15.2.08

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟΫΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ


Το καλοκαίρι όλοι οι "αντικειμενικοί" παρατηρητές και δημοσιογράφοι ξεσίζανε τον Sir-Takis και εξεθείαζαν τον μάγο Φερρέρ. Ξέρω πολλούς ολυμπιακούς που την είχαν "πατήσει" ονειρευόμενοι έναν τέτοιο προπονηταρά για την ομάδα μας. Μιλάω για καλούς και γνήσιους ολυμπιακούς, όχι για ολυμπιακάρες! Την είχαν πατήσει, και γκρίνιαζαν: "γιατί να μην έχουμε και εμείς ένα τέτοιο ... όνομα;"
Όχι, σύγγαυροι, δεν τα βάζω με τους ολυμπιακούς οπαδούς, οι οποίοι στο κάτω-κάτω της γραφής τρέφουν αποδεδειγμένα αγάπη για τον Θρύλο και, άρα, δικαιούνται ακόμα και να την πατήσουν (αρκεί αυτό να μην γίνεται ... μονίμως!). Τα βάζω με τους αντικειμενικούς "προφέσορες" που ξεσκίζουν τον Δον Λορένσο. Τι μπακάλη, τι λογιστή, τί θυρωρό, τι αλαζόνα, τί καβαλλημένο, τι... τι... τι... τον ανεβάζουν και τον κατεβάζουν. Τον λένε και θρασύ! Τον λένε και άσχετο! Και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, σύγγαυροι!
Το ότι ο συγκεκριμένος "δον" ήταν καραγκιόζαρος φάνηκε από το δεύτερο παιχνίδι του. Το ότι ήταν πρωταθλητής των καραγκιόζαρων από το αμέσως επόμενο. Γιατί τον "ήθελαν" οι "αντικειμενικοί" φίλοι μας στον Θρύλο; Μα για να τον κάνει ΑΕΚ! Λες και δεν ζήσαμε τον "Τυφώνα Σόλιντ"...
Άντε μπράβο, παιδιά μας! Ποιός είναι ο επόμενος που πρέπει να μας γίνει κρυφός καημός που δεν τον προλάβαμε εμείς, και μας τον πήρε ο ... ποδοσφαιράνθρωπος Ντέμης;!

Για την ιστορία, ιδού οι εκπλησσούσης σαφηνείας και ανυπέβλητης λεβεντιάς δηλώσεις του κυρ-Φερέρ:

Μου έδωσαν ένα ποδήλατο για να αντιμετωπίσω τεθωρακισμένα. Καθαρά, η ΑΕΚ δεν έχει την προοπτική του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι το μπάτζετ για τις μεταγραφές ήταν μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ, κι αυτό είναι πολύ λίγο για να αντιμετωπίσεις τους δύο μεγάλους. Η μόνη μεγάλη μεταγραφή που κάναμε ήταν του Ριβάλντο κι αυτός ήταν 36 ετών και προσωπικός μου φίλος. Ημασταν αήττητοι, όμως απ` ό,τι φαίνεται, κανείς δεν το θυμάται αυτό. Χάσαμε δύο παιχνίδια στη σειρά και κανένας δεν έκανε υπομονή. Πέρυσι, απολύθηκαν όλοι οι προπονητές του ελληνικού πρωταθλήματος, εκτός απ` εμένα. Υπάρχει πολύ λίγη υπομονή στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν αυτή η πίεση προέρχεται από τον Τύπο ή τους φιλάθλους, όμως είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις ως προπονητής στην Ελλάδα. Τώρα θέλω να ηρεμήσω και να ξεχάσω όλο το άγχος που νιώθει ένας προπονητής μιας τέτοιας ομάδας. Όταν έρθει το τέλος της σεζόν, θα σκεφτώ τι θα κάνω.

Αν ο καραγκιοζο-Φερέρ έχει τρικυμία εν κρανίω, οι διαπρύσιοι κήρυκες της προπονηταροσύνης του τί έχουν / τί δεν έχουν στο κρανίο τους;

15 σχόλια:

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@κ.Κεντρωτή
Σας παρακαλώ μπορείτε ν'αναφέρετε τους ποδοσφαιριστές που είχε ο Σόλιντ και τους ποδοσφαιριστές που έχει ο Λεμονής;
Υ.Γ Για την διαφορά βαθμολογίας από τον δεύτερο, δεν πειράζει την θυμάμαι.
Υ.Γ Για την ποιότητα ποδοσφαίρου, αφήστε το καλύτερα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ AXI: Ο Σόλιντ είχε εκτός των ίδιων βασικών, που έχει και ο Λεμονής, και τους Ριβάλντο, Καστίγιο, Σούρερ και Τουρέ. Τα άλλα -όπως μου γράφετε- τα ξέρετε. Σας υπενθυμίζω ότι ο αλήστου μνήμης κ. Σόλιντ έστελνε επί μήνες τον Καστίγιο να κάνει προπόνηση με τους μπουλντοζιέρηδες! Τα λοιπά τα γνωρίζετε. Χαιρετισμούς.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@κ.Κεντρωτή
Εκτός Κοβάσεβιτς,Γκαλέτι, Λούα Λούα, Λεντέσμα και Άντζα. Θυμηθείτε τους αντίστοιχους της περιόδου Σόλιντ.
Τέτοια απαξίωση!! Μην τρελλαθούμε κι όλας!
Υ.Γ Ο Καστίγιο από την ημέρα που πήρε μεταγγραφή με ποιούς κάνει προπόνηση;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΑΧΙ: Ο Καστίγιο έπαιξε τόση μπάλλα (και τι μπάλλα!) στον Ολυμπιακό (όποτε, εννοείται, τον έβαζαν οι σοφοί Μπάγεβιτς και Σόλιντ), όση δεν παίζουν άλλοι και άλλοι με 10ετείς καρριέρες σε ομάδες. Μην τρελαθούμε κιόλας, όπως σωστα λέτε.
Ο Σολίντ είχε τους παίχτες που ζήτησε και πήρε ο ίδιος (για τους δικούς του λόγους).
Ο δε "Πρίγκηψ" είχε επίσης τους παίχτες που ζήτησε (για τους δικούς του λόγους). Μην τρελαθούμε τελείως, όπως σωστά λέτε.
Ο ΟΣΦΠ με τον Σόλιντ έκανε ευρωπαϊκά ρεκόρ σε συγκέντρωση βαθμών μέσα σε δύο χρόνια. Μην τρελαθούμε τελείως, όπως σωστά λέτε.
Ο δε Μπάγεβιτς έβαλε στο Λίβεπουλ τον Ρέζιτς να παίξει και κρατούσε στο ματς τον ανύπαρκτο σε εκείνη την αναμέτρηση Γ.Χ. Γεωργιάδη... Εδώ, αφήστε το - τρελαθήκαμε! Το ότι δεν σκότωσα κανέναν αθώο εκείνο το βράδυ είναι θαύμα, φίλτατε.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@κ.Κεντρωτή
Τελικά τρελλαθήκαμε!!! Αν συγκρίνουμε το κόστος των μεταγγραφών επί Λεμονή με κείνο επί Σόλιντ σίγουρα έχουμε λωλήσει!
Συνεπώς,αγαπητέ;

Stratos είπε...

Καλημέρα σας !!!

Δηλαδή φίλε "Α.Χ.Ι.", με αυτό το σκεπτικό ο Ολυμπιακός με Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Ζέντεμπεργκ, Γιαννακόπουλο, και αρκετούς απ’ τους σημερινούς παίχτες τι θα έπρεπε να είχε κάνει τότε στην Ευρώπη ;

Δεν είναι μόνο θέμα κόστους των παιχτών...
Καμιά φορά απλοποιούμε πάρα πολύ τα πράγματα ενώ δεν είναι έτσι.
Κατά τη γνώμη μου είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, εκ των οποίον είναι και το κόστος των παιχτών, αλλά όχι μόνο αυτό.

Hades είπε...

Η πλάκα με τον "ηλεκτρολόγο" (έτσι τον είχε πει ο πρόερδος της Μπέτις!!!) είναι ότι σε αυτά που είπε δεν είχε άδικο, άσχετα αν είναι 100% φάουλ με τα όσα έπραξε.
Και το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι ενώ πέρσυ τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο οι πιτσιρικάδες, άλλαξε φιλοσοφία και ανέβασε τον μ.ο. ηλικίας σχεδόν κατά... 10 χρόνια.
Αναφορικά με το κυρίως θέμα, δυστυχώς είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος, είναι γεγονός. Τη μια μέρα είμαστε τιμητές και την άλλα (κατα)δικαστές. Θέμα παιδείας είναι. Εγώ τον Τάκη τον πήγαινα με χίλια ούτως ή άλλως και μάλλον ήμουν από τους ελάχιστους που πέρσυ χάρηκαν όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάνει λάθη, όλοι κάνουν.

Ως προς τον Σόλιντ, "μεγαλουργεί" και στο Βέλγιο εκ νέου (τελικώς απολύθηκε; Έτσι έχω την εντύπωση).

Stratos είπε...

Αυτό που ενοχλεί είναι η αβάντα των "αντικειμενικών".

Εγώ πάντως με τους περισσότερους Ολυμπιακούς που μιλούσα τότε, κανείς δεν είχε πρόβλημα με τον Λεμονή.

Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που παρουσίαζαν τον Σόλιντ σαν τον Μουρίνιο και τον Φερέρ σαν τον Βενγκέρ.

Hades είπε...

Τελείως άσχετο, αλλά ρίχτε οπωσδήποτε μια ματιά εδώ.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον, που μας αφορά όλους.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ είπε...

@strato
Μα σύντροφε ο Ζέντεμπεργκ, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Γιαννακόπουλος τον Λεμονή είχαν προπονητή όταν έτρωγαν τις τριάρες από την Μακάμπι(που ακριβώς μετά έφαγε τεσσάρα από την ανύπαρκτη ΑΕΚ του Μπάγιεβιτς), και τεσσάρες και τριάρες από την Μάντσεστερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Συνεπώς δεν κρίνεται ένας προπονητής όταν δουλεύει με διαφορετικό υλικό.
Αφού λοιπόν ο Σόλιντ ήταν υπεύθυνος για την αποτυχία γιατί η αλλαγή τόσων ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι;
Τρελλοί είμαστε, αλλά μην χρειαστούμε και λοβοτομή με αυτά που διαβάζουμε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ AXI: Αφού είναι έτσι, φίλτατε, να θυμηθείς και τις 4άρες, 5άρες και 6άρες που είχε ρίξει ο Λεμονής - για να είμαστε δίκαιοι. Ο Σόλιντ είχε πάρει τους παίχτες που ο ΙΔΙΟΣ είχε ζητήσει (είχε τους λόγους του ο άνθρωπος)! Ο Μπάγεβιτς ομοίως (είχε επίσης τους λόγους του ο άνθρωπος)! Μην λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα, γιατί καταντάει νκουραστικό.

Stratos είπε...

Θα συμφωνήσω με το Γιώργο καλό είναι να τα θυμόμαστε όλα... και τα καλά και τα κακά.
Με τον Σόλιντ για παράδειγμα έχουμε κάτι καλό να θυμόμαστε ;

Η ανανέωση το καλοκαίρι έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει από πιο νωρίς. Δεν έγινε γιατί το ζήτησε ο προπονητής, ήταν αναγκαία για να προχωρήσει η ομάδα.

Κατά τη γνώμη μου η επιτυχημένη Ευρωπαϊκή χρονιά φέτος, οφείλεται στον πιο έμπειρο από πριν Λεμονή, στην αλλαγή της νοοτροπίας (δλδ δεν παίζουμε όλοι για να υπογράφει αυτόγραφα ο Ριβάλντο) και στη σχεδόν μηδαμινή απαίτηση, για ντε και καλά πρόκριση στο C.L. από τον κόσμο.

Unknown είπε...

Πολλή προπονητολογία έπεσε. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Ο Μπάγεβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Θρύλου. Μ'αυτόν η ομάδα πήρε νταμπλ και πήγε μέχρι τους οκτώ του Champions League. Από την άλλη, ο Λεμονής, που πάντα ήταν η μαγάλη μου συμπάθεια, έχει κάνει τις μεγαλύτερες νίκες. 1-4 στη Λεωγόρο, 6-2 τη Λεβερκούζεν, 3-4 το Αεκάκι σε παιχνίδι φωτιά, 4-0 τους πελάτες πρόσφατα, κ.α. Πιστεύω πάντως ότι αν ο Λεμονής υποστηριχθεί από διοίκηση, κόσμο και παίκτες θα φτάσει την ομάδα ψηλότερα από τον Μπάγεβιτς.
Ο Σόλιντ ήταν τραγελαφικός με τα μπλοκάκια του και τις αλλαγές στο 95'.
Ερώτηση για τον Ντεμίνιο: Τελικά δεν έφταιγε το κράτος και η διαιτησία; Καλά τα είπε ο Φερέρ. Ποδήλατο είναι η δικέφαλη κότα. Και ο αιώνιος δυσοδίας είναι πατίνι, προσθέτω εγώ.
Φίλε hades, είδα τη σημείωσή σου για το γήπεδο των λαγών. 100 χρόνια βρώμας και πάμε για άλλα 100. Γνωστά όλα αυτά.
Μόνο νίκες από εδώ και πέρα για το triple crown.

korfiatis είπε...

Τέτοιος άνθρωπος με τετια κουλτούρα πιο λάθος έκανε η φύση και έγινες ολυμπιακός …………..ας περιμέναμε τα λέμε αύριο με την Τσέλσι δεν είναι Εργοτέλης


http://kerkyraek.blogspot.com/

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ korfiatis: Φίλε συντοπίτη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είδαμε και (με) την Τσέλσυ. Τώρα θα περιμένετε να δείτε άλλα πράγματα. Η φύση, φίλε μου, δεν κάνει ποτέ λάθη! Γιατί αν όντως κάνει λάθη, όπως λες, και έχει όντως κάνει ένα λάθος -και σ' το γράφω με πολύ καλή διάθεση, χωρίς καμμία προσβλητική διάθεση- είναι η περίπτωσή σου: να είσαι αεκτζής στην κατακόκκινη Κέρκυρα. Θα επισκεφθώ το ιστολόγιό σου.