3.7.07

Ο ΝΕΡΙ ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΑ ... ΠΡΑΣΙΝΑ




Ο Νέρι τρελαίνει τον κόσμο φορώντας (και τιμώντας) την πράσινη φανέλλα της Εθνικής Μεξικού στο Κόπα Αμέρικα. Τον βλέπουν και οι Βάζελοι, οι καημένοι και συνάμα δόλιοι, και φαντασιώνονται διάφορα! Πάντως η πράσινη φανέλλα του Νέρι έχει και δύο κόκκινες "σκισιές" στα πλάγια! Κι από μέσα ο παιχταράς μας φοράει κόκκινη φανέλλα. Για προσέχτε καλά, και θα το δείτε. Γειά σου Καστίγιε, γαύρε... γαύραρε!

Για τον Νέρι θα επανέλθω. Σοβαρά - την άλλη φορά.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος Νερούδα γράφει γιά τον μεγάλο Μεξικάνο Ζαπάτα στο Καντο Χενεράλ Borrachita me voy hacia la capital. Πώς αποδίδεται το Borrachita "μικρή μεθυσμένη" ή "μπεκρούλα" ή αλλιώς, το αφήνω στον ειδικό. Ταιριάζει, όμως, γάντι στον Καστίγιο. Και δυό μεθυσμένες πολιτείες, το Μexico City και ο Πειραιάς, παρακολουθούν ως πού θα φτάσει ο Νέρι. Γιατί, παρά το ότι πρώην τεχνικός του (και δικός μας) πίστευε ότι δεν θα κάνει καριέρα, το καλό είναι πως δεν τον άκουσε ο Νέρι!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος άφησε το "Borrachita" αμετάφραστο και εξελληνισμένο: "Μπορατσίτα". Μιλάω για τον δίσκο του Γιάννη Γλέζου "Εμιλιάνο Ζαπάτα" με καταπληκτική ερμηνεία από τον Γιάννη Πουλόπουλο.

"Μεθυσμένος" είναι και ο γνωστός τοις πάσι Μπριάκος, από το ιταλικό "ubriaco".

Για τα σερβονορβηγέζικα μουλάρια καλύτερα να μη μιλήσω. Έβλεπα τί γινότανε, διάβαζα και τί γράφανε οι λαχανοφυλλάδες (και οι δικές μας!) και τρελαινόμουν. Λες και έβλεπα άλλα εγώ και άλλα εκείνοι. Μέσα ο -καθ' όλα συμπαθής- Μπαμπαγκίντα και έξω ο Νέρι! κ.λπ., κ.λπ....

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, το θυμάμαι το τραγούδι του Γλέζου (Πατρίδα ζητάμε για τους ταπεινωμένους, και συ με το μαχαίρι σου, Ζαπάτα Εμιλιάνο..) Και θυμάσαι ποιός μεγάλος παίκτης μας άκουγε και στο παρατσούκλι "ουζο" Σκέφτομαι ότι αν ο Καστίγιο δεν είχε σκοράρει στο Παγκρήτιο, δεν θα του είχε καν ανανεωθεί το συμβόλαιο, και βρίσκω το "μουλάρια" επιεικέστατο

Ανώνυμος είπε...

Θυμάστε τον Εντου Ντρασένα; Και το δικό του συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε. Και πόσοι άλλοι χάθηκαν έτσι άδοξα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α πέππας: Δεν ξέρω για το "ούζο". Ποιός ήταν;

@ βαγγέλης: τα έχουμε ξαναπεί, Βαγγέλη μου...

Ανώνυμος είπε...

Kovacevic, λοιπόν, ο εκλεκτός επιθετικός. Είμαι λάτρης του Γιουγκοσλάβικου ποδοσφαίρου και χαίρομαι που η ομάδα μας απέκτησε έναν Σέρβο παικταρά. Οι ικανότητές του είναι γνωστές. Εμάς μας έκαψε δυο τρεις φορές. Η εμπειρία του μεγάλη. Το πρόβλημα βέβαια είναι η ηλικία του. Στα 33 πλέον είναι μεγάλος. Είναι όμως και γερό σκαρί και πιστεύω ότι θα φορτώνει τους αντιπάλους μας με γκολάκια.
Να πούμε και κάτι γλωσσολογικό. Dar στα σερβοκροάτικα είναι το ταλέντο, το θείο δώρο, το χάρισμα. Ο Darko, λοιπόν, θα μπορούσε να μεταφραστεί ως ο ταλαντούχος, ο χαρισματικός, ο προικισμένος. Ψευδώνυμό του στην Ισπανία ήταν το "Νταρκογκόλ". Τέλος, η σωστή προφορά του επιθέτου είναι Κοβάτσεβιτς (με παχύ μόνο το δεύτερο τς) και όχι Κοβάσεβιτς.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση του προηγουμένου μηνύματος. Στο Kovacevic είναι και τα δύο τσ παχιά, αλλά με μια μικρή διαφορά στην προφορά μεταξύ τους. Το πρώτο c έχει επάνω του ένα καπελάκι ενώ το δεύτερο έναν τόνο.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές σκόρπιες σκέψεις-ερωτήματα.Ο Ραούλ Μπράβο, για τον οποίο διαβάζουμε, μακάρι να έρθει. Αλλά είναι πρωτίστως αριστερό μπακ. Κι εμείς χρειαζόμαστε έναν πολύ καλό σέντερ μπακ. Με αμυντικό χαφ τι γίνεται; Ξεχάστηκε το θέμα; Η ομάδα έχει 18-19 παίκτες τώρα. Και υπολογίζω και τους Φακίνο, Μήτρογλου, Μενδρινό. Αλήθεια ποιοι θα κάθονται στον πάγκο. Θέλουμε, τουλάχιστον, άλλους 5-6 παίκτες. Τρίτος τερματοφύλακας ποιος θα είναι; Γιατί δεν αγοράζουν τον Σηφάκη; Γιατί έδιωξαν τον Γιάννου; Μια χαρά ήταν το παιδί. Ελπίζω πάντως να πάρουμε και κάποιον παίκτη κράχτη. Καλοί αυτοί που πήραμε αλλά δεν είναι Ριβάλντο, Τζιοβάννι, Καρεμπέ. Ο Ρεκόμπα έκλεισε κάπου;

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Πρώτα απ'όλα "ποιόν φώναζαν ουζο" Τον Νικο Γιούτσο!!! Θυμάμαι, κάποτε, 1969, στην Θυρα 4, και τα μεγάφωνα να έχουν κάποιο αποτέλεσμα"-προσφορά ουζο 12-γιά όσους ξέρουν από ούζο!" και πετάει, κάποιος "να , ρε, αυτός που έχει την μπάλα, ξέρει!" και έγινε χαμός από το γέλιο! Το είχα ακούσει , το "ουζο" από το 68 ως το 71, πολλές φορές και σε διαφορετικές θυρες. Απόψε, ανάμνηση μεγάλης σελίδας και τραγουδισμένης "που ενίκησες την Σάντος, την ομάδα του Πελέ" Αφιέρωμα εις http://theopeppasblog.pblogs.gr/2007/07/trilogia-thaymatwn-b-ena-tragoydi-gia-ton-thrylo.html Περιμένω, μήπως βάλει τον Νέρι, αλλά μάλλον θα τον ξεκουράσει-και εμας με ένα μάτι γαρίδα από το Κοπαξενύχτι!

Stratos είπε...

Ρε παιδιά αυτό με τις ηλικίες δεν μπορώ να το καταλάβω…

-τα ταλέντα στις μικρές ηλικίες, οι ελληνικές ομάδες δεν τα εντοπίζουν ούτε με GPS και αν κάποια στιγμή εντοπίσουν κάποιο, κοστίζει όσο όλη η ομάδα.
-στις μεσαίες ηλικίες οι καλοί παίχτες έχουν πλέον καταξιωθεί, ζητάνε πολλά που εμείς δεν έχουμε και δεν είναι και μαλάκες, να έρθουν στην Ελλάδα να παίξουν στο εξωτικό μας πρωτάθλημα.
-στις πιο μεγάλες ηλικίες, είναι συνταξιούχοι, έχουν βαρεθεί και ήρθαν να μας τα πάρουν, για να τα φάνε στην παραλιακή.

Και ρωτάω εγώ, τι παίχτες πρέπει να πάρουμε για να μην γκρινιάζει κανείς ;

http://stratos313-sports.blogspot.com/

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

σωστή η απορία του Στράτου, αλλά απλή η απάντηση. Αμα πας τώρα να δεις το Πρωτάθλημα Νέων και σου γυαλίσει ο Πάτο ή ο Αγκουέρρο να ξέρεις ότι ήδη σφάζονται Τσέλση με Μίλαν. Γιά μικρούς; στις αλάνες που δεν ψάχνουν οι άλλοι. Της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Μολδαβίας, της Ταϋλάνδης ή της Λιθουανίας. Οταν πάει ο Λεμονής να δει Δανία-Σουηδία γιά να σταθμίσει τον Ρόμμενταλ, τον Τόμασσον ή τον Ελμάντερ, τους ξέρω κι εγώ απ το Nova, και τους έπαιρνα στο Champion Manager από το 2001-2 edition!

Stratos είπε...

Αφού ρε Θοδωρή και να το βρουν το ταλέντο στην αλάνα, θα φτάσει 30 χρονών και θα γυρίζει δανεικός απ’ δω κι από ‘κει, γιατί δεν θα είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος τις φανέλας, την οποία μετά θα πρέπει να πουλήσει σε πολλά κομμάτια.
Και το βασικότερο ;
Που πας ρε τσιγκούνη Κόκκαλη στο Champion League ;
Με τους πιτσιρικάδες θα κάνεις ομάδα ;
Μόνο τα λεφτά ξέρεις να μας παίρνεις ρεεε… και τα σχετικά που όλοι ξέρουμε.

Δεν βγάζεις άκρη φίλε και αυτό γιατί δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία και σοβαρούς παράγοντες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι θα πωληθεί ο Νέρι και γι αυτό γίνονται κι αυτές οι πενιχρές μεταγραφές. Το θέμα είναι να μην αγοράσουμε... απονέρια από δω και πέρα

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ Βαγγέλη μαζί σου, και με τον νερωμένο. Αλλωστε η περίπτωση του Καστίγιο λέει πολλά σαν παράδειγμα σε όσα γραφεις, φίλτατε Βαγγέλη

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Συγνώμη Στράτο μου, σε είπα Βαγγέλη, γιατί πιό πάνω είχα συμφωνήσει με προηγούμενο σχόλιό του.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι τελικά ο Ραούλ Μπράβο έρχεται. Πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να αποκτηθεί και ένας σέντερ μπακ. Δεν το βλέπω πάντως. Μετά από τον Ισπανό θα πάμε για αριστερο μέσο από ό,τι διαβάζω. Δεν θα πάρουμε τελικά αμυντικό χαφ; Για να δούμε. Θέλω να ελπίζω ότι ο Σώκρατες θα μας κάνει μια εκπληξούλα φέτος.
Χαίρομαι πολύ πάντως που ο Πανλαγοκοταϊκός ενισχύεται. Ήρθε ο Καραγκούνης. Θα απολαύσουμε τρελό γέλιο με τον συμπαθέστατο Γιώργο. Κάθε φορα που θα μπαίνει στην περιοχή θα μας χαρίζει μία από τις υπέροχες κωλοτούμπες του που τον έχουν κάνει διάσημο. Όνειρο μου είναι να επιστρέψει στον αιώνιο πελάτη μας και ο Μπασινάς. Να τον βλέπω να νευριάζει στα αποδυτήρια και να βάζει τα κλάμματα στις συνεντεύξεις τύπου. Α, ρε Νικολάκη Λυμπερόπουλε, πήγαινε κι εσύ για να μας ξαναδείξεις τη φανέλα σου. Πάντως, όλα κι όλα. Σ' αυτό δε δέχομαι καμιά αντίρρηση. Ο Βαζελαϊκός είναι η καλύτερη ομάδα-διασκεδαστής στον κόσμο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Συμφωνώ. "Κοβάτσεβιτς" είναι η σωστή προφορά και σημαίνει "Δερματίδης"!
Στις ερωτήσεις σου δεν μπορώ να απαντήσω, διότι λείπω σε μέρος άγονο πέντε μέρες και δεν ξέρω τί γίνεται στον κόσμο.
Ο γιάννου έπρεπε να μείνει.

@ θεόδωρος α. πέππας. Συμφωνώ. Ναι ο Γιούτσος ήταν, το είχα εντελώς (και αδικαιολογήτως!) ξεχάσει...

@ στράτος: Έτσι είναι (δυστυχώς). Το ερώτημά σου "τι παίχτες πρέπει να πάρουμε για να μην γκρινιάζει κανείς;" είναι εξόχως μεταφυσικό, γι' αυτό και μη απαντήσιμο.

@ νερωμένος: βγάζει καλό κρασί σρτον τόπο σου; Μήπως σε λένε Αντώνη!