6.10.08

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να βάψει το ντέρμπι με την ΑΕΚ «ερυθρόλευκο». Μόλις αποφάσισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε να βάλει δίπλα στον Ντιόγκο τον Κοβάτσεβιτς, δικαιώθηκε! Ο «Νταρκογκόλ» στην πρώτη του επαφή με την μπάλα άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες και τρία λεπτά αργότερα, ο Ντιόγκο στη μοναδική φορά που ξέφυγε απ’ τους αντιπάλους του, «κλείδωσε» το τρίποντο. Απέναντι σε μία ΑΕΚ, που είχε μόλις μία καλή στιγμή στο ματς και που έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες απ’ το 10ο λεπτό...

*****************

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρατάσσει τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-1-1, με τον Άντζα να διατηρείται στο κέντρο της άμυνας, στο πλάι του Αβραάμ Παπαδόπουλου και τον Πατσατζόγλου να προτιμάται για παρτενέρ του Ντουντού, στις θέσεις των αμυντικών μέσων. Ο Μπελούτσι ξεκινάει στην ενδεκάδα αντί του Κοβάτσεβιτς, αγωνιζόμενος πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Ντιόγκο.
Ο Γιώργος Δώνης παρατάσσει την ΑΕΚ με 4-3-3, έχοντας τους Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο ως στόπερ, τους Πελετιέρι, Μπασινά και Λαγό στα χαφ και στην επίθεση, τον Σκόκο στα δεξιά, τον Τζεμπούρ στα αριστερά και τον Μπλάνκο στην κορυφή.



ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

4’: Συρτό, μακρινό σουτ του Γκαλέτι, η μπάλα περνάει αρκετά έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Σάχα.
7’: Κίτρινη κάρτα στον Κυργιάκο, για φάουλ πάνω στον Ντιόγκο.
10’: Ο Βασσάρας χαρίζεται στον Κυργιάκο, ο οποίος έπεσε με τις τάπες πάνω στον Γκαλέτι, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ χωρίς να βγάλει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αρχηγό της ΑΕΚ!
21’: Κίτρινη κάρτα στον Μπασινά, για φάουλ με τα δύο πόδια πάνω στον Ντιόγκο.
22’: Ο Μπελούτσι γυρίζει την μπάλα στον Γκαλέτι, σουτ πάνω στην κίνηση του τελευταίου έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα σκάει στο έδαφος και καταλήγει στα χέρια του Σάχα.
25’: Φάουλ του Γκαλέτι απ’ τα δεξιά, ο Τοροσίδης πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και ο Σάχα αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Τοροσίδης έπιασε νέα κεφαλιά, ο Ντιόγκο όμως από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να την προωθήσει στα δίχτυα.
33’: Ο Ντουντού πέφτει στο έδαφος και ζητάει αλλαγή...
35’: Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος παίρνει τη θέση του τραυματία Ντουντού.
36’: Πρώτη, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τζεμπούρ περνάει τον Άντζα, σουτάρει προ του Νικοπολίδη, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
39’: Σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου με το δεξί έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
43’: Φάουλ του Μπασινά, ο Μπλάνκο πιάνει μία δύσκολη κεφαλιά, επιτηρούμενος από τον Πατσατζόγλου, η μπάλα φεύγει ψηλά, άουτ.
45+: Φάουλ του Μπασινά, γυριστή κεφαλιά του Κυργιάκου, η μπάλα περνάει άουτ.
46’: Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς παίρνει τη θέση του Λέτο.
50’: Μακρινό σουτ από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, η μπάλα φεύγει ψηλά, άουτ.
57’: Κίτρινη κάρτα στον Χουανφράν, για σκληρό φάουλ πάνω στον Τοροσίδη.
60’: Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς παίρνει τη θέση του Μπελούτσι.
63’: ΓΚΟΛ!!! Λάθος του Πελετιέρι στο κέντρο, ο Ντιόγκο κλέβει, ο Τζόρτζεβιτς πασάρει στον Κοβάτσεβιτς, εκείνος πλασάρει τον εξερχόμενο Σάχα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ανοίγει το σκορ! (1-0).
66’: ΓΚΟΛ!!! Ο Ντομί σεντράρει παράλληλα από τα αριστερά, ο Ντιόγκο κάνει την προβολή και... 2-0!
68’: Κίτρινη κάρτα στον Ντομί για φάουλ στο κέντρο.
70’: Αλλαγές για την ΑΕΚ. Ο Εντίνιο παίρνει τη θέση του Μπλάνκο και ο Καφές τη θέση του Λαγού.
75’: Ο Μπασινάς σηκώνει την μπάλα για τον Σκόκο, ο Γκαλέτι δεν την ανακόπτει, ο Σκόκο σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει το δεξί δοκάρι και φεύγει άουτ.
76’: Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κουτρομάνος παίρνει τη θέση του Μαϊστόροβιτς.
77’: Διαγώνιο σουτ του Ντιόγκο, άουτ.
77’: Αποβολή για την ΑΕΚ! Ο Χουανφράν κλαδεύει τον Γκαλέτι και ο Βασσάρας τού δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
80’: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σουτάρει από μακριά, η μπάλα φεύγει ψηλά, άουτ.
81’: Κίτρινη κάρτα στον Πατσατζόγλου, για φάουλ στον Σκόκο.
82’: Φάουλ του Σκόκο, κεφαλιά του Κυργιάκου, άουτ.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντομί, Ντουντού (35’ -λόγω τραυματισμού- Γιάννης Παπαδόπουλος), Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Λέτο (46’ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (60’ Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς (76’ Κουτρομάνος), Κυργιάκος, Πελετιέρι, Μπασινάς, Λαγός (70’ Καφές), Τζεμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο (70’ Εντίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: