9.11.08

ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!











Αντιγράφω από το σάιτ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Tέτοιος πάθος δεν ξανάγινε! Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε βροντερό «παρών» το Σάββατο το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στην ανοιχτή προπόνηση των «ερυθρολεύκων» και ζήτησε να δώσουν ένα καλό μάθημα στον Παναθηναϊκό, στο κυριακάτικο «αιώνιο» ντέρμπι.
Στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού εκτυλίχθηκαν απίστευτες στιγμές με τη νύχτα να γίνεται μέρα από περίπου 6.000 οπαδούς των νταμπλούχων, που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κερκίδες και οι γύρω χώροι του αθλητικού κέντρου είχαν γεμίσει περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης, ενώ πολύς κόσμος υπήρχε και έξω από τις εγκαταστάσεις. Ο κόσμος με τα συνθήματά του απαιτούσε από τους παίκτες να γράψουν έναν ακόμα θρίαμβο στην ιστορία των αναμετρήσεων των δυο «αιώνιων» με το πάθος να ξεχειλίζει… Να αναφέρουμε ότι στις 19:03 έκαναν την εμφάνιση τους οι παίκτες του Ολυμπιακού και εκεί σείστηκε το προπονητικό κέντρο. Κυριολεκτικά άναψε φωτιά η κερκίδα που υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς άναψαν δεκάδες καπνογόνα.
«Διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ, Θρύλε ολέ, ολέ», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, το οποίο κατακλύστηκε από 6.000 και πλέον «ερυθρόλευκους» οπαδούς, οι οποίοι απαίτησαν από τους παίκτες να νικήσουν τον Παναθηναϊκό και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, βέβαια, έχει χορτάσει από τίτλους την τελευταία 12ετία, αλλά δεν πρόκειται να κορεστεί ποτέ, ενώ τα παιχνίδια με τον «αιώνιο» έχουν πάντα ξεχωριστή σημασία.
Οι ανοικτές προπονήσεις παραμονές του ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό, αφού κάτι ανάλογο έχει συμβεί άλλες τρεις φορές την τελευταία δεκαετία, άλλοτε στο Ρέντη όπως και το Σάββατο, άλλοτε στη Ριζούπολη. Τις προηγούμενες φορές, βέβαια, είχαν γίνει ανοικτές προπονήσεις παραμονές πολύ πιο κρίσιμων ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τη σαββατιάτικη που έγινε παραμονές ενός ντέρμπι 9ης αγωνιστικής, που όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα το πρωτάθλημα θά ‘χει πολύ δρόμο ακόμα. Με μια διαφορά, όμως. Ο Ολυμπιακός θα κατέβει στο ντέρμπι μ’ έναν προπονητή αλλά και αρκετούς παίκτες που δεν ξέρουν πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον κόσμο της ομάδας αυτό το παιχνίδι, οπότε καλό ήταν το Σάββατο που κατάλαβαν κάποια πράγματα. Και να μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η νίκη σήμερα πέρα από το γόητρο θα δώσει στον Ολυμπιακό έναν αέρα 8 βαθμών από τον βασικό του αντίπαλο στην κούρσα του τίτλου. Και ως γνωστόν, αυτές οι διαφορές δύσκολα καλύπτονται από τους… υπόλοιπους όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο κεφάλι.
Κατά πόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το «αιώνιο» ντέρμπι για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του θα το διαπιστώσουμε σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος χθες έκανε το καθήκον και σήμερα πρέπει να το κάνουν ο Βαλβέρδε και οι παίκτες. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι ένα άθλημα που έχει τρία αποτελέσματα κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανένας, αλλά ειδικά το σημερινό ντέρμπι πρέπει να το πάρει ο Ολυμπιακός. Κάποιοι, βλέπετε, έχουν πάρει πολύ αέρα τον τελευταίο καιρό και καλό θα είναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία διετία ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει πανηγυρίσει μία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Πέρυσι, βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν μια ξεγυρισμένη τεσσάρα στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, που κάποιοι δεν πρόκειται να την ξεχάσουν ποτέ, αλλά και πάλι δύο χρόνια χωρίς νίκη σε «αιώνιο» ντέρμπι είναι πολλά για τον Ολυμπιακό.
Αρκετά ήταν τα αναρτημένα πανό που είχαν τοποθετήσει οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» γύρω από την εξέδρα, με κάποια από αυτά να «κλέβουν» την παράσταση! Το ένα ανέφερε στα ισπανικά: «Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι παίξτε σαν Θεοί», ενώ δύο ακόμη στα πορτογαλικά έγραφαν: «Ντιόγκο, Ντουντού, παίξτε σαν γαύροι» και «Μεγάλο πάθος και τσαμπουκά, αυτό θέλουμε από σας».
Πέρα από τα ευρηματικά πανό, πάντως, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη είχαν χθες την τιμητική τους και τα καπνογόνα. Άλλωστε, δεν υπήρχε ο κίνδυνος της τιμωρίας για τον Ολυμπιακό!
Δέκα απ’ αυτά κατάφεραν να μετατρέψουν τη νύχτα σε μέρα, όταν οι οπαδοί των πρωταθλητών τ’ άναψαν στις 18.35. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Ερνέστο Βαλβέρδε εκείνη τη στιγμή, ο οποίος παρακολουθούσε με θαυμασμό και φαινόταν να χαζεύει τις εκδηλώσεις των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Μεσογειακό ταμπεραμέντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: