6.6.08

ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΟ


Για το μπάσκετ δεν χρειάζεται, σύγγαυροι, να πούμε πολλά λόγια. Μετρημένα κουκιά είναι τα πράγματα. Ο Θρύλος και ο ΠΑΟ είναι ισοδύναμοι αγωνιστικά. Ο ΠΑΟ μάς νικάει κατά κράτος εξωαγωνιστικά. Για την ακρίβεια: εξωαγωνιστικώς δεν υπάρχουμε καν. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να γράψω ούτε μία λέξη παραπάνω για το τελευταίο - όλοι το είδαμε να επιβεβαιώνεται δυο χρονιές συνέχεια.
Τι να κάνουμε; Να αρχίσουμε να υπάρχουμε εξωαγωνιστικά! Αυτό είναι μια καλή συμβουλή, και καλό είναι να τη δώσει κάποιος στους Αγγελόπουλους. Θα μπορέσουμε να υπάρξουμε εξωαγωνιστικά; Άγνωστον! Το παιχνίδι αυτό, το εξωαγωνιστικό, θέλει μάστορες, και -με το συμπάθιο- οι δικοί μας μού φαίνονται κομμάτι "άπραγοι", σε αντίθεση με το ντουέτο των κοντών, που είναι "αητοί". Άρα, "προσλαμβάνουμε" αμέσως αητό και εργαζόμεθα επιμελώς και με "αετίσιο" μάτι.
Ενισχυόμαστε στον αγωνιστικό τομέα; Ναι! Πολύ μάλιστα. Δεν πρέπει -ει δυνατόν, και με κριτήρια πάντοτε αγωνιστικά- να χάνουμε ούτε ένα ματς στην λεγόμενη "κανονική περίοδο". Μετά, στα πλέι όφ, θα δρούμε με το δεύτερο σχέδιο, το "εξωαγωνιστικό". Για να πάρουμε κανέναν τίτλο με το πλεονέκτημα της έδρας: στο ΣΕΦ, σε "σοβαρό" ματς δεν χάνουμε με τίποτα, όχι τρεις, αλλά χίλιοι τριαντατρείς γκρίζοι να σφυράνε!
Ενισχυόμαστε αγωνιστικά για να πάρουμε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι πιο εύκολο. Τουλάχιστον έξω τηρούνται τα προσχήματα.
Αυτά σύγγαυροι. Είναι λίγα και κρύα. Είναι, όμως, και η ουσία (κατά τη γνώμη μου).

ΥΓ. Αν δεν "συνέλθουμε", θα ξαναδούμε τίτλο στο πόλο... ξέρετε πότε;... Τότε, ακριβώς οπού σκεφτήκατε όλοι σας... Ανήμερα!

6 σχόλια:

αντωνης είπε...

καλησπερα
Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι ειμαστε ισοι στον αγωνιστικο χωρο;

Παραδειγματα υπαρχουν πολλα, θα αναφερω μονο ενα-δυο.

Οταν οι αλλοι παιζουν με τριπλετα "κοντων" Διαμαντιδη - Σπανουλη - Γιασικεβιτσιους πχ. και εμεις με Μπλακνει-Γκριρ-Γουντς ε τοτε δεν ειμαστε και τοσο ισοι)

Και εκεινοι εχουν τρομερη ομοιογενεια ως ομαδα και τον ιδιο προπονητη για πολλα χρονια. Εμεις ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο.

Συμφωνω οτι υστερουμε στο θεμα διαιτησια, αλλά δεν μας φταιει μονο αυτο που δεν μπορουμε να κερδισουμε κατι για τοσα πολλα χρονια.

El Patron είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα την διάκριση του αγωνιστικώς και εξωαγωνιστικώς..
Τώρα για το θέμα του μπάσκετ,πάλι έγινα μάντις κακών.Στο κάτω-κάτω,δεν λέγατε κι εσείς ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι καλός σε όλα;ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Αυτό με ενδιαφέρει και θα προστατέυσω περισσότερο απ'όλα.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΟΥΛΑ;Σε κατάπιε η μαρμάγκα της λήθης κι εσένα..
(περί ριβάλντο ο λόγος)

pananap είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Αντώνη. Θέλουμε παιχταράδες ολκής για να χτυπήσουμε τους βάζελους στο μπάσκετ, κάθε χρόνο αλλάζουμε καμιά 10αριά παίχτες και αυτοί 2-3, επίσης έχουνε κορμό 10ετίας, ενώ εμείς πρίν 3 χρόνια ακόμη ψαχνόμασταν. Όσο για το εξωαγωνιστικό, χωρίς ΟΜΑΔΑΡΑ μην περιμένετε σεβασμό από καμία διαιτησία. Πρώτα χτίζεις την ομάδα σου με ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ και έπειτα ψάχνεσαι και εξωαγωνιστικά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ αντώνη, dimitri, ολυμπιακός: Ίσως να έχετε όλοι σε κάτι δίκιο (εκ του αποτελέσματος αυτό αποδεικνύεται). Το ερώτημά μου είναι απλό: πόσο καλύτερος ήταν φέτος ο ΠΑΟ από εμάς; Ρητορικό είναι το ερώτημα, αλλά όποιος θέλει απαντάει. Χαιρετισμούς σε όλους.

El Patron είπε...

Θα το 'λεγα τώρα αλλά θα βγάλω σπυριά.Καμιά σχέση αλλά δεν με καίει.

Ανώνυμος είπε...

Ας δουμε και λιγο τα στοιχεια.Στα ματς εκτος εδρας ο Παναθηναικος οικοδομουσε διαφορες και ο Ολυμπιακος με υερπροσπαθεια ειναι αληθεια προσπαθουσε να τον φτασει.Ο Παναθηναικος ειχε πλουραλισμο στην επιθεση, ειχε τα ευκολα καλαθια.Στο ΣΕΦ παλι ο Ολυμπιακος εχασε πολλες ευκαιριες και ο Παναθηναικος μπηκε στο ματς στα τελευταια λεπτα.Αυτη ειναι η διαφορα των ομαδων.

Απο κει και περα θα ηθελα -μαζι με ολους σας φανταζομαι- να διαμαρτυρηθω για τις απαραδεκτες συνθηκες τελεσης ολων των play off που κυριως μειωνουν τους παικτες.