20.3.09

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ







Εικόνες από τον παλιό και από τον σύγχρονο Πειραιά

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι έκπληξη είναι αυτή φίλε!!!

Αυτό είναι κάτι το φανταστικό που όλοι τό είχαν στό μυαλό τους και εσύ το έκανες πραγματικότητα..
Μπράβο σου.

Ο.Πειραιώτης

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ο.Πειραιώτης: Είπαμε να ανοίξει λιγάκι το μάτι μας, σύγγαυρε. Νά'σαι καλά. Ες αύριον!

MenieK είπε...

τέλειο... αλλά με μελαγχολήσατε, αγαπητέ μου! Μου φέρατε στο μυαλό τα παιδικά (μακρινά) μου χρόνια... Τους γονείς μου να με πηγαίνουν στο Τουρκολίμανο (δεν είναι πολιτικώς ορθό να το λέω έτσι, ε? Δε βαριέστε εγώ έτσι το έμαθα) για "ψάράκι" και τις Κυριακές το απόγευμα, μετά το γήπεδο όπου (πολύ προωθημένος για την εποχή του) με έπαιρνε ο πατέρας μου (η δικαιολογία ήταν ότι έκλαιγα, η αιτία ήταν ότι λυπόταν που δεν είχε γιο), όταν με πήγαινε στην Καστέλα για "σοκολατίνα"! Παρ' ότι Αθηναίοι, έχω την αίσθηση πώς μεγάλο μέρος της ζωής μου αφορά στον Πειραιά κι αυτό ξεκάθαρα έχει να κάνει με τον Θρύλο!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ MenieK: "Τουρκολίμανο" το ξέρουμε όλοι και έτσι το λέμε! Χαίρομαι για την τελευταία επισήμανση: αυτή είναι η αλήθεια! Ερυθρόλευκους χαιρετισμούς.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Γιώργο-ο Πειραιώτης έχει μέγα δίκιο (και μεγα πάθος) Μαζί δουλεύαμε πάνω σε τραγούδια, εικονες, γκραβούρες, και μας πρόλαβες, αλλά χαλάλι σου! Ιδια σχόλια θα έκανα και γω με τον MenieK Γιος Πειραιώτη μεν, γεννημένος στην Αθήνα, οι πρώτες μου αναμνησεις είναι στα τραπεζάκια των ζαχαροπλαστείων στο Πασαλιμάνι, μιά φωτογραφία ενω είμαι ακόμα σετο καρότσι μπροστά από το Σπλέντιντ και το ψημενο στην σχάρα ψωμί στην ταβέρνα Ρούμελη (γωνία Γ.Λαμπράκη και Σωτήρος) Κάτι ξέρουν οι Αγγλοι που λένε "Σπίτι είναι εκεί που είναι η καρδιά" και εκεί είναι Στην πόλη ενός Θρύλου που ανασαίνει για τον Θρυλο μιας πόλης

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Διόρθωση "Της" ΜenieK -ειδα το προφίλ-και τον Abdelazar , νόμιζα ότι μόνο εγω άκουγα Πέρσελ!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θεόδωρος Α. Πέππαας: Συμφωνώ απολύτως. Χαιρετισμούς σε εσένα, στον Ο.Παιραιώτη και τη MenieK.