11.2.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 81-61




Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός που συνέτριψε με 81-61 τον Άρη, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο ΣΕΦ επί των «κίτρινων» μέσα σε πέντε μέρες, παρουσιάζοντας βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με αυτό της Τετάρτης.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με τον Τζάκσον να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι προηγήθηκαν με 21-8 στο 10΄. Οι παίκτες του Γιαννάκη σε αυτό το διάστημα έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς να έχουν ευστοχήσει σε καλάθι εντός πεδιάς (!), σκοράροντας μόνο με ελεύθερες βολές.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον Κώστα Βασιλειάδη να παίρνει την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Τζάκσον και την διαφορά να ακουμπά για πρώτη φορά το +20 (35-15), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 42-23.
Κι όμως ο Άρης είχε αντίδραση και την έδειξε στην τρίτη περίδο. Οι Θεσσαλονικείς με βελτιωμένη άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση μειώσαν σε 55-50 στο 30΄, ενώ στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου έφερε το ματς στα ίσια (55-55). Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγόταν σε συναρπαστικό φινάλε παρόμοιο με αυτό του ημιτελικό του κυπέλλου. Φευ... οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν διάθεση για περιπέτειες και με σερί 25-0(!) μετέτρεψαν σε θριάμβο μια αμφίρροπη αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενοι και τον εκνευρισμό των αντιπάλων τους, οι οποίοι φορτώθηκαν με τεχνικές ποινές από τους κακούς, πάντως, Παπαδημητρίου, Γκόντα και Μουζάκη. Με το σκορ στο 80-55 το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελείωσει και το μόνο που απέμενε ήταν να οριστικοποιηθεί το τελικό σκορ.
Ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» Μαρκ Τζάκσον δήλωσε μετά το ματς: «Ήταν και αυτό πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα και κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Εμείς παίξαμε γενικά αρκετά αποτελεσματική άμυνα για τα ¾ του παιχνιδιού και αυτό θα κρατήσουμε γιατί μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια».
Δεκάλεπτα: 21-8, 42-23, 55-50, 81-61
Διαιτητές: Παπαδημητριου, Μουζάκης, Γκόντας.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαμακάριος 3(1), Μπουρούσης 2, Γκριρ 21(2), Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης 20(3), Πρίντεζης, Καυκής, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 23.
Άρης (Χέρμπερτ): Καλαϊτζής, Τσαλδάρης 11, Ουάσιγκτον 2, Ράιτ 14(3), Ηλιάδης 5, Μπόισα 2, Μότολα 14(3), Μάσεϊ 11, Αγαδάκος 3(1), Παντελιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: