2.5.07

ΜΕ ΤΗ ΧΟΝΒΕΝΤ!



Το κείμενο, που ακολουθεί, ελήφθη από την ηλεκτρονική έκδοση του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ", ChampionsDay.

Τρεις βασικοί παίκτες του Θρύλου, ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Γιώργος Ντόσκας, μιλούν στον «Π» για την κλήρωση της Ευρωλίγκας με την Χόνβεντ, τις πιθανότητες πρόκρισης και συμφωνούν πως, αν και αουτσάιντερ, είναι στο χέρι τους να πάμε στην επόμενη φάση.


Ο αρχηγός της ομάδας, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, που είναι ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν μείνει από τον άθλο του 2002, υπογραμμίζει: «Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν μπορεί να έχεις εύκολους αντιπάλους. Η Χόνβεντ είναι η εθνική Ουγγαρίας και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Αυτό εμάς μας βολεύει αφού αυτοί θα έχουν το άγχος. Ξέρουμε το παιχνίδι τους. Παίζουν πολύ στην κόντρα και διαθέτουν μονάδες που μπορούν να κάνουν ζημιές σε όλες τους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός όμως από την άλλη έχει ανεβάσει φέτος τον πήχη και μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ένα δίδυμο φουνταριστών που δύσκολα πιάνεται αλλά και σπουδαίους αμυντικούς. Η ομάδα θα τα δώσει όλα και στα δυο παιχνίδια. Δεν μπορούμε έστω και αν νικήσουμε στον Πειραιά να πούμε πως θα περάσουμε. Πρέπει να νικήσουμε πάνω από πέντε γκολ. Όλα τα άλλα σκορ δεν μας εξασφαλίζουν τίποτα. Στην έδρα τους, έχουν κόσμο, διαιτησία και μπορούν από το πρώτο οχτάλεπτο ν’ ανατρέψουν μια διαφορά λίγων τερμάτων. Η ομάδα του Ολυμπιακού φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Είναι σε θέση να πάρει το νταμπλ στην Ελλάδα και να φτάσει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μπορεί μετά από τον τελικό του 2002 όπου είχαμε πάρει την κούπα να μην έχουμε καλή παράδοση με την Χόβνεντ αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Στον όμιλο παίξαμε δυο παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Γιουγκ και τους κάναμε δώρο την νίκη και την ισοπαλία. Τους κοιτάξαμε κατάματα και το ίδιο θα κάνουμε και με την Χόνβεντ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα είναι στο χέρι μας».

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Γιώργος Αφρουδάκης, που ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι με στόχο να πάρει ένα ευρωπαϊκό που λείπει από την συλλογή του, λέει από την μεριά του: «Σίγουρα δεν θα διάλεγα την Χόνβεντ από τις ομάδες που μπορούσαμε να κληρωθούμε. Ήθελα να τους αποφύγουμε. Σίγουρα δεν είμαστε φαβορί. Είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή και έχει και το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Πιστεύω όμως ότι η Χόνβεντ έχει αδύναμα σημεία και αυτά πρέπει να βρούμε. Μιλάμε για μια ομάδα που είναι ο κορμός της εθνικής Ουγγαρίας η οποία έχει απίστευτο ρυθμό. Μπορεί εάν βρεθεί σε μέρα να συντρίψει οποιανδήποτε αντίπαλο. Πρέπει να τους κόψουμε τον ρυθμό. Το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό. Εάν πάρουμε την νίκη και μια κάποια διαφορά ίσως τους εκνευρίσουμε και επηρεαστεί η απόδοση τους στον δεύτερο αγώνα. Πάντως η έδρα τους είναι πολύ δυνατή και δύσκολα κερδίζει κανείς. Μπορεί να είναι το φαβορί αλλά και εμείς έχουμε αρκετές ελπίδες για να πάμε στην τετράδα. Δεν ξέρω τι λένε αυτοί, πάντως όπως προκύπτει και από τα ματς των εθνικών μας ομάδων τους δυσκολεύουμε πολύ. Η Χόνβεντ είναι η εθνική Ουγγαρίας, η οποία έχασε από την Ισπανία στην Μελβούρνη. Είναι κοντά οι ομάδες. Θα τους κάνουμε την ζωή δύσκολη».

Ο νεότερος τηw τριάδας, αλλά πολύ διψασμένος, ο Γιώργος Ντόσκας, καταθέτει και αυτός την δική του άποψη: «Η Χόνβεντ είναι η Εθνική Ουγγαρίας χωρίς τον Κάσας και τον Μάνταρας. Είναι πολύ καλή ομάδα και θα είναι ντέρμπι και τα δυο παιχνίδια. Θα ήθελα το πρώτο μας να είναι στην Ουγγαρία αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να προσαρμοστούμε. Στην Βουδαπέστη δεν έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα ματς με αυτούς. Η Χόνβεντ είναι από τις ομάδες που μπορεί να σε σκοτώσουν σε λίγα λεπτά. Φέτος σ’ ένα ματς με την Ποζίλιπο, το σκορ στο ημίχρονο ήταν 10-1! Έχουν δυνατή περιφέρεια και μπορούν να κερδίσουν οποιανδήποτε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Έχει και αυτός μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θα παίξει στα ίσια. Έχουμε καλούς φουνταριστούς, καλούς αμυντικούς και αξιόλογη περιφέρεια. Δεν μπορώ να δώσω ποσοστό και κανείς πιστεύω δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα γίνει στα παιχνίδια. Είναι θέμα ημέρας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους υπερεκτιμήσουμε και δεν θα το κάνουμε. Όλοι θέλουμε να είμαστε στο φάιναλ φορ και νομίζω πως είναι εφικτό. Προσωπικά θέλω πάρα πολύ φέτος να πάω στο πρώτο μου φάιναλ φορ».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους φίλους με τις θρησκευτικές ανησυχίες έχω να τους προτείνω μία ωραία εκκλησία στην Καλαμπάκα που έχει στη μετόπη της μία ενδιαφέρουσα μαρμάρινη πλάκα. Για ψάξτε το. Αν κάνετε εκεί καμιά προσευχούλα πολλά μπορεί να γίνουν.
Τώρα για την ομαδάρα μας στο πόλο (άθλημα που παίζεται σε πισίνα με μπάλα και τέρματα- η επεξήγηση για τα αδαή βαζελάκια) να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να ελπίσουμε σε επανάληψη του 2002. Καρέ τίτλων σε άθλημα έχετε δει πελατάκια μας; Ούτε θα δείτε.
Ακούω ετοιμάζεται ωραία γιορτή για το 10ο στα 11 (είπαμε το ένα ήταν δούρο). Ίσως να βρεθούμε εκεί, κ. καθηγητά.

Ανώνυμος είπε...

Γαύρος στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας
μια συνταγή από την Μυτιλήνη!


Υλικά
750 γραμ. γαύρο φιλεταρισμένο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό 2 λεμονιών
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
5 σκελίδες σκόρδο
1200 γραμ. πατάτες βρασμένες
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Φιλετάρουμε το γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι και το κόκαλο. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο., τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Στύβουμε τα λεμόνια.

Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, περίπου 2-3 λεπτά, και μετά σβήνουμε την φωτιά.

Έπειτα, στρώνουμε σε ένα ταψάκι μια βάση από πατάτες βρασμένες. Πάνω τους απλώνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μετά στρώνουμε το γαύρο. Τοποθετούμε το γαύρο ανοιχτό, γούνα όπως λέγεται, με την έξω πλευρά του να ακουμπάει στις πατάτες. Σε κάθε σειρά έχουμε 8 κομμάτια γαύρου, ανάλογα και με το ταψάκι. Κατόπιν, πάνω από κάθε γαύρο στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, για να δώσουν επιπλέον γεύση. Τέλος, φτιάχνουμε άλλη μια στρώση γαύρους, αυτή την φορά τοποθετημένους από την ανάποδη πλευρά. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με μαϊντανό, για την μυρωδιά.

Στο μούλτι, ετοιμάζουμε την σάλτσα μουστάρδας. Έτσι, ρίχνουμε τις μουστάρδες, σκόνη και κανονική, και τις χτυπάμε μαζί με αλατοπιπεροριγανοδυόσμο, λεμόνι και ελαιόλαδο.

Με την σάλτσα αυτή και με μισό ποτηράκι νερό περίπου, περιχύνουμε το ταψί και το στέλνουμε στο φούρνο, για 25-38 λεπτά περίπου, να ψηθεί στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις περάσουν τα 38 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε σαν να ήταν πίτα.

Καλή όρεξη!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ βαγγέλης: Επιστρέφω από την Ιταλία για να είμαι στη φιέστα. Θα τα πούμε τότε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμο: Η συνταγή αυτή είναι αρχαιόθεν ναπολιτάνικη - από τότε που τη Νάπολη τη λέγαν Παρθενόπη. Grazie.