7.2.09

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2




Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να περάσει από την συγκεκριμένη έδρα και έτσι, όπως τόνισε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, να διατηρήσει την διαφορά και οι «ερυθρόλευκοι» από την πρώτη στιγμή έδειξαν την ανωτερότητά τους! Το τρένο των πρωταθλητών δεν σταμάτησε ούτε στην Κομοτηνή. Ο Θρύλος νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με γκολάρες των Μπελούτσι (27') και Γκαλέτι (45').

Με έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας, αλλά και με μια μίνι έκπληξη παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκτός ενδεκάδας έμειναν οι Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Τζόρτεβιτς, Πατσατζόγλου, αλλά και οι τιμωρημένοι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Τοροσίδης, ενώ η έκπληξη αφορούσε στον παίκτη που αντικατέστησε ο Μενδρινός στην μεσαία γραμμή. Όλοι περίμεναν, άλλωστε, ότι Βάσκος προπονητής θα θελήσει να ξεκουράσει τον Ντουντού, αλλά τελικά αυτός που έμεινε στον πάγκο για να πάρει ανάσες ήταν ο Πατσατζόγλου.
Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ήταν ο Νικοπολίδης, με τον Ντομί να επιστρέφει στο αριστερό άκρο και τον Πάντο να μεταφέρεται στο δεξί, ενώ Αντζας και Ζεβλάκοφ ήταν στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή Ντουντού και Μενδρινός ήταν οι δύο κόφτες, με τον Γκαλέτι στη δεξιά πτέρυγα και τον Λέτο στην αριστερή, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγκο, ενώ πίσω του και μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ έπαιζε στο γνωστό ελεύθερο ρόλο ο Μπελούτσι.
Ο Εμίλιο Φερέρα από την πλευρά του, με δεδομένες τις απουσίες των Ριέρα, Ντιαλό, Κλεμάν και Ζαμπρόπουλου, παρέταξε τον Πανθρακικό μ’ ένα 4-5-1, με βασικό στόχο να περιορίσει την καλή κυκλοφορία που συνηθίζει να έχει στα περισσότερα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβη, όμως, διότι απλούστατα ο Ολυμπιακός το Σάββατο ήταν εξαιρετικός.
Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, ειδικά στο κέντρο και έφτασε κοντά στογκολ στο 11’, όταν ο Ντομί μπήκε από αριστερά μόνος του, αλλά το γύρισμα προς τον Μπελούτσι σταμάτησε στον Ρομπίνιο, αν και ο Γάλλος μπορούσε να σουτάρει μόνος του. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 22’ και από ωραία ενέργεια του Γκαλέτι, ο Μπελούτσι βρέθηκε ξεμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά.
Τελικά το 0-1 έγινε στο 27’. Ο Ντομί έκανε απίστευτη μπαλιά από πίσω στον Μπελούτσι και ο Αργεντινός έστειλε μέσα από την περιοχή αρχικά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μπελούτσι σούταρε με το δεξί στον ουρανό των διχτύων ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια ο Πανθρακικός προσπάθησε να ισορρποήσει, αλλά τους γηπεδούχους τους… σκότωσε ο Γκαλέτι στην εκπνοή (45') του πρώτου μέρους, όταν από πάσα του Ντουντού, ο άσος του Θρύλου έδειασε δυο παίκτες και με το αριστερό νίκησε και τον Ρόκα.
Στο δεύτερο μέρος ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε και αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους από αυτούς που ξεκίνησαν, με τον Θρύλο να έχει ξανά την πρωτοβουλία. Στο 58' ο Πανθρακικός είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Ματάις μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Πόνσε, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 66' η «βολίδα» του Ντουντού πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι και στο 67' η κεφαλιά του Μπελούτσι δίπλα από το δοκάρι. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα, αφού στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήξερε πως να κρατήσει το αποτέλεσμα υπέρ του.

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Κίτρινες: Γήττας, Κανωτίδης, Πόνσε, Ντελέρμα - Λέτο
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Αργυρίου, Ρομπίνιο, Τροϊζι, Κανωτίδης, Γήττας (80' Ντελέρμα), Λόπεζ, Πόνσε, Ματάις, Κωνσταντινίδης (76' Βιντάλ), Χαραλάμπους (46' Δανίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Οσκαρ), Μενδρινός, Ντιόγκο (83' Ι. Παπαδόπουλος), Μπελούτσι, Λέτο (55' Τζόρτζεβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: