12.7.08

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΕΝΙΟΡ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ:


Με δηλώσεις του, στους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ο Ισπανός προπονητής στήριξε τον Μίκελ Αλόνσο, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που απομένουν. Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βαλβέρδε:

Η ομάδα τελειώνει την προετοιμασία της στο Ζέεφελντ, αλλά ακόμα δεν έχει δουλέψει όλη μαζί. Ταυτόχρονα οι μεταγραφές ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πότε θα συμβεί αυτό;
Στις 31 του Ιουλίου θα πρέπει να δώσουμε στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως όσο το δυνατόν πιο νωρίς τελειώσουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς, διότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι πίσω στις μεταγραφές.
Αυτό θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γυρίσουμε στην Αθήνα. Τώρα έχουμε προπονήσεις εδώ, στο Ζέεφελντ. Θα μιλήσουμε την επόμενη εβδομάδα για τις μεταγραφές και θα ξέρουμε περισσότερα. Δεν θέλω να κάνω ενέργειες γρήγορες και βιαστικές, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε λάθος σε μία τέτοια περίπτωση. Θέλω να δούμε τα πράγματα καλά και προσεκτικά για το τι θα κάνουμε.

Ύστερα από τόσες μέρες δουλειάς εδώ, έχετε αποφασίσει ποιους παίκτες δεν θα πάρετε μαζί σας στην Ολλανδία και ποιοι θα φύγουν από την ομάδα;
Θέλω να έχω μαζί μου στην Ολλανδία το πολύ 24 παίκτες. Ο αριθμός θα είναι μεταξύ 22 και 24. Όχι παραπάνω από 24. Δεν θέλω παραπάνω, διότι, αν γίνει αυτό, θα πάμε εκεί και δεν θα παίξουν κάποιοι ούτε ένα λεπτό. Έχουμε τρία φιλικά παιχνίδια, θα κάνουμε ροτέισον, αλλά δεν θέλω να έχω παιδιά εκεί χωρίς να παίξουν ούτε ένα λεπτό.

Ο Αλόνσο βρίσκεται αρκετές μέρες πλέον με την ομάδα και προπονείται. Επίσης έπαιξε και στο φιλικό με την Γκρότσλιν. Τί άποψη έχετε σχηματίσει έως τώρα;
Πιστεύω ότι ο Αλόνσο μπορεί να μας βοηθήσει. Στο φιλικό με την Γκρότσλιν δεν ήταν όπως ήθελα εγώ, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει πολλά. Και δεν μιλάω μόνο για την επίθεση, αλλά και για την άμυνα, στην οποία μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Πρεσάρει καλά και αυτό μου αρέσει, όμως ακόμα έχουμε λίγο χρόνο για να αποφασίσουμε αν θα μείνει μαζί μας ή όχι.

Ο Λούα Λούα θα αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν ή για δύο επιθετικούς;
Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση πρώτα, όχι μαζί σας ακόμα. Μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα και μιλήσουμε, θα το δούμε και αυτό το θέμα.

Από το φιλικό με την Γκρότσλιν τί κρατήσατε;
Το ματς αυτό είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Φαίνεται περίεργο που λέω ότι είναι καλό, από την στιγμή που ηττηθήκαμε με 2-0, διότι είμαι προπονητής της ομάδας, αλλά είναι καλύτερο να χάνουμε, διότι ορισμένες φορές όταν κερδίζεις νομίζεις ότι όλα πάνε καλά. Αν είχαμε κερδίσει αυτό το ματς με την Γκρότσλιν θα ήμασταν χαρούμενοι, αλλά είδαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά. Μας λείπουν πολλά πράγματα, παίκτες που δεν είναι εδώ, μας λείπει o ρυθμός, πρέπει να παίζουμε πιο γρήγορα. Αν θέλουμε να είμαστε και να γίνουμε καλύτερη ομάδα, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Το δεύτερο κομμάτι στην Ολλανδία, με όλους τους παίκτες, θα είναι καλύτερο;
Ναι, σίγουρα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σε πολλά πράγματα, αλλά ναι, θα είναι καλύτερο. Είδα κάποια νέα παιδιά εδώ, αλλά έχουμε πίσω πέντε από τους βασικούς (τους διεθνείς), που ξέρουμε ότι είναι πιο κοντά στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: