30.11.09

Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Και το πάρτι καλά κρατεί! Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ, «καθάρισε» σαν αυγό τον Παναθηναϊκό μέσα στο φλεγόμενο «Καραϊσκάκη» και επικρατώντας με 2-0, χάρη σε ισάριθμα γκολ του… «πιστολέρο» Κώστα Μήτρογλου, πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, άφησε πίσω τους στο –1 τους «πρασίνους» και πιστοποίησε την κυριαρχία του!
Παρά τις ελλείψεις, παρότι ούτε ο Γκαλέτι ούτε ο Τοροσίδης έπαιξαν, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος και το έδειξε, θριαμβεύοντας επί του Παναθηναϊκού, σ’ ένα ντέρμπι που θα το θυμούνται για καιρό οι «πράσινοι», καθώς είχαν έρθει με όνειρα και φιλοδοξίες...
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ζίκο όπως αναμενόταν παρέταξε την ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Άλκμααρ την Τρίτη, σε διάταξη 4-4-1-1, με τον Νικοπολίδη ανάμεσα στα γκολπόστ, τον Γκαλίτσιο σε θέση δεξιού μπακ, τον Ραούλ Μπράβο να καλύπτει αυτή του αριστερού μπακ, τους Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ ως στόπερ, τον Μαρέσκα με τον Ντουντού ως αμυντικούς μέσους, τον Ζαϊρί στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Λεονάρντο στα αριστερά και τον Όσκαρ σε ρόλο οργανωτή, πίσω απ’ τον Μήτρογλου.
Ο Χενκ τεν Κάτε, στον αντίποδα, παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 4-3-2-1, με τον Τζόρβα ανάμεσα στα δοκάρια, τον Σεϊταρίδη στα δεξιά της άμυνας, τον Σπυρόπουλο στα αριστερά και τους Σαριέγκι, Βύντρα ως στόπερ. Οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης ήταν οι τρεις αμυντικοί μέσοι, με τον Γκάμπριελ να παίζει απ’ τα δεξιά, τον Σαλπιγγίδη απ’ τα αριστερά και τον Σισέ ως προωθημένο.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να περάσει για πρώτη φορά το κέντρο στο 4.48’! Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή, αλλά απ’ τη συρτή σέντρα του Γκαλίτσιου στη μικρή περιοχή, ο Σαριέγκι έβαλε κόντρα στο πλασέ του Μήτρογλου και η μπάλα απομακρύνθηκε.
Στο 8’ οι «πράσινοι» απάντησαν, με τον Σισέ να σουτάρει συρτά εκτός περιοχής, αλλά τον Νικοπολίδη σε καλή θέση να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 10’ ο Τζόρβας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το εκπληκτικό και μακρινό σουτ του Μαρέσκα, ενώ στο 12’ από φάουλ του Ζιλμπέρτο, ο Νικοπολίδης έδιωξε με γροθιά στα τυφλά, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Σισέ, αλλά απ’ το σουτ του ο Ραούλ Μπράβο λίγο πριν απ’ τη γραμμή απομάκρυνε και έσωσε την εστία του!
Στο 25’ ο Σισέ σέντραρε απ’ τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ζεβλάκοφ, άλλαξε πορεία, δυσκόλεψε τον Σισέ που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 28’ τα σχέδια του Ζίκο ανατράπηκαν ως ένα βαθμό, αφού ο Ζεβλάκοφ αντιμετώπισε πρόβλημα στον προσαγωγό και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος εισήλθε εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 29’, μετά από απομάκρυνση της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Σαλπιγγίδης σούταρε, η μπάλα άλλαξε λίγο πορεία βρίσκοντας στα πόδια του Ντουντού και ο Νικοπολίδης αναγκάστηκε να πέσει στη δεξιά του γωνία για να μπλοκάρει. Στο 30’ ο Σαλπιγγίδης σούταρε ξανά, βρίσκοντας χώρο έξω απ’ την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
Στο 35’ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να εκτιναχθεί στο δεξί του «Γ» για να αποκρούσει το πολύ επικίνδυνο, μακρινό σουτ του Βύντρα, ενώ στο 36’ απ’ τη σέντρα του Γκάμπριελ στη μικρή περιοχή και την προβολή του Σαλπιγγίδη, ξανά ο Νικοπολίδης σε καλή θέση ευρισκόμενος μπλόκαρε.
Στο 45’ ο Ντουντού βρήκε για πρώτη φορά κάθετα τον Όσκαρ, εκείνος δεν έκανε καλό κοντρόλ στην περιοχή και ο Σαριέγκι πρόλαβε να διώξει προτού πλασάρει ο Ισπανός.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ήρθε η λύτρωση: από κεφαλιά του Μέλμπεργκ, ο Ντουντού με ψαλίδι γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μήτρογλου από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0), σχεδόν με τη λήξη του ημιχρόνου!
Το γκολ αυτό λίγο πριν απ’ την ανάπαυλα άλλαξε τα δεδομένα, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στην επανάληψη αναγκασμένος να κυνηγήσει. Ο Ολυμπιακός έτσι άρχισε να βρίσκει περισσότερους χώρους, αλλά σε δύο περιπτώσεις (50’ και 52’) ο Μήτρογλου καθυστέρησε να πασάρει στον αμαρκάριστο στην περιοχή Λεονάρντο.
Στο 54’, όμως, ο… πιστολέρο ξαναχτύπησε: απ’ τη σέντρα-«λουκούμι» του Ζαϊρί απ’ τα δεξιά, με απίστευτο, εναέριο πλάγιο σουτ άλα Αλεξανδρής έκανε το 2-0 και εκτίναξε το «Καραϊσκάκη» στα ουράνια!
Στο αμέσως επόμενο λεπτό και εν μέσω πανηγυρισμών, ο Τεν Κάτε έριξε στο ματς τον Λέτο αντί του Γκάμπριελ.
Στο 61’ ο Σπυρόπουλος έπιασε ένα καλό σουτ από μακριά, στέλνοντας την μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 63’ ο Ζίκο πέρασε τον Ντομί αντί του Ραούλ Μπράβο που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί μηρό, ενώ την ίδια στιγμή ο Τεν Κάτε μετέτρεψε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3, βάζοντας τον Νίνη αντί του Σιμάο.
Στο 66’ ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντική, διπλή ευκαιρία: μετά από σέντρα του Λέτο απ’ τα αριστερά ο Σισέ έκανε την προβολή, ο Νικοπολίδης απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα στρώθηκε στη μικρή περιοχή στον αμαρκάριστο Γάλλο που σούταρε με το αριστερό, ο Νικοπολίδης απέκρουσε ξανά και προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή πρόλαβε να την μπλοκάρει υπό έντονες επιδοκιμασίες!
Στο 69’ ο Ζίκο έκανε και την τρίτη του αλλαγή, ρίχνοντας τον Πάντο στο ματς αντί του Λεονάρντο για να περιορίσει τον Λέτο, ανεβάζοντας τον Γκαλίτσιο σε θέση δεξιού χαφ και μεταθέτοντας τον Ζαϊρί απ’ τα αριστερά. Και ο Μαροκινός στο 72’ έκανε… κουτό τον Σεϊταρίδη, σέντραρε στη μικρή περιοχή, ο Μήτρογλου με το δεξί επιχείρησε να πλασάρει, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ!
Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντουντού σούταρε, ο Βύντρα έκοψε, ο Μήτρογλου του γύρισε ξανά την μπάλα έξω απ’ τη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Βραζιλιάνου ήταν απελπιστικό!
Στο 87’ ο Ολυμπιακός έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για το 3-0: έπειτα από τρομερό συνδυασμό Ζαϊρί, Μαρέσκα και Γκαλίτσιου, ο Ντουντού πάσαρε στο κενό για τον Όσκαρ, αλλά εκείνος μόνος του απέναντι στον Τζόρβα πλάσαρε πάνω του!
Στο 89’ ο Ζαϊρί σέντραρε παράλληλα, Όσκαρ και Μήτρογλου δεν πρόλαβαν, στο 93’ απ’ τον «κεραυνό» του Πάντου με το αριστερό η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, αλλά όλα αυτά λίγη σημασία είχαν.
Ο θρίαμβος του Θρύλου έγραψε!
Καλή η διαιτησία του Κάκου, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Σπυρόπουλο (24’), Μήτρογλου (45+), Ντουντού (68’), Λέτο (83’), ενώ στο 59’ χάρισε κάρτα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έπεσε με τις τάπες πάνω στο πόδι του Μαρέσκα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (63’ Ντομί), Ζεβλάκοφ (28’ λ. Τρ. Αβρ. Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ, Μαρέσκα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (69’ Πάντος), Όσκαρ, Μήτρογλου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο (63’ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Γκάμπριελ (55’ Λέτο), Σαλπιγγίδης (75’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

3 σχόλια:

Φυρί-φυρί είπε...

Όλα καλά κι ευλογημένα και μπράβο μας, αλλά ένα μικρό παράπονο για την "ειμαρμένη". Εκείνη η σουτάρα του Πάντου!!! Ας έμπαινε κι ας τους κερδίζαμε με 1-0 στο 93΄. Θα ήτανε ένα απ`τα ωραιότερα και μεγαλύτερα δώρα που τόσο του αξίζει του Τάσου. Δεν πειράζει, έχουμε και στο ΟΑΚΑ το υπόλοιπο του λογαριασμού και μέχρι τότε πιστεύω να έχει περάσει η γκαντεμιά των τραυματισμών, μετα απο τα απαραίτητα ευχέλαια!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Χρήστος Ψιτ: Θα βάλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σημαδιακό γκολ ο Τάσαρος. Θα μου το θυμηθείς. Χαίρε.

Φυρί-φυρί είπε...

Το προσμένομεν οσονούπω!