21.2.10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 68-64. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!



Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Ο Θρύλος μετά από μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έβαλε στα καλάθια τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς με 68-64. Οι «ερυθρόλευκοι» με μαγκιά και πειραιώτικο τσαμπουκά στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού κατάφεραν να πάρουν την κούπα και να δώσουν πολύ μεγάλη χαρά στον κόσμο του Θρύλου. Οι παίκτες του Γιαννάκη αν και δεν ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 15-18 στην πρώτη περίοδο, στην συνέχεια ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο με 37-31, αποδίδοντας πάρα πολύ καλό μπάσκετ και παραδίδοντας μαθήματα άμυνας. Με πλουραλισμό στην επίθεση και έλεγχο των ριμπάουντ, αμυντικών και επιθετικών κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, προκαλώντας παράλληλα φθορές στους ψηλούς του τριφυλλιού. Στην τελευταία περίοδο πάντως ο τελικός απέκτησε δραματική μορφή με το Θρύλο πάντως να προηγείται σταθερά, αλλά όχι με σκορ ασφαλείας. Έτσι ένα λεπτό πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει με διαδοχικούς πόντους του Νίκολας, του Σπανούλη και του Μπατίστα σε 63-59 και στη συνέχεια σε 64-61. Σε εκείνο το σημείο ο Μπουρούσης κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και έκανε το καθοριστικό 66-61, αλλά με ένα τυχερό τρίποντο του Διαμαντίδη έγινε το 66-64. Ωστόσο στη συνέχεια ο Τεόντοσιτς και ενώ απέμεναν 4 δευτερόλεπτα κέρδισε φάουλ, ευστόχησε και στις δυο βολές και διαμόρφωσε το τελικό 68-64 στέλνοντας άλλη μια κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου. Ηγετική εμφάνιση από τον Τεόντοσιτς που σημείωσε 20 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Τεόντοσιτς 20 (3), Κλέιζα 12 (1), Μπουρούσης 8, Πεν 7 (2), Τσίλντρες 7, Βούιτσιτς 4, Σχορτσιανίτης 3, Παπαλουκάς 3 (1), Χαλπερίν, Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Διαμαντίδης 12 (2), Πέκοβιτς 12, Νίκολας 10 (2), Μπατίστ 10, Περπέρογλου 6 (2), Χέισλιπ 6, Σπανούλης 4, Φώτσης 2, Γιασικεβίτσιους 2, Τέπιτς.

2 σχόλια:

Hades είπε...

Μπράβο στα παιδιά μας που προπάντων έσπασαν την κακοδαιμονία, μπράβο στις κοπελάρες μας επίσης. Καλές οι θριαμβολογίες όλων μας, τις χρειαζόμασταν, μην λέμε κι ό,τι θέλουμε, αλλά ακούμη έχουμε πολλά μπροστά μας. Κεφάλι κάτω, δουλειά πολλή και τα μυαλά μέσα στο κρανίο. Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Συνεχίζουμε.