16.9.22

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ


 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. ΟΙ επιτυχίες πιστώνονται σε αυτόν. Οι αποτυχίες της χρεώνονται σε αυτόν. Η διοίκηση "ευθύνεται" για τα πάντα - αυτό είναι ο γενικός και άτρεπτος κανόνας. Και επειδή η "διοίκηση" επιμερίζεται πυραμιδοειδώς, κατ' αναλογίαν μοιράζονται και οι πιστώσεις και οι χρεώσεις σε όσους διοικούν τομείς του οργανισμού που λέγεται ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τα κουκιά είναι λίγα και είναι μετρημένα.
Το να απαριθμώ λάθη (και να τα ισοφαρίζω ή να τα κουκουλώνω μάλιστα με επιτυχίες) δεν είναι δική μου δουλειά. Ούτε μου αρέσει. Εξ άλλου δεν διαθέτω τις απαραίτητες γνώσεις - ούτε εξ υποκειμένου ούτε εξ αντικειμένου. Η προσωπική άποψη μπορεί να υπάρχει, και όντως υπάρχει, αλλά δεν παύει να είναι άποψη, μια απλή γνώμη για τα πράγματα όπως τα καταλαβαίνω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γι' αυτό περιττεύει και να την αναφέρω.
Θα πω όμως δύο πράγματα, και μόνο δύο πράγματα, που τα ξέρουν όλοι - μέχρι εκεί μπορώ εγώ, ο οπαδός. Η Ομάδα μας σήμερα νοσεί βαριά. Και είναι ευθύνη της διοίκησης να την γιατρέψει. Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό περίπου 60 χρόνια. Χειρότερη εμφάνιση από την χθεσινή εναντίον της FC Freiburg δεν θυμάμαι, όσο και αν στύβω το κεφάλι μου. Χτες η Ομάδα μας δεν ηττήθηκε απλώς - χτες ακούμπησε πάτο, πιο κάτω δεν μπορεί να πάει. Και λέω ότι δεν μπορεί να πάει πιο κάτω, γιατί χτες δεν είδα στο γήπεδο κανέναν να στενοχωριέται ή να θυμώνει από το αποτέλεσμα και την εμφάνισή μας, πράγμα που σημαίνει ότι ΟΛΟΙ καταλάβαιναν πού ακριβώς βρισκόμαστε. Και η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός βεβαίως.
Το άλλο πράγμα που θέλω να πω είναι κάτι εντελώς προσωπικό. Επειδή δεν έγινα οπαδός του Θρύλου χτές-προχτές, αλλά ακολουθώ την Ομάδα από το 1963 (και μάλιστα σε όλα τα σπορ), δεν θα πάψω ποτέ, και όσο ζω και αναπνέω, να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό. Γνώμη έχω και θα έχω πάντα. Την ευθύνη, όμως, για το πώς πάνε τα πράγματα στην Ομάδα μας, αλλά και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι διοικούντες την Ομάδα. Και οφείλουν να αλλάξουν την πορεία της.

Μπορεί να εννοείται, αλλά μου αρέσει να το γράφω και θα το γράφω πάντα: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: