11.3.12

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1973


11 ΜΑΡΤΊΟΥ 1973

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2, Στάδιο Καραϊσκάκη.


Ο Ρομαίν Αργυρούδης κάνει το 3-2. Σκόραραν ο Τάκης Παπαδημητρίου (16΄), ο Υβ ΤΡιαντάφυλλος (18΄), ο Χούλιο Λοσάντα (30΄), ο Γιώργος Γονιός (40΄) και ο Ρομαίν Αργυρούδης (51΄) . Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα γκολ στην θρυλική ιστορία. Στη φωτογραφία δεν διακρίνεται ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει ο Άνθιμος Καψής. Από το 25' παίζαμε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τριαντάφυλλου. Το ματς διακόπηκε στο 80' με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού και γράφτηκε ως 2-0.

7 σχόλια:

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

να βάλεις και το σκίτσο μου παρακαλώ αφιερωμένο από μένα στον Ρομαίν!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιε Ρομαίν, τι γελοίο τρόπο επέλεξαν οι ακατονόμαστοι να αμαυρώσουν ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας σου σ'εμάς! Κι εκείνο το κυνηγητό Κωνσταντίνου κατά Συνετόπουλου όλοι οι παλιοί το θυμόμαστε, αλλά ήθελα νά'ξερα, τι θα γινόταν αν ο γνωστός ψευτόμαγκας (και τελευταία τηλε-μαϊντανός, αλλά και μέγας ψεύτης) "κυνηγός" Βασιλάκης συνελάμβανε τελικά το..θήραμα (μέεεγα "μπουμπούκι"); Μάλλον το σκέφτηκε καθ'οδόν και..λοξοδρόμησε ("αφήστε με ρε να τον σκίσω, μη με κρατάτε" κ.α.). ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ: Ο Βασιλάκης... Άσε καλύτερα. Γίγας ο Ρομαίν, το θυμάμαι σαν τώρα το ματς: Μπήκε αλλαγή και τους καθάρισε με τρόπο μαγικό και ανεπανάληπτο. Δύο γκολ έβαλε στον Βάζελο και δεν ξέρεις ποιό να πρωτοδιαλέξεις για καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, εκτός του Ολυμπιακου, είχε και προσωπικό λόγο να τιμωρήσει την ομάδα τους και μάλιστα ακριβώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο λόγος που είχε μπει σαν αλλαγή , ήταν διότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα έλειπε στην Γαλλία και δεν είχε κάνει προπόνηση. Για όσους γνωρίζουν....ΤΚ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Τάσος Κασνέσης: Αυτό δεν το θυμόμουν. Σ' ευχαριστούμε, σύγγαυρε.

Unknown είπε...

Is it possible to find video highlights of that game somewhere?
I watched it from the stands of Stadion Karaiskakis when I was almost 16 years old. I had forgotten that Romain had scored in that game. Are there any highlights from ERT newsreels?

I greatly appreciate it.

Fanis Strouboulis

PS Sorry about the English but I have lived in the US for the last 33 years.