26.11.18

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ FIFA ΚΑΙ ΤΗΣ CONMEBOL...


ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ FIFA ΚΑΙ ΤΗΣ CONMEBOL...

... δεν κατάφεραν προχτές να "πείσουν" τους ποδοσφαιριστές (και "παιχταράδες") της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ να βγουν να παίξουν, για να μη χάσουν ( : τα καθάρματα) τα πεκούνια. Με αυτά τα καθάρματα και τους παπγιονάκηδες και ψαλιδόκωλους που διαφεντεύουν παγκοσμίως το ποδόσφαιρο χάνεται και το τελευταίο ίχνος μαγείας του. Μακάρι να αληθεύει η πληροφορία ότι οι απεσταλμένοι του αληταρά Ινφαντίνο φάγανε το ξύλο της αρκούδας στα αποδυτήρια της Μπόκα.
Θα το πω ξεκάθαρα: οι χίλιοι τόσοι εγκληματίες, που φόραγαν τη φανέλα της Ρίβερ και πετροβολούσαν το πούλμαν της Μπόκα, κατά βάθος μισούν τη Ρίβερ. Το ίδιο ισχύει και για τους χίλιους τόσους εγκληματίες, που φόραγαν τη φανέλα της Μπόκα πριν από τρία χρόνια και "φαρμάκωσαν" με σπρέι πιπεριού τους ποδοσφαιριστές της Ρίβερ: μισούν τη Μπόκα.
Σιχαίνομαι εξ ίσου και τις δύο αγέλες. Αμφότερες μισούν το ποδόσφαιρο τουλάχιστον όσο και οι διάφοροι Χαβελάνγκε, Μπλάτερ, Ινφαντίνο...
Ναι, είμαι από μικρό παιδί φανατικά στο πλευρό της Μπόκα Τζούνιορς. Χωρίς όμως τη Ρίβερ Πλέιτ η Μπόκα Τζούνιορς δεν είναι Μπόκα Τζούνιορς. (Ισχύει και το αντίστροφο.) Και βέβαια δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να νικάω τη Ρίβερ (και μεγαλύτερη λύπη από το να χάνω από τη Ρίβερ). Κι όταν οι της Ρίβερ με λένε "γουρούνι" και "σκατιά", εγώ τους απαντάω ότι είναι αιώνιες "κότες", κι έτσι το πράγμα διευθετείται πολύ όμορφα στα λόγια, γιατί είναι "μέρος του παιχνιδιού".
Το αίμα όμως δεν είναι μέρος του παιχνιδιού - ούτε τα συμφέροντα των κάθε λογής ινφαντίνων που από το αίμα βγάζουν χρήμα και που τους ποδοσφαιριστές τούς κάνουν από ανθρώπους να καταντούν μοντέλες, τουτέστιν "κρέατα".
Εννοείται ότι το αυτό ισχύει ακριβώς και απολύτως και για τα εν Ελλάδι συμβαίνοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: