21.3.08

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Ο Ολυμπιακός έλιωνε σίδερα στο κατάμεστο ΣΕΦ και η Ρεάλ δεν μπόρεσε να του αντισταθεί. Παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη, των αδελφών Αγγελόπουλων και του πατέρα τους Κωνσταντίνου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 72-63 των Μαδριλένων και τους πέταξαν εκτός Ευρωλίγκα, παίρνοντας την πρόκριση στα πλέι οφς του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη παρουσιάστηκαν όπως τους ήθελε ο προπονητής τους, δηλαδή με πάθος για τη νίκη, μην αφήνοντας ούτε μια μπάλα χωρίς να την διεκδικήσουν και δείχνοντας ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ στα δύσκολα όταν στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι διαιτητές με τα σφυρίγματα τους εκνεύρισαν παίκτες και κόσμο, δίνοντας στη Ρεάλ την ευκαιρία να κάνει ένα σερί 0-10 και να προηγηθεί με 39-44 στο 25΄. Σε εκείνο το σημείο ο Βασιλόπουλος έγινε φύσει και θέσει ήγετης (σ.σ. ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αφού ο Παπαμακάριος ήταν εκτός αποστολής) και με προσωπικές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 49-47 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Το παιχνίδι ήταν σκληρό και στην συνέχεια με τους δυο αντιπάλους να κολλάνε στο 52-51, που διαμορφώθηκε με τρίποντ από τον Τεόντοσιτς, για κάτι περισσότερο από δυο λεπτά. Τον... γόρδιο δεσμό έλυσε ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που πάτησε παρκέ μετά από 2,5 μήνες απουσίας και με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ξεσήκωσε το ΣΕΦ στην κυριολεξία για να ολοκληρώσει το έργο του, όταν με καλάθι και φάουλ έδωσε αέρα 4 πόντων (55-51) για να ολοκληρώσει ο «Θρύλος» ένα μεγάλο σερί 11-0, όταν με τρίποντο του Μπουρούση με ταμπλό(!) ξέφυγε 60-51 στο 36΄.
Σε εκείνο το σημείο οι Ισπανοί κατέρευσαν, όπως παραδέχτηκε και ο προπονήτης τους Χουαν Πλάθα, και οι «ερυθρόλευκοι» με ευστοχία στις βολές σφράισαν τη νίκη πρόκριση.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφερόμενος στο 4-0, που πραγματοποίησε η ομάδα του στο «τοπ 16» και το οποίο έδωσε το εισιτήριο στους «8» δήλωσε: «Οι παίκτες μου έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν με υπομπονή να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ευρωλίγκα. Πλέον έχουμε μπροστά μας άλλη μια πρόκληση μαζί με τον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλα εμείς συνεχίζουμε να περπατάμε, πατώντας στην Γη».
Πριν από το τζάμπολ βραβεύτηκαν από την Ευρωλίγκα οι Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργος Σιγάλας, Παναγιώτης Φασούλας και Μίλαν Τόμιτς για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου το 1997.

Δεκάλεπτα: 19-18, 33-29, 49-47, 72-63
Διαιτητές: Γιούγκεμπραντ, Μπελόσεβιτς, Ρίζικ.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 4, Γουντς 9 (1), Ματσιγιάουσκας 4, Μπουρούσης 8 (2), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 9 (1), Βασιλόπουλος 14 (2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 3, Καυκής, Τεόντοσιτς 12 (2), Τζάκσον 7 (1).
Ρεάλ Μαδρίτης (Χουαν Πλάθα): Πελεκάνος 2, Σμιθ 2, Σέκουλιτς 4, Ρέγες 5, Παπαδόπουλος 7, Μούμπρου 5 (1), Ερβέλ 12, Τουντσερί, Μπούλοκ 10 (2), Λόπεζ 16 (3).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική): Μακάμπι 10(4-2), Ολυμπιακός 10(4-2), Ρεάλ Μαδρίτης 9(3-3), Ζαλγκίρις 8(2-4).

Δεν υπάρχουν σχόλια: