16.5.11

Α ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!...



Αξύριστο σε βλέπω, Δομίνικε... και σχετικώς κατηφή... και με ρυτίδες στο μέτωπο...

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατέφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, για να καταθέσει για την απόπειρα βιασμού της 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της πόλης.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι πολύ σημαντικές και εκτός του ότι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι «ακόμη και αν αποδειχτούν ψεύτικες, η πολιτική του καριέρα έχει καταστραφεί».
Όπως μεταδίδει το Reuters, έξω από τα δικαστήρια έχει μαζευτεί πλήθος δημοσιογράφων, οι οποίοι ελέχθησαν διεξοδικά, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Απορρίφθηκε πριν από μερικά λεπτά το αίτημα της υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν για εγγύηση ενός εκατ. δολαρίου, καθώς η δικαστής της έδρας δέχτηκε τελικά το αίτημα του εισαγγελέα και όχι της υπεράσπισης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε την κράτησή του με την αιτιολογία ότι σε περίπτωση που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαφύγει στη Γαλλία, τότε οι αμερικανικές αρχές δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία να του ζητήσουν να επιστρέψει.
Παράλληλα, υποστήριξαν ότι ερευνούν και άλλη παρόμοια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ υποστήριξαν ότι τα πρώτα στοιχεία επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της 32χρονης καμαριέρας.

Ενώπιον ενόρκων θα εμφανιστεί στις 20 Μαΐου ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, καθώς η δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για εγγύηση ύψους ενός εκατ. δολαρίων.
Η εισαγγελία, αφού περιέγραψε τις κατηγορίες της καμαριέρας, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει τα οικονομικά μέσα να διαφύγει στη Γαλλία, με συνέπεια οι αμερικανικές αρχές να μην μπορούν να τον αναγκάσουν να επιστρέψει για να δικαστεί.
Ο Στρος-Καν θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου και θα δικαστεί με ενόρκους.

5 σχόλια:

Hades είπε...

Ε, δεν είναι και λίγο: από 'κει που ήσουν συνηθισμένος να πηδάς λαούς ολόκληρους, ξαφνικά για ένα πήδημα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ να πας σε ένα μέρος που μπορεί να σε πηδάνε κάθε μέρα; Βαρύ... Κι όχι τίποτε άλλο αλλά είχε και όνειρα για το μέλλον, να κυβερνήσει την Γαλλία. Πάνω στο άνθος της νειώτης του τον φάγανε (πολιτικά) τον άνθρωπο. Πως να μην είναι έτσι καταταλαιπωτημένος μετά; Το μόνο που μένει να μάθω είναι ότι υποστηρίζει και τον βάζελο κιόλας. Πλάκα, πλάκα, η φωτογραφίες μπορεί να τραβήχτηκαν μόλις του είπαν το αποτέλεσμα στον Βόλο... :):):)

Γερόγαυρος είπε...

Μπορεί να ακούγεται "κακό", αλλά ας καταλάβει και αυτός , τι θα πει να .... πνίγεσαι, και αντί χέρι (πραγματικής) βοηθείας να σου βάζουν "Τόννους" μολύβι στην πλάτη σου.

Κάπως έτσι είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ κ. Δομίνικε. !!!

Χαίρομαι Αφάνταστα. !!!

Σπύρος Γ. Ι.Π. είπε...

Κύριε καθηγητά, αυτό που σας γράφω είναι λίγο άσχετο με το περιεχόμενο της δημοσίευσης, αλλά πιστεύω ότι σας ενδιαφέρει. Να λοιπόν τι έγραψαν μαθητές της Κρήτης σε εξετάσεις στο μάθημα της Οδύσσειας: "Το ανάκτορο της Κνωσού είχε σύστημα ύδρευσης, αποχέτευσης και φωτοβολταϊκά." Και: "Στο ανάκτορο της Κνωσού υπήρχαν πολιστιστικά κέντρα." Αυτά, για το μπάσκετ δε λέω τίποτα, περιμένω τις ευχάριστες, ελπίζω εξελίξεις. Αυτά για σήμερα, καλό μεσημέρι από τη βροχερή Άρτα.

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα το πρωί τα πρωτοσέλιδα και δεν πίστευα στα μάτια μου.
Ο Κουντούρης πρόεδρος του ερασιτέχνη. Οι επαγγελματίες που κάνουν καριέρα στις πλάτες του Θρύλου, βάζοντας παιδάκια να σκοτώνονται και να μαχαιρώνονται, τώρα δικαιώνονται.
Η πληρωμένη αλητεία της θύρας 7 θα διαπραγματεύεται (μετάφρ: εκβιάζει, απειλεί) με τους ερασιτέχνες αθλητές.
Η ΠΑΕ μπορεί να είναι μαγαζί οποιουδήποτε, ο ΟΣΦΠ όχι.
Αγαπητοί ΘΚΕ θα το αφήσετε να συμβαίνει; Είναι ευθεία προσβολή ενέντια στον αγώνα που έχετε ξεκινήσει κατά της βίας και χυδαία προσβολή ενάντια σε κάθε αγνό σύγαυρο.
Α.

Σπύρος Γ. Ι.Π. είπε...

Έκανα ένα λάθος, τα χτεσινά μαργαριτάρια ήταν από εξέταση μαθήματος ιστορίας.