3.10.08

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ



Αντιγράφω από το σάιτ του "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ":

Και τώρα, η ΑΕΚ! Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία γερή προπόνηση απέναντι στη Νόρτζελαντ, οι Δανοί πλήρωσαν πρώτοι τις άγριες διαθέσεις του και το 5-0 (ισοφάριση του μεγαλύτερου, εντός έδρας ευρωπαϊκού αποτελέσματος, που επιτεύχθηκε κόντρα στη Μοζίρ το 1997) αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων. Από δύο γκολ σημείωσαν Ντιόγκο, Κοβάτσεβιτς και μία φορά βρήκε δίχτυα ο Τοροσίδης.
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως αναμενόταν, παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και με μία έκπληξη, η οποία είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Παρασκευά Άντζα σε θέση αμυντικού μέσου! Ο Νικοπολίδης ξεκίνησε ανάμεσα στα γκολπόστ, ο Γκαλίτσιος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε θέση δεξιού μπακ, ο Ντομί επανήλθε σ’ εκείνη του αριστερού, οι Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος κάλυψαν τις θέσεις των στόπερ, ως κόφτες έπαιξαν ο Άντζας και ο Μενδρινός, ο Τοροσίδης αγωνίστηκε ως δεξιός χαφ, ο Λέτο ως αριστερός και ο Μπελούτσι πίσω απ’ τον προωθημένο Ντιόγκο, σ’ αυτό το 4-4-1-1 του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν καθαρίσει την πρόκριση απ’ το πρώτο ματς, αλλά τη διάθεσή τους να προσφέρουν γκολ και θέαμα στον κόσμο που σχεδόν κατέκλυσε το «Καραϊσκάκη» την έδειξαν απ’ την αρχή. Στο 3’ το μακρινό σουτ του Ζεβλάκοφ ήταν άστοχο, στο 11’, όμως, έγινε το 1-0: ο Λέτο κινήθηκε όμορφα από αριστερά μέσα στην περιοχή, έβγαλε την παράλληλη, συρτή σέντρα και ο Τοροσίδης μόνος με την ανυπεράσπιστη εστία δεν λάθεψε.
Η Νόρτζελαντ προσπάθησε να αντιδράσει, στο 13’ ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Νταλ, στο 14’ ο Λούντμπεργκ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, από κόρνερ του Μπερνιέ, για να φτάσουμε σ’ ένα τέταρτο απόλυτης «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας. Στο 29’, από βαθιά μπαλιά του Λέτο, ο Μπελούτσι επιχείρησε από μακριά να «κρεμάσει» τον Χάνσεν, ο οποίος τελευταία στιγμή κατάφερε να αποκρούσει, αλλά στο 30’ η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία: ο Γκαλίτσιος σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Ντιόγκο με μία κεφαλιά άλα... Πανσερραϊκού, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος της Νόρτζελαντ (2-0). Και στο 43’, ο Μπελούτσι ήταν αυτός που ξέφυγε απ’ τα δεξιά, είδε τον απελευθερωμένο χάρη στις προσποιήσεις του, Ντιόγκο, μέσα στη μικρή περιοχή, του πάσαρε την μπάλα κι εκείνος με εύκολη προβολή σημείωσε το 3-0.
Η επανάληψη αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Και τα πράγματα απλουστεύτηκαν στο απόλυτο, μετά την αποβολή του Νταλ στο 56ο λεπτό, για σκληρό φάουλ στον Γκαλίτσιο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σταδιακά άρχισε να αποσύρει παίκτες ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά όσοι αγωνίζονταν εξακολουθούσαν να ψάχνουν το γκολ. Στο 60’, απ’ το σουτ του Μενδρινού η μπάλα πέρασε άουτ, στο 71’, όμως, ήρθε το 4-0: ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από αρκετά κεφάλια και ο Κοβάτσεβιτς, απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, με «σκαστό» σουτ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ.
Αμέσως μετά το γκολ, ο Βαλβέρδε έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος στα είκοσι περίπου λεπτά που αγωνίστηκε, κάλυψε τη θέση του δεύτερου αμυντικού μέσου, ενδεικτικού των σκέψεων του Βάσκου τεχνικού να χρησιμοποιήσει μαζί «Τζόλε» και Λέτο στην ενδεκάδα.
Στο 75’ ο Ολυμπιακός έμεινε κι εκείνος με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Γκαλίτσιου κι ενώ είχαν ήδη γίνει οι τρεις αλλαγές, αλλά η παραγωγικότητα δεν σταμάτησε: ο Λέτο στο 79’ σέντραρε από αριστερά κι ο Κοβάτσεβιτς απ’ τη μικρή περιοχή έκανε το 5-0. Στο 86’, τέλος, το μακρινό σουτ του Μενδρινού βρήκε το δοκάρι κι έφυγε άουτ..
Καλή η διαιτησία του Ρώσου Εγκόροφ, που απέβαλε τον Νταλ (με δύο κίτρινες, στο 14’ και το 56’) και «κιτρίνισε» τους Κάρλσεν (36’), Λέτο (51’),

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Άντζας (72’ Τζόρτζεβιτς), Τοροσίδης, Μενδρινός, Λέτο, Μπελούτσι (66’ Όσκαρ), Ντιόγκο (57’ Κοβάσεβιτς).
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Κιμπέμπε, Κίλντεντοφτ, Λούντμπεργκ, Μ. Κάρλσεν (68’ Κρίστενσεν), Μπερνιέ, Στορμ, Σ. Ρίχτερ, Νταλ, Τζ. Ρίχτερ (83’ Καγκάρα), Πέντερσεν (63’ Φετάι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: