9.12.07

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4 - 0





Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Είδε… πράσινα και έστειλε μήνυμα ενόψει του «τελικού» της ερχόμενης Τρίτης με τη Βέρντερ Βρέμης, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός , με αντίπαλο το Λεβαδειακό, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το... πρώτο πιάτο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έδειξε διάθεση, έπαιξε ωραία μπάλα και έκανε μια πολύ καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα με τους «πράσινους» της Γερμανίας.
Oι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν το Σάββατο άνετα με 4-0 και -προσωρινά τουλάχιστον- έπιασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ΑΕΚ, διατηρώντας το απόλυτο νικών στο Καραϊσκάκη σε έξι αγώνες.Χωρίς να «πατήσει γκάζι» στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ και έβαλε τις βάσεις για μία άνετη νίκη. Με συνεχές πρέσινγκ οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν στο μισό γήπεδο τις προσπάθειες των παικτών του Λεβαδειακού κι από το ξεκίνημα του αγώνα κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς. Ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και το γκολ φαινόταν πως ήταν... θέμα χρόνου για την ομάδα του Τάκη Λεμονή.
Αυτό δεν άργησε να έρθει. Στο 22΄, μετά από λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Σίντζιλορτζ, ο Στολτίδης με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καρακώστα και πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα (1-0). Οι Βοιωτοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 26΄, με τον Σίντζιλορτζ να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Λεβαδειακός στο 34΄, με το Ρούσεφ να αποφεύγει τον Αντζα κι απέναντι από το Νικοπολίδη να πλασάρει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, από ένα ανύπαρκτο φάουλ που καταλόγισε ο Δαλούκας σε προσπάθεια του Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε στην «καρδιά» της μικρής περιοχής κι εκεί ο Κοβάτσεβιτς με προβολή έκανε το 2-0.
Καλή στιγμή για το Λεβαδειακό με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το σουτ του Ντιμπαλά στο 48΄ από καλή θέση μέσα στην περιοχή εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. Στο 52΄ ο Γκαλέτι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καρακώστα και ο Δαλούκας υπέδειξε το πέναλτι. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε ψύχραιμα κι έκανε το 3-0. Στο 63΄, μετά από προσωρινή απόκρουση του Καρακώστα σε σουτ του Γκαλέτι, ο Μήτρογλου, που είχε μπει στο γήπεδο δύο λεπτά νωρίτερα, πέτυχε σε άδεια εστία το 4-0. Ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού επιθετικού στο πρωτάθλημα και το τρίτο μέσα σε τρεις ημέρες (είχε σημειώσει και τα δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων» στη νίκη-πρόκριση επί του Διαγόρα Ρόδου την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο του κυπέλλου).
Στο 82΄ ο Καρακώστας έκανε νέο πέναλτι στον Γκαλέτι και ο Δαλούκας τον έστειλε στ΄ αποδυτήρια, καθώς είχε ήδη αντικρίσει μία κίτρινη κάρτα στην φάση του πρώτου πέναλτι. Έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές ο Λεβαδειακός, ο Πάρις Ανδράλας κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του και, μάλιστα, "νίκησε" τον Τάσο Πάντο (σ.σ. κτύπησε το πέναλτι μετά από... λαϊκή απαίτηση) από τα 11 βήματα. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος το πλασέ του Μπασαλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Λεντέσμα - Καρακώστας
Κόκκινες: Καρακώστας (82΄, 2η κίτρινη)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς (61΄ Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς, Αντζας (67΄ Παπαδόπουλος), Μενδρινός, Λεντέσμα (55΄ Κατσικογιάννης), Πάντος, Λούα Λούα, Τοροσίδης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γκεόργκι Βασίλεφ): Καρακώστας, Εμεράν (61΄ Μπασαλά), Διαμάντης, Ποπόφ, Αντερσον, Παρασκευαΐδης (70΄ Ανδράλας), Θεοδοσιάδης, Σίντζιλορτζ, Ρούσεφ (46΄ Λεονάρντο), Πιετρ, Ντιμπαλά

3 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Eνα άρθρο του Χελάκη σήμερα, με τιτλο "Σαν τον Μουράτη" πρέπει να το δεις Αξια αναγνωριση γιά τον γαυρο Τάσο Πάντο Ηδη το ανηρτησα

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Eις http://theopeppasblog.pblogs.gr/ μπες απο την κεντρική σελίδα να δεις την σύνοψη-στο έχω αφιερώσει

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α. Πέππας: Χωρίς να έχω δεί τα σχόλιά σου, σού έγραψα ήδη σχετικώς. Δες το!