30.12.08

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!






ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Όχι, η συγκλονιστική ερυθρόλευκη μορφή, ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος των 100 ετών, δεν έφυγε: είναι εδώ, ΓΑΥΡΟΣ ΓΑΥΡΟΤΑΤΟΣ, και θα είναι πάντα ανάμεσά μας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Θα είναι πάντα στου Καραϊσκάκη η αδάμαστη ερυθρόλευκη ψυχή του, ατρόμητη κάτω από τα δοκάρια, να υπερασπίζεται τη δόξα του Θρύλου ες αεί: τα ιερά και τα όσια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, που Α Υ Τ Ο Σ έβαλε το πρώτο αγκωνάρι για να γίνει η θρυλική ομάδα του Πειραιά.
Γειά σου, μπαρμπ'-Αχιλλέα μάγκα! Σε θυμάμαι πριν τρία χρόνια στο χορό των Θρησκευόμενων Κόκκινων Επιστημόνων να χορεύεις ζεϊμπέκικο και να μαγεύεις με την πλαστικότητα της κίνησής σου: γνήσιος μάγκας, γνήσιος πειραιώτης και γνήσιος ολυμπιακός. Η αποθέωση της καλαισθησίας.
Και τα τρία μαζί και αχώριστα, αλλά πάνω από όλα και πρωτίστως: Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ !

***********************

ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠ'-ΑΧΙΛΛΕΑ: "ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ"



******************


Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:


Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς απεβίωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και σύμβολο της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, σε ηλικία 100 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 από τον Αγιο Βασίλειο Πειραιώς και η ταφή του στο Γ΄ Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι να μην κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του, αλλά να δοθούν τα χρήματα ως ενίσχυση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

5 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

*«Όλη μου η ζωή είναι ο Ολυμπιακός και όταν θα κλείσω τα μάτια μου, θέλω να λένε όλοι ο κυρ Αχιλλέας, η Ολυμπιακάρα. Αυτά που πέρασα όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογο με κρατάνε στη ζωή και μου δίνουν αναπνοή», δήλωσε συγκινημένος ο κυρ Αχιλλέας-στα γενέθλιά του, τον Μάϊο του 2007
Aυτό λέμε και όλοι οι Ολυμπιακοί, σήμερα Ετσι τον αποχαιρέτησα και γω. "Αντίο κύρ Αχιλλέα, Ολυμπιακάρα. Ιστορία μας"

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας: Θα το κρεμάσω και στο ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ.

spika είπε...

Αθάνατος ο Αχιλλέας μας. γαύρος μέχρι το τέλος. ιστορική μορφή του Ολυμπιακού.Τον έχω στη σκέψη μου πάντα όρθιο και ζωηρό με σπινθηροβόλο βλέμμα. Εξέχουσα φυσιογνωμία!

Unknown είπε...

Αθάνατος... Για πάντα στις μνήμες και στις καρδιές μας ο πιο τυχερός γαύρος των αιώνων. Ο άνθρωπος που έζησε μια ζωή παρακολουθώντας τον Ολυμπιακό να... ασελγεί επί αλλόθρησκων...

Αιωνία η μνήμη.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ spika & Pesetero: Αμετακίνητος 100 χρόνια στο μετερίζι του ΘΡΥΛΟΥ φυλάττων Θερεμοπύλας.