15.8.07

ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ



Αγαπητοί σύγγαυροι, σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον νου του Γαύρου έξω από την νίκη. Εδώ αρχίζει και τελειώνει για μένα η ιστορία των αγώνων του Θρύλου με τον αιώνιο αντίπαλο. Από ό,τι ξέρω και καταλαβαίνω το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Το περισυνό τους πρωτοφανές χάλι το γλύκαναν οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού. Δεν το λέω εγώ - το λένε και το διακηρύσσουν εκείνοι...
Νίκη και μόνο νίκη επί του ΠΑΟ στις 26 του μηνός. Όχι, δεν κρίνεται το πρωτάθλημα από την έκβαση αυτής της μάχης ή μιάς μόνο μάχης. Κρίνεται, όμως, κάτι σπουδαιότερο: το ΓΟΗΤΡΟ της ομάδας. Ολυμπιακός γίνεσαι, επειδή όντως υπάρχει αυτό που σε ελκύει, που σε γοητεύει, που σε γητεύει, που σε μαγεύει να γίνεις - αυτό σημαίνει, άλλωστε, γόητρο. Οι νίκες επί του ΠΑΟ υποστυλώνουν για πάνω από 80 χρόνια το γόητρο του Θρύλου - αυτές και μόνον αυτές φέρνουν ολοένα καινούργιους Γαύρους στο λιμάνι, στην ομάδα του Πειραιά. Νίκα όσες φορές θέλεις την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Πανιώνιο κ.λπ. και κάνε τες σούμα όλες τις νίκες: μία και μόνο μία νίκη επί του ΠΑΟ βαραίνει περισσότερο από όλες τις άλλες μαζί. Αν, μάλιστα, τυχαίνει να διαθέτει και ισχυρή ομάδα ο αντίπαλός μας, τότε ακόμη καλύτερα. Μεγαλώνει η αξία της νίκης! Έχω γνωρίσει χιλιάδες Γαύρους στη ζωή μου και έχω μιλήσει επί ώρες και ώρες μαζί τους για τον Θρύλο - συμμερίζονται τη γνώμη μου. Και για την ακρίβεια: αυτή είναι η γνώμη τους. Ομογνωμόνως -για να χρησιμοποιήσω ένα παλιό, μα τόσο ζουμερό και γεμάτο σημασιακή ουσία επίρρημα- αντιμετωπίζουμε εμείς οι Γαύροι τους αγώνες με τον ΠΑΟ. Γι' αυτό, σύγγαυροι, ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
Αυτά μόνο. Θα τα πούμε από Σεπτέμβριο πάλι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά που μας χωρίζει με τους πελάτες είναι χαώδης. Και έχω την εντύπωση ότι μέχρι τις 26 θα γίνει ακόμα πιο χαώδης. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι παίκτες μας είναι να παίξουν σύμφωνα με τις μεγάλες τους δυνατότητες και δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Έχουν βέβαια ένα "πλεονέκτημα" οι βάζελοι, ότι παίζουν στην έδρα τους. Μ'αρέσει που πάλι λένε ότι γυρίζουν στη λεωφόρο και αυτοϊκανοποιούνται. Καλά, τόσο γρήγορα ξεχνάνε το 1-4 και άλλες πολλές στιγμές ηδονής που μας έχουν χαρίσει στο λαγούμι τους; Δε θα βάλουν ποτέ μυαλό; Δεν ξέρω τελικά για ποιον είναι πλεονέκτημα η λεωφόρος. Παίκτες του Θρύλου, παίξτε με την καρδιά του λιονταριού, τη δύναμη της ένδοξης φανέλας μας, και τα αρχ...α (excuse my french) του βαρβάτου, υπερήφανου, λαμπερού, καυ...μένου (sorry again) γαύρου και βάλτε τα πράγματα στη θέση τους.
Γιατί πολύ μας τα πρήξανε τα πελατάκια με τα περυσινά αποτελέσματα, που κοιμήθηκε ο θεός και ο διάολος και καταφέρανε το θαύμα να τελειώσουν το πρωτάθλημα μόνο 17 βαθμούς πίσω από τον Θρύλο.
Φίλε, που υπογράφεις "ολυμπιακός", για σκέψου καλύτερα τα πράγματα. Για βρες μου ένα λόγο να έχει ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού κόμπλεξ απέναντι στους βαζέλες. Συνήθως σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις του βίου μας αυτός που είναι από κάτω έχει το κόμπλεξ και όχι αυτός που είναι από πάνω. Τι να ζηλέψουμε εμείς από αυτούς, δηλαδή; Τη βρώμικη και άθλια ιστορία τους; Τους φιλάθλους τους, τους επονομαζόμενους και "πελάτες, βαζέλες, ντροπή των οπαδών"; Τους παίκτες, που έχουν φορέσει τη πατσαβουροφανέλα τους, οι οποίοι ούτε τα παπούτσια των δικών μας δεν αξίζουν να γυαλίσουν;
Όχι απλά δεν έχουμε κόμπλεξ, αλλά ούτε καν ασχολούμαστε με τους κακομοίρηδες.
Δε σε κατηγορώ πάντως γι'αυτό που έγραψες. Απλά έχω την εντύπωση ότι είσαι πολύ νέος στην ηλικία και δυστυχώς επηρεάζεσαι από τις παπ...ιες που γράφουν οι "αντικειμενικές" ξεφτιλοφυλάδες που είναι καλές μόνο για να σε συνοδεύουν στο αφοδευτήριο.
Αυτά και χίλια συγνώμη για μερικές λεκτικές παρεκτροπές, αλλά τρελαίνομαι με τα πρωτοσέλιδα που βλέπω. Α, ρε βαζελάκια. Κάντε ρε μία μεταμόσχευση μυαλού.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Βαγγέλη, τά 'δωσες όλα!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μίλησε για κόμπλεξ ρε παιδιά, εκτός κι αν εννοείτε κόμπλεξ ανωτερότητας. Δεν έχω ούτε από το ένα ούτε από το άλλο. Αγαπάω τον Ολυμπιακό ακόμα κι όταν είναι χάλια και δεν έβρισα ποτέ παίκτη που φοράει ή φόρεσε τη φανέλα του, όπως κάνουν πολύ επαγγελματίες ολυμπιακάρες. (Για το Μπούα Μπούα ζητώ συγνώμη, ήταν αποτέλεσμα της οργής μου από την κοροιδία της διοίκησης. Όταν φορέσει τη φανέλα θα τον έχω στην καρδιά μου γιατί γίνεται μέρος της ιστορίας μας. Δεν καταλαβαίνω που έχω άδικο όταν λέω να ασχολούμαστε με τα δικά μας και όχι με το τι κάνει ο αιώνιος. Η σύγκριση με τον αιώνιο είναι ο μόνιμος αποπροσανατολοσμός για τις μακλακίες και τα ψέμματα της διοίκησης, αλλά αυτό είναι δουλειά του αντικειμενικού Πρωταθλητή, του Μπαρμπή, των καλόπαιδων της 7 και όχι των υγιώς σκεπτόμενων Ολυμπιακών. Όσο για το νέο της ηλικίας και το "φρέσκος" που μου καταλογίζετε(!) τι να πω. Αν δεν σας αρέσει η άποψη κάποιου πρέπει να του βρείτε κάποιο κουσούρι;(αν και η νεότητα δεν νομίζω ότι είναι τέτοιο) Δεν μπορώ δηλαδή να έχω άλλη έστω και λάθος άποψη και σε μεγάλη ηλικία; Πρέπει να έρθω στην ηλικία σας για να έχω σωστές απόψεις; Ίσως σύμφωνα με το δόγμα "πας μη Ολυμπιακός, βάρβαρος" ισχύει και το: όποιος δεν πάει με τα νερά μας, τι ξέρει το μειράκιον.
Και για την ιστορία, μάλλον σας ρίχνω ηλικιακά, αφού ο τρόπος που σας γράφω δεν έχει τίποτα το προσβλητικό και οργιώδες, αντίθετα με τη δική σας γραφή που είναι γεμάτη νεανικό πάθος και, δεν το κρύβω, σας ζηλεύω αντί να σας μαλώνω. Και για να τελειώνουμε οι ώρες πτήσης που έχω στο θρύλο και στις κερκίδες του είναι αρκετές για να με κάνουν πτέραρχο

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Βαγγέλη, υπέροχα επικολυρικός και στην ουσία δίκιο έχεις. Αγαπητέ Ολυμπιακέ, αν σου φάνηκαν κάποια σχόλια, και τουλάχιστον μιλώ γιά τα δικά μου, προσβλητικά-είναι γιατί βεβαιότατα μπορείς να έχεις ώρες πτησης [και θα σεβόμουνα και τον σμηνίτη, ακόμα] αλλά μας έκανες, λίγο ..αεροπλάνο! Ολοι έχουμε άποψη και γιά την Διοίκηση και τα λάθη της [που είναι και πολλά και σοβαρά , κατ' εμέ] αλλά κυρίως γιά ηθος και υφος 7, Μπαρμπή, Πρωταθλητή, με τα οποία κάπου, κάπως, κάποιον ταύτισες. Αλλά, εν κατακλείδι [πού να πιάσω το ομογνωμώνως του Γιώργου!] ξέρεις τι λέγανε στα παλιά αριθμημένα ["αριθμησμένα" κατα τους μαυραγορίτες] βρισκότανε στην Θυρα 10 νόμιμοι, καμμιά 20ριά λαθραίοι, 'αλλοι που είχαν θέση χαμηλότερα και από το Φ45 ως το Φ57 [εκεί ηταν η κάθετος με την γραμμη της σεντρας] βρισκόντουσταν να κάθονται 68 νοματαίοι. Ερχόταν 3 η ωρα και ο κάτοχος του Φ53 κι ακουγόταν 'Εν τάξει, ρε παιδιά, στριμωχτείτε λίγο ακόμα, όλοι Ολυμπιακοί είμαστε' Αντιληπτή η παραβολή;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Κανείς, φίλε σύγγαυρε, δεν αμφισβήτησε εδώ τα ολυμπιακά σου αισθήματα. Χίμηξες όμως πάνω στο Ερυθρόλευκι Μετερίζι (επειδή. λέει, δεν γουστάρω αντιολυμπιακούς σαν τον Κυργιάκο στο Θρύλο) και, ούτε λίγο ούτε πολύ, με χαρακτήρισες μπαρμπή. Και αντί να σου πώ το πολύ γνωστό και χυμώδες "ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ" (που το έχω πει, σημειωτέον, σε πολλούς ολυμπιακούς πλειστάκις), καθισα και σου άνοιξα (σχεδόν απολογούμενος) κουβέντα. Και αντί να σε γαμοσταυρίσω (όπως έχω κάνει με πολλούς ολυμπιακούς ούτε κι εγώ ξέρω πόσες φορές) όταν κορόιδευες τον Λούα Λούα (προτού καν τον δεις να παίζει - γιατί μετά το γύρισες), προσπάθησα να σου πω (εγώ ο ... μπαρμπής) ότι δεν είναι ωραίο πράγμα να κοροϊδεύουμε τα ονόματα των ανθρώπων. Το αν είσαι πτέραρχος ή ναύαρχος ή στρατάρχης ή και τα τρία μαζί εγώ σου το αναγνωρίζω, αφού μάλιστα δείχνεις ότι θίχτηκες από τα γραφόμενά μου. Ολυμπιακοί είμαστε όλοι - ευτυχώς ή δυστυχώς και ο μπαρμπής. Και θα παραμείνουμε. Εγώ τουλάχιστον δεν το αμφισβητώ σε κανέναν. Το Ερυθρόλευκο Μετερίζι είναι φιλόξενο. Δέχεται όλες τις ολυμπιακές απόψεις. Άλλο όμως το "φιλόξενο" και άλλο το ότι "πρέπει να ταυτίζεται" με την άποψη του οποιουδήποτε. Αυτό είναι -όπως λέγανε οι παλιοί- "και τυφλώ δήλον". Κράτα, λοιπόν, το μένος ή την κριτική σου στάση απέναντι στη Διοίκηση του Ολυμπιακού για τον εαυτό σου, δήλωνέ την και διαδήλωνέ την ελεύθεα μέσω του φιλόξενου Ερυθρόλευκου Μετεριζιού - κανείς δεν ενοχλείται, ακριβώς διότι ο μπλογκάρχης και όσοι γράφουν εδώ δεν είναι "κοκκαλάνθρωποι" (όπως επίσης δεν είναι "αντικοκκαλάνθρωποι", για να συνεννοούμεθα). Δεκτή πάσα σοβαρή και εμπεριστατωμένη κριτική κατά του Κόκκαλη - μπορεί να με βρει, μάλιστα, πολλές φορές σύμφωνο. Δεν προσυπογράφω, όμως, τον αντικοκκαλισμό - με κανέναν τρόπο! Οι ηλεκτρονικές στήλες αυτού εδώ του μπλογκ είναι ανοιχτές, φίλε σύγγαυρε, σε όλους όσοι είναι ολυμπιακοί και δεν είναι / αποδεικνύονται υβριστές ή ρατσιστές. Έχω εξηγηθεί από την αρχή, γι' αυτό και σβήνω πάραυτα ό,τι ρατσιστικό και υβριστικό αποστέλλεται (γι' αυτό, άλλωστε, και δεν σού 'σουρα τα γαλλικά, που σου είπα δίκην παραδείγματος παραπάνω - πρέπει πρώτος να δίνω το καλό παράδειγμα, ακόμα κι όταν με τρώει όχι μόνο η γλώσσα, αλλά και οι άκρες των δακτύλων μου στο πληκρολόγιο!
Σου στέλνω θερμούς γαύρικους χαιρετισμούς.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ θεόδωρος α πέππας: Ωραία τα έγραψες, Θόδωρε. Προσυπογράφω από την πρώτη λέξη ώς την τελευταία στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν μπορώ να παρακολουθήσω το φρασεολόγιό σας, δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου επέτρεψαν να μάθω γαλλικά, επειδή δεν θέλω να φορτώσω το μπλογκ σας με αντικοκκαλισμό (αν και η κριτική απέναντι στη διοίκηση δεν προέρχεται από αντικοκκαλισμό, παρά μόνο από αγάπη και αγωνία για την ομάδα)σας στέλνω τους συγαβρικούς μου χαιρετισμούς και σεβόμενος τις απόψεις σας, δε θα ξαναστείλω σχόλιο. Πάνω απ' όλα ο θρύλος.
Υ.Γ. Μακριά από μένα οι ρατσιστικές αιτιάσεις που πολύ εύκολα χρησιμοποιήσατε. Τον Λούα Λούα τον ξέρω πολύ καλά και τις καλές και τις κακές του στιγμές πολύ πριν από σας ( έχω ζήσει στην Αγγλία) και δεν περίμενα να τον δω για να τα γυρίσω όπως λέτε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Όπως νομίζεις, σύγγαυρε. Οι θύρες είναι ανοιχτές πάντα. Χαίρε.