8.10.10

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ κ. ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ


Διαβάστε –και φρίξτε–, σύγγαυροι, τη συνέντευξη του Γγιάννη Συγγελίδη στο sport24.gr:


Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και από τις 11 Οκτωβρίου 2008 , όταν ανέλαβα πρόεδρος μετά την παραίτηση του Πέτρου Κόκκαλη. Η προώθηση μου στην θέση του προέδρου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τη διοίκηση και τη γενική συνέλευση και παρέλαβα έναν προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων, που αποδείχθηκε υπερτιμημένος.
Ομολογώ ότι δεν παρέλαβα χρέη, αλλά ο προϋπολογισμός ήταν πολύ υψηλός για τα δεδομένα της εποχής, γι αυτό και μετά την πρώτη περίοδο άφησε χρέος που το κουβαλάμε ως τώρα, παρά τις γενναίες περικοπές που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

- Πως δημιουργήθηκε το χρέος;

Πρώτα απ όλα δεν είχαμε τα έσοδα που περιμέναμε , λόγω της μείωσης των μελών, αλλά και την εισροών από την ΠΑΕ. Το 2004 για παράδειγμα είχαμε 96.000 μέλη, ακολουθήσαμε φθίνουσα πορεία και φέτος έχουμε μόλις 14.950. Για υπολογίστε πόσα χρήματα έχουμε λιγότερα; Δεν καταλογίζω ευθύνες στους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά σε εμάς που δεν είχαμε καλό σέρβις και δεν κάναμε το απαραίτητο follow up. Υπήρχε βέβαια μια ψευδαίσθηση ότι η εγγραφή εξασφαλίζει και το εισιτήριο στο "Καραισκάκης", αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό γιατί δεν το επιτρέπει η χωρητικότητα του γηπέδου.
Μπορούσαμε όμως να του δώσουμε εμείς κίνητρο, να κληρώνουμε εισιτήρια σε συγκεκριμένη εξέδρα, να κάνουμε παροχές, να κρατάμε επαφή με τα μέλη μας, αλλά δεν το κάναμε. Γι αυτή την παράλειψη δεν είναι υπεύθυνη η ΠΑΕ, αλλά ο ερασιτέχνης. Όταν ανέλαβα, απέλυσα δυο-τρία άτομα που ασχολιόταν με τα μέλη γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και προχωρήσαμε στην μηχανοργάνωση, γιατί δεν υπήρχε έλεγχος των εσόδων, την οποία έκανα δωρεά και στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ.
Για να ξαναγυρίσουμε στις παλιές καλές εποχές όμως πρέπει να κάνουμε μια κοινή εκστρατεία και να φέρουμε πίσω τον κόσμο. Οι καιροί βέβαια είναι δύσκολοι και για πολύ κόσμο είναι θυσία τα 60 ευρώ. Το αναγνωρίζω. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε γιατί τα μέλη είναι ο ζωοδότης του ερασιτέχνη.
Να περάσουμε στις εισπράξεις από τα εισιτήρια και να αναλογισθούμε πόσα λεφτά χάσαμε φέτος με τον αποκλεισμό από το Europa League και να προσθέσουμε δυο ευρωπαικά και ένα ελληνικό ματς χωρίς θεατές. Αποτέλεσμα αυτών ήταν και η μειωμένη ανταπόκριση του κόσμου στην αγορά διαρκείας, παρά την τεράστια επένδυση που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτά είναι τα έσοδα από την ΠΑΕ, συν το ενοίκιο από το Ρέντη και το σήμα του συλλόγου, δηλαδή την εμπορική χρήση του.

-Δεν υπάρχουν έσοδα από επιφανείς φίλους του Ολυμπιακού;

Δυστυχώς όχι, εκτός από τις 180 χρυσές κάρτες των 6000 ευρώ. Παλιά έδιναν χρήματα οι Κόκκαλης, Μαρινάκης, Αγγελόπουλος, Γλου. Λαυρεντιάδης, αλλά και οι Καλίνικος, Κεντ, και τους ευχαριστούμε θερμά. Τώρα όμως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, το βλέπετε όλοι στο σπίτι σας, στη δουλειά σας και δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Τόσο ο κύριος Μαρινάκης, όσο και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν και τους ευχαριστώ πολύ.

-Εσείς δώσατε χρήματα στον Ολυμπιακό;

'Έχω κατηγορηθεί και γι αυτό, επειδή δεν κομπορρημονώ και δεν αυτοπροβάλομαι. Η οικογένεια μου έχει δώσει ως τώρα στον Ολυμπιακό κατά περιόδους περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Είτε μέσω της διαφήμισης των εταιρειών μας, είτε με απευθείας χρηματοδοτήσεις. Ως πρόεδρος του ερασιτέχνη εξάλλου έχω βάλει άμεσα ή έμμεσα στο ταμείο περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

-Ναι, αλλά δεν λύσατε τα προβλήματα;

Το ομολογώ. Όποιος όμως φίλος του Ολυμπιακού θέλει να αναλάβει την προεδρία του ερασιτέχνη, του παραχωρώ τη θέση μου. Δεν είμαι θεσιθήρας, θα τροποποιήσουμε άλλωστε το καταστατικό και ο πρόεδρος θα έχει μόνο δυο θητείες, είμαι διατεθειμένος να φύγω όποτε μου το ζητήσουν, αλλά δεν ανέχομαι να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς άτομα που δεν έχουν βάλει ευρώ στον Ολυμπιακό. Τουναντίον κέρδισαν πολλά.

-Εντάξει η κρίση, αλλά εσείς τι κάνατε για να την αντιμετωπίσετε;

Τα πάντα, που μπορεί βέβαια να είναι και λίγα. Με δικά μου χρήματα και όχι του Ολυμπιακού δημιούργησα εμπορικό τμήμα με τρία άτομα, που έφεραν πέρυσι χορηγίες 400.000 ευρώ. Πρέπει να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, γιατί αν δεν το αντιληφθούμε σύντομα, ο κρότος στην επαφή με τη γη θα είναι εκκωφαντικός. Πήραμε έναν Ολυμπιακό που στηρίζεται μόνο στις μεταγραφές.
Αγοράζαμε, αγοράζαμε, αγοράζαμε και δεν παράγαμε. Δεν υπήρχαν υποδομές, που είναι το μεγαλύτερο έσοδο όλων των συλλόγων. Επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να μην έχει δικό του κολυμβητήριο στον Πειραιά και να μη γυμνάζονται σε αυτό χιλιάδες παιδιά; Μόνο με μεταγραφές δεν γίνεται δουλειά. Κάθε χρόνο αγοράζουμε πολίστες, κολυμβητές, αθλητές στίβου και το χρέος μεγαλώνει, αφού ο Ολυμπιακός είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν έχει αξιόλογα έσοδα από τα εισιτήρια.
Στο ποδόσφαιρο γίνεται "σφαγή¨ ποιος θα πρωτοκαθίσει στις εξέδρες και οι άλλες ομάδες μας παίζουν με 10-20 άτομα. Μόνο με τον Παναθηναϊκό γεμίζει το "Παπαστράτειο" και το Ρέντη κι αυτό όχι πάντα. Προτιμώ να φτιάξω ένα κολυμβητήριο στην παλιά Λέσχη και θα το κάνω με δικά μου χρήματα, κι ας χάσω που λέει ο λόγος και ένα πρωτάθλημα στο πόλο. Πρέπει να φτιάξουμε τις υποδομές και να δείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Δεν θα ήταν υπέροχο να παίζουν στις ομάδες δικά μας παιδιά;
Ξέρετε πόσο όμορφα αισθάνθηκα όταν με πληροφόρησαν ότι στην ομάδα βόλεϊ θα παίξουν οι Κοκκινάκης, Κουζούνης που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής; Και αυτό γιατί ο Μαρινάκης έφτιαξε το Ρέντη και δούλεψαν οι προπονητές. Γιατί να μη βγαίνουν αθλητές απο τα σπλάχνα μας και στην κολύμβηση και στο πόλο; Γιατί να καταφεύγουμε συνεχώς στην εύκολη λύση των μεταγραφών;
Πρέπει επιπροσθέτως να έρθουμε σε επαφή και με τον κοινωνικό ιστό της πόλης, να διευκολύνουμε τους άνεργους νέους, να τους καταγράφουμε και να τους φέρνουμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες Ολυμπιακούς. Αυτό ονειρεύομαι για το σύλλογο. Μπορεί να είμαι ρομαντικός, την εποχή που άλλοι θέλουν μόνο κούπες, αλλά αυτός είμαι. Και επαναλαμβάνω, όποιος θέλει του παραχωρώ τη θέση μου.

-Να περάσουμε στο πόλο και να ξεκινήσουμε από την αποχώρηση του Χατζηθεοδώρου;

Ο Θοδωρής ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και από τους καλύτερους της Ευρώπης, με το μεγαλύτερο βέβαια συμβόλαιο. Έδωσε πάρα πολλά στον σύλλογο και πήρε πάρα πολλά. Φέτος που κάναμε περικοπές, όλοι οι παίκτες συμφώνησαν και τους συγχαίρω.
Του προτείναμε να μείνει με 55.000 ευρώ. Ακόμη και με αυτό το ποσόν ίσως ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας πολίστας. Όχι μόνο δεν δέχτηκε, αλλά έφερε ανάποδα τον ντουνιά, καταφερόμενος κατά δικαίων και αδίκων. Γιατί τόση φασαρία, δεν κατάλαβα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και εκβιασμοί, απειλές ρεβανσισμοί.
Θυμήθηκα πως έφυγε ο Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό και ο κόσμος πήρε το μέρος του, κατηγορώντας τον Κόκκαλη. Δείτε όμως τώρα πως είναι η κατάσταση και πιστεύω κάτι ανάλογο θα γίνει και με τον Χατζηθεοδώρου. Καταλαβαίνω και τους φιλάθλους μας που αναθεμάτιζαν τη διοίκηση. Πάντα έτσι γίνεται, αφού οι οπαδοί είναι με το μέρος των παικτών και είναι φυσιολογικό. Αυτοί είναι οι αστέρες, αυτοί σηκώνουν τις κούπες, αλλά και η διοίκηση πρέπει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, όσο επώδυνες και δυσάρεστες είναι για τον κόσμο και τους παίκτες.
Ο Χατζηθεοδώρου πήγε με 20.000 στην Παρτιζάν, όταν εμείς το δίναμε 55.000. Δεν το έκανε για τα λεφτά, αλλά για να μας πικάρει. Ο Συγγελίδης, ο Χατζηθεοδώρου, ο Ριβάλντο, ο Κόκκαλης φεύγουν από τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός όμως είναι η σταθερή αξία και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Την ίδια πολιτική εξάλλου ακολουθήσαμε και με τον Μίλκοβιτς. Ο Μαρινάκης του έδινε 400.000, ποσόν εξωπραγματικό για την εποχή μας και η μάνατζερ του ζήτησε 800.000.
Σταματήσαμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις και αποφασίσαμε να προωθήσαμε έναν δικό μας παίκτη, τον Τζούριτς. Πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν παίκτες-σημαίες. Οι σύλλογοι πρέπει να ανανεώνουν συνεχώς το υλικό τους με νέα παιδιά. Αυτό κάναμε και στο βόλει με την απόκτηση των Φράγκου, Φιλίποφ και την προώθηση των Κοκκινάκη, Κουζούνης, Σζάρεκ. Μαζί με τον Τζούριτς έχουμε τον αφρό του ελληνικού βόλει και αυτή η ομάδα θα μονοπωλεί τους τίτλους για μια δεκαετία.

Ναι, αλλά μετά έγιναν και μύρια όσα με τους εναπομείναντες πολίστες;

Πράγματι, φανήκαμε ανακόλουθοι στις πληρωμές της προκαταβολής, αλλά ας δούμε τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Δεν έχουμε λεφτά. Τι να κάνουμε; Να κλέψουμε; Περιμέναμε τα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ματς του ποδοσφαίρου και τα διαρκείας και δεν ήρθαν. Με αυτά τα λεφτά θα δίναμε τις προκαταβολές που υποσχεθήκαμε. Τι να κάνω; Να πιάσω από το λαιμό τον Ντιόγκο και τον Μαρέσκα και να τους πω γιατί δεν προκριθήκατε;
Υπάρχει όμως και κάτι πολύ σημαντικό που το απέκρυψαν τεχνηέντως οι πολίστες ή το διαστρεβλώσαν. Τους είπα ξεκάθαρα. Σας χρωστάμε 842.000 ευρώ, τα οποία θα τα πάρετε σε βάθος τριών χρόνων. Θέλετε άμεσα 400.000 και να ξεχρεώσουμε; Υπήρχε άνθρωπος που έδινε αυτά τα λεφτά για να κλείσει το χρέος προς τους παίκτες, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω το όνομα του. Και για να μη λέτε ότι ρίχνω τουφεκιές στον αέρα, η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει.

-Ποιές είναι πλέον οι σχέσεις σας με τους πολίστες και γιατί φτάσατε στα άκρα;

Δυστυχώς έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο. Και οι δυο πλευρές θέλουμε το καλό του Ολυμπιακού, αλλά όχι με εκβιασμούς και απειλές. Και οι βολειμπoλίστες, οι βολειμπoλίστριες, οι αθλητές στίβου, οι κολυμβητές / -τριες έχουν να παίρνουν λεφτά, αλλά δεν έκαναν έτσι. Προπονούνται κανονικά και οι βολειμπoλίστες θα πάρουν την άλλη Παρασκευή το Σούπερ Καπ . Όλοι αυτοί μας έχουν εμπιστοσύνη. Τι πιστεύετε ότι έχουμε λεφτά και δεν τα δίνουμε; Δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.
Όταν ο Ολυμπιακός είχε χρήματα, τους χρύσωνε τους παίκτες και καλά έκανε αφού έφερναν τις κούπες. Οι πολίστες και οι προπονητές τους από το 2003 ως πέρυσι πήραν 8.444.558 ευρώ, περίπου 3 δισεκατομμύρια δραχμες. Γιατί τότε δεν έλεγαν , ότι είναι πολλά τα λεφτά; Ο προϋπολογισμός το 2003 ήταν 893.157 ευρώ και πήραμε με παρόμοιο ποσόν το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τότε όμως, άρχισε να φουσκώνει ο λογαριασμός και φτάσαμε το 2008 στο 1.542. 670 ευρώ, ποσόν πρωτοφανές για πόλο, χωρίς ικανά έσοδα από χορηγούς, εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, όταν η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα έφτανε στις 600.000. Με τέτοιο ποσόν παραλάβαμε το πόλο και φέτος το φτάσαμε στις 711.000, μακράν του δεύτερου προυπολογισμού στην Ελλάδα.
Να πω και κάτι άλλο. Χάρη στον Ολυμπιακό αυτά τα παιδιά έπαιξαν στην Εθνική, απέκτησαν άδειες ΠΡΟ-ΠΟ, μπήκαν στα σώματα ασφαλείας. Αυτά δεν τα λέμε; Καλά έκαναν και πήραν αυτά τα bonus και μακάρι να έπαιρναν και περισσότερα. Τότε όμως είχε ο Ολυμπιακός και τους έδινε, τώρα πρέπει να δώσουν κι αυτοί στον Ολυμπιακό. Όπως σφίγγουν όλοι οι Έλληνες το ζωνάρι τους είτε έφταιξαν, είτε όχι. Πρέπει οι πολίστες να αλλάξουν νοοτροπία όσο είναι καιρός. Αλλιώς θα έρθει η καταστροφή.

- Γιατί δεν δεχθήκατε τις 800.000 ευρώ του Κεντ;

Κι εδώ υπάρχει μια εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Ο κύριος Κεντ ήρθε να αναλάβει το μισό πόλο ανδρών, τα ζύγισε στην πορεία τα πράγματα και προτίμησε να παραμείνει στις γυναίκες. Ποτέ ο κύριος Κεντ δεν είπε ότι θα βάλει 800.000 ευρώ και εμείς απαιτήσαμε να κάνουμε διαχείριση των χρημάτων του. Ρωτήστε και τον ίδιο. Ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο.

-Υπάρχουν μέλη του ΔΣ που παίρνουν μισθό 6000 ευρώ;

Τι είναι πάλι αυτό; Έχουμε 18 υπαλλήλους στον ερασιτέχνη, είναι πολλοί για τις ανάγκες και το ταμείο μας και θα δίνουμε και λεφτά στα μέλη του ΔΣ; Προβοκάτσια αισχίστου βαθμού. Ας μου πουν ονόματα, να τους μάθω κι εγώ. Επαναλαμβάνω ότι πληρώνω από την τσέπη μου 3 υπαλλήλους για το τμήμα μάρκετινγκ του Ολυμπιακού.

-Υπάρχει κάποια αισιόδοξη νότα, μέσα στη μαυρίλα;


Δεν θέλω και πάλι να πω μεγάλες κουβέντες, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αγκάλιασαν τον ερασιτέχνη στις δύσκολες ώρες, θα ανακοινωθούν στη γενική συνέλευση, τέλος Οκτωβρίου. Εκεί ας έρθουν όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, να μας πουν την άποψη τους, να δώσουν λύσεις. Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά. Τόσο εγώ, όσο και η υπόλοιπη διοίκηση παραχωρούμε τη θέση μας σε οποιονδήποτε θέλει να αναλάβει τον Ολυμπιακό.
Αν μείνουμε, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες μας για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση, που θα βάλει πολλά λουκέτα σε ιστορικά σωματεία και θα το διαπιστώσετε λιαν συντόμως. Βλέπετε τι γίνεται στον Παναθηναικό; Θέλουμε λοιπόν να φτιάξουμε το κολυμβητήριο και θα το κάνω με δικά μου χρήματα. Θα δουλέψει στις υποδομές του στίβου η πρωταθλήτρια Φλώρα Ρεντούμη για να βγάλει αθλητές από τα σπλάχνα μας και να ξεκουράσει τον Τάκη Βεντίκο που προσέφερε τόσα πολλά.
Στο πόλο δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό οι Κραβαρίτης, Γκούρας, Βενετόπουλος, Καμάρης, και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα, στην κολύμβηση ο Κοντολέων. Θα δημιουργήσουμε και ακαδημίες τέννις, ποδηλασίας και άλλων σπορ, με επιχειρηματίες στο πλευρό τους. Πέρασαν οι εποχές των επαγγελματιών Ολυμπιακών. Θα ξεριζώσουμε το κατεστημένο που υπάρχει στον σύλλογο, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ, επι του θέματος για να μη προκαλέσω μεγαλύτερα προβλήματα.
Οι πόρτες μας εξάλλου είναι ανοιχτές σε εθελοντές φίλους του Ολυμπιακού, προκειμένου να βοηθήσουν να βγάλουμε όλοι μαζί το κάρο από τη λάσπη. Χωρίς πανολυμπιακή συστράτευση δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό. Ελάτε όλοι μαζί μας και θέλω γι αυτό να ευχαριστήσω τη Θύρα-7 που μας στηρίζει με τις εγγραφές μελών
Γίνεται μεγάλη κριτική στη διοίκηση μου, που πήρε νταμπλ στη θητεία μου σε πόλο και βόλει, αλλά και πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών, στην κολύμβηση, στην ιστιοπλοΐα, στην πάλη, και στο πινγκ πονγκ. Αν δηλαδή δεν παίρναμε κι αυτούς τους τίτλους, τι θα μας έκαναν; Θα μας κρεμούσαν στο Πασαλιμάνι; Ψυχραιμία, υπομονή και εμπιστοσύνη.

4 σχόλια:

Θανος Πεππας είπε...

Φαιδρος ο "κυριος" Συγγελιδης.
Οι φιλαθλοι κανουν παντα οτι μπορουν κυριε Συγγελιδη, και το εχουν αποδειξει πολλακις. Απο το υστερημα τους βρισκονται παντα διπλα στον Δαφνοστεφανωμενο.
Αλλα οπως ελεγαν και οι Αρχαιοι Ημων Προγονοι, συν Αθηνα και χειρα κινει...
Σε αυτη τη σοφη παροιμια θα συνοψιζα ολα τα λεγομενα σας στην πραγματικα τραγικη και απαισια συνεντευξη σας...

Γερόγαυρος είπε...

Είμαι κοματάκι άσχετος περί τα διοικητικά, και τα περί λειτουργιών,του Ερασιτέχνη.

Μου κάνει εντύπωση όμως το γεγονός, ότι ενώ δεν υπάρχει μαντήλι να κλάψουμε, οραματίζεται ο ως άνω κύριος, ακαδημίες για "Τέννις, Ποδηλασία, Τάβλι, Γκρινάρη, και ίσως και Φιδάκι.(την Ναυμαχία μην ξεχάσει).

Και μη χειρότερα Παναγία μου.

Αυτό που ΘΕΛΟΥΜΕ εμείς οι Φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ, είναι
ΛΥΣΕΙΣ.

Και αυτές δυστυχώς ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Hades είπε...

Αισχρότητα, εφάμιλλη του ανδρός.

Ο τύπος δεν κάνει απλώς το άσπρο μαύρο αλλά το άσπρο εμπριμέ.
Αν η ΠΑΕ δεν απέδιδε τα χρήματα που έπρεπε ΠΟΙΟΣ έφταιγε που δεν τα απαιτούσε; Διερωτώμαι...

Το μπάτζετ ποιος το εκτόξευσε; Οι παίκτες μόνοι τους; Μονομερώς τα υπέγραφαν τα συμβόλαια; Διερωτώμαι...

Αποκάλυψη σοκ-βόμβα-πύραυλος: ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός διαθέτει τμήμα μάρκετινγκ!!! Όποιος άνθρωπος το έχει δει παρακαλώ ας με ενημερώσει σχετικά.

Ο Μαρινάκης γιατί είχε αποχωρήσει μετά γαμωσταυριδίων από το τμήμα Βόλεϋ; Κουίζ...

Ας υποθέσουμε ότι έχω αγοράσει με δόσεις ένα Σιτροέν από τον κύριο Συγγελίδη, το οποίο δεν μπορώ να αποπληρώσω. Θα μου προτείνει να πληρώσω το 40% της αξίας του και τα υπόλοιπα να μου τα χαρίσει; Ή θα μου πει "φίλε, τόσο κόστιζε και συμφώνησες, τσακίσου βρες τα;". Απορία...

ΟΥΣΤ ΑΠΟ'ΔΩ ΑΧΡΗΣΤΕ.

Συγγελίδης: ο άνθρωπος που έδιωξε τον Χατζηθεοδώρου, ο άνθρωπος που ατιμάζει την ιστορία του Συλλόγου.

ΟΥΣΤ-ΟΥΣΤ

Hades είπε...

(σκέλος δεύτερον)

Αξιότιμε κύριε Πέππα.
Θα διαφωνήσω σφόδρα. Προφανώς αναφορικά με τη βοήθεια των φιλάθλων που κάνουν ό,τι μπορούν κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια: αν βοηθάτε εσείς ή κάποιος άλλο δεν συνεπάγεται ότι βοηθούν όλοι.
Αυτήν την στιγμή έχουμε 15 χιλίαδες μέλη. Έχετε αναρωτηθεί πόσα μέλη έχουν μόνο οι σύνδεσμοι της θύρας 7; Να βάλω τώρα μέσα στους υπολογισμούς και τις ΠΕΦΟ; Μήπως να αφαιρέσουμε και μερικά μέλη τύπου μελών του ΔΣ, Μαραντόνα, παικτών κλπ;

Πόσοι είναι αυτοί που βοηθούν εντέλει; Εδώ και ένα δίμηνο που ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνομαι μαλλιά κουβάρια με τα γραφεία μας το στάνταρ που τους πετάω είναι ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εγγράψουν μέλη ούτε καν τους Πειραιώτες ΜΟΝΟ. Μιλάμε για τι; Ανικανότητα; Ιστορική αποτυχία; Ανεπάρκεια; Κάτι άλλο ίσως; Και τέλος πάντων από που έχει προκύψει η εσφαλμένη εικόνα ότι τα μέλη θα σώσουν τον Ερασιτέχνη; Υπάρχει περίπτωση υπό τέτοια διοίκηση να σωθεί ο Ερασιτέχνης, όσα μέλη κι αν έχει;

Αν είναι ν' αλλάξει κάτι, η ώρα είναι τώρα που ο Μαρινάκης είναι ακόμα στα μέλια του. Τώρα πρέπει να βάλει πολύ βαθειά το μαχαίρι μέσα. Και αν μη τι άλλο, το να βρεθεί ΈΝΑΣ με φράγκα για κάθε τμήμα δεν είναι υπερβολή, μην πω ότι αν είχαν κάποιοι λίγο μυαλό στο κεφάλι τους θα μπορούσαν ανετότατα να είναι 4-5 άτομα σε κάθε τμήμα ως χρηματοδότες. Κι όσον αφορά τα μέλη, τους αρωγούς της όλης προσπάθειας δηλαδή, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.