27.4.09

ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3




Ροδοκοκκινίζει το πρωτάθλημα στο βόλλεϋ. Πήραμε ήδη το πλεονέκτημα έδρας, και συνεχίζουμε. Δύο παιχνίδια μας μένουνε...
Ο σημερινός Ολυμπιακός δεν παίζεται από κανέναν!


Τα σετ: 22-25, 20-25, 27-29

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός: Ψάρρας, Αγκάμεζ 23.83 (21/35 επ., 2 άσοι), Αντράε 3 (3/7 επ., 75% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ερπ 4.5 (4/11 επ., 56% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ανδρεάδης 4 (4/9 επ.), Πανταλέων 2.5 (2/5 επ.) [Στεφάνου -λ 54% άριστες/συνολικές υποδοχές, 5 αμ., Ντεπέστελε 4 (4 άσοι), Ντονάς, Χατζηαντωνίου 4.83 (2/4, 1 άσο, 1.83 μπλοκ), Λάππας 3.33 (3/7 επ.)]

Ολυμπιακός: Κουρνέτας 2.5 (1.5 μπλοκ), Μίλκοβιτς 16.67 (15/30 επ., 1.67 μπλοκ), Ριβέρα 12 (11/13 επ., 64% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ούρναουτ 9.17 (8/13 επ., 42% άριστες/συνολικές υποδοχές), Τζούριτς 8.67 (5/8 επ., 3.67 μπλοκ), Χοφ 4 (4/6 επ.) [Παπαδημητρίου -λ 68% άριστες/συνολικές υποδοχές, 6 αμ., Καριπίδης, Χριστοφιδέλης 2 (2/2 επ.)]


Αντιγράφω από το sport24.gr:

O Ολυμπιακός πέρασε εμφατικά από τη Γλυφάδα με 3-0 σετ και έκανε το 1-0 στους τελικούς της Α1 ανδρών απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν πιο αποφασιστικοί και "έσπασαν" την έδρα των "πρασίνων", αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Η ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον βασίστηκε στις πολύ καλές επιθετικές της λύσεις, με τον Βασίλη Κουρνέτα να "μοιράζει" σχεδόν τέλεια το παιχνίδι της ομάδας του. Οι ακραίοι των Πειραιωτών, Τίνε Ούρναουτ και Χοσέ Ριβέρα ήταν εξαιρετικοί, τόσο στην υποδοχή, όσο και στον επιθετικό τομέα.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός στην υποδοχή, ενώ επιθετικά ήταν μονόπλευρος, καθώς μόνο ο Αγκάμες "τελείωνε" επιθέσεις, με τους Ρενό Ερπ και Μπιόρν Αντράε να παίρνουν ελάχιστες επιθέσεις.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ, παίρνοντας ένα μίνι προβάδισμα με 3-1, αλλά με τέσσερις προσωπικούς πόντους (δύο άσοι) του Λίμπερμαν Αγκάμες, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 5-3. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όπου ο Ολυμπιακός είχε βραχεία κεφαλή με 8-7.
Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά δύο πόντων, την οποία και διατήρησε μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, όπου πήγε προηγούμενος με 16-14. Στο 19-17 υπέρ των "ερυθρολεύκων" ο Λεώνης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Θανάση Ψάρρα με τον Φρανκ Ντεπέστελε, αλλαγή που δεν βγήκε στον τεχνικό των "πρασίνων", καθώς η υποδοχή των γηπεδούχων δεν βοήθησε τον Βέλγο πασαδόρο, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να ξεφύγει με 23-19. Ένας άσος του Ντεπέστελε έφερε το σκορ στο 23-21, αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-22 σε 27 λεπτά.
Στην αρχή του δεύτερου σετ εμφανίστηκε ένας αφηνιασμένος Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε με ένα σερί 4-0, χάρη σε δύο άσους του Ντεπέστελε, αλλά ο Ολυμπιακός "μάζεψε" αμέσως τη διαφορά, ισοφαρίζοντας σε 4-4, με τον Αγκάμες να έχει δύο άστοχες επιθέσεις. Έτσι συνέχισαν οι δύο "αιώνιοι" μέχρι το 8-7 του Ολυμπιακού στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.
Όπως και στο πρώτο σετ, οι "ερυθρόλευκοι" διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ, αποκτώντας μάλιστα προβάδισμα τριών πόντων (15-12), ενώ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούνταν με 16-14. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός δυσκόλεψε το σέρβις του, με συνέπεια να "χαλάσει" την υποδοχή των γηπεδούχων και να ξεφύγει με 18-14 και 22-17, με το σετ κάπου εκεί να τελειώνει υπέρ των Κυπελλούχων Ελλάδος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τίνε Ούρναουτ. Το σετ ολοκληρώθηκε με 25-20 σε 27 λεπτά από σέρβις του Ντονά στο φιλέ.
Στο τρίτο σετ ο Λεώνης ξεκίνησε με τον Λάππα αντί του Αντράε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς σημάδευαν τον διεθνή ακραίο, που δυσκολευόταν στην υποδοχή. Αυτό οδήγησε το σκορ στο 5-0 υπέρ των Πειραιωτών, προτού ο Αγκάμες πάρει τον πρώτο πόντο για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν και πήγαν μπροστά με 8-2 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.
Ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά αυτή μέχρι το 12-6, σκορ στο οποίο οι "πράσινοι" αφυπνίστηκαν και έφεραν το σετ στον πόντο (14-13), με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ένα προβάδισμα δύο πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Ο Παναθηναϊκός, με ηγέτη τον Αγκάμες, έφτασε στο 16-16 και έβαλε "φωτιά" σε ένα "χαμένο" σετ.
Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν διαφορά δύο πόντων (19-17) χάρη σε άσο του Ριβέρα, όμως ο Ντεπέστελε τον μιμήθηκε κάνοντας το 19-19, για να γίνει στην επόμενη φάση το 20-19 από τον Πανταλέοντα. Ο Κρίστιανσον κάλεσε τάιμ άουτ και κάπου εκεί το ματς διεκόπη για περίπου ένα πεντάλεπτο, καθώς εκτοξεύτηκε ένα κλειδί προς τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας τον Νίκο Ρουμελιώτη. Ο διεθνής διαγώνιος πήγε στη γραμματεία για να διαμαρτυρηθεί, προκαλώντας ένταση μεταξύ των δύο πάγκων. Τελικά ο διαιτητής Γεροθόδωρος έλυσε το θέμα μιλώντας στους δύο αρχηγούς, ενώ έδειξε αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Ρουμελιώτη για την αντίδρασή του.
Οι δύο ομάδες έφτασαν πόντο-πόντο στο 23-23, όπου ένα τραγικό λάθος του Ντεπέστελε έδωσε match point στον Ολυμπιακό. Στην επόμενη φάση ο Ερπ ισοφάρισε σε 24-24, ενώ με πόντο του Λάππα οι "πράσινοι" πήραν το προβάδισμα. Ένα λάθος όμως του Έλληνα ακραίου στο 26-26 έδωσε νέο match ball στους φιλοξενούμενους. Ο Αγκάμες έδωσε νέα "ανάσα" στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Χριστοφιδέλης έκανε αμέσως μετά το 28-27. Ο αγώνας τελείωσε με μπλοκ του Τζούριτς πάνω στον Αγκάμες για το 29-27 σε 37 λεπτά.

5 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

Γιατρέ μου , γιατί τα βλέπω όλα
κόκκινα ...

ΔΟΚΤΩΡ ΓΑΥΡΟΣ είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Λες νά ᾽σαι κουνέλι και νά ᾽χεις κόκκινα μάτια;

Hades είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός βάζελος είναι μόνο ο Αγκάμεζ.. Αν μπλοκάρεις τον Κολομβιανό, πάπαλα και ο βάζελος. παρά ταύτα επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλος παίκτης, οφείλουμε να σκεπτόμαστε ότι απλώς κάναμε το πρώτο βήμα. Εκκρεμούν άλλα 2 σε σύνολο τεσσάρων δυνατοτήτων. πρέπει να είμαστε σταθεροί στην απόδοση και προσγειωμένοι. Διότι στην Ευρώπη μας κέρδισαν όχι επειδή είναι καλύτεροι αλλα΄επειδή εμείς είχαμε τα μυαλά έξω από το κεφάλι.
Τίποτε δεν τελείωσε.

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Α ρε κορίτσια.... τι θα γίνει με σας;

Θανος Πεππας είπε...

Και αυριο θα ειμαι και γω στο "Μελινα Μερκουρη"...
Μετα απο τετοιες εμφανισεις, αξιζει να στηριξουμε αυτη την ομαδα και να μη ξεχναμε οτι προστιθεται ακομη ενας ΤΙΤΛΟΣ στην ηδη μεγαλη τροπαιοθηκη του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ...