9.6.08

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ


Δήλωσε ο Θανάσης ο Κοντός: ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Μα το ξέρουμε, χρυσέ μου! Κανά καινούργιο, πές μας! Αυτοκαθορίζεσαι από αυτό που ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, λέγοντας ότι αυτό ΕΙΣΑΙ!

Ερώτηση: Υπάρχει άνθρωπος που να δηλώνει "ΑΝΤΙΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ";
Απάντηση: Όχι, δεν υπάρχει!
Γιατί; Μα γιατί, για να είσαι κάτι "αντί-", πρέπει αυτό, ενάντια στο οποίο είσαι, ή να είναι τόσο σπουδαίο (και να του αντιτίθεσαι) ή, απλώς, να το λιγουρεύεσαι (και να μην το φτάνεις, τόσο κοντός που είσαι άλλωστε).

Με κλικ επάνω στην εικόνα, μεγεθύνεται η εικόνα και διαβάζετε τη δήλωση του κοντοθανάση.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι ανάγκη αυτό στο οποίο αντιτίθεσαι (και αυτοπροσδιορίζεσαι ως αντι-) να είναι σπουδαίο. Αρκεί να είναι δημοφιλές. Πολλά πράγματα είναι καλτ, δε σημαίνει ότι είναι και σπουδαία.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ evlogitos:

Κύριε, ευλόγησον! Για ξανασκεφτείτε αυτό που γράψατε, και πείτε μου κάτι "αντι-κάλτ", που να έχει πετάσει ως χρήση στη γλώσσα. Το τονίζω: "ως χρήση". Να μην είναι παρόλα της στιγμής. Να είναι δηλαδή κάτι σαν το "αντικομμουνιστής", το "αντιφασίστας", το "αντιιμπεριαλιστής" και τα όμοια. Την καλημέρα μου.

El Patron είπε...

Ευλογητός ημών πάντοτε
Και νυν και αντί
Και εις τους τένοντας
Των αιώνων
Αμήν

Πατερόλακας είπε...

Συγχαρητήρια καλέ μου κύριε!!!
Είστε αντικειμενικός, ουδέτερος, αμερόληπτος, φίλαθλος πάνω απ΄όλα, και όχι οπαδός. Είναι θαυμάσιο το μπλογκ σας. Σαν το αλωνάκι της ποίησης, το χαρακτηρίζουν ό λυρισμός και ο οίστρος, η έμπνευση και ο ενθουσιασμός του άδολου στρατιώτης στην παγκόσμια Ολυμπιακή Ιδέα.
Εκ Πειραιώς ορμώμενος και εν Χανίοις διαβιών, Γιώργος Φραγκάκος, Φιλόλογος www.paterolakas.blogspot.com

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ πατερόλακας: Όχι καλέ μου, συνονόματε! Όχι, επιτρέψτε μου να διαφωνώ! Η καλοσύνη σας με βλέπει να είμαι "αντικειμενικός, ουδέτερος, αμερόληπτος, φίλαθλος πάνω απ΄όλα, και όχι οπαδός". Πλην όμως σφάλλετε. Είμαι ολυμπιακός και μόνο ολυμπιακός, φριχτά υποκειμενικός (ευτυχώς, διότι δεν βάζω τις απόψεις μου σε περιωπή φυσικού νόμου), στρατευμένος ψυχή τε και σώματι στον Ολυμπιακό και πουθενά αλλού, αφοσιωμένος οπαδός και όχι γενικώς και αορίστως φίλάθλος. Είμαι δε αμερόληπτος μόνο εντός του ολυμπιακού στρατοπέδου και μεταξύ συγγαύρων - διαφορετικά έχει πάντα δίκιο ο γαύρος. Μπορεί αυτά που λέω ότι είμαι να μην είναι αρεστά, αλλά δεν με νοιάζει. Μου φτάνει ότι λένε την αλήθεια. Τα καλά σας λόγια για το ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ τα κρατώ, διότι δείχνουν άνθρωπο κομψής διανοίας, του οποίου η γνώμη μετράει για μένα. Θα σας επισκεφθώ στο ιστολόγιό σας. Να είστε καλά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ dimitri: Χαθήκαμε, φίλτατε (εγώ φταίω). Σε χαιρετώ.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Στάθηκε στο ..υψος του, όμως! Αυτό, να αναγνωριστεί