10.12.09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΛΑΓΑ 89-68


Αντιγράφω από το σάιτ gavros.gr

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα και διέλυσε την Μάλαγα με 89-68. Κάλυψε την διαφορά των 18 πόντων που είχε χάσει στο πρώτο ματς από την Ουνικάχα και πλέον είναι το αφεντικό του Β' ομίλου, αφού η πρώτη θέση είναι στα χέρια του. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δύο εκτός έδρας ματς με Λιέτουβος και Εφές και ένα εντός με την Παρτιζάν. Αν τα πάρουν αυτά θα είναι στην πρώτη θέση χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα κάνει η Μάλαγα στα δικά της ματς. Η ουσία, όμως είναι ότι η ομάδα μας έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, βελτίωσε την άμυνα της από τα μισά της δεύτερης περιόδου και μετά, ενώ είχε πολύ πιο σωστές και ορθολογικές επιλογές στην επίθεση. Πρώτα βιολιά του Θρύλου ήταν οι Κλέιζα, Τσίλντρες και Χαλπερίν που σήκωσαν την ομάδα στην επίθεση. Έτσι θέλουμε βλέπουμε τον Ολυμπιακό και μακάρι να έχουμε ανάλογες εμφανίσεις και στο μέλλον. Μπράβο μάγκες συνεχίστε έτσι.
Ο Ολυμπιακός με όλα του τα όπλα στην διάθεση του ήθελε σε αυτό το ματς πρώτα απ' όλα τη νίκη και στην συνέχεια να καλύψει και την διαφορά των 18 πόντων που είχε χάσει στην Μάλαγα. Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο ματς και στα πρώτα τέσσερα λεπτά βρέθηκαν να προηγούνται με 8-6. Στο 7' ο Θρύλος ήταν μπροστά στο σκορ με 12-9, αλλά όλα αυτά είχαν συμβεί με την ομάδα μας να κάνει αρκετά λάθη στην επίθεση. Ήταν επιπόλαιος ο Ολυμπιακός και σε αυτό το σημείο η Μάλαγα άρχισε να μας πυροβολεί έξω από τα 6.25. Είναι ενδεικτικό ότι ο Θρύλος στα πρώτα έξι λεπτά είχε κάνει έξι λάθη. Η Μάλαγα, λοιπόν με τρία σερί τρίποντα έκανε το 12-9, 12-18 υπέρ της και ο Χιμένεθ ανέβασε τον δείκτη στο 12-20. Οι παίκτες μας κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο σε 16-20.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έδειξε να μαζεύει την άμυνα του και βρέθηκε να προηγείται με 22-20 κάνοντας σερί 10-0. Στο 13.10 το ματς πήρε φωτιά όταν ο προκλητικός Ουίλιαμς επιτέθηκε στον Μπέβερλι, αυτός απάντησε στις προκλήσεις και τελικά και οι δύο έφυγαν για τα αποδυτήρια, αφού αποβλήθηκαν από τους διαιτητές. Αυτό το συμβάν όχι μόνο δεν έκοψε τον ρυθμό του Ολυμπιακού, αλλά τον πείσμωσε κιόλας. Οι Πειραιώτες έπαιξαν άμυνα που τσάκιζε κόκαλα και σιγά - σιγά… έχτιζαν υπέρ τους διαφορά. Στο 17.50 με καλάθι του Κλέιζα έφθασαν την διαφορά στο +10 (38-28). Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνα του, έγινε πιο σοβαρός και προσεκτικός στην επίθεση και έτσι οι Ισπανοί έπεσαν μόνοι τους στην παγίδα του Ουίλιαμς. Στο 18.50 ένα τρίποντο του Κλέιζα έκανε το σκορ 44-32 και το +12 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά. Ο Θρύλος είχε βρει τον ρυθμό του, κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, αλλά το ματς και από τις δύο πλευρές παρέμενε άναρχο με πολλά λάθη. Τελικά στο φινάλε του πρώτου μέρους οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν να προηγούνται με 46-35 και με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει από 12 λάθη. Σε αυτό το πρώτο μέρος ξεχώριζαν οι Μπουρούσης (10π.) και Κλέιζα (11π.) που έκαναν μεγάλη δουλειά στην επίθεση και ο Παπαλουκάς που μοίρασε ξανά τις ασίστ για πλάκα.
Ο Ολυμπιακός με φόρα από το καλό του δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και το τρίτο εξίσου καλά. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 24.50 με καλάθι του Τσίλντρες έκαναν το 55-38 και έφθασαν την διαφορά στο +17. Σε εκείνο το σημείο η Μάλαγα έτρεξε ένα σερί και μείωσε στους 9 (55-46). Αυτό το "παιχνιδάκι" συνεχίστηκε σε όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Θρύλος έφθανε στους 17 με 18 πόντους, αλλά η Μάλαγα με μικρά σερί ροκάνιζε την διαφορά. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και το οποίο ολοκληρώθηκε με 66-55 υπέρ των Πειραιωτών.
Για τον νικητή του αγώνα δεν υπήρχε πλέον καμία αμφιβολία. Από 'κει και πέρα ο Ολυμπιακός πάλευε για να καλύψει την διαφορά των 18 πόντων. Με αυτό το σκεπτικό μπήκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με μπροστάρηδες τους Κλέιζα και Τσίλντρες στο 36.10 η διαφορά έφθασε στο +19 (81-62). Πλέον ο Θρύλος κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Ο Ρενέσες είχε επιλέξει ένα κοντό και ευέλικτο σχήμα προκειμένου να είναι καλύτερος στην επίθεση, αλλά στην άμυνα είχε προβλήματα. Ο Ολυμπιακός δεν αστειευόταν και στο 37.40 έγινε στο 86-62 και το +24 δεν άφηνε περιθώρια ούτε για την διαφορά. Ο Τεόντοσιτς έβαλε κρίσιμα τρίποντα, ο Χαλπερίν δήλωσε παρών γι' ακόμα ένα παιχνίδι και ο Ολυμπιακός νίκησε τελικά με 89-68. Η ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ, "γέμισε" τον κόσμο με την απόδοση της και πραγματικά έδειξε ένα μέρος των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει και οι οποίες δεν αμφισβητούνται από κανέναν.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 46-35, 66-55, 89-68

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9, Τσίλντρες 15 (1), Βούισιτς 14, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 14 (1), Κλέιζα 15 (2), Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 6 (2), Σχορτσανίτης 8.

Μάλαγα (Ρενέσες): Κουκ 18 (4), Φρέιρε 2, Ροντρίγκεζ, Πρίντεζης 12, Ντιν 2, Βελς 11 (1), Χιμένεθ 2, Ρούμπιο 6 (1), Ουίλιαμς, Αρτσιμπαλντ 4, Λιούις 11 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: