8.2.10

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 2



Αγαπητοί σύγγαυροι, αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη στον Η/Υ μου, συνεχίζω –μετά από πολύ καιρό– την παράθεση των απόψεών μου σχετικά με την ομάδα μας. Το ότι πέρασε καιρός δεν σημαίνει δα ότι άλλαξα και γνώμες ή ότι μου μπαγιάτεψαν αυτές που έχω! Γι’ αυτό και προχωρώ. Έστω και εκ περισσού, πάντως, υπογραμμίζω ότι τα γραφόμενά μου απηχούν εντελώς προσωπικές απόψεις και, ως εκ τούτου, επιδέχονται αντιρρήσεις και αντίκρουση. Γνωρίζω την καλή προαίρεση των περισσοτέρων επισκεπτών του ιστολογίου, γι’ αυτό και εκ των προτέρων θεωρώ βέβαιο ότι οι απόψεις μου, εάν κριθούν, θα κριθούν εκ μέρους σας με δίκαιη ολυμπιακοφροσύνη. Επειδή ο Ολυμπιακός περνάει δύσκολο φεγγάρι, επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει και στο πρώτο σημείωμα: το πνεύμα μου κινείται με διάθεση καταλλαγής και όχι οξύνσεως, ασχέτως του εάν η πρώτη εντύπωση, που θα δημιουργηθεί στον αναγνώστη, θα παρέχει ενδεχομένως εντυπώσεις περί του αντιθέτου. Εξηγούμαι προκαταβολικά, ωστόσο, λέγοντας ότι στη ζωή μου ήμουν, είμαι και θα είμαι μόνο ολυμπιακός και ότι πλήρωνα, πληρώνω και θα πληρώνω πάντοτε το εισιτήριό μου για να βλέπω την ομάδα που αγαπώ. Αυτό είναι για εμένα το μόνο ακράδαντο και ανεπίδεκτο αλλαγής ή ελέγχου δεδομένο· όλα τα άλλα υπόκεινταν, υπόκεινται και θα υπόκεινται σε στοχαστική αναθεώρηση.


ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ

Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέλαβε τον Ολυμπιακό, η ομάδα μας βρισκόταν στον γκρεμό. Όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά στον πάτο του γκρεμού. Πιό κάτω δεν πήγαινε. Ο Θρύλος έπνεε τα λοίσθια. Τα κοράκια είχαν στήσει μακάβριο χορό πάνω από το σώμα του, που θα γινόταν κουφάρι, και ετοιμάζονταν να το κατασπαράξουν. Τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» είσαν χρόνια αισχρά. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιήθηκε από πολιτικοκοινωνικές δυνάμεις του σκότους για να «άρη τας αμαρτίας του κόσμου» και έφτασε να διοικείται από αποδεδειγμένους απατεώνες σαν τον Κοσκωτά και τον Σαλιαρέλη που ουδέποτε είχαν σχέση με αυτόν. Στο πράσινο στρατόπεδο πανηγύριζαν, διότι το σχέδιό τους, να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς και από τα απομεινάρια του να φτιάξουν έναν «ΟΦΗ», για να κυριαρχούν μονίμως και ανενοχλήτως, έμοιαζε να είναι σχεδόν πραγματικότητα. Τους χάλασε τη μανέστρα ο κόσμος του Ολυμπιακού, που συμπαραστεκόταν ακούραστα στην ομάδα μας, και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που πήρε πρώτα το τμήμα του μπάσκετ και κατόπιν το τμήμα του ποδοσφαίρου και τα ανέδειξε σε δυνάμεις ευρωπαϊκές.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Κόκκαλης απέτρεψε την μετατροπή του ΟΣΦΠ σε παραμάγαζο του ΠΑΟ. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν ολυμπιακό. Όσοι το αμφισβητούν δεν είναι ολυμπιακοί, ακόμα και αν ορκίζονται στο όνομα του Θρύλου. Λένε απλώς ψέματα, και είναι άγρια φανατισμένοι αντιολυμπιακοί ασπάλακες.
Το τί έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς είναι γνωστόν τοις πάσι. Περιττεύει να γράψω εγώ έστω και μία αράδα. Εξ άλλου, αν έγραφα κάτι, μάλλον θα φτώχαινα την προσφορά του, παρά θα την ανεδείκνυα. Και κάτι τέτοιο επ’ ουδενί ανήκει στις προθέσεις μου.

Ο Κόκκαλης έδωσε όραμα στον Ολυμπιακό, και ο Ολυμπιακός με την αθλητική και κοινωνική δυναμική, που έχει, επέτυχε στόχους που υπερβαίνουν τη λογική τής –επιτρέψτε μου να το γράψω– φαντασίας. Αυτό κυρίως δεν άντεξαν οι αντίπαλοί μας: να βλέπουν τον νεκρό, όχι μόνο να ανασταίνεται, αλλά και να τους πατάει τροπαιοφόρος τα κεφάλια... να τους συντρίβει.
Αυτά, βέβαια, τα υπέροχα και τα υπερθαύμαστα δεν γίνονται με... φτύμα. Γίνονται με οργάνωση και με χρήμα. Ο Κόκκαλης διέθεσε πολύ χρήμα στον Ολυμπιακό – τόσο όσο κανένας άλλος στη θέση του. Την οργάνωση, όμως, του Ολυμπιακού σε ευθεία αναλογία με τα χρήματα, που έβαλε, δεν την πέτυχε ποτέ. Και γι’ αυτό είναι ο αποκλειστικώς υπεύθυνος.

Προλαβαίνω τυχόν βιαστικούς – γιατί το έχουμε δυστυχώς αυτό το χούι, σύγγαυροι: να βιαζόμαστε και να προτρέχουμε! Ναι, ο Κόκκαλης έβγαλε χρήμα πολύ από τον Ολυμπιακό. Επιχειρηματίας δεν είναι;;... Και μάλιστα καλός! Αι, χρήμα θα βγάλει, τί θα βγάλει;! (Επ’ αυτού θα επανέλθουμε σε οικεία θέση.)

Ο Κόκκαλης, λοιπόν, έβαλε χρήμα... επένδυσε τεράστια ποσά στον Ολυμπιακό. Εμείς, οι γαύροι, είδαμε επί των ημερών του πράγματα και θαύματα! Να αναλογιστούμε μόνο τα ονόματα κάποιων ποδοσφαιριστών, που φόρεσαν (και τίμησαν!) την ερυθρόλευκη φανέλλα, και μετά παρακαλώ να ξυπνήσουμε! Να αναλογιστούμε δε επί πλέον σε ποιό και σε τί γήπεδο παίζει η ομάδα μας. Αν δεν υπήρχε ο Κόκκαλης στην προεδρεία του Ολυμπιακού, τέτοια δεν θα είχαμε ούτε στα τολμηρότερα όνειρά μας. Ξηγημένα πράγματα.

Οι ημέρες της προεδρείας του Σωκράτη Κόκκαλη είναι ημέρες δόξας για τον Ολυμπιακό· και ενδεχομένως, μάλιστα, να μην είναι στο μέλλον επαναλήψιμες. Και πώς να είναι, άλλωστε, αφού τα πάντα με τον Κόκκαλη είναι «κατ’ εξαίρεσιν», και όχι «κατά κανόνα».

Το πρώτο του «κατ’ εξαίρεσιν» –και αυτό ακριβώς είναι που μας μπερδεύει τόσο πολύ όλους μας, σύγγαυροι, και πολλές φορές αδυνατούμε να σκεφτούμε λογικά και λέμε διάφορα λογικώς απίθανα– είναι η σύγχυση στο πρόσωπό του δύο ιδιοτήτων: του οπαδού και του επιχειρηματία. Απ’ αυτή τη σύγχυση ιδιοτήτων ίσως μάλιστα συγχέει και ο ίδιος πράγματα, που –για κάποιον κωλοπετσωμένο καπιταλιστή σαν κι αυτόν– είναι ανεπίτρεπτο να συγχέονται. Ειλικρινώς δεν γνωρίζω –γι’ αυτό και δεν θα πω τίποτε περισσότερο– τί θα προτιμούσα να είναι ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό: μόνο ορκισμένος οπαδός ή μόνο αμιγής επιχειρηματίας;

Το δεύτερο «κατ’ εξαίρεσιν» του Κόκκαλη κατάγεται από το πρώτο. Όντας ο ίδιος οπαδός του Θρύλου, συμπεριφέρεται, όταν αποφασίσει να δείξει το επιχειρηματικό του πρόσωπο, με αποκλειστικό σύμβουλο το θυμοειδές του. Κάνει στην ομάδα κυριολεκτικώς –και συγγνώμη, σύγγαυροι, για το κακέμφατο– «ό,τι του καυλώσει»! Και, αν τυχόν ασκηθεί τίμια και γαύρικη κριτική στην όποια «καυλωμάρα» του, θυμώνει – ανάβει και κορώνει! Εδώ, σύγγαυροι, ο Κόκκαλης συμπεριφέρεται σαν οπαδός που τσακώνεται στην αλάνα, κι επειδή είναι δικιά του η μπάλλα, την παίρνει σπίτι του και αφήνει τους λοιπούς αλανιάρηδες ρέστους. Κάνει τα επιχειρηματικά του σχέδια, εκπονεί προγράμματα και εκτελεί συλλήψεις του νου του, και κατόπιν πάει και τα ανακατεύει με την κριτική που του κάνουν οι «πελάτες» του, όλοι εμείς δηλαδή! Αυτό, σύγγαυροι, είναι ανήκουστο, και οφείλεται –το επαναλαμβάνω– στην εν γένει σύγχυσή του: ο ίδιος είναι οπαδός και επιχειρηματίας και εμάς μας βλέπει μόνο ως συνοπαδούς του, αλλά όχι ως πελάτες του. Εμείς από τη μεριά μας, πάλι, όντας οπαδοί του Θρύλου, που δεν θέλουμε ούτε να σκεπτόμαστε την πιθανότητα να είμαστε με την ιδιότητά μας αυτή συνάμα και πελάτες του Κόκκαλη, βλέπουμε στο πρόσωπο του Κόκκαλη τον συνοπαδό μας, και όχι τον επιχειρηματία, αλλά απαιτούμε από κάποιον Κόκκαλη-οπαδό –«από κάποιον σαν εμάς», δηλαδή– να δρα χάριν ημών ναι μεν σαν επιχειρηματίας, αλλά κατ’ εντολήν ημών. Όντως ανήκουστα πράγματα. Και για να είμαστε τίμιοι, σύγγαυροι, αυτό το «ημών» ο καθένας μας το κρατάει ολόκληρο για τον εαυτό σου και το εννοεί ως «εμού», όπως άλλωστε και ο οπαδός-Κόκκαλης! Την προσωπική αντωνυμία στο πρώτο πρόσωπο και στον ενικό αριθμό την έχει προκαταβολικά καπαρώσει για αποκλειστικό λογαριασμό του. Εμάς μας βλέπει ως τον πληθυντικό της αριθμό στο δεύτερο και στο τρίτο πρόσωπο (Εσείς! Αυτοί!). Ο νοών νοείτω, και ο κατανοών κατανοείτω.
Από αυτή την εν τοις πράγμασι σύγχυση προέρχονται τα πάντα (καλά και κακά) στις σχέσεις των γαύρων οπαδών με τον Κόκκαλη και του Κόκκαλη με τους γαύρους οπαδούς.

Με το τρίτο «κατ’ εξαίρεσιν» του Σωκράτη Κόκκαλη θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμα. Προεξαγγελτικώς αναφέρω εδώ ότι αφορά αυτό το «εμού», που μόλις δυό-τρεις αράδες παραπάνω έγραψα και που εξειδικεύεται στο «τα υπηρετικά του Προέδρου πρόσωπα».

Χάριν της πληρότητος διευκρινίζω, αγαπητοί σύγγαυροι, ότι ο ζωγραφικός πίνακας, που κοσμεί την ανάρτηση κάτω από το σήμα της ομάδας μας, είναι το έργο «Number 8» του Mark Rothko.

18 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Εξοχος Περιμένω την ολοκλήρωση , αλλά αποδεικνύεις, και με το δευτερο μέρος, ότι δεν υπάρχει λόγος η μεγάλη αγάπη να σημαίνει και διαζύγιο με τον ορθολογισμό

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

Γιώργο συμφωνώ απόλυτα με αυτά που
γράφεις και μακάρι να υπήρχε τρόπος
να τα διάβαζε ο ίδιος ο Κόκκαλης.
Πιστεύω θα συμφωνούσε και αυτός.
Το κείμενο αυτό το θεωρώ σημαντικό
αλλά θα πρέπει να καταλήγει με προτάσεις .Ελπίζω να δεις και τις
τελευταίες εγγραφές μου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΠΕΠΠΑΣ: Θα το πάω μέχρι τέλος. Έχει πράγμα ακόμη.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Μην είσαι βιαστικός. Θα υπάρξουν και προτάσεις. Αλλά γιατ ποιό λόγο να το διαβάσει ο Κόκκαλης; Για να θυμώσει ΚΑΙ μαζί μου;!

Hades είπε...

Εξαιρετικότατος εκ νέου!
Συμφωνώ σε όλα.
Πράγματι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του Κόκκαλη είναι ότι μπερδεύει το οπαδικόν με το επιχειρηματικόν. Ή πιο σωστά, μπερδεύει τον χρόνο εμφάνισης της κάθε "ιδιότητας", διότι ακόμη κι αν είσαι τεράστιος επιχειρηματίας, το οπαδιλίκι δεν είναι κακό όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Το ότι επιχειρηματικά (μέσα στον Ολυμπιακό) έχει σταθεί άψογα σε γενικές γραμμές φαίνεται από τον προγραμματισμό. Εφτιαξε υπομονετικά το προπονητικό κέντρο, έβαλε τα δυνατά του για το γήπεδο, έφερε παικταράδες κλπ. Πάντοτε όμως έκανε ένα λάθος που θα του έχυνε την καρδάρα με το γάλα. Από μιαν άποψη, είναι ανθρώπινο αυτό, μην είμαστε άδικοι. Το να φέρεις πχ τον λάθος προπονητή, κι αυτό ανθρώπινο είναι. Όσο κι αν υποθέτουμε, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι και πως σκέφτεται ο Κόκκαλης. Αλλά το να εμπιστεύεσαι τους λάθος ανθρώπους, αυτό είναι απείρως σοβαρότερο.

Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι το να τα χώνουμε στον Κόκκαλη ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το τεράστιο έργο του. Σημαίνει ότι το ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, γι'αυτό και έχουμε και απαιτήσεις. Από ποιον θα είχαμε απαιτήσεις; Από τον Κοσκωτά, τον Σαλιαρέλη ή τον Μπανασάκη; Έλεος δηλαδή. Φυσικά, εννοείται ότι υπάρχουν και οι αγνώμονες, και οι αχάριστοι, και οι εμπαθείς. Πάντα θα υπάρχουν. Πάνω-κάτω αναγνωρίζονται εύκολα όμως και μπορούν να μπουν στη θέση τους. ΑΠό την δική μας την πλευρά όμως, το ότι βλέπουμε τα λάθη και ανησυχούμε, το γεγονός ότι θέλουμε το κάτι παραπάνω για την ομάδα μας, το γεγονός ότι ασκούμε καλοπροέραιτη κριτική (ενίοτε σκληρή κιόλας, όπως συνηθίζω να κάνω εγώ πχ) σημαίνει ακριβώς το ότι αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες του Κόκκαλη και το ειδικό του βάρος.

Προσωπικά αν δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Κόκκαλης είναι θείο δώρο για τον Ολυμπιακό δεν θα του τα έχωνα με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι κακό να δείχνεις σε κάποιον τα λάθη του (ακόμη κι αν δεν τα διαβάζει ποτέ). Και ο λόγος που το κάνω είναι διότι και εγώ έχω ζήσει τα πέτρινα χρόνια και δη μέσα στην καρδιά του Πειραιά, μέσα στο παλιό Καραϊσκάκη. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω το Καραϊσκάκη άδειο και το ΣΕΦ τίγκα, να κρέμονται όλοι σαν τσαμπιά από σταφύλια. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επιστρέψω εκεί. Για να μην το βιώσω εκ νέου όμως, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου ως γαύρος Πειραιώτης να τα χώνω όποτε το κρίνω σωστό...

Μπορεί το ύφος μας να διαφέρει, Γιώργο, αλλά χαίρομαι που δεν είμαι μόνος...

Hades είπε...

Ένα από τα σημαντικότερα σφάλματα του Κόκκαλη πάντως είναι ότι έχει αφήσει υπερβολικά λάσκα τον κόσμο. Όχι εσένα κι εμένα φυσικά, με νοείς. Κι αυτό διότι πολύς κόσμος που είναι λάσκα τα πέτρινα χρόνια δεν τα έχει γνωρίσει. Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα γνωρίζουν μόνο αριθμό τίτλων. Δεν γνωρίζουν ούτε το πως ήρθαν αυτοί οι τίτλοι, ούτε τις συνθήκες που επικρατούσαν, ούτε το πολεμικό κλίμα που τρώγαμε στην μάπα κλπ. Τα πέτρινα χρόνια ήταν απλώς το επιτυχές επιστέγασμα των προσπαθειών κάποιων μετά από δεκαετίες ολόκληρες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εύχονται νυχθημερόν ο Θρύλος όχι απλώς να είχε γίνει ΟΦΗ αλλά να είχε διαλυθεί πλήρως. Γνωστό στους φύλακες ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί ζώντα εφιάλτη για πολύ κόσμο. Εξ ου και η εμετική προπαγάνδα κατά του Συλλόγου από τους γνωστούς-αγνώστους. Και εδώ υπεισέρχεται ένα ακόμη φριχτό λάθος του Κόκκαλη (το οποίο ως οπαδός θα έπρεπε να είχε αντιμετωπίσει): η ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική του συλλόγου...

Είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται τεχνηέντως συνειδήσεις ότι ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα του κράτους και της χούντας (μια βραδυνή τουρνέ στο αθλητικό ραδιόφωνο ή σε ιστολόγια θα σας πείσει). Μιλάμε ότι τρίζουν τα κόκαλα του Βαγγέλα του Χέλμη, του Γεωργίου Ανδριανόπουλου, του Μουράτη, του Γόδα... Αναρωτιέμαι όμως πόσοι ολυμπιακοί ξέρουν το όνομα "Γόδας", του οποίου η τελευταία εν ζωή επιθυμία ήταν να εκτελεστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χειριστεί την ζάπλουτη ιστορία του βαραίνει όλους τους προέδρους του, κι εν προκειμένω τον Κόκκαλη. ποσώ δε μάλλον όταν είτε με τις ευλογίες, είτε υπό την άγνοια της διοικήσεως την ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ της ομάδας έχουν πάρει εργολαβία διάφοροι Νικολακόπουλοι και λοιποί Ολυμπιακάρες...

Βέβαια, πως να διαχειριστείς την ιστορία σου με Χρυσικόπουλο, Θεοδωρίδη φάδερ και Θεοδωρίδη τζέη άρ; Σωστό κι αυτό....

Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος που ο Κόκκαλης έχει κάνει πάρα πολλά σε σημείο ευεργεσίας και ο λόγος που έχει σπα΄σει τα μούτρα του σε πολλά άλλα είναι ακριβώς ο ίδιος: το στραβό του το κεφάλι.

Μερικά σχετικά σενδόνια εδώ, εδώ κι εδώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Ωραία τα γράφεις, όπως πάντα. Ωραία, πειραιώτικα και ολυμπιακά. Θα συνεχίσω κι εγώ. Έχω κάμποσα ακόμα να επισημάνω - γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα διαβάσει εκείνος, απ' αφορμή τις πράξεις, τις ανοχές και τις παραλείψεις του οποίου γράφονται. Τα διαβάζουν όμως όσοι λίγοι τα διαβάζουν - και αυτό έχει την αξία του, γιατί ανταλλάσσεται ολυμπιακός προβληματισμός για τον ΟΣΦΠ. Να είσαι καλά, φίλε και σύγγαυρε.

George είπε...

@Αγαπητε Γιώργο (ενικος, είδες?!!) καθε φορα που διαβαζω κειμενο σου μελαγχολώ....οχι τιποτα αλλο αλλα ολυμπιακοι οπως εσυ δεν βγαινουν πια και δεν ξερω αν στο μελλον θα μπορουμε να μεταλαμπαδευσουμε το ερυθρολευκο φρονημα με την ιδια περηφανια και αποτελεσματικοτητα...

@Αγαπητε hades , η κουβεντα σου "...τα πέτρινα χρόνια δεν τα έχει γνωρίσει. Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα γνωρίζουν μόνο αριθμό τίτλων. Δεν γνωρίζουν ούτε το πως ήρθαν αυτοί οι τίτλοι, ούτε τις συνθήκες που επικρατούσαν, ούτε το πολεμικό κλίμα που τρώγαμε στην μάπα κλπ." ειναι ο λογος που το DNA του Ολυμπιακου δυστυχως αρχιζει και μεταλλασεται στις νεες γενειες. Αυτο πρεπει να το αντιστρεψουμε ΑΜΕΣΑ

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ George: Αυτό που γράφεις στον Hades είναι πέρα για πέρα αληθινό - δυστυχώς. Και αποτελεί τεράστιο σφάλμα (για να μην πω "έγκλημα") του Κόκκαλη.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

κ.Κεντρωτή
Μήπως η ανιδιοτελής αγάπη του κ.Κόκκαλη συμπίπτει με τις ποινικές διώξεις του; Εννοώ, μήπως η προσφορά του είναι προσπάθεια εκμετάλευσης του ονόματος του Ολυμπιακού;Ηαγάπη του κόσμου για την ομάδα λειτουργούσε ως ασπίδα για τις πιθανές καταδίκες του; Μήπως χρησιμοποιήθηκε η ομάδα ώς μέσον πίεσης σε επιχειρηματικές αντιπαλότητες;

Hades είπε...

Σύγγαυροι, θα αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα που αν και φαινομενικά άσχετο, μόνο άσχετο δεν είναι. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε την κίνηση του Νταρμπυσάιρ μετά το πρώτο γκολ να δείξει την εσωτερική φανέλα του. Έγραφε το όνομα George Prionas. Αυτό είναι το όνομα του ιατρού αποκατάστασης του Ολυμπιακού που απολύθηκε προ ολίγων ημερών. Επειδή γνωρίζω πολλά για τον συγκεκριμένο γιατρό, μπορώ να σας πω ότι είναι από τους εξαιρετικούς που υπάρχουν και δεν είναι τυχαίο ότι όλη η ομάδα εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε την απόλυσή του, πόσω δε μάλλον ο Ντάρμπυσάιρ που ήταν σχεδόν... "συνεργάτες" εδώ και κάμποσους μήνες, και ο οποίος ένοιωσε την ανάγκη να τον ευχαριστήσει έστω κι έτσι.

Ε, λοιπόν, αν σας πω ότι οι αξιόπιστες πληροφορίες μου λένε ότι η απόλυση του Πριόνα ΔΕΝ ήταν από τον Κόκκαλη, έχετε να μου πείτε κάτι;
Διότι πρέπει να καταλάβουμε ως το μεδούλι ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η ομάδα επιτέλους...

Αναφορικά με το έτερο ζήτημα που σχολιάστηκε και που φυσικά συμφωνώ πάραυτα, ότι το dna των Ολυμπιακών αλλάζει, εννοείται ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Στο οπαδικό ζήτημα, το πρόβλημά μας περιορίζεται σε δύο τομείς οι οποίοι συχνά-πυκνά αλληλοκαλύπτονται: το ένα είναι οι οργανωμένοι, το άλλο είναι οι κάτω των 30. Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ότι η κατάσταση ΔΕΝ μπορεί να αντιστραφεί κι αυτό διότι πρόκειται για "παιδιά" κακομαθημένα. Πολλοί εξ'αυτών ΔΕΝ έγιναν Ολυμπιακοί από ιδεολογία ή από καταγωγή, μήτε από καταβολές. Πολλοί εξ'αυτών έγιναν Ολυμπιακοί μόνο και μόνο για να είναι με τον πρώτο. Η πορεία δηλαδή ήταν εξαρχής στραβή (και όχι ο γυαλός στραβός). Ο μοναδικός τρόπος που προσωπικά βλέπω να γίνει το απαιτούμενο ξεκαθάρισμα είναι δυστυχώς ο πιο τρομακτικός: νέα πέτρινα χρόνια, που φυσικά δε νομίζω να τα επιθυμεί κανείς. Περιττό φυσικά να πω ότι απαιτείται και ένα πολύ χοντρό ξεκαθάρισμα και σε επίπεδο Τύπου: κάτι γαυρο-κυρα-Φροσύνες να μας αφήσουν στην ησυχία μας, διότι η ζημιά ανήκει ίσως και κατά το ήμισυ σε αυτούς...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ AXI: Μην είσαι βιαστικός αγαπητέ σύγγαυρε. Θα φτάσουμε και εκεί. Μην ξεχνάς όμως ότι ο Κόκκαλης ΑΘΩΩΘΗΚΕ παντού. Υπομονή και θα τα πούμε όλα. Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Σ' ευχαριστώ, σςύγγαυρε. και γι' αυτά θα γράψω εν καιρώ τω δέοντι. Κι εμένα με ξένισε η απόλυση του Πριόπνα - ελπίζν να μην την πληρώσει ο Ντάρμπι! Χαίρε.

Hades είπε...

Για την ακρίβεια, ιδίως στην υπόθεση κατασκοπίας αθωόθηκε δις κιόλας.

Άνθρωπε, το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς λεφτάς τη σήμερον ημέραν κάνει τέτοιες κινήσεις από αμιγή αγάπη. Δηλαδή τον Φλας τον είχε αγοράσει από αγάπη προς το δημοσιογραφικό λειτούργημα; Προφανώς είχε διαβλέψει και άλλα πλεονεκτήμετα στο να πάρει τον Ολυμπιακό λοιπόν. Τουλάχιστον όμως ο Κόκκαλης έχει δείξει στην πράξη ότι με τον Ολυμπιακό είναι άρρωστος. Ούτε στα ζάρια τον πήρε, ούτε αμιγώς για την δύναμή του. Πολλά μπορούμε να του προσάψουμε, αλλά το ότι δεν αγαπάει την ομάδα σε καμία των περιπτώσεων. Και το γεγονός ότι έχει τον Ολυμπιακό σπαθί και ασπίδα μήτε παράλογο είναι για έναν επιχειρηματία τέτοιου βεληνεκούς, μήτε κατακριτέο. Ούτως ή άλλως η ασπίδα του Κόκκαλη είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αν δεν το θέλαμε, δεν θα ήμασταν ό,τι κι αν έκανε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Απο την γαυρίνα delfinoula πήρα το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο κατά λάθος διέγραψα. Πρόλαβα ωστόσο και το έσωσα, και το παραθέτω. Της ζητώ συγγνώμη για την ολιγωρία.

Perimenw kai thn sunexeia gia na ekferw gnwmh sunolikh (dikh mou kai tou antrou mou afou tha tou pw -fusika-o,ti grafeis.
Na anaferw kati wstoso.
Eimai 25 Xronwn.
Anhkw sth nea genia.
Eimai korh fanatikou vazelou pou mou pipilage to mualo apo paidaki enantion tou Olumpiakou.
Pou me taize me to paramuthi tou megalou vazelou.
Pote den tsimphsa.
Shmera-omologoumenws xarh ston antra mou,pou mou eipe ta panta gia ton Olumpiako-eimai Olumpiakos kai malista gnwrizontas thn istoria tou.
Gnwrizontas ti shmainei h frash:
"O Olumpiakos einai idea."
Adunatw na pistepsw oti eimai h monh pou akolouthei-pistevei-agapa ton Olumpiako.
Sigoura uparxoun ki alloi.
Kai na eiste sigouroi oti otan kapote tha kanw to gio...
GAVRO tha ton kanw kai tha kserei ta panta gia ton Olumpiako.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ delfinoula: Νά είσαι καλά, γαυροκόριτσο!

Unknown είπε...

Πολύ βολικό αυτό το "θυμοειδές" για τον πρόεδρο. Αυτό δηλαδή είναι το πρόβλημα; Και πώς το ξέρετε; Τον γνωρίζετε προσωπικά; Και γιατί αυτό το θυμοειδές δεν καταστρέφει και τις άλλες εταιρίες του; Έχετε την εντύπωση ότι κάνει δηλαδή σπασμωδικές κινήσεις; Ένας επιχειρηματίας που δεν αφήνει την παραμικρή λεπτομέρεια χωρίς να την εξετάσει; Μπορεί να έχετε και δίκιο γιατί ούτε κι εγώ τον γνωρίζω προσωπικά για να είμαι σίγουρη γι αυτά που λέω.
Το σίγουρο ομως είναι ότι αντίθετα με όσα υποστηρίζετε όλοι σχεδόν, περισσότερο λειτουργεί ως επιχειρηματίας και λιγότερο ως οπαδός. Γιατί αν λειτουργούσε ως οπαδός θα προστάτευε το όνομα, την αξιοπρέπεια και το dna του θρύλου και δε θα λειτουργούσε με μαφιόζικες ενέργειες, με πληρωμένους δημοσιογράφους και με τα παραμύθια που σερβίρουν. Μακάρι να ήταν οπαδός, αλλά δυστυχώς κοιτάει να αρπάξει όσο το δυνατό περισσότερα πριν φύγει. Ίσως ο Ολυμπιακός να ήταν μέχρι σήμερα η πιο κερδοφόρα επιχείρησή του και τώρα που την απαξίωσε αριβερντέτσι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Χαραλαμπίδου: Όταν δείτε τη συνέχεια, θα διαπιστώσετε από τα γραφόμενά μου ότι καθόλου βολικό -όπως το χαρακτηρίσατε- δεν είναι το "θυμοειδές" του Κόκκαλη.
Όχι, τον Κόκκαλη δεν τον γνωρίζω προσωπικώς και ούτε "καίγομαι" να τον γνωρίσω. Το τελευταίο το λέω, επειδή με ρωτήσατε.
Να είστε καλά.