12.6.10

ΠΟΥΡΟΥΠΟΥΠΟΥ



Η τραγική εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος ήταν αναμενόμενη. Εκείνο το πράμα, όμως, του οποίου την τραγικότητα δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε, ήταν το σπηκάρισμα του Πουρουπουπού. Τί μαρτύριο ήταν αυτό μεσημεριάτικα;! Τα είπε «όλα» –δεν άφησε για κανέναν άλλον τίποτα– με διπλή κορύφωση του δράματος στο σημείο όπου ανέφερε για τους Κορεάτες ότι «δεν είναι δα και νάνοι οι άνθρωποι» και στο σημείο όπου ανακάλυψε ότι «ο Καπετάνος* δεν βρίσκει αντίπαλο να τον υποστηρίξει». Αλλά το τραγικότατο πάντων είναι τούτο: ότι ο εν λόγω πληρώνεται ακόμη από εμάς.

ΥΓ. Δεν είναι αδικία να μην έχει θέση σε αυτή την ομάδα ο Ζήσης Βρύζας;

* Καπετάνος, Παντελής: Ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος.

9 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

θαυμάζω την υπομονή σου να βλέπεις
Εθνική Ελλάδας σε ώρα "σιέστας''!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Έχω δει και τον Ολυμπαικό σε ώρα σιέστας!.

Φυρί-φυρί είπε...

Και λαμβάνει μηνιαίως 16.000 ευρώ (ελπίζω μικτά) ο απαστράπτων αστέρας με την επίμονη εξάτμιση, ο παλιοπουπουροπουπουροπαπαρόπουλος.

Φυρί-φυρί είπε...

Και για να μην αδικούμε και τους τουλάχιστον ισάξιους:
"Ωδή προς Θεοφιλόπουλο".
Μετά τον Αλέκο το χάος, (ίσως και πριν απ` αυτόν). Η αδιαμφισβήτητη γνώση του αυτονόητου, η συγκλονιστική περιγραφή του απερίγραφτου, οι γεμάτες βαθειά, μα πολύ βαθειά γνώση αναλύσεις και οι καίριες υποδείξεις του προς πάσα κατεύθυνση και κάθε εμπλεκόμενο. Οι απαστράπτουσες αναλαμπές του, με τις μεγαλοφυείς αποκαλύψεις του στυλ «...θα μπορούσε να κάνει σαφώς κάτι καλύτερο…» ή το ευρηματικό «… το ποδόσφαιρο είναι πολύ ωραίο άθλημα…». Αλέκο μας έλειψες. Στερηθήκαμε τη δροσιά απ` το φρουτώδες ταλέντο σου και το οινοπνευματώδες τσαγανό σου.
Αλέκο ζούμε για να σ` ακούμε!
Τελεία και παύλα, Αλέκο είσαι τάβλα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Φυρί φθρί: Εκείνο το "το ποδόσφαιρο είναι πολυ ωραίο άθλημα" με τσάκισε την ώρα που το άκουσα. Χαίρε, φίλε.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Κι απόψε καλά πάμε ! Διεπράχθη το πρωτο " Η Γερμανία, πάντα παρών σε κάθε διοργάνωση..." Κι είμαστε ακόμα στο 11ο λεπτό!

Hades είπε...

Σύγγαυρε, τον αδικείς τον Καπετάνο: υπήρχε και ο Σεϊταρίδης στην ενδεκάδα.
Ό,τι πρέπει για δίδυμο με πουρουπουπού στον σχολιασμό. Πάλι καλά που κατά το 85 κατάλαβε πως ακόμη και γκολ να βάζαμε, ελπίδα δεν είχαμε. Δηλαδή, υποθέτω ότι κατάλαβε επειδή σταμάτησε να το λέει...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Σεϊταρίδης, τέως ποδοσφαιριστής. Τα έχει κολλήσει χρόνια τώρα τα τελευταία ένσημα.

Φοινικιστής είπε...

Ο Αλ. Θεοφιλόπουλος στο μουντιάλ του 1994 χαρακτήρισε βραχύσωμους τους παίκτες της Εθνικής Νιγηρίας, οι οποίοι είχαν μέσο όρο ύψους γύρω στο 1,85!

Θυμάμαι ότι, με αφορμή αυτό, ο Ν. Χατζηνικολάου είπε: «αισθάνθηκα νάνος!»

:)