30.12.11

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ



Προσπαθούν (πολλοί και διάφοροι) να μας πείσουν ότι αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι φανέλλα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.
Λοιπόν από το 1925 και δώθε τα χρώματα της ομάδας μας είναι το κόκκινο και το άσπρο, η δε φανέλλα μας είναι η ερυθρόλευκη ριγωτή με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο μέρος της καρδιάς. Τίποτε άλλο. Έχουμε -δυστυχώς- δεί χρυσές, ασημιές, μπλε και μαύρες φανέλλες του Θρύλου. Σε λίγο μπορεί να δούμε και καμμιά... πράσινη.
Για τον Θρύλο η χρήση οποιουδήποτε άλλου χρώματος στα σύμβολά του πλην του κόκκινου και του άσπρου ισοδυναμεί ιστορικώς με έγκλημα, το δε παραγόμενο αισθητικό αποτέλεσμα είναι επιεικώς απαίσιο.
Το όλον μαρκετινγκίστικο εγχείρημα να πεισθούμε οι Γαύροι ότι το "πράμα ετούτο" είναι υπέροχο και μας ταιριάζει συνιστά γελοιότητα εις την νυοστήν.

10 σχόλια:

ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ είπε...

Δήθεν "εμπορικές' παπαριές! Είναι σαν να διαφημίζει κάποιος τρύπιες καπότες! Ελεος!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Θρυλόπιστος: Είσαι παραστατικός και πειστικός. Χαίρε Negrinho!

Ανώνυμος είπε...

Μην δίνεται σημασία σε τέτοια προϊόντα. Το μάρκετινγκ κάθε σύγχρονης επιχείρησης επιτάσσει είτε την ανανέωση των υπαρχόντων προϊόντων, είτε το λανσάρισμα νέων. Εκεί κατατάσεται κι αυτή η κίνηση. Άλλωστε η επίσημη φανέλλα μας είναι η ερυθρόλευκη ριγωτή, άλλοτε όχι τόσο καλαίσθητη..

3moresongs είπε...

Συμφωνώ απολύτως!! Είχα πάρει μια περίεργη έκφραση όταν την πρωτοείδα στο Redplanet.gr... 4 λέξεις τα λένε όλα: ΠΑΝΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ, ΜΟΝΟ ΡΙΓΩΤΗ!!!
Καλή χρονιά να έχουμε!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Μα δεν είναι δυνατόν να ακουμπάνε το σήμα της ομάδας μας πάνω σε διάφορα κουρέλια!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Αμύντας: Γειά σου, φίλε. Καλή Χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Συμφώνω κύριε κεντρωτή, για σένα για μένα και πολλούς άλλους αυτή η φανέλλα είναι εκτρωματική. Για μια επιχείρηση όμως που εφαρμόζει σύγχρονο και στοχευμένο μάρκετινγκ και που σκοπό της έχει την αύξηση στις πωλήσεις και στην κερδοφορία, είναι πολύ εύκολο και θεμιτό να ακουμπάνε όποια κουρέλια πάνω στο δαφνοστεφανωμένο...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ Ανώνυμος: Άρα δεν διαφωνούμε! Κι επειδή το μάρκετινγκ απευθύνεται σε όλους μας, στο χέρι μας είναι να μην αγοράζουμε τέτοια εκτρώματα που μας τα λανσάρουν γιά.. ολυμπιακά και θρυλικά. Νά 'σαι καλά, φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρόνια κύριε κεντρωτή. Σαφώς και συμφωνούμε στην ευτέλεια της συγκεκριμένης φανέλλας που μας παρουσιάζεται για θρυλική.. Αυτό όμώς έχει να κάνει ξεκάθαρα με την αισθητική του καθενός.. Ήδη φαντάζομαι πόσες τέτοιες φανέλλες θα δόθηκαν δώρο..σε εορταστικό αμπαλάζ..

Ανώνυμος είπε...

Σκληρή πραγματικότητα το σύγχρονο marketing, απαραίτητη και η δεύτερη εμφάνιση με άλλο χρώμα πλην ερυθρόλευκου, ξενέρωμα όμως και κάτι χρυσές, γκρίζες και μαύρες αηδίες. Εστω: τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Εδώ ολόκληρη Λίβερπουλ φόρεσε πράσινα (Παναγία μου..) και η Μπαρτσελόνα κάτι τυρκουάζ και ροζουλάκια.