17.11.08

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚάΚΟΣ (= ΠΑΟΚ) 2-0









Με γκολ των Πατσατζόγλου και Ντιόγκο στα τελευταία λεπτά των δύο ημιχρόνων καθαρίσαμε όχι τον ΠΑΟΚ, αλλά τον Κάκο, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από τη σφυρίχτρα του για να μην μας αφήσει να παίξουμε μπάλλα. Ό,τι είχε κάνει και στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΠΑΟ, δηλαδή. Το άτομο αυτό όχι μόνο δεν κάνει για διαιτητής, αλλά με τις κινήσεις του και τη συμπεριοφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο δείχνει τί κομπλεξικό χαρακτήρα έχει απέναντι στον Ολυμπιακό. Έκανε μεγαλύτερες καθυστερήσεις και από αυτόν τον Χαλκιά ακόμη - τον μαιτρ του είδους! Παντελώς ανάξιος για να διαιτητεύει, όχι αγώνες της Σούπερ Λίγκας, αλλά και του τοπικού κερκυραϊκού πρωταθλήματος... - μεταξύ Κρόνου Αργυράδων και Αστέρα Λιαπάδων. Και βεβαίως αποδείχθηκε γελοίος πέρα ώς πέρα, όταν με καθυστέρηση... αιώνων απέβαλε τον Γκαρσία από τον αγώνα, αφού προηγουμένως είχε ανεχθεί το βρώμικο παιχνίδι των Παοκτζήδων. Το τι γέλιο έπεσε, όταν έδειξε κίτρινη κάρτα και στον θύτη Γκαρσία και στο θέμα Ντιόγκο δεν λέγεται. Του το πιστώνουμε, πάντως, αυτό. Το γέλιο έχει καταντήσει σπάνια απόλαυση στη ζωή μας. Νά ’ναι καλά. Και να βλεπόμαστε συχνά. Μη χαθούμε…
Ο κόσμος του Θρύλου ήταν για άλλη μία φορά ο καλύτερος παίχτης της ομάδας μας. Με τέτοιο κόσμο χρειάζονται χίλιοι κακιασμένοι διαιτητέςι για να μας σταματήσουν - και πάλι δεν θα το καταφέρουν!...
Καλούτσικη μπαλλίτσα παίξαμε πέντε λεπτά στο πρώτρο ημίχρονο -περί το τέλος- και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Οι σκοτώστρες του ΠΑΟΚ βάραγαν στα πόδια, στα πλευρά, στην κοιλιά με την -όπως είπαμε- προστατευτική ανοχή του Κάκου.
Ο Γκαρσία ξεπέρασε σε κοτοσύνη και αυτόν ακόμα τον Μπαρκαουάν.
Συνεχίζουμε μόνο με νίκες και -κυρίως- με καλή μπάλλα.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε γελοίον τον Κάκο.
Αν σας κάνει μία μηνυσούλα επί εξυβρίσει, τι θα λέτε στο δικαστήριο, κύριε γλωσσά;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Δεν στοιχειοθετεί εξύβριση το "γελοίος". Δεν πληρούται η αντικειμενική υποόσταση του εγκλήματος της εξυβρίσεως έτσι. Εσύ έχεις ονοματάκι; Ο Κάκος τουλάχιστοςν έχει...

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια έχω ονοματάκι.
Το μπλογκ βρίθει ύβρεων. Κρίμα.
Πώς δε στοιχειοθετεί εξύβριση; Πήγαινε να πεις έναν αστυνόμο γελοίο και θα δεις.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ανώνυμος: Άσε, ρε!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Αμα σου κάνει κάποιος γελοίος μηνυση που τον είπες Κάκο, τι στειχειοθετείται; Ερχεται φωτογραφικό υλικό της εσπέρας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 12:35 και 1:08, χαίρε!
Συγγνώμη που κι εγω γράφω ως "ανωνυμος", μα είναι τέτοια η θέση μου που αμέσως θα "στοχοποιηθώ".
Διάλεξες την κατάλληλη μέρα να αναφερθείς σε αστυνόμους (ή καλύτερα στο "φόβο του αστυφύλακα"). Συγχαρητήρια.
(υγ. όταν σε φτύνουν κρατάς ομπρέλα?)

El Patron είπε...

Xαχαχαχα!!!Αυτό για τα παραπάνω.
Αληθεύει ότι ο όμορφος είναι μέλος του κερκυραϊκού αλλεργοπράσινου συνδέσμου;Γιατί αν ναι,θα έχουμε θέμα.Αυτό που,όμως,δεν μου κολλάει το γαμημένο είναι ότι βγήκε πρώτος διαιτητης 2007-08!!Συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες!Και τώρα ακόμα,pas mal..Το 5 δεν το πήρε για να παει γραμμή για απολογία.Anyway..
Όσο για την κλωτσοπατινάδα-γιατί τα καθίκια αρέσκονται σε αυτό- νομίζω πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε τον σταυρό με τον οποίο πορευόμασταν ως τώρα και να δείξουμε ΑΡΧΙΔΙΑ.Όπως η διαφήμιση.Καταλάβατε πλέον όλοι..Νομίζω και πως η ομάδα το κατάλαβε.Και τα έδειξε.
Το ότι στην επιστροφή των τσομπαναραίων στο αεροδρόμιό τους,οπαδοί τους σήκωσαν ψηλά αυτόν τον όρθιο σφιγκτήρα που ξυλοκοπούσε τους παίκτες μας-Garcia λέγεται το γίδι-είναι θλιβερό από μόνο του.Εγώ από παόκια δεν θα περίμενα άλλο.Από αυτά τα παόκια τουλάχιστον..Κρίμα γιατί όταν η μπάλα έπαιζε,βλέπαμε κι εμείς ωραίο παίχνίδι..Κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα.
Θυμάμαι και τώρα το περσινό παιχνίδι στην Τούμπα.Τι παιχνίδι,δηλαδή;Κι εκεί τα ίδια έκαναν αλλά είχαν προσχήματα.Τώρα αιδώς.
Χαίρομαι όταν βλέπω τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ενωμένο.Το καινούριο σύνθημα ωραίο;;!!Σας χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππας & ανώνυμος των 10,20 π.μ.: Αγαπητοί φίλοι, ας μην αδικούμε τον υπογράψαντα ως ανώνυμο. Έχω την εντύπωση ότι ήθελε απλώς να "μου την πει" ή, εν πάση περιπτώσει, να πει μία εξυπνάδα για να με... εκφοβίσει και να νιώθω το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια μου. Όφείλω, ωστόσο, να διευκρινίσω κάτι, καθότι τυγχάνω -και το λέω για όποιον δεν το γνωρίζει- όχι μόνο νομικός, αλλά και διδάκτωρ της νομικής. Οπότε όχι μαθήματα νομικής σε εμένα - και δη στοιχειώδους καταρτίσεως!

Επί της ουσίας έχω να πω ότι ο χαρακτηρισμός "γελοίος" δεν συνιστά λόγω εξύβριση - είναι συνηθέστατη έκφραση απλής αξιολογικής κρίσης, συνώνυμος (και, οπωσδήποτε, συνακόλουθος) του "ηλίθιος", "θλιβερός", "επικίνδυνος" και του "εγκληματικός". Λέμε και γράφουμε χωρίς να βρίζουμε αυτόν προς τον οποίον απευθυνόμαστε: "Ηλίθια σκέψη ή πρόταση", "γελοία καμώματα", "γελοία επιχειρήματα", "θλιβερό κατάντημα", "θλιβερό επινόημα ή εφεύρημα", "επικίνδυνοι πειραματισμοί", "εγκληματική πολιτική της Δεξιάς ή της Αριστεράς ή του Καραμανλή ή του Παπανδρέου" κ.τ.ό. Αν το "γελοία διαιτησία" και το "γελοίος διαιτητής" συνιστούν εξύβριση, τότε τί είναι το "σφαγιαστική διαιτησία" και το "σφαγέας διαιτητής" που γράφονται κατά κόρον στον Τύπο και εκτοξεύονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ειδήσεων σε κάθε αθλητική εκπομπή; Ο όρος "τα καραγκιοζιλίκια (του τάδε)" που λέγεται και γράφεται κατά κόρον δεν συνιστά λόγω εξύβριση, διότι είναι συνήθης στις αθλητικές εκπομπές και στην αθλητική δημοσιογραφία. Κατ' εμέ δε η έκφραση "ο απερίγραπτος Κάκος" ή "η απερίγραπτη διαιτησία του Κάκου", που γράφτηκε και ακούστηκε χτες και σήμερα επανειλημένως, είναι πολύ πιο "σοβαρή" και πολύ πιο "βαριά" από το "γελοίος", που συνιστά απλώς και μόνον περιγραφή. Το "απερίγραπτος" κείται πέραν πάσης περιγραφής.

Και εν πάση περιπτώσει το "γελοίος" παραπέμπει στο γέλιο - μέχρι και ο Αριστοτέλης έχει γράψει "Περί γελοίου" αναφερόμενος στον γέλωτα και τους γελοιασμούς. Και ο Κάκος χτες στο Καραϊσκάκη έβγαλε άφθονο γέλιο με τα καμώματά του. Και με αυτό το πνεύμα το έγραψα στο κείμενό μου. Αίφνης, όλο το γήπεδο είδε την "εγκληματική" συμπεριφορά του Γκαρσία, μόνο ο Κάκος δεν την είδε! Όπως δεν είδε και πολλά άλλα.

Και όταν λέω ότι ο Κάκος είναι "ανίκανος" να διαιτητεύσει μάτς της Σούπερ Λίγκας, εννοώ αυτό και μόνο αυτό. Μπορεί να είναι ικανότατος ιεροψάλτης, οδηγός εξωλεμβίων σκαφών ή σεισμολόγος ή αιγοποιμήν ή επιχειρηματίας ή αστροναύτης... ή ό,τι άλλο. Για διαιτητής δεν κάνει. Αυτή είναι η άποψή μου για τον συγκεκριμένο διαιτητή, άποψη που εκφράζει την προσωπική μου κρίση για κάτι που παρακολουθώ - που πληρώνω για να το παρακολουθήσω και θεωρώ ότι ο κ. Κάκος θεωρώ δεν το υπηρετεί σωστά.

Και κάτι τελευταίο για τον εκλεκτό ανώνυμο φίλο της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αν ήθελε όντως να συστήσει στον κ. Κάκο να μηνύσει κάποιον -και να πιάσει και τόπο η μήνυση-, θα τον συμβούλευα να του πει να μηνύσει όλους (δηλαδή έναν-έναν χωριστά) τους θεατές του χθεσινού αγώνα που κατ' επανάληψιν φώναζαν ύβρεις γι' αυτόν... ύβρεις που τις άκουσε όχι μόνο ο ίδιος ο κ. Κάκος, αλλά και μέσω των δεκτών της τηλοψίας τις άκουσαν και όλοι όσοι παρακολουθούσαν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Αυτές, ναι, ήσαν ύβρεις και συνιστούσαν λόγω εξύβριση. Τα άλλα όλα είναι απλές "αστειότητες", ίνα μη είπω "γελοιότητες". Αμήν.

El Patron είπε...

Τώρα πείτε μου:ΤΟΥΣ ΓΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΕΙΣ;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ dimitri: Σύγγαυρε, σε βλέπω οργισμένον; Γιατί; Με μέτρο, σε παρακαλώ, και οι εκρήξεις! Για αυτά που θίγεις στο πρώτο μήνυμά σου θα γράψω μάλλον μεθαύριο. Σε χαιρετώ.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Αν ο dimitri εκπλήσσεται που πρώτος διαιτητης βγηκε ο Κάκος-εκπλησσομαι εγω! Δεν έχει δει και τον δευτερο! και τον τρίτο! κοκ! Μα και μεις, οι ανω των 50 ετων και των 100 κιλών τρέξουμε 100 μέτρα, κάποιος θα βγεί πρώτος! Εστω κι αν κάνει 10 λεπτά να τερματίσει (κι άλλα 40 να συνέλθει!) Πρωτος θα είναι, σπριντερ δεν θα είναι!

Ανώνυμος είπε...

Για να αναγκάζεσαι να απολογηθείς σημαίνει ότι νιώθεις ενοχές που έβρισες τον διαιτητή. Η στάση σου τα λέει όλα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ζήτω η Χωροφυλακή: Έλα κλάσε μας μια μάντρα αρχίδια, ρε σκατόμπατσε. (Πού' σαι. Αυτό είναι εξύβριση. Κάνε μου μήνυση).

Ανώνυμος είπε...

Μπάρμπα, κράτα την οργή σου για να πετάς κορνέδες στους νταρκογκαλέτηδες στου Ρέντη, όταν θα σας ρίξουμε τριάρα.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ζήτω ο Στρατός: Πότε, ρε πισωλόυρη, μας ρίξατε τριάρα; Δεν φωνάζεις και την Πυροσβεστική με το Λιμενικό να σου βοηθήσουνε λιγάκι την κατάσταση, που είναι και πιο soft Σώματα και ταιριάζουνε με τη μαλακία που δέρνει όλη τη φάρα σου;
Σε βαρέθηκα. Από εδώ και πέρα στο καλάθι.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ζήτω ο Στρατός: Ξέχασα να σου πω ότι είσαι μύξα, βλέννα, τσίμπλα, αμοιβάδα. Σ' το λέω τώρα, για να κλείσω μαζί σου: Είσαι μύξα, βλέννα, τσίμπλα, αμοιβάδα