10.12.09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0
Το γκολ ο Λεονάρντο στο 47΄.

***********************************




Αντιγράφω από τον σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Στο φλεγόμενο «Καραϊσκάκη» δεν άντεξε ούτε η Άρσεναλ και ο Ολυμπιακός γεύεται απ’ το βράδυ της Τετάρτης το γλυκό νέκταρ της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι», με τον παίκτη του... μήνα, Λεονάρντο, να σκοράρει και πάλι επικράτησαν με 1-0 των «κανονιέρηδων» και πανηγυρικά σφράγισαν το εισιτήριο για τη συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης μεταξύ συλλόγων στην Ευρώπη, δίνοντας ραντεβού για το Φλεβάρη!
Ο Ολυμπιακός, απέναντι στα πιτσιρίκια του Αρσέν Βενγκέρ, είχε βασικό του αντίπαλο το άγχος, αφού ήταν εμφανές ότι οι ποδοσφαιριστές του μόνο απελευθερωμένοι δεν ήταν, απέναντι σε παίκτες νέους, ταχείς, άρτια καταρτισμένους, που δεν είχαν τίποτα να χάσουν και διψούσαν να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της Άρσεναλ...
Για να πάρουμε όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο με τη σειρά, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε όπως ακριβώς και στην Ξάνθη, γεγονός που δεν αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι το είχε προαναγγείλει ο Ζίκο απ’ την Τετάρτη. Σε διάταξη 4-4-1-1, με τον Νικοπολίδη ανάμεσα στα δοκάρια, τον Γκαλίτσιο σε θέση δεξιού μπακ, τον Ραούλ Μπράβο να καλύπτει αυτή του αριστερού, τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ ως στόπερ, τους Μαρέσκα, Ντουντού «κόφτες», τον Γκαλέτι στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Λεονάρντο στα αριστερά και τον Όσκαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω απ’ τον Μήτρογλου.
Η Άρσεναλ, απ’ την άλλη, παρατάχθηκε με αρκετούς πιτσιρικάδες όπως αναμενόταν, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό του ματς. Στο 11’, μάλιστα, είχε ένα καλό σουτ με τον Μέριδα, αλλά ο Νικοπολίδης ευρισκόμενος σε καλή θέση απέκρουσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο…
Στο 14’ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά: σε καλά οργανωμένη κόντρα επίθεση, ο Γκαλέτι έδωσε στον Όσκαρ, εκείνος στον Μήτρογλου στην περιοχή, που έπιασε το αριστερό σουτ με τη μία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά, άουτ.
Στο 21’ ξανά από κόντρα ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του: ο Λεονάρντο έτρεξε απ’ τα αριστερά, πιάνοντας ανοργάνωτη την άμυνα της Άρσεναλ, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Γκαλέτι, ο οποίος από πλάγια θέση μέσα απ’ την περιοχή έπιασε «σκαστό» σουτ στην κίνηση, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών!
Γενικώς ο Ολυμπιακός επέλεξε στο ξεκίνημα να δώσει χώρο στην Άρσεναλ, να την περιμένει στο μισό γήπεδο, γεγονός που μπορεί να κλείνει τις περισσότερες διόδους προς την περιοχή του Νικοπολίδη, αλλά αδυνατίζει επιθετικά τους γηπεδούχους…
Στο 34’ το σουτ του Ράμσεϊ εκτός περιοχής ήταν παντελώς άστοχο, ανάλογη τύχη είχε και το σουτ του Σονγκ ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο 43’ ο Ντουντού «απάντησε», μ’ ένα καλό σουτ άουτ πάνω στην κίνηση, αλλά άστοχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, απ’ τη σέντρα του Γκαλίτσιου ο Ραούλ Μπράβο έπιασε το βολ πλανέ μέσα απ’ την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά, άουτ…
Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν το ΙΔΑΝΙΚΟ! Από το κέντρο ο Μπατίστα άφησε το πλεονέκτημα σε φάουλ που έγινε στον Όσκαρ, ο Λεονάρντο πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή της Άρσεναλ αφού έπιασε την άμυνά της ανοργάνωτη, πλάσαρε τον Φαμπιάνσκι και… 1-0!!!
Η Άρσεναλ παραλίγο να ισοφαρίσει στο 53’, από μία λάθος πάσα που έδωσε ο Λεονάρντο πάνω στην κίνηση στον Ράμσεϊ, εκείνος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Βέλα, ο οποίος από θέση τετ α τετ με τον Νικοπολίδη πλάσαρε, αλλά ο αρχηγός του Θρύλου απέκρουσε.
Στο 66’ ο Γουόλκοτ έφυγε στην πλάτη του Ραούλ Μπράβο, ο Ισπανός όμως τον πρόλαβε, έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 69’ ο Βέλα απ’ την μπαλιά-«τρύπα» του Γουίλσιρ, ο Βέλα βγήκε απέναντι απ’ τον Νικοπολίδη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, αφού η μπάλα έφυγε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 71’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, με τον Όσκαρ να βρίσκει πολύ όμορφα τον Λεονάρντο, ο οποίος πλάσαρε καλά από πλάγια θέση στην περιοχή, ο Φαμπιάνσκι όμως απέκρουσε.
Στο 77’ ο Όσκαρ έβγαλε πολύ όμορφα την πάσα στον Μήτρογλου, που πλάσαρε τον εξερχόμενο Φαμπιάνσκι, ο οποίος με τα δάχτυλα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 89’ η Άρσεναλ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με την προβολή του Βέλα να αποκρούεται πάνω στη γραμμή απ’ τον Λεονάρντο!
Δεδομένης και της ήττας της Σταντάρ, όμως, ο Ολυμπιακός ελάχιστα ασχολήθηκε με τη φάση αυτή, αφού ήταν ήδη στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!
Καλή η διαιτησία του Πορτογάλου Μπατίστα, που «κιτρίνισε» τους Λεονάρντο (24’) και Μέριδα (40’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρέσκα, Ντουντού (85’ Ντομί), Γκαλέτι, Λεονάρντο, Όσκαρ (92’ Πάντος), Μήτρογλου.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Βέλα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Σιλβέστρ, Γουίλσιρ (76’ Σουνού), Μέριδα, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Τζίλμπερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: