10.7.08

ΝΤΑΡΚΟ ΑΛΗΤΗ...


Από τη συνέντευξη του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς στον Διονύση Βερβελέ του "ΦΩΤΟΣ":


"Ντάρκο, αλήτη..." φωνάζει ο κόσμος...
Ξέρω, ξέρω και την συνέχεια, αλλά είναι λίγο "περίεργες" οι λέξεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή και τους συμπαίκτες τους στην αρχή και μετά να αποκτήσουν μια άριστη σχέσημε τον κόσμο και τους οπαδούς. Είμαι χαρούμενος μ' αυτό που έγινε με τον ερχομό μου στον Ολυμπιακό. Με αγκάλιασαν οι οπαδοί μας, το καταλαβαίνω κάθε φορά. Αυτό σου δίνει μεγαλύτερη όρεξη για να δουλέψεις και να κάνεις με την ίδια επιτυχία ότι έγινε την προηγούμενη χρονιά, δικαιώντας όλους εκείνους που σε υποστήριξαν. Μακάρι να κάνω τα ίδια για τον κόσμο".

Για τους στόχους της νέας σεζόν...
Επιθυμία μας είναι να καταφέρουμε να ξανακάνουμε το ίδιο στην Ελλάδα, να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους, το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και να πάμε εξίσου καλά στο Champions League. Μακάρι να μπορέσουμε να πάμε πιο μακριά, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι και το πιο εύκολο. Πιστεύω ότι πέρσι υπήρχαν παιχνίδια στα οποία δεν παίξαμε καλά. Έχουμε υποχρέωση να κερδίζουμε τα πάντα. Μακάρι να μπορέσουμε, όμως, φέτος να συνδυάσουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα.

Στις προπονήσεις βλέπουμε πολλές ασκήσεις με μπάλα. Ασκήσεις κατοχής μπάλας, σουτ, σέντρες, κυκλοφορία. Να περιμένουμε να δούμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό από πέρσι; Ναι μεν η ομάδα κέρδιζε αλλά η ομάδα θέλει θέαμα...
Σίγουρα, κάθε προπονητής έχεις τις δικές του ιδέες, ξεχωριστό τρόπο σκέψης αναφορικά με την ομάδα του. Θέλει να παίζουμε γρήγορα και να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Αυτό αρέσει στον Βαλβέρδε. Να έχουμε την κατοχή της μπάλας και μακάρι να παίξουμε όπως αρέσει στον κόσμο αλλά και σε μας. Αυτό όμως θα φανεί μέσα στο γήπεδο στους αγώνες, όχι στις προπονήσεις μόνο. Αυτό έχει σημασία να μας βγει εκεί η δουλειά που κάνουμε τώρα εδώ στην Αυστρία.

Υπάρχει ένα παράπονο για το γεγονός ότι τα κατέκτησες όλα πέρσι, αλλά δεν κατάφερες να βγεις πρώτος σκόρερ;
Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε όλους τους τίτλους. Κόντρα στην Ξάνθη δεν με ενδιέφερε να βάλω γκολ. Η ομάδα πέτυχε τέσσερα αλλά αυτό που είχε σημασία ήταν να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς. Βέβαια κάποια στιγμή είδα ότι θα μπορούσα να βγω και πρώτος σκόρερ, όμως δεν ήταν αυτοσκοπός. Προτιμών που κάναμε το νταμπλ παρά να ήμουν εγώ ο πρώτος σκόρερ. Στο τέλος όλοι έλεγαν ότι ο Ντάρκο πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Ολυμπιακό, όχι για τον πρώτο σκόρερ. Δεν είναι τίποτε αυτό, έτσι όπως το βλέπω τώρα. Απλώς όταν νιώθεις ότι μπορείς να πετύχεις και αυτό, το θέλεις. Δεν ήρθε, δεν με πειράζει και δεν έχω παράπονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: