31.3.08

ΕΙΔΕΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΡΜΠΑ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΡΜΠΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ) ;!



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Μόνο οι ερυθρόλευκες φανέλες υπήρχαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Κι αυτές δίχως… περιεχόμενο. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν κατέβηκε να παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κι απέναντι σ’ αυτά τα φαντάσματα, που παρίσταναν τους παίκτες του, η «Ένωση» έκανε πάρτι. Συνέτριψε με 4-0 τους Πειραιώτες και μετέτρεψε ξανά τη μάχη του τίτλου σε αμφίρροπη διαδικασία... Αυτό, βέβαια, σχετίζεται με την βαθμολογική εκδοχή του ντέρμπι. Υπάρχει, όμως, και η ιστορική. Βάσει της οποίας, το αποτέλεσμα αυτό συνιστά μία μαύρη, κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το να χάνει, άλλωστε, με κατεβασμένα τα χέρια ένα ντέρμπι, δεν αποτελεί στοιχείο που να τον χαρακτηρίσει. Την Κυριακή το βράδυ, όμως, μία ηττοπαθής ομάδα, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, εμφανίστηκε στο χορτάρι του γηπέδου της Καλογρέζας. Και το τελικό σκορ καταδεικνύει πλήρως την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μη δείχνει ικανός σε καμία στιγμή της αναμέτρησης να αποτρέψει το διαφαινόμενο από χιλιόμετρα ναυάγιο...
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Χοσέ Σεγκούρα παρέταξε τον Ολυμπιακός σε διάταξη 4-3-3, με την ενδεκάδα που είχε δείξει απ’ τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις στο Ρέντη. Με τον Νικοπολίδη, δηλαδή, κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στα δεξιά της άμυνας, τον Γεωργέα στα αριστερά και τους Άντζα, Χούλιο Σέζαρ ως στόπερ. Ο Λεντέσμα ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ, έχοντας τον Στολτίδη στα αριστερά του, τον Μπελούτσι στα δεξιά του και τους Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς στην επίθεση, απ’ τα δεξιά προς τα αριστερά. Ουδείς, όμως, απ’ τους ένδεκα φάνηκε να ’χει μπει στο γήπεδο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ, μόλις στο 30ό δευτερόλεπτο, προειδοποίησε για τις προθέσεις της, με τον Ριβάλντο να εκτελεί φάουλ απ’ τα δεξιά, τον Παπασταθόπουλο να πετάγεται στη μικρή περιοχή αλλά με προβολή να στέλνει την μπάλα άουτ. Είπαμε, όμως. Αυτό ήταν απλώς η προειδοποίηση για ό,τι επακολούθησε στο τρίλεπτο απ’ το 10ο έως το 13ο λεπτό.
Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο Εντίνιο σέντραρε απ’ τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Λεονάρντο και άλλαξε ελαφρώς πορεία, φτάνοντας με «γλυκό» τρόπο στο κεφάλι του Μπλάνκο και ο Αργεντινός δε δυσκολεύτηκε απ’ τη μικρή περιοχή να τη στείλει στα δίχτυα (1-0). Και προτού οι «ερυθρόλευκοι» συνέλθουν απ’ την «ψυχρολουσία», ήρθε το δεύτερο σοκ: στο 13’ ο Ριβάλντο με θαυμάσια διαγώνια πάσα έβγαλε την μπάλα στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Εντίνιο πλάσαρε τον εξερχόμενο Νικοπολίδη και... 2-0!
Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε πλήρως τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να απειλεί, εκμεταλλευόμενη και τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 29’ ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ απ’ τη γωνία της περιοχής, ο Μπλάνκο πετάχτηκε και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα άουτ, στο 30’ ο Σέζαρ γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Νικοπολίδη, ο Λυμπερόπουλος παρενέβη, αλλά προτού πλασάρει στην κενή εστία ο Σέζαρ έβαλε την κόντρα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, ωστόσο ο «Λύμπε» βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα: με μία «φωτοβολίδα» έξω απ’ την περιοχή, έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στο αριστερό «παραθυράκι» του Νικοπολίδη (3-0)!
Εφιάλτης!Τρόπο αντίδρασης ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει. Μία κεφαλιά του Στολτίδη που έφυγε πολύ άουτ και ένα σουτ του Μπελούτσι, που κόντραρε στα πόδια του Παπασταθόπουλου, δεν μπορούν να λογιστούν ως ευκαιρίες που απείλησαν τον Μάχο. Αντιθέτως η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφτασε κοντά και στο 4-0, όταν πάλι από λάθος του Σέζαρ, ο Λυμπερόπουλος βγήκε με δύο συμπαίκτες του απέναντι σε Άντζα, Νικοπολίδη, προτίμησε αντί να πασάρει να ολοκληρώσει μόνος του την προσπάθεια, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ μπλόκαρε το πλασέ του...
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στον Ολυμπιακό δόθηκε η ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, αλλά την έχασε. Στο 47’, ο Γκαλέτι ανατράπηκε απ’ τον Παπασταθόπουλο, ο Ζωγράφος έδειξε τη βούλα στην εμφανής παράβαση, αλλά ο Τζόρτζεβιτς έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και ο Τοροσίδης που ακολούθησε τη φάση, πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας! Όλα στραβά κι ανάποδα...
Στο 51’ το σουτ του Λεντέσμα δεν ανησύχησε τον Μάχο, ενώ στο 58’ ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, πλην του πέναλτι: ο Γκαλέτι σέντραρε, βρίσκοντας τον Στολτίδη έξω απ’ τη μικρή περιοχή, εκείνος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του εμβρόντητου Μάχο. Το 3-0 παρέμενε, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και πίεζαν την ΑΕΚ. Σε μία οργανωμένη αντεπίθεση των γηπεδούχων, όμως, σημειώθηκε το 4-0. Ο Άντζας έδιωξε την μπάλα προ του Μπλάνκο, ο Ριβάλντο πάσαρε κάθετα, η μπάλα πέρασε απ’ το ανύπαρκτο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού και ο Παντελής Καφές πλάσαρε σωστά τον Νικοπολίδη...
Ο Σεγκούρα, σε μία προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, έριξε στον Σίσιτς στο 66’ αντί του Λεντέσμα, αργώντας χαρακτηριστικά πάντως να παρέμβει στο ναυάγιο του Ολυμπιακού. Και η αλήθεια είναι ότι τα πάντα είχαν δρομολογηθεί...

Άριστη η διαιτησία του Ζωγράφου, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Μπλάνκο (10’), Μπελούτσι (16’), Δέλλα (22’), Λεντέσμα (34’), Γεωργέα (35’) και Εντίνιο (75’).
ΑΕΚ: Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82’ Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72’ Κονέ), Λυμπερόπουλος (88’ Παυλής)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Άντζας, Χούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Λεντέσμα (66’ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μπελούτσι (76’ Κωνσταντίνου), Κοβάσεβιτς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπάρχει κάνα τραγουδάκι του Στράτου του τεμπέλη;

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να ηρθε η ώρα για ηλεκτροσόκ Αλέφαντου;

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια γαύροι ο Αρτσούμπι σκόραρε!

Unknown είπε...

Ο κύριος Μπόρμπα έδειξε τον κομπλεξικό του χαρακτήρα με τις δηλώσεις του. Δεν κατάλαβα, δηλαδή. Έπρεπε να παίζει στον Ολυμπιακό εφ' όρου ζωής; Να γράψουν οι γαύροι που χαλάστηκαν που τον διώξαμε το καλοκαίρι τις δηλώσεις του σε DVD. Να τον χαίρονται. Μεγάλος παίκτης, μικρός άνθρωπος. Ουστ, ρε, ουστ!!! Μισθοφόροι! Ζεβουάκοβ και πάλι Ζεβουάκοβ. Τον βλέπεις ότι παίζει και γουστάρει. Παίκτης με ήθος και σεβασμό. Ενώ ο άλλος έδειχνε τα τέσσερα δάχτυλα εχθές. Παίξε , ρε φίλε, παίξε με πάθος για την καινούρια σου ομάδα. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να αντιμετωπίζουμε τους καλύτερους στα καλύτερά τους. Αλλά μην κοροϊδεύεις. Πόσοι άλλοι παίκτες πετυχαίνουν γκολ εναντίον παλιών τους ομάδων και δεν πανηγυρίζουν. Σε ένδειξη σεβασμού. Και ο κ. Μπόρμπα κορόιδευε το παντεσπάνι που έτρωγε τρία χρόνια. Στην Κρουζέιρο θα ήταν ακόμα και θα σκότωνε μύγες στον πάγκο. Εμείς τον ξανακάναμε παίκτη. Δε με πειράζουν αυτά. Με πειράζει που υπάρχουν Ολυμπιακοί που ακόμα ξενερώνουν που έφυγε ο Ριβάλντο.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ νιέραχος: Έχει.

@ Παναγιώτης: Ήρθε.

@ Δημοσθένης Κουράκης: Άντε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Βαγγέλης: Αγαπητέ Βαγγέλη, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ άδικο. Βέβαια, γνώμη σου είναι, και είναι σεβαστή. Αλλά κι εμένα η γνώμη μου είναι ότι εδώ έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ άδικο. Και για να μη μασάω τα λόγια μου, μιας και απευθύνομαι σε παλιό μου μαθητή, αγαπητό φίλο και εκλεκτό συνάδελφο: Γράφεις σαν "μπαρμπής" (για να μην πω ότι εν προκειμένω τον ξεπερνάς). Επαναλαμβάνω: γνώμη σου είναι και είναι απόλυτα σεβαστή ως γνώμη. Θεωρώ όμως ότι η εκ του χθεσινού αποτελέσματος πίκρα σε κάνει να αδικείς εν τέλει (και) τον εαυτό σου. Δεν είσαι υποχρεωμένος (επ' ουδενί) να το δεχτείς, αλλά αυτή είναι εμένα η γνώμη μου. Θα επανέλθω με κείμενο στην μπροστινή σελίδα. Σε χαιρετώ.

Hades είπε...

Αφου φτάσαμε στο σημείο συμπολίτευση (Π) και αντιπολίτευση (Φ) να έχουν κοινές θέσεις θ'αρχίσω ν'ανησυχώ. Αναρωτιέμαι πόσοι θυμούνται τι έγραφαν το καλοκαίρι οι 2 φυλλάδες μας (από τις οποίες ευτυχώς ΔΕΝ διαβάζω καμία).

Να υπενθυμίσω πχ, ότι σύμφωνα με τον κύριο Νικολακόπουλο το καλοκαίρι (τα έλεγε ζωντανά στον sport fm) "στα χαφ με Ζε Ρομπέρτο και Ριβάλντο ο Ολυμπιακός δεν θα παίζεται φέτος". Όπου για την ακρίβεια έλεγε κι άλλους, αλλά δεν θυμάμαι όλο το ρόστερ...

Unknown είπε...

Δηλαδή, εσάς σας άρεσε η συμπεριφορά του, κ καθηγητά; Τη βρίσκετε δικαιολογημένη; Λίγο ταπεινότητα δε βλάπτει όσο μεγάλος παίκτης κι αν είσαι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Hades: Νικολακόπουλος - ο ορισμός του "ολυμπιακάρα". Ό,τι και αν πει είναι "ελεγχόμενο". Τέτοιους "ολυμπιακούς" έχω γνωρίσει ουκ ολίγους στη ζωή μου.

@ Βαγγέλης: Αγαπητέ μου Βαγγέλη, η ταπεινότητα, ξέρεις, πρέπει να είναι αμφίδρομη. Όταν τα διάφορα εγκάθετα σκουλήκια, που ζουν από το αίμα του Ολυμπιακού δεκαετίες τώρα, γράφουν περιφρονητικά για τον Ριβάλντο, από την ημέρα εκείνη, οπού με σκαιότητα (τουλάχιστον) αποπέμφθηκε από τον Ολυμπιακό, τί θέλεις να κάνει ο Ριβάλντο; Να μας σκορπάει φιλάκια και να μας ραίνει με λουλούδια; Όταν οι διάφοροι άκαπνοι και γελοίοι μισθοφόροι του "περιβάλλοντος του Προέδρου" χυδαιολογούν καθημερινώς εναντίον του Ριβάλντο, τί θέλεις να κάνει αυτός; Πίστεψέ με, δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί αυτό που συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ - καλύτερα να πέσει φωτιά να με κάψει!... Αλλά δεν μου φταίει ο Ριβάλντο. Καλά έκανε. Και λίγα έκανε. Και ακόμα λιγότερα είπε. (Για τους πανηγυρισμούς του Καφφέ χέστηκα - ουδέποτε υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Απλός φανελλοφόρος του ήταν και ποδοσφαιρικώς ψιλοάσχετος - ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Και πάλι όμως, καλά έκανε. Αλλά του Ριβάλντο η εκδίκηση με πείραξε πολύ...) Όταν όμως παίζεις με τον μανιασμένο Ρίμπο κι εσύ του αντιτάσσεις τον ποδοσφαιρικώς ανύπαρκτο Σεγούρα, και λίγα είναι τα τέσσερα που σού έρριξαν. Τα άξιζες, ακριβώς διότι τα... διεκδίκησες να τα φας.
Βαγγέλη, σύγγαυρε, εσύ κι εγώ πονάμε τον Θρύλο, γιατί εσύ κι εγώ είμαστε ο Θρύλος. Τα καθίκια που μιλούν επισήμως εξ ονόματος του Θρύλου και οι ξεσκονιστάδες και οι σφουγκοκωλάριοι του εκάστοτε διοικούντος τον Ολυμπιακό πιστεύεις ότι πόνεσαν καθόλου για την τεσσάρα; Το άλλο το -άντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα- ο Αιμίλιος Παπαθανασίου είχε βγει την Κυριακή στον "Πρωταθλητή" και έγραφε ότι για να πάρουν Πρωτάθλημα ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ πρέπει να συγχωνευθούν και να γίνουν ΑΕΠ (Αθλητική Ενωση Παναθηναϊκών)! Τί χιούμορ;! Και αυτός ο ανίκανος συνδιοικεί τον Ολυμπιακό. Μαζί με πολλούς άλλους ανίκανους - γαμώ το κέρατό μου.
Αύριο περισσότερα. Νά 'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και με τις υγείες μας.Ξεκινάμε:ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.Πράξεις και παραλείψεις τον έφεραν (και μας μαζί)στο σημείο να παρακολουθει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να δέχεται τέσσερα τεμάχια.Και αυτή τη φορά δεν θα μείνει στο απυρόβλητο,γαμημένοι γλύφτες κι αυλοκόλακες(για να μην ονοματίζουμε κιόλας).

Δεύτερον:σημαντικό μέρος της ευθύνης φέρει και ο κος Ίβιτς.Αν δεν απατώμαι,οι παίκτες που ήρθαν μετεγγραφικά ήταν δικές του επιλογές και όχι τόσο του Τάκη Λεμονή.Από τους παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό,απόδοση έχουν μόνο ο Γκαγιέτι και ο Λεονάρντο.

Τρίτον:μέρος της ευθύνης φέρουν και οι παίκτες.Σαν το Ουράνιο Τόξο στην ΕΤ1 μπήκαν στο γήπεδο.Αλήθεια,είδατε σε κάποιο πλάνο ότι ο Μπελούτσι φυσούσε τη μύτη του στη φανέλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;Κανείς δεν του έμαθε ,κύριε καθηγητά,ότι ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ή την ματώνεις σαν τον Πάντο ή την ιδρώνεις σαν τον Λομανά Τρεζόρ Λούα Λούα;
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Πατρωνίδης