27.10.11

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ


Ύστερα από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις Griechenland existiert nicht mehr, ήτοι Ελλάς δεν υφίσταται πλέον. Ο στόχος επί τέλους επετεύχθη... Να τι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος -για όποιον δεν το ξέρει- είναι ο πρωθυπουργός του πρώην κράτους:

Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες τους. Χωρίς τις θυσίες τους η ελληνική κυβέρνηση δε θα είχε τα απαραίτητα όπλα για να προσέλθει στη διαπραγμάτευση. Διαπραγματευτήκαμε με όπλο την αξιοπιστία μας. Χωρίς την δική τους συγκλονιστική προσπάθεια όλα θα είχαν τέλειωσε από πέρσι τον Μάιο. Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα θα είχαμε χρεοκοπήσει από πέρσι τον Μάιο. Η χώρα θα είχε λυγίσει από το βάρος της υπερχρέωσης που κληρονομήσαμε. Είναι επίτευγμα των Ελλήνων που είμαστε εδώ. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις. Αποφύγαμε τον θανάσιμο εθνικό κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το μεγάλο λάθος που κουβαλάμε από το παρελθόν είναι το πρόβλημα της υπερχρέωσης. Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της. Με τη συμφωνία αυτή φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τους έλληνες πολίτες και μεταφέρεται στις τράπεζες. Παράλληλα μειώνονται τα επιτόκια και αυξάνεται η περίοδος χάριτος. Πετύχαμε τέσσερις φορές μεγαλύτερη μείωση του ελληνικού χρέους σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση της συνόδου κορυφής. Η Ελλάδα πλέον θα μπορεί να ανασάνει από το δυσβάσταχτο χρέος και από το 2012 θα υπάρχουν πλέον πρωτογενή πλεονάσματα. Το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές. Η σημερινή απόφαση δεν θα προκαλέσει καμία μείωση στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Έχουμε πάρει απόφαση να αναπληρωθεί η περιουσία των ταμείων σε επίπεδα ίσα τουλάχιστον με αυτά που θα βρίσκονταν με βάση τις αποφάσεις του Ιουλίου.

****************************

Τα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου είναι αισχρά. Η κάθε πρότασή του αντιφάσκει με την προηγούμενή της. Αληθινή είναι μόνο η πρώτη: Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Όντως - μόνο που αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον "Ευρώπη", διότι η Ευρώπη της Μέρκελ είναι δυνάστις της Ελλάδος.

Από μία άποψη έχει δίκιο και εκεί που λέει ότι πέτυχε να κλείσει
τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Μόνο που άλλο "παρελθόν" καταλαβαίνει ΑΥΤΟΣ και άλλο "παρελθόν" καταλαβαίνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε για πάντα παρελθόν, και αυτόν και τους ομοίους του: πράσινους και γαλάζιους, και πρώην πράσινους και πρώην γαλάζιους. Κι όσο για τα μερκελοειδή, που θα μας κουβαληθούνε, ξέρουμε από το "παρελθόν" να βρίσκουμε την άκρη μαζί τους.

3 σχόλια:

Hades είπε...

Μόνο σε ένα σημείο θα διαφωνήσω, Γιώργο μου. Στα ψέματά του που αναφέρεις. Γιατί θεωρείς ότι λέει ψέματα; Ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο ηλίθιος που έχει πειστεί πως όλα είναι αλήθεια. Μιλάμε για την πρώτη περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά ανθρώπου που μπορεί να επιβιώσει άνευ εγκεφάλου. Ιατρική επανάσταση.

Κρέμασμα στην Πλατεία Συντάγματος. Και το λέω κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά ή χαριτολογώντας. Αυτοί μας κουρεύουν γουλί, εμείς να τους κουρέψουμε ΓΟΥΔΗ...

Γερόγαυρος είπε...

Άδη πιστεύεις στα αλήθεια ότι είναι ηλίθιος.Αν είναι έτσι,μπορεί να υπάρχει ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να τον κάνει να δει λίγο καλύτερα.Να τον ξυπνήσει.
Εγώ πιστεύω ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.
Αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Hades είπε...

"Αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο."
Ακριβώς αυτό, γερόγαυρε. Είναι τόσο ηλίθιος ο άνθρωπος που πηγαίνει το γράμμα άριστα... Εϊμαστε δυστυχείς που βιώνουμε τέτοια προδοσία, είναι ασύλληπτο.