26.4.07

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΠΕΝΕΝΤΕΤΤΑ




ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ:

Ανακοινώθηκε επισήμως ότι Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ ανέλαβε ο Γιάννης Μώραλης. Επί τέλους, να μια καλή είδηση! Να υπάρχει και η φωνή του Ολυμπιακού στον χώρο των "μεδίων"! Διότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Ο Γιάννης ξέρει γράμματα καλά - και τα κανονικά και τα του ποδοσφαίρου. Μιλάει "ελληνικά" και δεν μουγκρίζει, και -όπως αποδείχθηκε και πρόσφατα, για όσους δεν τον γνώριζαν- χειρίζεται θέματα "κρίσεων" όχι μόνο με τη δέουσα (για τη φύση των ΜΜΕ) σοβαρότητα, αλλά και με ήθος ατρέπτως ολυμπιακό. Γιατί ο Γιάννης Μώραλης είναι ολυμπιακός (και όχι "ολυμπιακάρας"), και δη ολυμπιακός γαύρος και δοκιμασμένος στα δύσκολα.


ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ:

Δεν ξέρω, σύγγαυροι, ποιούς ποδοσφαιριστές θα πάρουμε στις μεταγραφές. Φοβάμαι, ωστόσο, -και για την ακρίβεια "τρέμω"- ότι θα δούμε τον Μπρούνο Τσιρίλο στα ερυθρόλευκα. Διαβάζω, ως γνωστόν, κάθε μέρα τον φιλολυμπιακό τύπο. Από την ανάγνωση του "ΦΩΤΟΣ" και του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ" αυτό προκύπτει: ότι ο δον Μπρούνο κατηφορίζει στον Πειραιά. Για να εξηγούμεθα: ο Τσιρίλο, ως ναπολιτάνος, μού είναι άκρως συμπαθής, και τίποτα δεν με εμποδίζει να τον βρω και να τραγουδήσουμε καμμιά καντσονέττα της πατρίδας του, που τόσο πολύ αγαπώ (Michelemma..., 'o marenariello..., Guapparia..., Reginella κ.λπ.). Αλλά ο Τσιρίλο, ως ποδοσφαιριστής, κάνει μέχρι τον Θρασύβουλο Φυλής - ούτε καν για την ΑΕΚ, δηλαδή. Εκτός κι αν θέλουμε στου Ρέντη, αντί για τα γνωστά ξύλινα ανδρείκελα, να χρησιμοποιούμε στην προπόνηση "ζωντανούς" αντιπάλους, για να κάνει ντρίμπλες ο Καστίγιο...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Ο φίλος του "Ερυθρόλευκου Μετεριζιού" ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ μου ζήτησε να ποστάρω μια ωραία ξανθιά. Αι, ας του κάνω το χατήρι, να χαρούμε μαζί του με γαύρα διάθεση και όλοι εμείς οι άλλοι. Με τη συναίνεσή σας, σύγγαυροι, όμως, εγώ θα (του) ποστάρω μια μελαχρινή. Έχω μάλιστα και το λόγο μου. Στον φιλολυμπιακό τύπο διαβάζω ότι "χτυπάμε" τον Μαριάνο Παβόνε της Εστουδιάντες. Επειδή το πιθανότερο είναι να μη δούμε ποτέ τον παιχταρά αυτόν στο λιμάνι με την ερυθρόλευκη -και μακάρι να αποδειχθώ, όχι μόνο ψεύτης, αλλά ψεύταρος!...-, ας τον δούμε στα ερυθρόλευκα της Εστουδιάντες στη φωτογραφία που ποστάρω πρώτη. Γι' αυτό ακριβώς, όμως, ποστάρω, χάριν του ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ, και την κυρία Μπενεντέττα Παβόνε ντυμένη στα ερυθρόλευκα. Αν τη θέλετε και ελαφρώς ή / και κοσμίως γυμνή, απευθυνθείτε, παρακαλώ, στον διαχειριστή του μπλογκίου, κι εκείνος θα δει τι θα κάνει. "Μπενεντέττα" στα ιταλικά θα πει -για όσους δεν το γνωρίζουν- "Ευλογημένη".

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καναν γκαβόνε και στραβόνε (από τη στάχτη στα μάτια που ρίχνει ο Πρωταθλητής) μπορεί να πάρουμε... για Παβόνε, κομμάτι δύσκολο.

Υ.Γ. Το "σκύψε Μπενεντέττα" πώς μεταφράζεται στα ελληνικά; Ή μήπως να απευθυνθώ συους μεταφραστές του Αλωνακίου;

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας τρομάζει η κανονικότητα των φυσικών φαινομένων;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να μας τρομάζει η φυσικότητα των κανονικών φαινομένων;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ John moralis the painter: Το "Σκύψε, Μπενετέττα" στα μεν ελληνικά μεταφράζεται "Σκύψε, Ευλογημένη" στα δε ιταλικά "Chinati, Benedetta". Για καλό και για κακό, πάντως, ρώτα τον Τσιρίλο, που θα φορέσει (σύμφωνα με τοπν "Πρωταθλητή") την ερυθρόλευκη του χρόνου.

τουκιθεμπλομ είπε...

Ευχαριστώ, μια καλλονή ζήτησα, δεν θα μαλώσουμε αν είναι καστανή. Βλέπω μια συζήτηση περί φυσικών φαινομένων. Γιατί να μας τρομάξει το ετήσιο φαινόμενο της απονομής πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό;
Ε;

Ανώνυμος είπε...

Το τσιρίλο σημαίνει μικρός τσίρος;
Ε... τότε ταιριάζει ανάμεσα σε γαύρους

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΤΟΥΛΙΘΕΜΠΛΟΜ: Αν θέλεις και άλλη καλλονή, ζήτα το επισήμως και θα την λάβεις. Τα περί "φυσικών φαινομένων" και "φαινομενικών φύσεων" με αφήνουνε κρύο, ιταλιστί "freddo". Ας τα λύσουν οι "φυσιοδίφαι"...

@ fisherman: No, signore! Το "Cirillo" είναι συγκεκομμένος ναπολιτάνικος τύπος του "picirillo" και σημαίνει "πιτσιρίκος". Και δεν κάνω πλάκα, καθότι κατέχω ικανώς τη ναπολιτάνικη (και τη σιτσιλιάνικη) διάλεκτο. Στα σιτσιλιάνικα θα γραφόταν "ciriddo" και θα διαβαζόταν "τσιρίτζο". Ο γαύρος στα ναπολιτάνικα λέγεται "alice", δηλαδή "αλίκη"!

τουκιθεμπλομ είπε...

Δεν έχω άλλες απαιτήσεις, με έχετε καλύψει απολύτως. Μου μπήκε η ιδέα να κάνω στο μπλογκ μου ένα αφιέρωμα σε όμορφες παρουσίες που κατέγραψε κατά καιρούς ο φακός στα μουντιάλ.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ: Είναι πολύ εξειδικευμένο το θέμα και δεν μπορώ να σε βοηθήσω,