11.8.19

ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΡΙΤΣΟΣ;





ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΡΙΤΣΟΣ;

Με ρώτησε ένας φίλος χτες τί ομάδα ήταν ο Ρίτσος. Του απάντησα "Άρσεναλ", καθώς υπάρχει η σχετική μαρτυρία στις "Γειτονιές του κόσμου".
Είχα διαβάσει μια συνέντευξη της κόρης του Έρης, όπου έλεγε ότι του άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, ιδίως το αγγλικό, και ότι δεν έχανε ποτέ αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση. Είπε επίσης ότι δεν υποστήριζε καμία ομάδα και ότι, όταν ήταν νέος, έπαιζε στον Άτλαντα Θυμαρακίων, στην ομάδα της γειτονιάς του στην Αθήνα.
Στην εννεαλογία του "Εικονοστάσι ανωνύμων αγίων", στον 6ο τόμο με τίτλο "Όχι μονάχα για σένα", στη σελίδα 15, διαβάζουμε ότι οι δύο Άγγελοι που είχε δει σε κάποιο κουρείο, είχαν πάει "μια Κυριακή απόγευμα στο στάδιο Καραϊσκάκη, σ' ένα σπουδαίο ματς ποδοσφαίρου..."
Με ποιόν να έπαιζε εκείνη την Κυριακή ο Ολυμπιακός;...

1 σχόλιο:

REDHERAKLIO είπε...

Καλημέρα.Πρίν από 15;;;;;(και βάλε) χρόνια είχε δώσει συνέντευξη στο ΦΩΣ (Σινάνογλου;) ο Γρ.Μπιθικώτσης όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι στην Μακρόνησο όπου ήταν συνεξόριστος με τον Γιάννη ΡΊΤΣΟ, ο ποιητής "ήταν οπαδός του Ολυμπιακού και με εντονότατο ενδιαφέρον παρακολουθούσε την πορεία του".Αν βρώ καιρό θα ψάξω στο αρχείο μου,όπου θυμάμαι ότι είχα φυλλάξει εκείνο το φύλλο.