14.10.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Οι Ερυθρόλευκοι Καλλιτέχνες Επιστήμονες (ΕΚΕ), οι οποίοι είναι συνεχιστές με διαφορετικό όνομα της δραστηριότητας των γνωστών, κυρίως από τη συγγραφή των τριών βιβλίων τους,[1] Θρησκευόμενων Κόκκινων Επιστημόνων, αποφάσισαν ομοφώνως :
Να παρέμβουν με ποικίλες μορφές έτσι, ώστε να αναχαιτιστεί η προσπάθεια διάβρωσης των φιλάθλων του Ολυμπιακού από την φασιστική, ρατσιστική ιδεολογία και η ανοχή σε αυτήν.
Δυστυχώς αυτή επιβεβαιώθηκε από την –σε αντίθεση με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των άλλων ομάδων– μη καταγγελία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα στο όνομα της δήθεν μη εμπλοκής με την πολιτική. Εν προκειμένω αυτή η «αποχή» συνιστά σαφέστατη πολιτική πράξη, σηματοδοτεί μια αποχή-συνενοχή.
Οι ΕΚΕ
- Σεβόμενοι την ίδια τη πολυφυλετική σύνθεση των ομάδων μας στα διάφορα αθλήματα, αλλά και τους διεθνείς αντιρατσιστικούς κανονισμούς,
- Τιμώντας την παράδοση του Νίκου Γόδα, του Ανδρέα Μουράτη, του Γιώργου Δαρίβα και τόσων άλλων αγωνιστών, φιλάθλων και αθλητών του Ολυμπιακού μας, κατά του φασισμού και των συνεργατών του,
- Τιμώντας την στάση του Ρομαίν Αργυρούδη και τόσων άλλων κατά της χούντας,
- Τιμώντας τη μαζική αντίδραση του λαού του Ολυμπιακού στα κελεύσματα της χούντας για αποπομπή του Μπούκοβι,
- Και, κυρίως, τιμώντας την παράδοση της συντριπτικής πλειονότητας των φιλάθλων μας,
σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Ολυμπιακού, που είναι πρόθυμοι να συμπλεύσουν μαζί μας, δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως αντιταχθήκαμε (και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε) στην οπαδική βία, θα αντιταχθούμε στην μετατροπή τής πλέον λαοφιλούς ομάδας της πατρίδας μας, του αγαπημένου μας Ολυμπιακού, σε χώρο επώασης του φασιστικού-ρατσιστικού φιδιού.
Άμεσα θα ανακοινώσουμε την ανάληψη συγκεκριμένων πολύμορφων πρωτοβουλιών σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ερυθρόλευκοι Καλλιτέχνες και Επιστήμονες[1] «40 ιστορίες Ολυμπιακής λατρείας», Ελληνικά Γράμματα, 2006, «Οπαδική βία και άλλες πτυχές της βίας στον αθλητισμό», Νόβολι / ΘΚΕ, 2010 και «Ποδόσφαιρο και πολιτισμός», Γκοβόστης, 2012.

6 σχόλια:

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

Ωραία ανακοίνωση!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετίζω την ΕΚΕ και τις μελλόντικες πρωτοβουλίες της! Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά....

Φυρί-φυρί είπε...

Προσυπογράφω!

Φυρί-φυρί είπε...

Προσυπογράφω!

Ψονθομφανήχ είπε...

Ο Ολυμπιακός ως ομάδα των λαϊκών στρωμάτων και
συνοικιών είναι πιο ευάλωτος στις φασιστικές σειρήνες.
Ας δούμε τι γίνεται στο άλλο μεγάλο λιμάνι της μεσογείου,
την Μασαλία και τον εκεί τοπικό Ολυμπιακό.
Το κομμά της Λεπέν σαρώνει...

Και να κόψουμε και κάτι κακές παρέες με τους... αστέρες βελιγραδίου

(πρώην Ασκαρδαμυκτί)

Hades είπε...

Έξοχη πρωτοβουλία! Επιτέλους κάτι σοβαρό διότι αν περιμέναμε από τον επίσημο Ολυμπιακό θα περιμέναμε αξημέρωτα. Και επιτέλους να γίνει διαχωρισμός των κάφρων από τους οπαδούς.