10.6.13

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΔΕΡΗ




Διαβάζουμε στο www.gavros.gr. εδώ το άρθρο του Χάρη Ψάλτη.

Ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι που θα συζητηθεί αλλά και θα συγκινήσει πολύ όσους πρόλαβαν τον τεράστιο Γιώργο Σιδέρη να αγωνίζεται, ετοιμάζουν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού. Οι παλαίμαχοι άσοι των Πειραιωτών θα τιμήσουν τον αρχισκόρερ του Θρύλου. Τον θρυλικό «Φόντακα». Έναν παίκτη που δύσκολα θα ξαναβγάλει τούτη η χώρα. Επειδή οι παλιές δόξες ξέρουν να εκτιμούν και να τιμούν αυτούς που πρέπει, αυτό θα κάνουν και με τον Γιώργο Σιδέρη. Θα ετοιμάσουν λοιπόν μία μεγάλη γιορτή στο «Γ. Καραϊσκάκης» το προσεχές φθινόπωρο για να βραβεύσουν και να τιμήσουν όπως αρμόζει σ’ αυτό τον άνθρωπο. Την πραγματική «μηχανή του γκολ».
Ο «Φόντακας» έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό 2 πρωταθλήματα Ελλάδος (1966, 1967), 5 Κύπελλα Ελλάδος (1960, 1961, 1963, 1965, 1968) και ένα Βαλκανικό (1963). Επίσης, έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (1965, 1967, 1969), ενώ το 1969 πήρε το αργυρό παπούτσι καθώς με 35 γκολ συνολικά, αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη.
Τέλος, με τη φανέλα του Δαφνοστεφανωμένου Έφηβου, έχει πετύχει 239 γκολ σε συνολικά 395 συμμετοχές! Νούμερα που σίγουρα… ζαλίζουν και δείχνουν το πόσο μεγάλο παίκτης ήταν στην εποχή του, ενώ ακόμα και τώρα αυτά που έχει πετύχει με τους Πειραιώτες, δύσκολα τα έχουν πετύχει παίκτες-σημαίες που έχουν περάσει από τον σύλλογο και έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα του Θρύλου.
Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, οι βετεράνοι του Ολυμπιακού έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Ατρόμητο Πειραιά (ομάδα που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα), για να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο φιλικό παιχνίδι, προς τιμήν μίας τεράστιας μορφής του Θρύλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από μεριάς παλαιμάχων, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς θα διεξαχθεί αυτός ο αγώνας, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα. Αυτό είναι το ένα από τα δυο… μεγάλα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν από το φθινόπωρο οι παλιές δόξες των «ερυθρολεύκων». Οι βετεράνοι των Πειραιωτών θα συνεχίσουν τα μεγάλα αυτά παιχνίδια καθώς ακολουθούν και άλλα πολλά που για παλιούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Επίσης, περιμένουν στο συγκεκριμένο φιλικό, να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και περιμένουν το Καραϊσκάκη να έχει αρκετό κόσμο ο οποίος θα δώσει το «παρών» για να τιμήσει έναν πραγματικό θρύλο του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου! Και αυτό το φιλικό είναι μόνο η… αρχή για τους παλαίμαχους του συλλόγου, οι οποίοι έχουν προγραμματισμένα και άλλα πολλά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν…

********************



Γνώμη μου: Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

1 σχόλιο:

Hades είπε...

Τι το ήθελες αυτό το τελευταίο σχόλιο σύγγαυρε; Τι ξύνεις πληγές; ΑΛήθεια να ρωτήσω κάτι; Αν ρωτήσουμε (θα πω στην τύχη ένα όνομα) τον Καραπαπά να μας πει την άποψή του για τον Σιδέρη τι θα έχει να μας πει;