/> 5 σκελίδες σκόρδο <BR/><BR/>Πλύντε καλά τον λαγό και ξεπλύνετε τον με ξίδι. Κόωτε τον σε μερίδες. Ετοιμάστε τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ'αυτή. Αφήστε τα στη μαρινάτα, στο ψυγείο 2 έως 6 ημέρες. Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν περίπου 30 λεπτά. Σοτάρετέ τα λίγα λίγα στο λάδι και στραγγίστε τα. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε. Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη ντομάτα. Σκεπάστε και βράστε τον λαγό για 15 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την. Όταν δέσει, ρίξτε την στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Βάλτε τα κομμάτια του λαγού στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό. Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμη.<BR/>Η συνταγή είναι από το επίσημο site της γιαγιάς Νίτσας. Εγώ απλά να προσθέσω ότι για καλύτερα αποτελέσματα ο λαγός θα πρέπει να είναι πράσινου χρώματος, της γνωστής οικογένειας counelius panathinaicus.<BR/>Αφιερωμένη στον αγαπητό ανώνυμο που μοιράζεται τις ίδιες γαστριμαργικές ανησυχίες.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-9176824312988584982007-04-30T20:41:00.000+03:002007-04-30T20:41:00.000+03:00@ προφεσόρε: Εννοείς τον Νικολά;... τον επιλεγόμεν...@ προφεσόρε: Εννοείς τον Νικολά;... τον επιλεγόμενο Καρατάλιο;Γιωργος Κεντρωτηςhttps://www.blogger.com/profile/05927475382730956774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4429787573855524053.post-87384479606418064452007-04-30T20:23:00.000+03:002007-04-30T20:23:00.000+03:00Το μ... της Χάιδωςτο ξερε κι ο Χρυσάιδος;Το μ... της Χάιδως<BR/>το ξερε κι ο Χρυσάιδος;Anonymousnoreply@blogger.com