20.11.11

ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


Μετά το ντέρμπυ δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να παίξει και χωρίς τον Ιμπαγάσα και χωρίς τον Μακούν και χωρίς τον Φέισα. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γι' αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας, ο οποίος ήταν υπέροχος. Με βάση την εικόνα του αγώνα που είχαμε 22 τελικές, το σκορ θα μπορούσε να είναι χωρίς υπερβολή, 5-1, 5-2 ή και 6-2. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Μασσαλία και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα γίνεται καλύτερη και το μέλλον μάς ανήκει.


************************

Καλά και άγια όλα αυτά, Πρόεδρε. Αλλά το ότι "η ομάδα θα γίνεται καλύτερη και το μέλλον μάς ανήκει" είναι πιο πολύ ευχή παρά βεβαιότητα. Ας μη μείνουμε, όμως, εκεί. Άλλού είναι το θέμα.
Εκείνο το "θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας, ο οποίος ήταν υπέροχος" χρειάζεται άλλη προσέγγιση.
Είσαι βέβαιος, Πρόεδρε, ότι ξέρεις για ποιό πράγμα μιλάς; Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι διαχρονικά υπέροχος. Βάζεις, όμως, μέσα στον κόσμο του Ολυμπιακού και τα γνωστά εγκληματικά καθήκια που για άλλη μία φορά κάνανε την "καυλάτζα" τους; Εσύ πού ήσουν και δεν τα είδες; Δεν είδες τα χιλιάδες καπνογόνα που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ανακόπτουν την ορμή της ομάδας μας και κουτσουρεύουν την καλή της απόδοση; Δεν είδες αυτά που ρίχνανε μέσα στο αγωνιστικό χώρο - ή, έστω, δεν τα άκουσες; Δεν είδες ότι 3-4 φορές τα ρίξανε και προς την κερκίδα τη λεγόμενη "των ακριβών εισιτηρίων"; Ή μήπως τα ρίξανε για να βρουν τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά η βολή τους ήταν μακρότερη και πήγαν πάρα πέρα και πάρα πάνω; Δεν συνειδητοποίησες ότι από τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων του β΄ ημιχρόνου ζήτημα είναι να παίχτηκε ενάμιση λεπτό μπάλλα, και τούτο όχι από τις κοτίσιες καθυστερήσεις των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά από τα βαρελότα που ρίχνανε οι "δικοί μας" στον αγωνιστικό χώρο; Δεν είδες που πιέζαμε τον ΠΑΟ, που αλαλιασμένος προσπαθούσε να ροκανίσει το χρόνο, και "εμείς" του κάναμε δώρο διακοπή ένός λεπτού πρίν από την τελευταία φάση του αγώνα;
Το χειρότερο, Πρόεδρε, είναι άλλο. Τους είχες -διαβάζαμε όλη τη βδομάδα στις εφημερίδες- νουθετήσει. Τους είχες πει να προσέξουν. Τους είχες δώσει να καταλάβουν ότι μας περιμένουν στη γωνία για να μας κλείσουν το Καραϊσκάκη.
Τί έγινε; Πρόεδρε, σε γράψανε κανονικά. Πού σε γράψανε; Στα αρχίδια τους σε γράψανε! Εκεί σε γράψανε! Για την ακρίβεια: εκεί σε έχουνε γραμμένο κανονικά και ανεξαρτήτως των νουθεσιών σου.
Και θέλεις να δεχθούμε ότι αυτοί που "ενουθέτησες" δεν φταίνε; Να το δεχτούμε, Πρόεδρε. Κι έτσι ακόμα υπάρχει λύση: Επειδή αυτοί ξέρουν ποιοί ήσαν οι δράστες, μπορούν πολύ εύκολα να τους πιάσουν και να τους κόψουν το γήπεδο. Μη σου πουν ότι δεν ξέρουν. Ξέρουν και παραξέρουν. Γιατί, αν δεν ξέρουν, τί δουλειά έχουν να θέλουν να σου τρώνε το χρόνο με το να τους νουθετείς εσύ, και εκείνοι να κάνουν την υπόληψη του Ολυμπιακού "σκατά";
Τα καραγκιοζιλίκια των δικών μας τα έχεις δει πουθενά αλλού; - στη Βαρκελώνη, στο Μόναχο, στο Λίβερπουλ, στη Λισσαβώνα, στο Μιλάνο, στο Τορίνο, στη Μαδρίτη; Μόνο στους επίσημους ευρωπαϊκούς αγώνες "καταπνίγουν το πάθος τους" οι "δικοί μας"; Στους "τοπικούς αγώνες" τούς βγαίνει ο άλλος τους εαυτός; Θέλεις, δηλαδή, να πιστέψουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Την τιμωρία του γηπέδου μας τελικά δεν θα τη γλυτώσουμε. Επ' αυτού τίποτε άλλο.

Πρόεδρε, δικιά σου είναι η ομάδα, και λογαριασμό δεν θα δώσεις σε κανέναν. Αυτό το ξέρουμε. Εσύ αποφασίζεις και εσύ κάνεις. Εσύ κερδίζεις και εσύ χάνεις. Εσύ πληρώνεις τα πρόστιμα, εσύ καρπώνεσαι τα κέρδη. Αν, όμως, έχεις ανάγκη τους οπαδούς του Ολυμπιακού - εννοώ αυτούς που δεν χρειάζονται καμμία "νουθεσία" και που πληρώνουν χρόνια και χρόνια το εισιτήριό τους για να βλέπουν τον Θρύλο-, τότε πρέπει να τους "μετρήσεις" να τους λάβεις υπόψη σου.
Αυτά τα ολίγα.

2 σχόλια:

Γερόγαυρος είπε...

Αδελφέ Γιώργη τώρα το πρωΐ το διάβασα, και έχω να πω.

Μίλησες από καρδιάς, και "πάλι" μίλησες στις καρδιές "Ημων" των Ολυμπιακών που θέλουμε την Ομάδα μας ΜΕΓΑΛΗ, από τον υπέυθυνο που μεζεύει τα παπούτσια μετά το τέλος του αγώνα, έως και τον Πρόεδρό της.

Θα μπορούσα να αραδιάσω από κάτω ένα σωρό σχόλια, περί αυτού, αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Τα λίγα λόγια ζάχαρι, και τα καθόλου μέλι.

Είθε να καταλάβει ο κ. Μαρινάκης ότι αν θέλει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ "μας"..........(Εδώ πρέπει να ανοίξει η παρένθεση για να πω, ότι μπορει να είναι Ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. αυτός και να κάνει ότι θέλει, αλλά ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χωρίς "ΕΜΑΣ" , ΔΕΝ πρόκειται να Υπάρχει) ...........Μεγάλη Ευρωπαϊκή Ομάδα, Θα πρέπει και οι ....Οπαδοί της να φέρονται όπως οι Ευρωπαίοι Ομόλογοί τους.

Ομιλώ για "Οπαδούς", γιατί οι "Φίλαθλοι" ξέρουν να φερθούν. !!!

Καλημέρα Γιώργη και καλή εβδομάδα. !!!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Γερόγαυρος: Καλώς ήρθες. Σε φιλώ.