24.2.08

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ


Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Για άλλη μια χρονιά η Τούμπα απαίτησε νίκη από του Ολυμπιακού, αλλά ο Θρύλος δεν έχασε (1-1) μέσα σε μια καυτή ατμόσφαιρα και σε σκηνικό που δημιουργείται μόνο στους αγώνες με τους «ερυθρολεύκους». Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέρες πριν και το πάντα φλογερό με τον Ολυμπιακό κοινό του ΠΑΟΚ ζητούσε μια επιτυχία για να ’χει κάτι να συζητάει μέχρι το ντέρμπι της επόμενης χρονιάς. Το παιχνίδι ξεκίνησε, μάλιστα, ονειρικά για τον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς μόλις στο 2’ ο Γκονζάλες άνοιξε το σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει όρθιος στο καμίνι (1-1). Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη μία και μοναδική φορά που βρέθηκε σε θέση βολής έκανε τη δουλειά του και ο Αντώνης Νικοπολίδης απέκρουσε το τρίτο του πέναλτι στο πρωτάθλημα(!), εκνευρίζοντας τον προκλητικό Κονσεϊσάο.
Ο Ολυμπιακός έμεινε έτσι για δέκατη συνεχή χρονιά αήττητος στην Τούμπα, όπου κάποτε έχανε μόλις περνούσε τα Τέμπη, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί και καμιά σπουδαία επιτυχία για τους «ερυθρολεύκους». Υπό τις συνθήκες που έγινε και κύλησε το παιχνίδι δεν είναι και αποτυχία, βέβαια, ωστόσο, ο Ολυμπιακός την Κυριακή μάλλον θα πέσει από την πρώτη θέση (εφόσον ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο) και θα αναγκαστεί να περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ την ερχόμενη αγωνιστική για να δει αν θα είναι σε θέση οδηγού ή κυνηγού στο φίνις του πρωταθλήματος.
Ο Τάκης Λεμονής παρέμεινε και πάλι πιστός στην τελευταία του δοκιμή και παρέταξε τον Ολυμπιακό μ’ ένα 4-3-2-1, από το οποίο απουσίαζαν οι Λεντέσμα, Τοροσίδης και Λούα Λούα, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Ζεβλάκοφ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν φυσικά ο ανίκητος Νικοπολίδης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Πάντος και στο αριστερό ο Λεονάρντο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν ο Αντζας με τον Σέζαρ. Στη μεσαία γραμμή υπήρχε η τριπλέτα των Πατσατζόγλου, Στολτίδη και Μπελούτσι, με τον Αργεντινό να έχει ελεύθερο και οργανωτικό ρόλο μπροστά από τους κόφτες, ο Γκαλέτι ήταν στη δεξιά πτέρυγα και ο Τζόρτζεβιτς στην αριστερή, ενώ ο Κοβάσεβιτς ήταν φυσικά στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Φερνάντο Σάντος από την άλλη παρέταξε τον ΠΑΟΚ μ’ ένα 4-4-2, στο οποίο, πάντως, μόνο ο Σάλομον ήταν καθαρά προωθημένος, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος έπαιζε λίγο πιο πίσω. Κατά τα άλλα, Μελίσσης, Κνολ, Γκράβανσιτς και Σνάουτσερ ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή Βερόν και Μπαλάφας ήταν οι δύο κόφτες, με τον Κονσεϊσάο να κάνει ντεμπούτο στη δεξιά πλευρά και τον Γκονζάλες να καλύπτει την αριστερή. Ένα σχήμα που βασικό στόχο είχε να κλείσει τους χώρους στον Ολυμπιακό και να κτυπήσει κυρίως από τα πλάγια.
Ο ΠΑΟΚ έκανε ονειρικό ξεκίνημα, καθώς πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μελίσσης έβγαλε μια μπαλιά για τον Σάλομον που έφυγε στην πλάτη του Σέζαρ και έβγαλε τη σέντρα, ο Πάντος αιφνιδιάστηκε και δεν έδιωξε και ο Γκονζάλες εκμεταλλεύτηκε την ανακατωσούρα και έγραψε το 1-0. Το γρήγορο γκολ, όπως ήταν αναμενόμενο, έβαλε φωτιά στην κατάμεστη Τούμπα και ο ΠΑΟΚ τα επόμενα λεπτά ήταν αρκετά επιθετικός, αλλά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε σχετικά γρήγορα και άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Στο 17’, όμως, οι πρωταθλητές έχασαν τον Γκαλέτι που αποχώρησε με θλάση και ο Λεμονής βίωνε σίγουρα στιγμές έντονου προβληματισμού στον πάγκο.
Στη θέση του Γκαλέτι μπήκε ο Σίσιτς, ο οποίος, μάλιστα, είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού λίγα λεπτά αργότερα. Η φάση ξεκίνησε από τον Μπελούτσι, αλλά ο Σλοβένος ήταν αυτός που έβγαλε την τελική μπαλιά για την περιοχή, όπου ο Κοβάσεβιτς έγραψε με πλασέ το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Σίσιτς θα μπορούσε να ’χει γίνει ήρωας, αλλά ο Φερνάντεζ απέκρουσε το πλασέ του, ενώ και η τελική μπαλιά του Τζόρτζεβιτς προς τον Σλοβένο δεν ήταν ιδανική…
Εκεί, όμως, που ο Ολυμπιακός είχε βρει καλύτερο ρυθμό και έδειχνε ότι έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, ήρθε η φάση του πέναλτι που τα άλλαξε όλα. Ο Νικοπολίδης, βέβαια, για άλλη μια φορά φέτος δεν νικήθηκε από την άσπρη βούλα και μπλόκαρε την εκτέλεση του Κονσεϊσάο, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε από κείνο το σημείο και μετά τον καλό ρυθμό που είχε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά και αναπτυσσόμενος κυρίως από αριστερά, όπου δέσποζε ο Λεονάρντο, έδειχνε να μπορεί να βρει τους χώρους για να κτυπήσει τον ΠΑΟΚ. Μέχρι το 55’, μάλιστα, είχε δύο τρεις καλές επιθέσεις, στις οποίες πλησίασε το γκολ, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για τα καρέ του Φερνάντεζ. Ο Μπελούτσι προσπάθησε να βγάλει κάποιες προσπάθειες, αλλά ειδικά στο τελευταίο ημίωρο δεν του πέρασε ούτε μία, ο Σίσιτς πάλευε από τα δεξιά, αλλά ουσιαστικά ήταν ακίνδυνος κι έτσι έμεναν μόνο ο Λεονάρντο με τον Τζόρτζεβιτς να προσπαθούν να δημιουργήσουν από αριστερά και ο Κοβάσεβιτς να παλεύει μόνος του με δύο και με τρεις αμυντικούς στην επίθεση.
Ο Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στο τελευταίο 15λεπτο βάζοντας τον Νούνιες αντί του Πατσατζόγλου. Ο Αργεντινός πέρασε αριστερά και ο Τζόρτζεβιτς γύρισε στο κέντρο δίπλα στον Στολτίδη, αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Σάντος από την άλλη προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα βάζοντας στο παιχνίδι Γεωργιάδη και Κωνσταντινίδη (προς το τέλος έβαλε και τον Ιλιεφ στη θέση του Σάλομον), αλλά ούτε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί και στο τέλος έδειξαν να βολεύονται με την ισοπαλία.
Ο Παμπορίδης δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κάνει ο Πατσατζόγλου. Γενικά, πάντως, είχε σωστές αποφάσεις και ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Κνολ, Γκάβρανσιτς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Κονσεϊσάο (67' Κωνσταντινίδης), Μπαλάφας, Γκονζάλες (55' Γεωργιάδης), Σάλμον (82' Ιλιεφ), Χριστοδουλόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Άντζας, Στολτίδης, Πατσατζόγλου (75' Νούνιες), Γκαλέτι (13' λ.τ. Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: