20.2.07

ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ




Τί ωραία μέρα σήμερα, φίλοι σύγγαυροι! Διαβάζεις τα πράσινα φύλλα κι αισθάνεσαι μιαν αγαλλίαση: "Εχουμε φοβερή ομάδα" - λένε- "που έρριξε 4άρα στην ΑΕΚ, και μετά τη σεβάστηκε τηρώντας του κανόνες του fair play" και "Εμπρός να συντρίψουμε και τη Λανς στο καμίνι του ΟΑΚΑ!". Εμένα μου αρέσουν πολύ όλα αυτά. Με φτιάχνουν όσο δεν φαντάζεστε. Μου καλλιεργούν δε γλυκύτατες προσδοκίες. Τέτοια θέλω να γράφουν οι φυλλάδες τους. Σας θυμίζω σχετικώς και τί γράφανε πριν τον αγώνα μας στο μπάσκετ: κάτι για 35 πόντους διαφορά κ.τ.ό. Πράσινα άλογα και πράσσειν άλογα, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Οι κίτρινες φυλλάδες, πάλι, τα χώνουν στον... Ντεμίνιο (όνομα και πράγμα: στον Μικρό Ντέμη). Ούτε λίγο ούτε πολύ γράφουν ότι μετά τη βαζελοτεσσάρα τούς τελείωσε το άλλοθι της διαιτησίας. Δεν χωράει αμφιβολία ότι τις γραφίδες που σέρνουν τα λόγια αυτά τις κρατούν, φίλοι σύγγαυροι, εκπρόσωποι από το ατελέστερο είδος πρωτοπιθήκων. Μέσα σε μιά νύχτα ξεχάστηκαν τα πάντα: η ομαδάρα του Κονέ (!), η σοφία του Φερέρ (!!), η ομάδα-μοντέλο του Ντέμη (!!!). Κίτρινα φύλλα του φθινοπώρου, παραμονές της άνοιξης (άμα τω ήρι αρχομένω, που έγραφε και ο Θουκυδίδης)
Γι' αυτό σας λέω, ωραία μέρα σήμερα. Καλημέρα σε όλους.

4 σχόλια:

τουκιθεμπλομ είπε...

Αυτό αφιερωμένο στους αιώνιους δευτεραθλητές και τριταθλητές:

Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνος μπρος, χρόνια μετά...
Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.
Τάχα η θελησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Αχ, πούσαι νιότη, που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!



Καλημέρα!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Δηλαδή, δαιμόνιε ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ, υπαινίσσεσαι ότι ο μπαρμπα-Κώστας (... Γειά σου Κωσταντή βαρβάτε!...) τό 'γραψε για τους αιωνίως δευτερότριτους; Σε ρωτάω, γιατί εγώ τελώ εν πεποιθήσει. Καλησπερούδια (αφεντικό!...)

τουκιθεμπλομ είπε...

Όχι μόνο ο Μπαρμπα Κώστας αλλά και αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει την ΙΔΕΑ που θα τον λαμπρύνει και θα τον νοηματοδοτήσει.
Μην πω ότι και η επέλασις του Καστίγιου προς τα αντίπαλα δίχτυα είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, γαυροΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ, ότι είναι "ποίησι" - με ιώτα!